Αγορά καινούριας τηλεόρασης

paraskevakos

New member
20 December 2010
63
Καλησπέρα στο φόρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλεία που γίνεται από τους πιο έμπειρους. Ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω την άποψή σας, γιατί πρόκειται να αγοράσω μια τηλεόραση για το δωμάτιο. Η απόσταση θέασης είναι min 1m ( όταν κάθομαι στον υπολογιστή ) και maximum 3m. Η χρήση θα είναι για τηλεοπτικό σήμα περισσότερο, αλλά επειδή θα συνδέεται και με υπολογιστή για προβολή HD ταινιών, μπαίνει και η προβολή ταινιών στο παιχνίδι, όπως επίσης θα ήθελα να είναι και smart TV με όσο το δυνατόν πιο άνετο και καλό smart menu. Στα σχέδια μου είναι να ξεκινήσω συνδρομή και στο OTE TV για αθλητικό περιεχόμενος οπότε , και με βάσει αυτά που έχω διαβάσει εδώ, πρέπει να έχει >100 HZ. To 3D έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Για το κομμάτι του κόστους, σκέφτομαι κάτι σε 600-700 ευρώ, ίσως κάτι παραπάνω αρκεί όμως να δικαιολογεί τα χρήματα. Σκέφτομαι κάτι σε 40-42 inches από την στιγμή που μπορεί να έχω υπολογιστή ανοιχτό και να ρίχνω καμιά ματιά και στο πρόγραμμα. Να τονίσω ότι θα χρησιμοποείται τόσο το πρωί (ελάχιστα και με δυνατότητα να μειωθεί το φως) αλλά κατά κύριο λόγο βραδινές ώρες. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, να παρέχεται η δυνατότητα για κρέμασμα σε τοίχο, λόγω έλλειψης χώρου. Θα εκτιμούσα απόψεις επάνω σε μοντέλα φετινά, εκτός και δεν είναι vfm προς το παρόν, ωστόσο ενδέχεται να μειωθούν οι τιμές άμεσα.

Φίλε μου για 1μ απόσταση γνώμη μου είναι πως οι 42 ίντσες είναι πολλές και ειδικά για υπολογιστή, θα σε κουράσει.
Για 3μ πάλι που θα βλέπεις άλλο υλικό οι 42 είναι λίγες και μίνιμουμ θα σου πρότεινα τις 55 ίντσες.
Κατά την άποψή μου, είναι δύσκολος ο συνδυασμός που θέλεις να πετύχεις. Μήπως να το έβλεπες πάλι καλύτερα το θέμα και να έβαζες μία << μικρή >> για υπολογιστή γύρω στις 19-21 ίντσες με βάση για το γραφείο σου, και μια επιτοίχια μεγαλύτερη , γύρω στις 55 ίντσες για το άλλο υλικό που θα βλέπεις; Το καταλαβαίνω ότι σε δεσμεύει το οικονομικό, γιατί με 600-700 € αυτά που σου λέω δε γίνονται, αλλά υπάρχουν και οι δόσεις με κάρτα αν μπορείς, που μάλιστα βάζουν και πολλές, για να πάρεις κάτι που θα το έχεις για πολύ καιρό και να το ευχαριστηθείς στο μέγιστο που μπορείς.
Φιλικά πάντα, μια πρόταση κάνω από την εμπειρία που έχω σε αυτά, και που όταν προσπαθούσα να συνδιάσω κάτι, με αλλού να << κόβω >> και αλλού να << στριμώχνω >> στο τέλος δε το ευχαριστιόμουν και τα ξαναπλήρωνα...

Φίλε Leonid, την τηλεόραση δεν θα την χρησιμοποιώ και για monitor. Απλά εάν θέλω να δω τηλεόραση ενώ παράλληλα κάνω κάτι άλλο στον υπολογιστή τότε η απόσταση θα είναι πολύ μικρή.

Κάποια άλλη γνώμη, px για τις νέες κυκλοφορίες της Sony με αυτά τα χαρακτηριστικά; Ευχαριστώ.

Φίλε Leonid, την τηλεόραση δεν θα την χρησιμοποιώ και για monitor. Απλά εάν θέλω να δω τηλεόραση ενώ παράλληλα κάνω κάτι άλλο στον υπολογιστή τότε η απόσταση θα είναι πολύ μικρή.

Κάποια άλλη γνώμη, px για τις νέες κυκλοφορίες της Sony με αυτά τα χαρακτηριστικά; Ευχαριστώ.
Τότε αν η συνήθης απόσταση θέασης είναι περίπου 3μ, πρέπει να πας τουλάχιστον σε 55αρα, η 42αρα θα είναι μικρή.

Καλημέρα σας!Ενδιαφέρομαι για αγορά νέας τηλεόρασης!Είμαι μεταξύ των: Sony KDL-42W650 και LG 42LA620S
Το να είναι 3D ή όχι δεν με νοιάζει...
Έχω δει τα νήματα κ των δύο αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη...
Μπορείτε να βοηθήσετε;

Re: Απάντηση: Αγορά καινούριας τηλεόρασης

Αν σε ενδιαφέρει η εικόνα επέλεξε την Sony , για smart tv , 3D κτλ. την LG.

Καλησπέρα Yperion και ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου! Πάνω από όλα η εικόνα με ενδιαφέρει! Smart, 3D κτλ έρχονται σε πολύ δεύτερη μοίρα!!
Οπότε η συμβουλή σου είναι να προχωρήσω στην αγορά της Sony. Θα μείνω ικανοποιημένος με την εικόνα της σε σχέση με αυτή της LG;

Εδώ είναι τεστ των δυο αντίστοιχων Αγγλικών μοντέλων (σχεδόν ίδια με τα αντίστοιχα δικά μας)...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl42w653-201308113237.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-42la620v-201308023214.htm

Από ότι βλέπεις η Sony υπερτερεί σε ομοιομορφία οθόνης , μαύρο και αντίθεση. Η LG υπερτερεί σε επεξεργασία σημάτων χαμηλής ανάλυσης (πχ. τηλεοπτικό). Συνολικά όμως η Sony είναι 2-3 κλικ πάνω σαν εικόνα.