Αγορα καινούργιας tv

pablito

New member
12 December 2012
2
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να αγοράσω καινούργια τηλεόραση 40''-42''. Η χρήση της θα είναι κυρίως ταινίες, ps3, αγώνες και ελάχιστα τα κανάλια. Η απόσταση είναι περίπου στα 2 μέτρα. Budget το πολύ μεχρι 750-800.

Μετά απο προσεχτική μελέτη στο φόρουμ εχω καταλήξει σε:
Panasonic TX-L42ET5
LG 42LM640S
Samsung UE40ES6710 3D LED TV 40''

Ακούω τις γνώμες σας.

Κοίτα καλύτερα για 46"-47". Με βάση τη χρήση που αναφέρεις θα την ευχαριστηθείς περισσότερο.

Καλημερα και απο εμένα , και εγω συμφωνώ για την διάσταση 46-47 , επειδή και μένα η απόσταση είναι περίπου αυτη , πιστεύω ότι είναι η καλύτερη σαν διάσταση.

Αν σκοπεύεις να παίζεις παιχνίδια 3D για εμένα το παθητικό 3D είναι μονόδρομος (το ενεργητικό κουράζει τα μάτια περισσότερο). Άρα Panasonic ET5.

Βέβαια και εκεί υπάρχει το αρνητικό της μισής ανάλυσης.

Άρχισα και κλείνω προς την ΕΤ5 .
Κάτι τελευταίο. Το service της Panasonic πως είναι? Απο την LG είμαι αρκετά ευχαριστημένος όσες φορές την χρειάστηκα.
Και αν κάποια απο τις 2 βγάζει καποιο συγκεκριμένο πρόβλημα-μειονέκτημα?

H σειρά LM βασικά έχει πολύ lag και δεν κάνει για gaming , είναι και στα 50 Hz πραγματικά (όλες οι LM6XX) και σε ποδόσφαιρο υστερεί οπότε καλύτερα μακρυά.

Το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ!

Yperion παρήγγειλα την lg 42lm640 και είναι να την πάρω αύριο. 689 την έκλεισα. Έχει από όλα smart, 3D, κτλπ και ταιριάζει και ακριβώς στο πλάτος 96cm και κουμπώνει εκεί που θα την βάλω. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι ο πωλητής (πολύ καλός γνώστης από ότι έχω καταλάβει από την πελατεία του και τα επιχειρήματά του) με διαβεβαίωσε ότι είναι 100hz πραγματικά. Αν από ότι λέτε είναι 50 hz το πάνελ της τελικά θα την ακυρώσω. Σ'ακούω..

Θέλω μέχρι 700 ευρώ full hd, smart tv, 3d (passive γιατί για τα active της samsung άκουσα τα χειρότερα συν ότι άμα θες γυαλιά μετά από 2-3 χρόνια άντε ψάξε να βρεις και αν βρεις μια στο τρισεκατομύριο φαντάσου τι θα πληρώσεις) , 40" ή 42", wi-fi, 100 πραγματικά hz και να είναι μέχρι πλάτος 97-98 εκατοστά.

Βοήθεια....!!!!!

Κοίτα, για να δεις 3D σε 42" πρέπει να κάθεσαι περίπου στο 1,5 μέτρο. Αν το θεωρείς όμως σημαντικό και θέλεις 100 Hz (βλέπεις αθλητικά υποθέτω) κοίτα καλύτερα τη Panasonic ET5 ή κάποια Samsung σειράς 6.

Re: Απάντηση: Αγορα καινούργιας tv

Μιχάλη, να δώσω 650-700 ευρώ και να πάρω 50hz πάνελ το θεωρώ κάκιστη 5ετίας επιλογή! Βλέπω αθλητικά και παίζω games αλλά και να μην τα έκανα αυτά πάλι δε θα'παιρνα 50hz..(400 MCI είναι η 640 οπότε σίγουρα δεν είναι 100hz;; Να ήταν 200 ή 300 MCI να έλεγα είναι 50 αλλά με 400 τι είναι οεο;;)

Επίσης η samsung ΔΕΝ..λόγω active 3d και η ET5 δε χωράει..ΟΠΟΤΕ;

(Τι είναι αυτό το αρνητικό της μισής ανάλυσης, και ποιά δεν το έχει;;)

Last edited:
Η μόνη φετινή LG σειράς 6 που μπορεί να είναι στα 100 Hz είναι η LM670S. Οι υπόλοιπες δεν...

Ας μας πει την αποψη του και ο Yperion. Πολλες διαφορετικες ειναι οι αποψεις για τα hz. Ας μας πει και καποιος που την εχει δουλεψει...

Άρα όλη η σειρά 6 είναι 50hz οπότε ακυρώνω....τι να παραγγείλω αντί αυτής;; Καίγομαι παιδιά!!!

Είσαι σίγουρος πως δε χωράει η ET5 ? Όσο για την LM670S, είχα κάποιες τελευταίες ελπίδες... :smile:

Re: Απάντηση: Αγορα καινούργιας tv

Με 99 εκατοστά πλάτος μάλλον όχι..από την άλλη πάλι νομίζω ότι η Ρanasonic φοράει πάνελ της LG οπότε τι στο διάολο γίνεται..!! Ελπίζω τουλάχιστον αυτή να είναι 100 πραγματικά hz και να δω τι θα κάνω, θα ξηλώσω καμιά ξυψοσανίδα στο τέλος! Ας πάω και σε 40άρα δε με πειράζει αρκεί να πληρεί τις προυποθέσεις μου! Απο Philips έχουμε τίποτα;

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι ο πωλητής (πολύ καλός γνώστης από ότι έχω καταλάβει από την πελατεία του και τα επιχειρήματά του) με διαβεβαίωσε ότι είναι 100hz πραγματικά. Βοήθεια....!!!!!

Στα 50 Hz είναι από το πάνελ και έχει και black frame insertion που ευθύνεται για την μαύρη σκιά πίσω από τις μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ αναφέρουν μέλη που την έχουν.

LG’s Version of 120 Hz

We asked LG if any of its 2012 HDTVs with a factory specification of 120Hz refresh rate employ an ME/MC chip. The response was no. LGs spokesperson told us they are using a technique called “Black Frame Insertion.” Their claim: in between the 60 active images, LG shuts off the LEDs sequentially from top to bottom. This shortens the time the LCD panel is illuminated in section by section thereby reducing motion blur.

http://hdguru.com/lg-55lm6700-hdtv-review-when-120-hz-isnt-120-hz-updated/8281/

Τα 60 hz που αναφέρονται παραπάνω είναι γιατί η δοκιμή έγινε στο αντίστοιχο αμερικάνικο μοντέλο (NTSC αντί PAL).