Aγορα καινουργιου DAC Aune 16S ή ΑΚ4490 from Sonnya

Απάντηση: Aγορα καινουργιου DAC AUNE 16S ή ΑΚ4490 from Sonnya

Θεωρητικά το 90άρι ειναι καλύτερο τσιπ παντως.
Μιλάς για ντιούικο ή το βγάζει κι έτοιμο ο σόνι;

Re: Aγορα καινουργιου DAC AUNE 16S ή ΑΚ4490 from Sonnya

Σωκρατη ναι ντιουικο αλλα οχι τοσα πολλα καλωδια εχει ενσωματωμενα 9 τοπικους σταθεροποιητες και ΧMOS πανω στην main πλακετα ,και σου δινει επιλογη για output με opamp ADA4898 ή με discrete . oι κριτικες μαζεμενες εδω :
http://mirand-audio.dk/?product=ak4...ort-discrete-diffse-shield-pcm-filter-setting

http://www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/274456-ak4490-usb-dac-dsd-support-30.html#post4440742
Χρειαξεται ενα Reflector =5.25V και ενα ΒΙΒ συμμετρικο 15+/- τα οποια και τα εχω ...
353 ευρω DAC - DISCRETE -ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
260 ευρω DAC - OPAMP -ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
το θεμα ειναι τα κατω >20mv dc offset που δινει στην εξοδο που με αναγκαζει υποχρεωτικα να βαλω πυκνωτη ...
Μηπως και στα αλλα δεν εχουν ...? τα περισσοτερα εχουν ..
Και αν γυριζει αυτοματα απο PCM σε DSD ?

Last edited:
Last edited:
Re: Aγορα καινουργιου DAC AUNE 16S ή ΑΚ4490 from Sonnya

Παντως αν το αποφασισει κανεις να του κανουμε προταση για καλυτερη τιμη ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ααα ....ξεχασα απο προσωπικο email του, υποσχεται γυρω στα 3-4 mv dc offset με opamp ADA4898

Έχω την εντύπωση ότι αυτό κάποτε το ζαχάρωνα στο diyaudio, όταν το είχε πρωτοξεκινήσει.
Στην πορεία το έστριψε και από usb/spdif το πήγε μόνο σε usb (κάτι τέτοιο θυμάμαι).
Εκεί το παράτησα, δεν με ενδιέφερε μία τέτοια προσέγγιση.

Σήμερα που το κοιτώ, συγνώμη αλλά δεν μου κάνει κλικ, το έχει πολύ pc engineering, με απλές τοπικές σταθεροποιήσεις, στα κρίσιμα σημεία του dac δεν αναφέρει τι σταθεροποιήσεις βάζει, τυπικά ρολόγια που σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους αλλά δεν ξεχωρίζουν. Προσπαθεί να τα αρπάξει από όλες τις πλευρές...τώρα audio με παλμοτροφοδοτικό στα αξεσουάρ του, δεν ξέρω η τεχνολογία κάνει άλματα αλλά ακόμη μέσα μας μόνο με linear τη βγάζουμε...

Δεν πιστεύω πια στις προδιαγραφές των dac-chip (είναι πολλά άλλα που κάνουν τη διαφορά).
Πιστεύω ότι μόνο η σωστη υλοποίηση με βάση τη σωστή επιλογή των υλικών (το πάντρεμα που λέμε), το σωστό routing της πλακέτας και η επιλογή των τοπικών σταθεροποιήσεων (από τα βασικότερα) βάζουν φωτιά στην υλοποίηση.

Τώρα εδώ βάζει το γνωστό της ΑΚ, φτιάχνει μια όμορφη πλακέτα (οπτικά) και ρίχνει και μία μέτρηση κουκουρούκου για να μας πείσει για τη σωστή λειτουργία της.

Τη μέτρηση την είδατε;
Τι μας λέει, ότι εάν δεχθεί σήμα 1KHz στα 0dB (όριο που υπερφορτώνονται πολλοί DAC), δεν υπάρχει καμία κορύφωση αρμονικών.
Πολύ καλό αλλά ψεύτικο....για κοιτάξτε το noise floor, αφιλτράριστο με κορυφές κοντά στα -92dB δηλ. οι πραγματικές κορυφές εξαφανίζονται μέσα στο noise floor για να μη δούμε τίποτα....μα υπάρχει DAC που να εμφανίσει κορυφές σε τέτοιο noise floor? Μόνο εάν είχε έξοδο λάμπας θα βλέπαμε κορυφές.

Η μέτρηση έχει και άλλες ανακρίβειες, ποια είναι η στάθμη 0dB του σήματος;
Σκέτο dB δεν λέει τίποτα...τι dB? dBV, dBu, dBFS!
Δεν λέει φυσικά, αλλά στον κάθετο άξονα γράφει κάτι για dBu, και μάλιστα το σήμα χτυπά στα -5dBu δηλ. στα -7.2dBV ή 0,436Vrms...φύκια για μεταξωτές κορδέλες λοιπόν!

Μανολη σεβομαι την γνωμη σου ,αλλα δεν σου περασε η σκεψη ,καλα δεν βρεθηκε καποιο τρολακι στο Diyaudio να τον ξεμπροστιασει ? για αυτα που δειχνει?
Οι κριτικες βεβαια αυτων που το εχουν παρει ειναι πολυ καλες ειδικα για το discrete..
Aυτα τα ειδες ? Opamp και Discrete
http://www.diyaudio.com/forums/atta...sd-support-1khz-short-delay-slow-roll-off.pdf

http://www.diyaudio.com/forums/atta...short-delay-slow-roll-off-discrete-out-se.pdf

Όχι δεν στάθηκα στο διακριτό στάδιο...στην ουσία δεν το κοίταξα καθόλου να πω την αλήθεια. Ούτε έχω διαβάσει όλο το νήμα στο diyaudio, λίγο όπως έγραψα στην αρχή του πρότζεκτ του πριν πάρα πολύ καιρό.

Αν εννοείς με το "αυτά που δείχνει" τη μέτρηση, εντύπωση μου κάνει που κανείς δεν έχει μιλήσει...ότι dac και να μετρήσεις έτσι, χειρότερο δεν θα βγει!

Δυστυχώς στα φόρουμ, δεν λέγεται πάντα όλη η αλήθεια και εάν μάλιστα η κατασκευή είναι γνωστού μέλους με δάφνες, ποιος θα τολμήσει να αμφιβάλλει!
Αυτό το έχουμε δει αρκετές φορές δυστυχώς και είναι η πικρή αλήθεια σε φόρουμ που παντρεύεται το χομπίστικο με το εμπορικό diy. Να μη μιλήσουμε για τα γνωστά τρολάκια μερικών κατασκευαστών diy, που αρχίζουν τους ύμνους και εάν κάποιος ξεστομίσει κάτι διαφορετικό πέφτουν και τον τρώνε!
Το έχω ζήσει πικρά με το Berresford και το πως επηρέαζε τις πωλήσεις του μέσα από ομάδα τρολ που δούλευε προς όφελός του.

Δεν είναι δυνατόν να εκφραστώ για το πως θα ακούγεται, μάλλον θα ήταν άκομψο από μέρους μου, αλλά σε όσα μπορώ να δω, οπτικά τουλάχιστον δεν το βλέπω σαν κάτι το ιδιαίτερο.
Όμορφο ναι, καλοσχεδιασμένο σε επίπεδο επεκτάσεων και γενικότερα σε κατασκευαστική φιλοσοφία...αλλά μου φαίνεται πολύ engineering και όχι τόσο στραμμένο σε λύσεις ντιούικες που θα απογείωναν την υλοποίηση.

Εάν έχεις βρει τι έχει κάνει στην τοπική σταθεροποίηση των κρίσιμων σημείων όπως τα ρολόγια, το dac-chip, απομονωτές και τα σχετικά, πες μου να το συζητήσουμε...δεν είδα πάντως να το αναλύει παρά μόνο γενικά. Αντιθέτως σε κάποια σημεία πολλά τύπου AMS1117 είδα και δεν....μακάρι το μάτι μου να έπεσε σε λάθος μη κρίσιμα σημεία, γενικότερα ψηφιακά μη κρίσιμα, με λίγα λόγια μακάρι να έχω βιαστεί να συμπεράνω.

Βασικά το DAC του Sonnya έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από όσους το έχουν ακούσει, ειδικά με το discreet shield.. Αλλά δεν θυμάμαι συγκεκριμένα να το έχουν βάλει "απέναντι" από άλλα γνωστά "ανταγωνιστικά" DACs.

Πραγματι Μονολη ,Δημητρη δεν αναλυει την τοπολογια ουτε και δινει και σχεδιο H απαντηση που ελαβα απο τον ευγενεστατο
Μr. Rogers που το εχει τιο DAC , μου ειπε οτι ειναι οτι καλυτερο εχει ακουσει μεχρι τωρα σε diy DAC το discrete παντα , τωρα αν
ειναι και αυτος στο κολπο τι να πω..

αν δεν το ακούσεις ότι και να σου πούνε δεν νομίζω ότι πρέπει να το λαμβάνεις υπόψιν σου
τώρα βέβαια ειναι ένα θέμα να το ακούσεις αφού θα πρέπει να το αγοράσεις και βλέπω ότι τα έχει τα ευρα του

μήπως να πας σε κάτι δοκιμασμένο ; και να υπάρχει και εδώ

δεν μπορώ να πω γιατί δεν έχω ακούσει οπότε ότι και να πω λάθος ειναι την κίνα την φοβάμαι λίγο αν ειναι βέβαια το Aune 16S κινεζικό

εγώ είμαι με ένα mambo v3 και ένα MF TRIVISTA

τώρα είδα ότι ειναι από Κινα αλλά φαίνεται πολύ καλοφτιαχμενο το έχει κανείς εδώ ;

To εχουν παρει αρκετοι εδω στο ΑVCLUB , οπως επισης και το εχουν ακουσει αρκετοι φιλοι ....Δυστυχως ειμαι στη Αρτα και ολα στη επαρχια ειναι λιμιταρισμενα ....γιαυτο και ζητησα να γραψουν τις αποψεις τους και τις εμπειριες απο τα τεστ που εχουν κανει ...

Απάντηση: Re: Aγορα καινουργιου DAC Aune 16S ή ΑΚ4490 from Sonnya

To εχουν παρει αρκετοι εδω στο ΑVCLUB , οπως επισης και το εχουν ακουσει αρκετοι φιλοι ....Δυστυχως ειμαι στη Αρτα και ολα στη επαρχια ειναι λιμιταρισμενα ....γιαυτο και ζητησα να γραψουν τις αποψεις τους και τις εμπειριες απο τα τεστ που εχουν κανει ...

Είχες ξεκινήσει να φτιάχνεις το DAM 1021 ή κάνω λάθος;;;

Nαι το εφτιαξα και το τελειωσα ,τωρα ταξιδευει σε μακρινη ηπειρο με πολλα καγκουρο!! Πολυ ομορφη κατασκευη του φιλου Δημητρη .
http://avclub.gr/forum/showthread.p...πίστες?p=1057632043&viewfull=1#post1057632043

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Nikosokey ρίξε μια ματιά στο νήμα του αούν εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php/140512-Aune-S-16
νομίζω πως έχει καλυφθει το θέμα απ όλες τις πλευρές.

Σε ευχαριστω !!
what is this ? dalanik inside
Εσυ πρεπει να εχεις AUNE S16..?