Αγορά καινούργιας τηλεόρασης!!!

giannis_ef

New member
3 October 2011
28
-Το ποσό που είμαι διαθετοιμένος να δώσω είναι περίπου στα 500ευρώ.Μπορεί να πάω και μέχρι 700,αλλά μόνο εάν η τηλεόραση είναι πολύ καλύτερη από άποψη εικόνας,ανάλυσης(δεν με ενδιαφέρουν 3D,smart tv).
-Απόσταση θέασης είναι 4.5 μέτρα(γενικά έχω διαβάσει ότι μπορώ να πάω και μέχρι 50 ίντσες,ωστόσο δεν μου αρέσουν οι τόσο μεγάλες τηλεόράσεις,σκοπεύω να αγοράσω ή 42' ή 47'(μάλλον 42').(δεν υπάρχει πρόβλημα από άποψη χώρου)
-Θα την χρησιμοποιήσω για τηλεοπτικό σήμα(70%)(καθημερινά 10-12 ώρες),PS3(25%)(2-3 ώρες),ταινίες(5%)

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΕ PLASMA, ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ(ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ PLASMA Η ΌΧΙ)(ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΙΘΑΝΟΥ ''ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ'' ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ(ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΩΣ ΟΧΙ),ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ)

έχεις μεγάλη απόσταση θέασης και θα σε συμβούλευα να αναθεωρήσεις για το μέγεθος.

σε 42 θα πρότεινα panasonic 42u30 πλάσμα.

σε 50 ίντσες lg 50pv350 και panasonic 50c3 (είναι hd ready 1024x768) αλλά στην απόσταση σου δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με τη μειωμένη ανάλυση.

σε lcd-led samsung 40d5000 - 40d5500 και lg 42lv4500 και 42lv5500.

επειδή βλέπω γενικά πολύ χρήση τηλεόρασης και ps3 από πλάσμα θα πήγαινα σε πανασονικ που είναι γενικά πιο ανθεκτική σε ir και burnin (το κάψιμο που λες).

περισσότερο για την 50c3 και το gaming μπορεί να σε διαφωτίσει ο γιάννης (yperion) που έχει τη 42άρα με xbox.

εχουν μεγαλύτερη κατανάλωση η πλάσμα εν γένει αν και δεν είναι κάτι τρομερό (20-30 ευρώ το χρονο). μάλιστα στα νέα μοντέλα οι καταναλώσεις είναι μειωμένες.

Δηλαδή για τα πράγματα που την θέλω είναι καλύτερα να πάρω plasma.Και εγω την 42U30 είχα προσέχει και λόγω τιμής και λόγω του ότι είναι panasonic(έχω ακούσει ότι η panasonic είναι η καλύτερη στις plasma).20-30ευρω κατανάλωση ετησίως ή 20 ευρώ περισσότερο από τις άλλες;

Πάντως για τηλεόραση και για gaming είναι καλύτερη η plasma και υστερεί μόνο στην κατανάλωση,ε;Οπότε γιατί είναι πιο φτηνή από τις lcd-led;;;;

Μην υποτιμας την διαφημιση και το marketing.

Εχουν δωθει δισ. για την προωθηση των "LED" που ειναι απλα LCD με αλλες λαμπες (λεντακια αντι λαμπες CCFL).

Ειναι τοσο μεγαλη η πλυση εγκεφαλου που 9/10 πωλητες και καταναλωτες θα σου πουν ασυζητητι οτι οι LED εχουν απειρη αντιθεση , μηδενικη καταναλωση ρευματος , ασυγκριτο μαυρο και διαφορα αλλα που δεν ισχυουν παρα μονο στα παραμυθια.

Το κοστος αυτο βεβαια αναγκαστικα καποιος πρεπει να το πληρωσει και αυτος ειναι ο καταναλωτης.

Στο τηλεοπτικό εμένα ίδιες μου φαίνονται, πλάσμα και LCD.
Η ποιότητα εκεί εξαρτάται απ'το ίδιο κανάλι και δευτερευόντως απ'τη TV.
Οι plasma υπερτερούν σε ταινίες των LCD.
Τώρα πότε έγιναν κατάλληλες για 2-3 ώρες την ημέρα PS3, ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω.
Ακόμη και για Panasonic είναι αρκετές.

Εγω δεν ανεφερα πουθενα το οτι πρεπει να παρει πλασμα.

Το σιγουρο ειναι οτι 42" ειναι σαν θυροτηλεοραση απο τα 4.5 μετρα ακομη και οι 50" ειναι πολυ λιγες.

Γενικά έχω συνηθίσει σε μικρές τηλεοράσεις, οπότε πιστεύω 42'' θα είναι μια χαρά,το πολύ 47''(όριο).
@Yperion
για τις ανάγκες μου τι είδους τηλεόραση πρέπει να αγοράσω;
οι plasma δεν κάνουν για πολύ gaming;;;;

Γιατί λόγω του ότι θα παίζεις 2-3 ώρες ps3 υπάρχει στις plasma κίνδυνος για burn in(κάψιμο), άσχετα μ'αυτά που σου'παν στο κατάστημα.
Στις LCD δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ή μάλλον είναι μηδαμινός ο κίνδυνος.
Για το τηλεοπτικά προσωπικά σου'γραψα τί πιστεύω.

Τα Ηz είναι σημαντικό να είναι πολλά(επειδή είναι μεγάλη η τηλεόραση);
Τα 100 με τα 200 έχουν μεγάλη διαφορά;
Μήπως επειδή θα παίζω PS3 και θα βλέπω ποδόσφαιρο είναι αναγκαίο να έχω π.χ. από 100Ηz και πάνω;

Για το ποδόσφαιρο τα θέλεις τα πολλά Hz, στο PS3 όχι, γιατί προσθέτουν lag...

Παιδιά είμαι πολύ κοντά στην αγορά της LG 32LV4500 στα 388 ευρώ και μια βάση με βραχίονα στα 70 ευρώ, αλλά σκέφτομαι αν είναι καλή η περίοδος για αγορά τηλεόρασης... Μήπως να περίμενα 1μήνα ώστε να αρχίσουν οι προσφορές τέλος Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη ή θεωρείται ότι είναι ανωφελο? Τι προτείνετε?:ernaehrung004:

Γιατί λόγω του ότι θα παίζεις 2-3 ώρες ps3 υπάρχει στις plasma κίνδυνος για burn in(κάψιμο), άσχετα μ'αυτά που σου'παν στο κατάστημα.
Τοτε απορω πως δεν εχω προβλημα στην πλασμα μου,γιατι εχω φαει πολλα 2ωρα σε nba2k και gran turismo, με κανονικες ρυθμησεις στην tv μου.Αν καποιος εχει "τουμπανο" ρυθμησεις ή παιζει ενα παιχνιδι με στατικα γραφικα συνεχεια χωρις να βλεπει κατι αλλο ενδιαμεσα στην tv ισως εχει προβλημα.Γενικα μονο χρηση αποκλειστηκα "monitor" ειναι απαγορευτικη για plasma.

Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιας τηλεόρασης!!!

Μια χαρά τα είπε ο kyrliot, με δυο-τρεις ώρες παιχνιδιού δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μην είναι σε ρύθμιση Dynamic.

Plasma και HTPC...
3) Αν το HTPC χρησιμοποιείται ως η βασική πηγή για games ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, αλλά...

...3α) Πόσες ώρες παίζει κάποιος???...π.χ. 5-10-20-100 ώρες???...αν το παιχνίδι δεν έχει στατικές εικόνες (life bars, scoreboards, maps.. κ.λ.π)...δεν έχει κανένα πρόβλημα.

...3β) Αν το παιχνίδι έχει στατικές εικόνες σαφώς και η χρήση plasma δεν ενδείκνυται, αλλά και πάλι εξαρτάται από το πόσες ώρες παίζει κάποιος, από το πόσο 'έντονες' είναι και από το πόση ώρα κρατάει το παιχνίδι στην οθόνη μια στατική εικόνα π.χ. έχω τη Monopοly στο PS3, όλο το board είναι static αλλά μετά από κάθε ζαριά και παίξιμο παίχτη περνάει μια αλλαγή οθόνης 'δίκην' σκούπας, οπότε.... πως θα πάθει burn in αφού κάθε 30 δευτερόλεπτα περνάει η σκούπα???...κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και σε παιχνίδια που παίζεις 10-20 λεπτά και μετά βλέπεις ένα-δυο λεπτά βίντεο μέχρι να αναλάβεις ξανά δράση.

...3γ) Αν κάποιος 'παιχνιδιάρης' βλέπει έντονα τα phosphor-trails η χρήση plasma δεν ενδείκνυται....και δεν υπάρχουν αλλά.

Η ύπαρξη στατικών εικόνων λειτουργεί αρθροιστικά μόνο όταν οι στατικές εικόνες είναι ίδιες....

π.χ. φτιάχνεις καφέ το πρωί και κάνεις browsing 2 ώρες, μετά ρίχνεις μια ματιά σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή για 1 ώρα, μετά ξανακάνεις 1 ώρα browsing, μετά βλέπεις μια 2ωρη ταινία, μετά παίζεις 2 ώρες ένα παιχνίδι , μετά βλέπεις 2 ώρες τηλεόραση, μετά ξανακάνεις 2 ώρες browsing, μετά βλέπεις 1 ώρα ειδήσεις και στο τέλος βλέπεις άλλη μια ταινία 2 ώρες ....σύνολο 15 ώρες.

Και τι έγινε που έκανε κάποιος browsing σε μια plasma?....και τι έγινε αν τα ανωτέρω γίνονται κάθε μέρα?

Τίποτα δεν έγινε, οι στατικές εικόνες είναι εντελώς διαφορετικές στα παραπάνω 'είδη' θεάσεων και η εμφάνιση της επόμενης θέασης αναιρεί την προηγούμενη.

Το πρόβλημα υφίσταται ΜΟΝΟ όταν η χρήση είναι πολύωρη, συγκεκριμένη και καθημερινή, όπως π.χ. η χρήση ως monitor για πολύωρη και καθημερινά επαναλαμβανόμενη απεικόνιση των ίδιων εικόνων...για μικτή χρήση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

......

Τον πρώτο καιρό (των θεωρητικών 200 ωρών) καλό είναι να να μην είναι οι ρυθμίσεις στα επάνω όριά τους (όταν λέω επάνω όριο, εννοώ την καλιμπραρισμένη φωτεινότητα και αντίθεση και όχι τη ρύθμιση Dynamic) και αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε στα κάτω, επίσης αν κάποιος είναι 'παιχνιδιάρης' ας παίξει στην αρχή δίωρα-τρίωρα και όχι οκτάωρα-δωδεκάωρα, δεν πρόκειται για κάτι το τρομακτικό και δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο ή διαφορετικό από αυτό που είχαμε κάνει όταν είχαμε πάρει την CRT μας.

.......

Όποιος έχει καταφέρει να κάψει CRT σίγουρα θα καταφέρει να κάψει και plasma (παρεμπιπτόντως ξέρω έναν :) )

Last edited:
Τοτε απορω πως δεν εχω προβλημα στην πλασμα μου,γιατι εχω φαει πολλα 2ωρα σε nba2k και gran turismo, με κανονικες ρυθμησεις στην tv μου.Αν καποιος εχει "τουμπανο" ρυθμησεις ή παιζει ενα παιχνιδι με στατικα γραφικα συνεχεια χωρις να βλεπει κατι αλλο ενδιαμεσα στην tv ισως εχει προβλημα.Γενικα μονο χρηση αποκλειστηκα "monitor" ειναι απαγορευτικη για plasma.

Δε διαφωνώ, υπάρχει κίνδυνος γράφω, ή ενδέχεται αλλιώς.
Δε γράφω πως είναι κανόνας και θα το πάθεις σίγουρα.
Οπότε μην απορείς που δεν έχεις πρόβλημα στη plasma σου!