Αγορά καινούργιου υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας και βίντεο (γύρω στα 1300 )

Αποψη μου ειναι να αποφυγεις τους WD green γιατι ειναι στις 5400-5900rpm, ακομα και για data δισκους θες χαμηλο latency, παρε κατι στις 7200rpm, πχ seagate 7200.12 1ΤΒ ( η ακομα και seagate 7200.11 1.5TB ), δεν νομιζω οτι μεσα στο γενικο θορυβο του κουτιου η την καταναλωση των διαφορων υποσυστηματων η ελαχιστα μικροτερη καταναλωση και φασαρια του wd green θα κανει καποια διαφορα, ενω η μειωση στις επιδοσεις θα κανει...

Αποψη μου ειναι να αποφυγεις τους WD green γιατι ειναι στις 5400-5900rpm, ακομα και για data δισκους θες χαμηλο latency, παρε κατι στις 7200rpm, πχ seagate 7200.12 1ΤΒ ( η ακομα και seagate 7200.11 1.5TB ), δεν νομιζω οτι μεσα στο γενικο θορυβο του κουτιου η την καταναλωση των διαφορων υποσυστηματων η ελαχιστα μικροτερη καταναλωση και φασαρια του wd green θα κανει καποια διαφορα, ενω η μειωση στις επιδοσεις θα κανει...

γιαυτους τι λες WESTERN DIGITAL 1TB WD1001FALS CAVIAR BLACK SATA2?

Γιατί προτείνετε δίσκους των 5400 στροφών? ( WD GP = 5400rpm)
Η σειρά green της WD, στροφάρει από 5400 - 7200 rpm, ανάλογα με τις στιγμιαίες ανάγκες. Και από χρήστες που τους έχουν ήδη είναι αθόρυβοι και μάλλον με μεγάλη διάρκεια ζωής.
τι λετε γι' αυτα απο ESHOP?
........
Αξία προϊόντων: 1536.54 Διαγραφή όλων
Δεν έχω τώρα το χρόνο να το κοιτάξω, αλλά άλλο τα 1500 και άλλο τα 1000 που είπες πως δίνεις για το υλικό χωρίς οθόνη. Είναι 50% αύξηση!

Κατέληξε τουλάχιστον στο ποσό και στο αν θέλεις πράγματι προτάσεις. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ψάξει κάποιος για σένα ½ ώρα και να τα διαγράφεις, πηγαίνοντας αλλού.

Χωρίς παρεξήγηση, φιλικά στο λέω. :smile:

Η σειρά green της WD, στροφάρει από 5400 - 7200 rpm, ανάλογα με τις στιγμιαίες ανάγκες. Και από χρήστες που τους έχουν ήδη είναι αθόρυβοι και μάλλον με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οι GP στροφάρουν στις 5400... Βέβαια στην σελίδα του eshop πιάνουν παραπάνω... :BDGBDGB53: Η ίδια η WD δεν λέει πουθενά στο site της ούτε στα pdf της για τα πραγματικά rpm, όσα site όμως τους δοκιμάζουν, τους λένε για 5400 ( ~5900, έχω δει νομίζω και τέτοια να γράφονται).

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.305100) INTEL X25-M SA2MH080G101 2.5'' SSD 80GB MLC

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.303736) WESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREEN SATA2

Τον συγκεκριμένο SSD τον έχω στο htpc, και τον συγκεκριμένο 1Τ WD GP ΕΑDS τον έχω στο κατεβαστήρι... Πιστεύω για την χρήση που τους κάνω εγώ, είναι πολύ καλές επιλογές. Δεν ξέρω ομως τις απαιτήσεις του photoshop, οπότε και δεν μπορώ να πω αν είναι καλές αγορές ή όχι για την δική σου περίπτωση. Ο ssd πιθανότατα, ο GP πιθανότατα όχι.

Re: Απάντηση: Αγορά καινούργιου υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας και βίντεο (γύρω σ

Δεν έχω τώρα το χρόνο να το κοιτάξω, αλλά άλλο τα 1500 και άλλο τα 1000 που είπες πως δίνεις για το υλικό χωρίς οθόνη. Είναι 50% αύξηση!

Κατέληξε τουλάχιστον στο ποσό και στο αν θέλεις πράγματι προτάσεις. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ψάξει κάποιος για σένα ½ ώρα και να τα διαγράφεις, πηγαίνοντας αλλού.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Απλά μου έκαναν και αυτή την πρόταση και ήθελα την γνώμη σας (το ξερω πως αλλαζει η κατηγορια τιμης).

Οι Western Digital GP είναι 7200. Μάλιστα είναι κι από τους πιο γρήγορους 7200.

Όταν δεν χρησιμοποιείται ρίχνει τις στροφές.

οταν λες "Western Digital GP είναι 7200" εννοεις αυτους WESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 89.98 ?

Για πείτε τις πηγές σας...

http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hdd-caviar,2261-4.html

This is it: the world’s first 2 TB or 2,000 GB hard drive. It is not a high-performance 7,200 RPM drive, but a 5,400 RPM energy-efficient drive, according to Western Digital’s specifications for the Caviar Green WD20EADS.

http://www.tomshardware.com/reviews/green-terabyte-1tb,2078-3.html

Almost 100 MB/s is a great result for a 5,400 RPM drive.

http://techreport.com/articles.x/15769

To be fair, the Caviar GP's performance was surprisingly good for a drive whose platters spun at close to 5,400RPM. In some tests, it was even faster than terabyte drives spinning at a full 7,200RPM. The GP also lived up to its energy-efficient billing, sucking half the power of some of its terabyte rivals, all while barely making a whisper.

http://www.tomshardware.com/reviews/green-terabyte-1tb,2078-5.html

Considering the 5,400 RPM spindle speed, the average access time of 14.8 ms is excellent—there are many 7,200 RPM drives that take more time to locate and access data.

http://www.silentpcreview.com/article804-page1.html

The terabyte HDD sample that arrived was promising — with the exception of the model number on the label, the two drives were identical to the naked eye, with no indication that anything important had changed. Mechanically, the only difference should be the addition of an extra platter to accommodate the extra capacity. A quick frequency analysis test confirmed that terabyte model spins at 5,400 RPM just like the 750 GB version. Please see our WD 750 GB Green Power review for all the details.

... και πάει λέγοντας...

Re: Απάντηση: Αγορά καινούργιου υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας και βίντεο (γύρω σ

Οχι, δεν μπορει ενας δισκος on the fly απο 5400rpm να παει στις 7200.. δεν ειναι optical... απλα η WD δεν αναφερει πια τις rpm στα χαρακτηριστικα, και παιζουν αναλογα με το μοντελο, σε καποια μπορει να ειναι 7200, σε καποια αλλα 5400, οι WD 15EADS kai 20EADS απο τις μετρησεις του seek time, και track to track time, υπολογιζονται να ειναι στις 5900 rpm...

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3161&p=2

Τον σκληρό τον έχω και ξέρω. Μπορείς να τον ακούσεις αν βάλεις το αυτί κοντά να αλλάζει ταχύτητα, αναλόγως τη χρήση τη δεδομένη στιγμή.

Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν κάνει για RAID. Βέβαια, αν κάποιος θέλει RAID, πάει αλλού.

stssts, ο WESTERN DIGITAL 1TB WD1001FALS CAVIAR BLACK SATA2 έχει καλύτερες επιδόσεις από τους παραπάνω τρεις που αναφέρεις.

Οι άλλοι δύο παράγουν λιγότερο θόρυβο όταν δουλεύουν με ταχύτητα περιστροφής 5400 RPM. O WESTERN DIGITAL 1TB WD10EACS CAVIAR GP SATA2 έχει καλύτερες επιδόσεις από τον WESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 νομίζω.

Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας και βίντεο (γύρω σ

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3161&p=2

Τον σκληρό τον έχω και ξέρω. Μπορείς να τον ακούσεις αν βάλεις το αυτί κοντά να αλλάζει ταχύτητα, αναλόγως τη χρήση τη δεδομένη στιγμή.

Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν κάνει για RAID. Βέβαια, αν κάποιος θέλει RAID, πάει αλλού.

To test στο οποίο αναφέρεσαι, έγινε το 2007 όταν ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει το θέμα. Διάβασε τα σχόλια από κάτω, στο πρώτο κιόλλας το γράφουν oi χρήστες ότι σε μετρήσεις άλλων πρόκειται για 5400 δίσκο, και δίνουν παραπομπές για άλλα site που έχουν μετρήσει την ταχύτητα στροφών (γιατί το anandtech απλά αναπαράγει την τότε συγκεχυμένη πληροφορία που έδινε η WD).

θα μπορουσε αραγε η WD να μπλεξει το θεμα παραπανω; Δεν νομιζω, ενας κατοχος και καμποσοι αλλοι που το ψαχνουν και δεν μπορουν να βρουν τις rpm του δισκου.. Δεν ξερω ποσο γρηγοροι, θορυβωδεις και οικονομικοι σε καταναλωση ενεργειας η οχι ειναι οι δικσοι με το intellipower, αλλα διαφημιστικα να το δεις μαλλον απετυχε η WD με το συστημα αυτο...

Όπως το βλέπω εγώ, η WD έχει μια σειρά δίσκων οι οποίοι είναι αξιοπρεπέστατοι σε επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και καταναλώνουν αισθητά λιγότερη ενέργεια (υπάρχουν παντού μετρήσεις).

Οπότε δεν βλέπω το "λάθος" της WD.

Ο δίσκος είναι τεκμηριωμένα Green και έχει καλές επιδόσεις. Ποιος νοιάζεται στις πόσες στροφές γυρίζει;

Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας και βίντεο (γύρω σ

Όπως το βλέπω εγώ, η WD έχει μια σειρά δίσκων οι οποίοι είναι αξιοπρεπέστατοι σε επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και καταναλώνουν αισθητά λιγότερη ενέργεια (υπάρχουν παντού μετρήσεις).

Οπότε δεν βλέπω το "λάθος" της WD.

Ο δίσκος είναι τεκμηριωμένα Green και έχει καλές επιδόσεις. Ποιος νοιάζεται στις πόσες στροφές γυρίζει;

... και στην τελική, υπάρχουν και οι σειρές blue (μεσαία) και black (γρήγορη), ώστε να καλύψει όλους τους χρήστες, ανάλογα με το τί ζητάει ο καθένας...

Πάντως συμφωνώ απόλυτα, ότι οι green για αυτό που είναι (αθόρυβοι, ψυχροί, με ελάχιστη κατανάλωση), μόνο λάθος επιλογή δεν είναι για καποιον που ξέρει τι θέλει... είμαι καταευχαριστημένος με τον 1T EADS 32GB στο κατεβαστήρι μου... :grinning-smiley-043 Δεν θα τον πρότεινα όμως για απαιτητική χρήση αφού δεν είναι αυτό το πεδίο εφαρμογής του, εκεί παίζουν οι Black! -bye-

Για μενα τουλαχιστον, αν το κανει αυτο ο δισκος, συνεχη δηλαδη spin-up/down, που ακομα διατηρω τις αμφιβολιες μου, αλλα και ετσι να ειναι, και επειδη δεν μπορω να πιστεψω οτι τοσο ευκολα σε μια τεχνολογια που πρωτοπαρουσιαστηκε το 75 η WD ανακαλυψε τον τροχο, οτι θα υπαρχουν επιπτωσεις στην μακροβιοτητα του δισκου...

Για μενα τουλαχιστον, αν το κανει αυτο ο δισκος, συνεχη δηλαδη spin-up/down, που ακομα διατηρω τις αμφιβολιες μου, αλλα και ετσι να ειναι, και επειδη δεν μπορω να πιστεψω οτι τοσο ευκολα σε μια τεχνολογια που πρωτοπαρουσιαστηκε το 75 η WD ανακαλυψε τον τροχο, οτι θα υπαρχουν επιπτωσεις στην μακροβιοτητα του δισκου...
πολύ σωστό αυτό!