Αγορα καινουργιου media player

route66

Senior Member
3 July 2006
343
Χαιρετω τα μελη του φορουμ. Ο λογος που θελω την συμβουλη σας ειναι οτι ειμαι στην διαδικασια για αγορα καινουργιου media player. Ειμαι ηδη κατοχος του WD gen2 και ο λογος που θελω να το αντικαταστησω ειναι γιατι πολλα απο τα mkv που κατεβαζω λογω (?) καινουργιας κωδικοποιησης δεν μου τα παιζει στην τηλεοραση αλλα στο pc παιζουν κανονικα γιατι φροντιζω να κατεβαζω τους καινουργιους codec. Eχω διαβασει για ολα τα καινουργια μοντελα και για να ειμαι ειλικρινης σκεφτομουν να παρω το WD Live που το εχει ενας φιλος και λογω καλυτερης υποστηριξης firmware απο την εταιρεια παιζει (η ετσι θελω να πιστευω τα παντα).
Η αληθεια ειναι οτι βλεπω οτι ανοιξατε thread power buy για το xtreamer και το prodigy και το αλλο.
Θα ηθελα να ρωτησω αν θα δω καλυτερη ποιοτητα εικονας στην tv δεδομενο οτι φανταζομαι φοραει καλυτερο chipset απο το δικο μου και επισης επειδη δεν εχω εμπειρια με τα xtreamer κατα ποσον ειναι ποιοτικα σαν μηχανακια και αν προσφερουν καλυτερη υποστηριξη γιατι με το Gen2 η εταιρεια το εχει αγνοησει εντελως.
Επισης σε σχεση με το WD Lιve αν φορανε καλυτερο chipset (αν και πιστευω οτι το WD Live με το δικου μου φορανε το ιδιο chipset, δεν θυμαμαι τον τυπο, ξερω μονο οτι ειναι Sigma.
H δουλεια που το θελω ειναι αποκλειστικα για ταινιες mkv (720p,1080p) και λιγοτερο για Flac.
Επισης τι γνωμη εχετε για το WD Hub?
Σας ζητω συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αν επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι θα ηθελα να παρω κατι και τουλαχιστον για οσο καιρο θα το εχω στην κατοχη μου να ειμαι ευχαριστημενος.
Σας ευχαριστω πολυ.
PS.
Επειδη δεν εχω ολοκληρωμενο AV που να υποστηριζει τα καινουργια ηχητικα φορματ (εχω τα logitech Z5500 και μια LCD 52') δινω μεγαλυτερη εμφαση στην ποιοτητα εικονας.

σχεδον οποιο και να παρεις θα εχεις καλυτερη υποστηριξη απο την αθλια του wd ...
Τα νεα xtreamer φορανε νεους realtek επεξεργαστες πιο δυνατους απο τους προηγουμενους.Στην τηλεοραση σου (ακομα και σε προβολεα) δεν θα μπορεσεις να δεις διαφορες.Ολες τις νεες ματροσκες τις παιζουν αψογα.
Θα σε καλύψει και το prodigy αλλα και το sidewinder 2
Aπο το you.gr υπάρχει μια προσφορα για το netgear ntv 550 στα 90ευρώ αλλα έχει κατι θεματάκια με τους υπότιτλους οποτε δεν προτεινετε αβίαστα (κανει και καποια πράγματα παραπάνω ομως και εχει τον κορυφαιο μεχρι τωρα sigma επεξεργαστή)
Στην ελληνικη αντιπροσωπεία εχει φτασει και το mede8er 500x2 στα 180ευρώ αλλα εκει θα βρεις την καλυτερη υποστηριξη fw σε μηχανακια με realtek.
Απο την αλλη βγαίνει στα ιδια χρηματα με το prodigy που θα φοράει πιο νεο επεξεργαστη και ειναι εξοπλισμενο καλυτερα.
Οποιο και να παρεις, κερδισμενος εισαι!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Μαλλον για xtreamer το βλεπω και ευχομαι να πανε καλα τα πραγματα. Ειτε για το prodigy ειτε για το site winder2. Φανταζομαι οτι καλυπτονται απο καποια εγγυηση αν τα παραγγειλεις απο το site που θα γινει το power buy.
Aπο οτι καταλαβα απο την απαντηση σου δεν συνιστας καθολου τα καινουργια WD οπως το Live Hub και καποια αντιστοιχα.
Στο site της Xtreamer υπαρχει και ενα που λεγεται Ultra αυτο δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι?? ειναι media player ειναι pc??

Vadergr κοιταξα τωρα για το μηχανακι που μου υπεδειξες το Μede8er MED500X2 και μου φαινεται αρκετα καλο...
Chipset βλεπω οτι φοραει το 1185 δεν ξερω αν ειναι μεταγενεστερο του WD gen2 (προφανως)...και εχει διαφορα καλουδια επανω....
Αυτο δεν εχει ενσωματωμενο σκληρο δισκο αν δεν κανω λαθος....
Δεχεται εξωτερικους 2,5" γιατι τετοιον δισκο εχω
Μηπως ξερεις ποιος ειναι ο αντιπροσωπος???
Ευχαριστω και παλι...

Ειλικρινα μετανοιωσα που πηρα τοτε το WD GEN2 καμια υποστηριξη και μεγαλο μερος απο τις καινουργιες ταινιες δεν τις παιζει και συγχρονως κολλαει και το μηχανακι και αναγκαζομαι και κανω reboot...δυστυχως....

πάντως αυτό που έχεις με το live δεν φοράνε το ίδιο τσιπάκι...
επίσης δοκίμασες να τρέξεις μια ταινία που δεν σου παίζει με το mkv merge και μετά να την ξαναπαίξεις?? νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα.

Είχα το WD gen2 και το WD Live.
Παρότι φοράνε το ίδιο τσιπάκι (WD gen2 και WD Live), το Live έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας ,πιθανόν επειδή συνεχίζεται η υποστήριξη του και τα firm είναι πολύ πιο καινούρια.
Το WD Live το θεωρώ πολύ καλό και είναι και πολύ οικονομικό.
Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω στο WD Live είναι ότι δεν έχει κάποια esata ή sata.

Αν συνδέσεις usb δίσκο στο media player, θεωρώ το WD Live ίσως την καλύτερη επιλογή για τα χρήματα του.

πάντως αυτό που έχεις με το live δεν φοράνε το ίδιο τσιπάκι...
επίσης δοκίμασες να τρέξεις μια ταινία που δεν σου παίζει με το mkv merge και μετά να την ξαναπαίξεις?? νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα.
διορθώνω, ίδιο τσιπάκι διαφορετική μνήμη.
gen2 and Live share the same processor, but Live has twice the memory size
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-HD/Chip-used-in-WD-TV-Gen2/td-p/11702
δοκίμασε αυτό που σου είπα με το mkv merge κατά προτίμηση την έκδοση 4.0.0 αν μπορείς και πες μας.

Last edited:
Δεν ξερω καν τι ειναι αυτο το mkv merge αλλα θα το ψαξω...το σιγουρο ειναι το θα παρω καινουργιο μηχανακι :)

Re: Απάντηση: Αγορα καινουργιου media player

Δεν ξερω καν τι ειναι αυτο το mkv merge αλλα θα το ψαξω...το σιγουρο ειναι το θα παρω καινουργιο μηχανακι :)
είναι το πρόγραμμα που ενσωματώνεις και τους υπότιτλους...κατέβασε την έκδοση 4.0.0 (δώσε προσοχή γιατί κάποιες εκδόσεις είχαν πρόβλημα) και αν δεν θέλεις να ενσωματώσεις υπότιτλους απλά κάνεις ένα περάσμα την ταινία. βάζεις την ταινία και απλά πατάς start muxing... δεν θα έχεις πρόβλημα με τις ταινίες..και μπορείς να καθυστερήσεις και την αγορά.. σίγουρα θα βγουν προσφορές.

Last edited:

OK φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση
τπτ...το πρόβλημα σου θα λυθεί, δεν φταίει το wd φταίει η κωδικοποίηση της ταινίας..απλά υπολόγιζε 5 λεπτά έξτρα στην ταινία για να γίνει.

Δεν με κοβω οτι θα τα καταφερω να το κανω με το mkv merge γιατι αν ειναι πολυπλοκη η διαδικασια και χρειαζεται να εχεις σπουδασει αστροφυσικη για να δεις μια ταινια αστο καλυτερα....σε ευχαριστω παντως..απο οτι μπηκα και εριξα μια ματια στην σελιδα του mkv merge δεν καταλαβα τιποτε....

Δεν με κοβω οτι θα τα καταφερω να το κανω με το mkv merge γιατι αν ειναι πολυπλοκη η διαδικασια και χρειαζεται να εχεις σπουδασει αστροφυσικη για να δεις μια ταινια αστο καλυτερα....σε ευχαριστω παντως..απο οτι μπηκα και εριξα μια ματια στην σελιδα του mkv merge δεν καταλαβα τιποτε....
αν κατέβασες το mkv merge στην έκδοση που σου είπα δεν είναι τίποτα πολύπλοκο. απά το ανοίγεις....σέρνεις το αρχείο με το ποντίκι σου μέσα και απλά πατάς το start muxing...νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις.

Είναι πολύ εύκολο, δοκίμασέ το !

Kατεβασα το προγραμμα που μου ειπατε mkv merge 4.0.0 και δουλεψε κανονικα ολα αψογα σας ευχαριστω. Απλα στον σκληρο δισκο στις ταινιες που δεν επαιζαν στο WD και τις "περασα" στο mkv merge τωρα εχει κανει αντιγραφο στον φακελο της ταινιας με την ενδειξη (1) στο τελος οποτε λογικα την αλλη θα την κανω delete.