ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

.......
2. Οταν καποιος σου λεει οτι υπαρχει προβλημα με το μαυρο δεν το γραφει για πλακα..(χωρις αυτο να σημαινει οτι φαινεται αμεσως, ειδικοτερα σε συνθηκες καταστηματων..)
........

Φιλικά πάντα και για να μάθουμε κι εμείς που δεν έχουμε εμπειρία:

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι θέλετε να πείτε όταν λέτε ότι "υπάρχει πρόβλημα με το μαύρο"?

Αν δεν φαίνεται αμέσως, πότε θα φανεί και τι μπορούμε να κάνουμε για να το καταλάβουμε?

Εφ' όσον σε συνθήκες καταστημάτων δεν είναι δυνατή η σωστή επιλογή, ποια είναι η σωστή διαδικασία επιλογής μιας τηλεόρασης?

Ευχαριστώ

Γενικά, η γνώμη μου είναι (προσωπική πάντα και χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία όμως είπα) ότι η εικόνα που προσφέρουν οι Philips, για να την πάρεις από άλλες τηλεοράσεις πρέπει να δώσεις περισσότερα χρήματα.

Εγω παλι πιστευω το ακριβως αντιθετο...

Εκτος με το "εικονα" περιγραφεις τα υπερβολικα "πλαστικα" χρωματα και το ψευτικο υπερτονισμενο sharpness...

ΥΓ. Αυτη ειναι φωτογραφια μιας Philips 9664 οπου φαινεται το "αψογο" μαυρο...

philips9664_large10.JPG

Μπορεις να διαβασεις ολο το τεστ εδω..

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267191344

Οταν λες "χαμηλο φωτισμο" τι εννοεις? Με το ambilight αναμενο προφανως...

Παντως συμφωνα με τα test η 9604 ειναι μια τηλεοραση απλως ανω του μετριου με μαυρο κατω του μετριου...

These days, we're seeing more and more LCD TVs that can be made to produce accurate, lifelike images. Accuracy goes a long way in producing high quality video, but unfortunately, many of these LCD displays suffer slightly because of their inability to produce deep, convincing blacks, or because of viewing angle issues. The Philips 32PFL9604 does not entirely manage to escape from this category: while the LCD panel here is at the better end of the scale, its contrast performance doesn't quite eclipse some of the better examples exhibited in Sony and Samsung's LCDs.

http://www.avforums.com/reviews/Philips-32PFL9604-LCD-HDTV-Review.html

Προσωπικά έγραψα την γνώμη μου, και για 'μένα μόνο η γνώμη μου μετράει και αυτό που βλέπω και όχι τα reviews.

Παρ' όλα αυτά όμως, παρακάτω είναι 2 reviews που μιλάνε με πολύ καλά λόγια για την εικόνα της συγκεκριμένης τηλεόρασης:
http://www.techradar.com/reviews/au...a-and-lcd-tvs/philips-32pfl9604-607565/review
http://www.whathifi.com/Review/Philips-32PFL9604/

Καλή Ανάσταση

ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΠΛΑΣΜΑ,ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΑΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ LG 50PS3000 KAI 50PK550;ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ;ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΧΡΗ 800Ε;

Επίσης, άποψή μου είναι, ότι αν δεν χρειάζεσαι μεγάλο panel, καλύτερα να δώσεις τα λεφτά σου σε εικόνα, παρά σε μέγεθος. Όσο μεγαλώνει η τηλεόραση, τόσο καλύτερη πρέπει να είναι η εικόνα της, για να βλέπεις σαν άνθρωπος.

να γραφεις πιο συχνα.... :grinning-smiley-043

Εγω παλι πιστευω το ακριβως αντιθετο...

Εκτος με το "εικονα" περιγραφεις τα υπερβολικα "πλαστικα" χρωματα και το ψευτικο υπερτονισμενο sharpness...

Πριν ο αλεκτορ λαλήσει τρεις φορες...

Παρελαβα εχτες τη 47pfl9664.Δυστυχως η εικονα ειναι απογοητευτικη και εχω μετανοιωσει ηδη για την αγορα.Δοκιμασα αρκετες ρυθμισεις αλλα και παλι το αποτελεσμα ειναι μετριοτατο.Σε sd υλικο απαραδεκτη ,σε hd μετρια.. δεν καταφερνει να αποδωσει λεπτομερεια,το μαυρο της σκουρο γκρι, τα χρωματα της κορεσμενα και σου δινει εντελως "ψηφιακη"αισθηση.Και για να προλαβω καποιους ημουν τρελος fun της philips και η προηγουμενη lcd (37pfl7562-3ετιας)που εχω ομολογω οτι ειναι καλυτερη.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1141168&postcount=76

Οφείλω να σου παραδεχτώ ότι κάνεις μια τεράστια προσπάθεια για να αποδείξεις ότι έχω άδικο, με review δημοσιευμένα σε forum και τώρα με μια γνώμη κάποιου χρήστη που λέει ότι η εικόνα της τηλεόρασης που παρέλαβε είναι απογοητευτική.

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει, είναι ότι εγώ, έγραψα την προσωπική δική μου άποψη, σεβόμενος όλες τις υπόλοιπες (όπως είδες δεν διέψευσα κανέναν) και περιέγραψα τα πράγματα όπως τα είδα με τα δικά μου μάτια, από την μικρή εμπειρία από μια Philips LCD που έχω σπίτι μου και από αυτά που βλέπω στα μαγαζιά κατά καιρούς.

Αυτό δε που συμβούλεψα τον συμφορουμήτη, είναι να πάει και να δει τις τηλεοράσεις μόνος του και να μην επαναπαύεται σε διάφορα review τα οποία όπως και να το κάνουμε είναι κατευθυνόμενα σε ένα βαθμό. Αυτό που "ακούγεται" μέχρι τώρα στο παρόν νήμα, είναι ότι δεν μπορεί να κρίνει μια τηλεόραση βλέποντάς την στα μαγαζιά και ότι με λίγα λόγια πρέπει να ακούσει ποιόν(?). Τα review των περιοδικών ίσως? A! Και μην ξεχνάμε τις ιστορίες που πήγαν συσκευές σε περιοδικά, γράφτηκαν αναλυτικότατα και περιγραφικά review και βαθμολογίες και οι συσκευές όταν επέστρεψαν στον αντιπρόσωπο ήταν σφραγισμένες μέσα στο κουτί τους!!!

Αυτό που θέλω να σου πω, είναι ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς τόσο πολύ να πείσεις αυτούς που διαβάζουν. Εκτός αν απαγορεύεται να γράφει οποιοσδήποτε την άποψή του εάν είναι αντίθετη από τη δική σου.

Πάω για το αρνάκι τώρα. Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ περαιτέρω, διότι όταν λες ότι η μεγάλη οθόνη είναι επένδυση στην εικόνα (στα 800-1000 ) και όταν ο άλλος γράφει ειρωνικά "να γράφεις συχνότερα...", καταλαβαίνω ότι έχουμε διαφορετική άποψη για κάποια πράγματα, οπότε δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε. Διότι στα 800-100 ευρώ, μια LCD οθόνη πάνω από 37'' προσωπικά την βλέπω μόνο ως επένδυση σε κάποιον ελεύθερο τοίχο του σπιτιού μου.

Καλά να περάσετε-bye-

Last edited:
Το οτι σχεδον ολες οι Philips (αλλα και γενικα οι περισσοτερες LCD) δεν εχουν καν μαυρο ειναι γεγονος που δεν χωραει αμφισβητηση εκτος και αν καποιος δεν θελει να το δει...

Το ιδιο ισχυει για την αποψη της συγκεκριμενης εταιρειας για την εικονα που συνισταται σε ψευτικα χρωματα και μπλεδιζουσα αποχρωση για αυξηση της οξυτητας με σκοπο να ξεγελασει το ανθρωπινο ματι στο να βλεπει πιο "τρισδιαστατη" εικονα...μαλιστα υπαρχουν και καποιοι που ολα αυτα τα αντικειμενικα (με βαση μετρητικα οργανα) λαθη τα θεωρουν προσόν...

Δικαιωμα τους αλλα δικαιωμα και δικο μου να επισημαινω το αντιθετο...

Καλημερα και χρονια πολλα...

ΥΓ. Ο φιλος παραπανω δεν νομιζω να ειναι ειρωνικος μαλλον συμφωνει μαζι σου οτι τα ακριβα αρωματα μπανουν σε μικρα μπουκαλια...
Εγω παλι πιστευω οτι ειναι αλλο ενα κολπο καποιων εταιρειων ωστε να σου δινουν μικροτερη ποσοτητα για να βγαζουν μεγαλυτερο κερδος...:D

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΘΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!!ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΘΕΤΩ 650Ε ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΦΤΑΣΩ ΤΑ 900!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΝΣΟΛΕΣ!!!ΠΟΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙΜΗ;

Φιλε μου και εγω εψαχνα τηλεοραση, γιατι μου χαλασε η παλια, και πηρα μια Plasma Panasonic TX-P42U10E , εδω και 3 εβδομαδες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος (αν και την ψιλοστρωνω). Και χωρις να δωσω πολλα λεφτα.
Για LCD ξεκινησα και σε Plasma κατεληξα.

Το οτι σχεδον ολες οι Philips (αλλα και γενικα οι περισσοτερες LCD) δεν εχουν καν μαυρο ειναι γεγονος που δεν χωραει αμφισβητηση εκτος και αν καποιος δεν θελει να το δει...

Το ιδιο ισχυει για την αποψη της συγκεκριμενης εταιρειας για την εικονα που συνισταται σε ψευτικα χρωματα και μπλεδιζουσα αποχρωση για αυξηση της οξυτητας με σκοπο να ξεγελασει το ανθρωπινο ματι στο να βλεπει πιο "τρισδιαστατη" εικονα...μαλιστα υπαρχουν και καποιοι που ολα αυτα τα αντικειμενικα (με βαση μετρητικα οργανα) λαθη τα θεωρουν προσόν...

Δικαιωμα τους αλλα δικαιωμα και δικο μου να επισημαινω το αντιθετο...

Καλημερα και χρονια πολλα...

ΥΓ. Ο φιλος παραπανω δεν νομιζω να ειναι ειρωνικος μαλλον συμφωνει μαζι σου οτι τα ακριβα αρωματα μπανουν σε μικρα μπουκαλια...
Εγω παλι πιστευω οτι ειναι αλλο ενα κολπο καποιων εταιρειων ωστε να σου δινουν μικροτερη ποσοτητα για να βγαζουν μεγαλυτερο κερδος...:D

Να σε ρωτήσω κάτι? Έχεις κανένα συμφέρων να υποστηρίζεις τόσο σθεναρά την άποψή σου εναντίων της Philips? Μου κάνει εντύπωση, γιατί γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν!! Και εξηγούμαι:

Στις ρυθμίσεις των τηλεοράσεων της Philips, έχεις το δικαίωμα να διαλέξεις στην συνολική τονικότητα των χρωμάτων (αν μπορεί να το πει κανείς έτσι). Αυτή η μπλεδίζουσα λοιπόν απόχρωση που λες, ισχύει όταν επιλέξεις το Warm. Αν επιλέξεις όμως το Cold που έχω επιλέξει εγώ στη δική μου και ανεβάσεις και την οξύτητα στο 9 ή το 10, δεν υπάρχει καμία απόχρωση, τα χρώματα είναι φυσικότατα, το sharpness είναι πάρα πολύ καλό, από τα καλύτερα της αγοράς στις ίδιες κατηγορίες τηλεοράσεων, όπως επίσης και η τρισδιάστατη αίσθηση. Στην τρισδιάστατη αίσθηση όμως, η Sony είναι καλύτερη οφείλω να ομολογήσω, η καλύτερη της αγοράς (για την ώρα τουλάχιστον). Για την κίνηση δεν θα πω τίποτα, αρκεί κάποιος να πάει σε ένα μαγαζί και να συγκρίνει δύο οποιεσδήποτε LCD θέλει, η μια να είναι της Philips. Η μπλεδίζουσα απόχρωση δε, ουδεμία σχέση έχει με το sharpness και την τρισδιάστατη αίσθηση. Κάτι έχεις μπερδέψει νομίζω μέσα στο μυαλό σου. Είναι απλά μια ξεκούραστη ρύθμιση των χρωμάτων, που αν θέλεις μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.

Έχω την εντύπωση, ότι πρέπει να σταματήσεις να διαβάζεις αυτά που γράφουν οι διάφοροι και να κάνεις καμιά βόλτα να δεις μερικές τηλεοράσεις. Αν έχεις πέσει σε άσχετους και ρυθμίζουν όπως να 'ναι τις τηλεοράσεις για να βγάλουν τα συμπεράσματα που θέλουν, είναι δικαίωμά σου να τα διαβάζεις και δικαίωμά σου να τα υποστηρίζεις. Άλλα θα σε συμβούλευα να ψαχτείς λίγο παραπάνω.

Όσο για το μαύρο, η άποψή μου είναι διαφορετική όσον αφορά τις Philips και σου το λέω, γιατί την έχω σπίτι μου. Συγνώμη πάντως που έχω διαφορετική άποψη από την δικιά σου.

Ελπίζω να μην σου έπεσε βαρύ το αρνί :jester:

Να σε ρωτήσω κάτι? Έχεις κανένα συμφέρων να υποστηρίζεις τόσο σθεναρά την άποψή σου εναντίων της Philips? Μου κάνει εντύπωση, γιατί γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν!!

Δεν τα λεω εγω αυτα , διαβασε τα τεστ απο το Avforums και το Flatpanels και θα δεις...

Καλα παιδια και τα διαφορα τεστς καμια φορα, "στημενα" ειναι

Ολοι καπως πρεπει να ζησουν (βλεπε κατα καιρους τα τεστς του Ram ή την πλειονοτητα των περιοδικων αυτοκινητου που προσπαθουν να μας πεισουν τα τελευταια χρονια οτι το Golf ειναι το καλυτερο αυτοκινητο του πλανητη γη, να παιρνει με αριστα το 10, 20 και οι ανταγωνιστες να ειναι στο -5 (βλεπε στημενο/μουσι τεστ φρενων για τα Fiat που εκανε συγκεκριμενο ελληνικο περιοδικο που στηριζει τη μαμα Γερμανια)) :coool:

Ο καλυτερος κριτης ολων εισαι παντα εσυ. Τα διαφορα φορουμς και οι διαφοροι ειδικοι ειναι απλα για να μας δινουν ιδεες και προτασεις. Εμεις οφειλουμε να αξιολογουμε, να ελεγχουμε και κριτικα να επιλεγουμε.

Εν προκειμενω καλυτερος κριτης ειναι τα ματια μας.

Και εμενα πχ μου φαινεται απιστευτη η εικονα μιας Philips με Ambilight, out of the box χωρις καλιμπραρισματα, μου αρεσει πολυ η εικονα στις Sony, ενω η Samsung εχουν πολυ εντονες χρωματικες παλετες που ειναι απιστευτες για ταινιες κινουμενων σχεδιων. Μιλαω παντα για αρυθμιστες τηλεορασεις τις οποιες θα δεις σε μαγαζια ή σπιτια γνωστων/φιλων.

Καλως ή κακως το 95% του κοσμου θα αγορασει και θα βαλει μια τηλεοραση να παιξει ως εχει γιατι δεν ξερει και δεν ενδιαφερεται να ασχοληθει με το αθλημα του καλιμπραρισματος. Με αυτο στο μυαλο θα εμπιστευθει αυτο που θα πρωτοδει το ματι του σε ενα μαγαζι ή σε ενα σπιτι να παιζει.

Χρονια πολλα, Χριστος Ανεστη

Επίσης, άποψή μου είναι, ότι αν δεν χρειάζεσαι μεγάλο panel, καλύτερα να δώσεις τα λεφτά σου σε εικόνα, παρά σε μέγεθος. Όσο μεγαλώνει η τηλεόραση, τόσο καλύτερη πρέπει να είναι η εικόνα της, για να βλέπεις σαν άνθρωπος.

Κι εμενα η αποψη μου , ειναι πως αυτη η αποψη ειναι το μεγαλυτερο λαθος για να αγορασεις τηλεοραση....
Το μεγεθος μετραει και σημερα υπαρχουν εξαιρετικες σε ποιοτητα 50αρες στα χρηματα που διαθετεις...

Last edited:
Ναι ρε παιδες αλλα δεν σε κουραζει το μεγαλο μεγεθος σε μικρη αποσταση????

Πχ εχω δοκιμασει να δω τηλεοραση (ποδοσφαιρο/ταινια) στην 50 αρα φιλου μου στα 2,5-3 μετρα και μου "βγηκαν" τα ματια, με κουρασε απιστευτα γιατι για να μπορεσω να δω ολο το πλανο, τα ματια μου καναν υπερωριες δεξια/αριστερα συνεχεια.

Θεωρω δλδ οτι οπως στον κινηματογραφο που εχει 7-10 μετρα πανι, για να απολαυσεις πρεπει να εισαι τελευταια σειρα. Εγω στα Village κλεινω παντα τελευταια/προτελευταια σειρα.
Οσες φορες εχω κατσει στις 4 πρωτες σειρες απο την οθονη ζαλιστηκα/πονεσαν τα ματια μου.

Προσωπικη αντιληψη/εμπειρια παντα.

Πχ εχω δοκιμασει να δω τηλεοραση (ποδοσφαιρο/ταινια) στην 50 αρα φιλου μου στα 2,5-3 μετρα και μου "βγηκαν" τα ματια, με κουρασε απιστευτα γιατι για να μπορεσω να δω ολο το πλανο, τα ματια μου καναν υπερωριες δεξια/αριστερα συνεχεια.

Αποκλειεται να γινεται αυτο που λες...

viewing.jpg

Maximum and Recommended THX viewing distances: THX also publishes standards for movie theaters to adhere to for THX certification. THX requires that the back row of seats in a theater have at least a 26 degree viewing angle and recommends a 36 degree viewing angle.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Δηλαδη η γωνια να ειναι μεταξυ 26 και 36 μοιρων , αν βαλεις 127 cm (=50") στον υπολογιστη βγαινει αποσταση μεταξυ 1.8 και 2.4 μετρα , αρα ο ανθρωπος μπορει να βλεπει απο τα 1.8 μετρα χωρις να χρειαζεται να γυρναει το κεφαλι του οπως λες εσυ...

Αυτό ισχύει μόνο για ΤΗΧ Γιάννη. Στο τηλεοπτικό/ποδόσφαιρο που γράφει ο φίλος ισχύουν άλλα.

Γενικότερα να πω ότι όλοι ζητάμε γνώμες εδώ μέσα και αν κάποιες δεν μας αρέσουν ας μην τις ακολουθούμε. Δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό, έτσι δεν είναι?

Φιλικά
Νίκος