ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ TV

Στις 42" είμαι εντάξει για 3 μέτρα περίπου απόσταση θέασης ?

δεν το κάνεις 46 για να μην πω 50 καλύτερα. στα 3μ και 42άρα είναι καλούτσικη μόνο για θέαση 576 (τηλεοπτικό και νοβα sd). σε ταινίες hd θα είναι μικρή.

1.Panasonic G30
2.Panasonic ST30
3.Panasonic GT30(μόνο για 42" όμως γτ μετά ξεφεύγει)
4.Samsung PS51D6900

Το 3D δεν με νοιάζει αλλά με τα καινούργια μοντέλα το τρώμε στην μάπα αναγκαστικά..
Τι διαλέγουμε οέο ???? :tongue::tongue::tongue:

1. panasonic 50g30 / 50st30 (θες ή οχι 3δ)
2. samsung ps51d6900
3 panasonic 42gt30

αν πας για 46άρες στο (1) τότε καλύτερα η 2

η επιλογή βασίζεται στο ότι έχεις 3m απόσταση θέασης και τη θές για ταινίες.

Καλημέρα,

Νομίζω έχει έρθει σιγά σιγά το πλήρωμα του χρόνου να αγοράσω και εγώ ένας φτωχός πλην τίμιος αλβανός μια τηλεόραση για το σαλόνι μου.

Εδώ και μερικά χρονια έχω μια LCD της LG (42LG6100) ένα αρκετά καλο μοντέλο όπως αποδείχτηκε το οποιο στολίζει ένα από τα υπνοδωμάτια μου πλέον.

Λοιπόν για να μην μακρηγορώ χρειάζομαι μια τηλεόραση (ανάμεσα σε 50" - 60") που να ΜΗΝ είναι 3D αφού αυτά τα θεωρώ χαζομάρες και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα reflections. Έχω δει αρκετές οθόνες glossy και δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο στο σαλόνι μου. Οποτε ψάχνω για MAT οθόνη θα προτιμούσα στις 60" που να μην έχει 3D (ή αν έχει να μην επηρεάζει την απόδοση σε 2D εικόνα) για χρήση λίγο πολύ απόλα (ταινίες, ps3, τηλεοπτικό σήμα κλπ). Μπορω να διαθέσω τον κόπο 25 εργασιμων ημερών, ακα 1500 (+- 200 ευρώ).

Θα προτιμούσα να μην είναι PLASMA λόγω των προβλημάτων που έχουν και δεδομένου ότι θα την χρησιμοποιούν και μικρά παιδιά (ps3) θα προτιμούσα να μείνω στις LCD παρόλο το πολύ καλο ratio τιμών/απόδοσης που έχουν οι PLASMA.

Ακούω απόψεις

Ευχαριστώ εκ τον προτερων

ο αλβανός της γειτονιάς σας

Last edited:
Ματ οθονη θα βρεις πλεον μονο σε φτηνιαρικες LCD των 400 ευρω.

Κοιτα την Sony 55EX720 δεν εχει πολλες ανακλασεις. Θα χασεις ειδικα σε τηλεοπτικο βεβαια σε σχεση με μια πλασμα αλλα δειχνει αρκετα ικανοποιητικα.

Σε HD ειναι πολυ καλη.

Ματ οθονη θα βρεις πλεον μονο σε φτηνιαρικες LCD των 400 ευρω.

Κοιτα την Sony 55EX720 δεν εχει πολλες ανακλασεις. Θα χασεις ειδικα σε τηλεοπτικο βεβαια σε σχεση με μια πλασμα αλλα δειχνει αρκετα ικανοποιητικα.

Σε HD ειναι πολυ καλη.

Yperion ευχαριστώ για την απάντηση.

Για να σε κουράσω λίγο παραπάνω αν ήταν να πάω σε plasma, ποια απο τις παρακάτω θα επελεγες και για ποιο λογο ;;

Panasonic TX-P50GT30

vs

Lg 60PZ250

LG 60PK250

LG 60PK550

Αν έχεις καποιο αλλο υποψην πεσμουτο.

Δεν γνωρίζω τι διαφορες έχουν οι παρακάτω LG 60" για αυτό παρέθεσα και τις τρεις. Όπως βλέπεις δίνω έμφαση στο μεγεθος, διότι έχω ήδη 42" (η οποια μου φαίνεται πλεον πολυ μικρή για σαλόνι) και θα επιθυμούσα εκτος από μια αξιοπρεπείς απεικόνιση 2D να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ώστε να δω διαφορα.

Θα ήθελα να πάρω την άποψη σου για όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα, ώστε όταν βρεθώ στην τελική ευθεία για αγορά να έχω κατασταλάξει σε κάποια μοντέλα και να αφήσω το τελικό κριτή (τα ματια της γυναικας μου loooool) να αποφασίσει.

Σε ευχαριστω και παλι!

Ας πουμε οτι θα διαλεγα στα λεφτα που δινεις Panasonic 50GT30 , Sony 55EX720 , LG 60PZ250 και αν αποφασισεις ποιο μεγεθος προτιμας (50" , 55" , 60") ξερεις και ποια τηλεοραση.

Ποσο εχεις αποσταση θεασης απο την τηλεοραση?

Ας πουμε οτι θα διαλεγα στα λεφτα που δινεις Panasonic 50GT30 , Sony 55EX720 , LG 60PZ250 και αν αποφασισεις ποιο μεγεθος προτιμας (50" , 55" , 60") ξερεις και ποια τηλεοραση.

Ποσο εχεις αποσταση θεασης απο την τηλεοραση?

A σε ευχαριστώ πολύ.

Τώρα με την 42άρα στο υπνοδωμάτιο βρίσκομαι λίγο παραπάνω από 2.5 μετρα και είμαι μια χαρα.

Στο σαλόνι όπου θα μπει η νέα τηλεόραση έχω μια απόσταση από το καναπέ περίπου 3.5 μετρα.

Είχα την 50άρα G20 στα 2,8 μέτρα και ενώ σε τηλεοπτικό είμουν οκ σε HD ήταν ανεπαρκή. Τώρα ώς προβολάκιας είμαι στα 4,5 μέτρα και έχω 106'' και ορισμένες φορές δεν μου φτάνουν.

Με λίγα λόγια,
θέλεις true cinema experience αλλά και ταυτόχρονα ξεκουραστο και απολαυστικό? Στα 3,5 μέτρα δεν πας κάτω απο 55''. Στην θέση σου και αναλογικά με το budget θα έπαιρνα την 60άρα. size matters.

Είχα την 50άρα G20 στα 2,8 μέτρα και ενώ σε τηλεοπτικό είμουν οκ σε HD ήταν ανεπαρκή. Τώρα ώς προβολάκιας είμαι στα 4,5 μέτρα και έχω 106'' και ορισμένες φορές δεν μου φτάνουν.

Με λίγα λόγια,
θέλεις true cinema experience αλλά και ταυτόχρονα ξεκουραστο και απολαυστικό? Στα 3,5 μέτρα δεν πας κάτω απο 55''. Στην θέση σου και αναλογικά με το budget θα έπαιρνα την 60άρα. size matters.

..και εγώ αυτής της άποψης είμαι η 50άρα μου φαίνεται ανεπαρκής για το συνηθισμένο στις 42" μάτι μου.

Απλά το μονο που με προβληματίζει είναι ότι η panasonic έχω την αίσθηση ότι κατασκευάζει πιο ανθεκτικές τηλεοράσεις πλάσμα (απότι ο ανταγωνισμός), με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Βλέπω ακομα ότι το ratio τιμής/απόδοσης ευνοεί πολύ τις πλάσμα αυτή την περίοδο, αλλα υπάρχει θέμα (τόσο με το μέγεθος διοτι εκτος απο LG δεν βρίσκεις πάνω από 50" πλασμα, αλλα και με τις στάσιμες εικόνες βλέπε logo τηλεοπτικών σταθμών κλπ).

Μιας και το ανεφερες ζαχαρώνω και τον benq w6500 για το σαλόνι σε διαφορετικό βεβαια χώρο που μπορώ να διαθέσω (με μια διαγώνιο ~150"), αλλα είναι εκτος budget αυτή την στιγμή (αν υπολογίσεις και το πανί και τα υπόλοιπα συμπράγκαλα που θα χρειαστούν).. γιαυτο είπα να ξεκινήσω πρώτα με την οθόνη ώστε να βολευτούν τα πράγματα για ένα διάστημα (μέχρι τα χριστούγεννα-πάσχα) και έπειτα θα επανέλθουμε.

Last edited: