Αγορά καινούργιου AV Amplifier

Η λύση του Pleo είναι η ιδανική, τον Marantz τον 5012 τον άκουσα κι έπαθα πλάκα με τον ήχο και τον διαχωρισμό, τον ζήλεψα να πω την αλήθεια σε σχέση με τον Denon που έχω, μ έναν τελικό όπως λέει ψηφιακό όπως ο Crown ο 1502 ή αν βρεις έναν τάξης ΑΒ σε μεταχειρισμένο θα πάρει πολλαπλάσια καλύτερο αποτέλεσμα, εγώ αυτό θα έκανα αν ήμουν τώρα σ αυτή το δίλλημα.

εβαλα για πλακα μια φορα τον av να οδηγησει μονοs του σε στερεο λειτουργια την Αρτεμη (που δεν ειναι και το πιο δυσκολο ηχειο)..
γελαγαν και τα τασακια

Βέβαια, στην λύση που προτείνετε θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και 1-3 ζευγάρια I/C. Θεωρείτε πως ακόμα και με τα KLH θα χρειαζόμουν ξεχωριστό τελικό στάδιο;

Γιατί δε συγκρίνεις το τροφοδοτικό του Sony που έχεις τώρα με τους Marantz/Yamaha που σκέφτεσαι να πάρεις;
Έτσι για μια αρχική ιδέα...

Γιατί δε συγκρίνεις το τροφοδοτικό του Sony που έχεις τώρα με τους Marantz/Yamaha που σκέφτεσαι να πάρεις;
Έτσι για μια αρχική ιδέα...

Που βρίσκει κάποιος τέτοιες πληροφορίες;

αν θες εχω το service manual του VA333ES αλλά νομίζω ξεφεύγουμε...
πάντως για να ζυγίζει ο sony 21Kg και ο marantz 14Kg.... ε καταλαβαίνεις :D

αν θες εχω το service manual του VA333ES αλλά νομίζω ξεφεύγουμε...
πάντως για να ζυγίζει ο sony 21Kg και ο marantz 14Kg.... ε καταλαβαίνεις :D

Μωρε καταλαβαίνω και είναι ο λόγος που μένω με τον Sony τόσα χρόνια..

SR7011

45478-amplituner-av-marantz-sr7011-audiocompl-lab3.jpg

The situation is analogous to that in Denon AVR-X4300H; power - very high already at the load of 8 Ω, 2 x 168 W and 5 x 79 W; without switching the selector into 4-ohm mode, but with such a load, it reaches up to 2 x 238, the device visibly heats up and although due to the protection circuits it was not possible to carry out the measurement in five-channel mode, in practice there should be no problems with work with such columns in all channels.

After switching the selector to 4-ohm mode, the power clearly sits up to 68 W per channel, regardless of the number of controlled channels. The sensitivity of analog inputs is set at the reference level of 0.2 V. The noise level is moderate, 81 dB, and the dynamics reach 103 dB.

The transmission characteristic (Fig.1) has no problems, at the extreme 100 kHz the drop is approx. -3 dB, for both impedances considered. In the harmonic spectrum (Figure 2) the strongest is the third, but its level is very low (-91 dB). The level THD + N (figure 3) goes below 0.1% at power above 4 W for 8 Ω and 6 W for 4 Ω.

AVR-X4400H

50834-amplituner-av-denon-avr-x4400h-audiocompl-lab3.jpg

Manufacturers of receivers like to boast of high output power. This is also the case with the AVR-X4400H, which is to have as much as 200 W, but this applies to the situation of controlling one channel at a load of 6 Ω.

In our measurements, we assume the basic 8-ohm load, in such conditions the AVR-X4400H also achieves a high 162W. When two channels are controlled, it provides 2 x 154 W, five-channel mode up to 5 x 99 W, and with all nine terminals - 9 x 50 W, also reaching a high temperature, so you should not set anything on the AVR-X4400H.

It is also possible to load 4 ohms, in all channels, but for this purpose it is recommended to select such mode in the impedance selector. The power then drops radically - even if one channel is actuated, it is only 57 W. This is due to the very protective configuration of the terminals, which protects against temperature rise. Because it leaves a large reserve in the power supply itself (common for all terminals), so with the connection of further terminals, the power decreases slightly, by 5 x 51 W to 9 x 42 W.

The noise (S / N) spacing is 80 dB and the 101 dB dynamics are not sensational but typical for A / V receivers. The frequency characteristics (Fig.1) are very good, the decrease at 100 kHz is -1.6 dB for 8 Ω and -2.3 dB for 4 Ω. The harmonic spectrum (Figure 2) also looks elegant, none exceeds the ceiling of -90 dB.

Α, καλά..τι να οδηγήσουν αυτοί..μα να δίνει λιγότερα watt στα 4Ohm από ότι στα 8;

Μπορούν και οι δυο αν κι εφ' όσον γυρίσεις το selector στα 4Ω για να μην έχεις θέματα με τη θερμική προστασία. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση όπως βλέπεις και οι δυο έχουν στάνταρ ισχύ, ο Marantz στα 68W και ο Denon στα 57W.

Μια διαφορά είναι αυτή ανάμεσα στις δυο αυτές μάρκες, όπου συνήθως οι Marantz τα πάνε καλύτερα overall. Η άλλη διαφορά είναι η προενίσχυση όπου η Marantz χρησιμοποιεί HDAM ενώ η Denon όχι. Για να σου απαντηθεί η απορία γιατί τα Marantz είναι λίγο πιο ακριβά από τα Denon, ενώ φαινομενικά είναι πανομοιότυπα. Δεν είναι ακριβώς.

Α, καλά..τι να οδηγήσουν αυτοί..μα να δίνει λιγότερα watt στα 4Ohm από ότι στα 8;

Ζητάς πολλά από τα τροφοδοτικά των ενισχυτών AV. Όταν ο αριθμός των καναλιών παίρνει την ανηφόρα και το τροφοδοτικό είναι ένα... θα έχεις αναμενόμενη πτώση ισχύος. Βέβαια στην πραγματικότητα είναι σπάνιο να ζητηθεί ισχύς ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια.

Όπως τα λέτε λοιπόν, είναι καλύτερο να μείνει ο Sony ως τελικός και να πάρω έναν προενισχυτη AV?

Όχι. Καλύτερα να πάρεις τελικό για τα εμπρός και έναν μικρότερο ενισχυτή AV για τα υπόλοιπα.
Εκτός κι αν σκεφτείς στην αρχή να πάρεις έναν προενισχυτή πολυκάναλο (έχει η Marantz με λίγα παραπάνω από το budget σου τον AV7704) να τον βάλεις επάνω στον Sony, ο Sony να παίζει σε direct κατάσταση βρίσκοντας το σημείο που το Volume του δεν θα λειτουργεί ως attenuator, και στη συνέχεια να αντικαθιστάς σταδιακά τον Sony. Πρώτα με ένα τελικό για τα εμπρός και κατόπιν για τα υπόλοιπα κανάλια.

Ειστε πολύ κακή παρέα όλοι εδώ, αυτό έχω να πω. Αντί να προτείνετε έναν ενισχυτή να τελειώνω θέλετε προ, τελικούς, I/C.. :)

Θωμά, επειδή για ένα διάστημα έπαιζα τα ηχεία 'μας' μόνον με καλό ΑV (Anthem), θεωρώ πως με τον 7011 θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά, ιδιαίτερα αν διενισχύσεις τις αρκούδες....

Το πρόβλημα είναι που θα πρέπει οπότε πας από δικαναλο σε πολυκάναλο να αλλάξει αλλαζεις τα καλώδια...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η πιο οικονομική λύση απ' όλες είναι ένας SR5012 και ένας τελικός για τα δυο εμπρός κανάλια.

Πάρε και του SR5011 τη μέτρηση:

44558-amplituner-av-marantz-sr5011-audiocompl-lab3.jpg

Although Marantz does not specify 4 Ω of power in the specification, it does not warn against connecting such speakers.

The power for the control of one channel is 144 W and 191 for 8 and 4 Ω respectively, in stereo 2 x 131 W and 2 x 162 W. Despite the expected drop in the multi-channel configuration, with five pilot channels simultaneously still high 5 x 69 W and 5 x 81 W; this time, no protections were interfering with the measurements, and all this with sensitivity perfectly compatible with the 0.2V standard.

A 78 dB noise gap is no longer impressive, the dynamics are stopped at the 99 dB ceiling.

The frequency response (Fig.1) does not reveal any problems, the harmonic spectrum (Fig. 2) is exceptionally clean, none even approaches the level of -90 dB (the strongest - the third - lies at -96 dB). Distortion THD + N (figure 3) with a value lower than 0,1% can be obtained for an output power exceeding approx. 4 W at 8 Ω and 7 W at 4 Ω.