Έχω την εντύπωση ότι αυτό κάποτε το ζαχάρωνα στο diyaudio, όταν το είχε πρωτοξεκινήσει.
Στην πορεία το έστριψε και από usb/spdif το πήγε μόνο σε usb (κάτι τέτοιο θυμάμαι).
Εκεί το παράτησα, δεν με ενδιέφερε μία τέτοια προσέγγιση.
Σήμερα που το κοιτώ, συγνώμη αλλά δεν μου κάνει κλικ, το έχει πολύ pc engineering, με απλές τοπικές σταθεροποιήσεις, στα κρίσιμα σημεία του dac δεν αναφέρει τι σταθεροποιήσεις βάζει, τυπικά ρολόγια που σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους αλλά δεν ξεχωρίζουν. Προσπαθεί να τα αρπάξει από όλες τις πλευρές...τώρα audio με παλμοτροφοδοτικό στα αξεσουάρ του, δεν ξέρω η τεχνολογία κάνει άλματα αλλά ακόμη μέσα μας μόνο με linear τη βγάζουμε...
Δεν πιστεύω πια στις προδιαγραφές των dac-chip (είναι πολλά άλλα που κάνουν τη διαφορά).
Πιστεύω ότι μόνο η σωστη υλοποίηση με βάση τη σωστή επιλογή των υλικών (το πάντρεμα που λέμε), το σωστό routing της πλακέτας και η επιλογή των τοπικών σταθεροποιήσεων (από τα βασικότερα) βάζουν φωτιά στην υλοποίηση.
Τώρα εδώ βάζει το γνωστό της ΑΚ, φτιάχνει μια όμορφη πλακέτα (οπτικά) και ρίχνει και μία μέτρηση κουκουρούκου για να μας πείσει για τη σωστή λειτουργία της.
Τη μέτρηση την είδατε;
Τι μας λέει, ότι εάν δεχθεί σήμα 1KHz στα 0dB (όριο που υπερφορτώνονται πολλοί DAC), δεν υπάρχει καμία κορύφωση αρμονικών.
Πολύ καλό αλλά ψεύτικο....για κοιτάξτε το noise floor, αφιλτράριστο με κορυφές κοντά στα -92dB δηλ. οι πραγματικές κορυφές εξαφανίζονται μέσα στο noise floor για να μη δούμε τίποτα....μα υπάρχει DAC που να εμφανίσει κορυφές σε τέτοιο noise floor? Μόνο εάν είχε έξοδο λάμπας θα βλέπαμε κορυφές.
Η μέτρηση έχει και άλλες ανακρίβειες, ποια είναι η στάθμη 0dB του σήματος;
Σκέτο dB δεν λέει τίποτα...τι dB? dBV, dBu, dBFS!
Δεν λέει φυσικά, αλλά στον κάθετο άξονα γράφει κάτι για dBu, και μάλιστα το σήμα χτυπά στα -5dBu δηλ. στα -7.2dBV ή 0,436Vrms...φύκια για μεταξωτές κορδέλες λοιπόν!