Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

stratisd

Established Member
23 May 2009
190
Φίλοι μου, αποφάσισα να αλλάξω την Samsung LE40B650 που έχω για να πάρω μια μεγαλύτερη τώρα που μετακόμισα και έχω μεγαλύτερη απόσταση θέασης.
Μέχρι στιγμής είμαι απίστευτα ικανοποιημένος απο την TV μου, αλλά τώρα πάμε στο προκείμενο.

Αναζητώ TV LED ή Plasma που να με καλύπτει στα εξής:

1. Απόσταση θέασης : 2,5μ - 3μ
2. Χρήση : 60% Ταινίες (MKV) απο εξωτερικό HDD - 30% PS3 - 10% Τηλεοπτικά προγράμματα
3. Χρήση : 80% σε ημίφως - 20% ημέρα
4. Τιμή μέχρι 2000 Ευρώ.

Έχω στο μυαλό μου 2 μοντέλα, αλλά δέν θέλω να σας προκαταβάλω, οπότε δέν αναφέρω τίποτα, η αγορά θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Περιμένω με αγωνιά τις προτάσεις σας.

panasonic 50vt30 και για μεγαλυτερη samsung PS59D550

Εγω στα 3 μετρα απο την 46B650 πηγα σε 63αρα (οχι δεν ειμαι τρελλος χιχι) με περιπου ιδια χρηση με εσενα (μονο περισσοτερο ps3).H 50αρα ειναι η κορυφαια tv φετος, η αλλη ειναι ισαξια (αν οχι καλυτερη) απο αυτην που εχεις, αλλα "χορταστικη".

Last edited:
Με 60% ταινίες όχι δεν είναι υπερβολή.
Κάνεις που κάνεις αναβάθμιση και αφού διαθέτεις και αυτό το ποσό...

Kαι εγώ προς την Panasonic 50VT30 κλίνω, αλλά θέλω να ακούσω περισσότερες απόψεις.

Ναί ουσιαστικά μόνο ταινίες βλέπω και πότε πότε κανέναν αγώνα,
άρα δέν χρειάζομαι φώς, δύο στάντ-πορτατίφ μόνο ανάβουν.
Αυτά και αρκετό XBOX και PS3, αλλά όχι καθημερινά,
όποτε μου δοθεί η ευκαιρία, μπορεί να γράψω όμως 4-5 ώρες σερί ... :)

Απλα υπαρχει η περιπτωση,μετα απο λιγο καιρο να λες γιατι δεν επαιρνα μια 55αρα οταν μπορουσα.Ευτηχως που πας απο 40 σε 50 γιατι αν ειχες π.χ 46αρα θα ηθελες μεγαλυτερη σε μια εβδομαδα.Βεβαια ειπαμε οτι η 50vt30 ειναι top tv.Kαλοριζικη οποια και να ειναι....

Kαι εγώ για 55" σκεφτόμουν, αλλά πάει πολύ ψηλά η δουλειά, θέλει 2500 ευρώ, ισως αν δώσω την 40άρα που έχω, να το ξανασκεφτώ.

Ψάχνοντας τα site, διαβάζοντας εδώ μέσα post, έχω τρελαθεί εδώ και 2 εβδομάδες.
Προσπαθώ να αποφασίσω και δυσκολεύομαι στο εξής, επειδή δέν μου περισσεύουν τα 1750 για την Panasonic 50VT30,
αν κατέβω λίγο βρίσκω με 1600 την Samsung PS59D550 και 100 ευρώ λιγότερα την LG60PZ950 και αρκετά ποιό χαμηλά την LG60PZ250 στα 1100 ευρώ.
Πραγματικά σε σχέση με την απερχόμενη Samsung LE40B650 που έχω, ποιά θεωρείτε value for money??
Εχω διαβάσει (αλλά δέν έχω δεί) πολλά για την LG 60PZ950 και την LG 60PZ250, ειδικά η 2η είναι σε πολύ καλή τιμή,
θα με κερδίσει το μέγεθος 60" ή θα είναι πολυ´χειρότερη η εικόνα απο την Samsung LE40B650 που έχω τώρα και την θεωρώ απο τις καλύτερες εικόνες που έχω δεί???

Επειδη τωρα εχεις 40" αν πας σε 60" απευθειας ισως να παθεις σοκ.

Επισης αφου αναφερεις οτι σου αρεσει η εικονα της Samsung που εχεις τωρα μαλλον θα σε συμβουλευα να πας παλι σε Samsung.

Κοιτα την 51D6900 η την 46D6530.

Οταν λές σοκ?? Φαντάζομαι με την καλή έννοια του όρου ε;
Την 51D6900 την έχω μελετήσει, απλά με τραβάει η ιδέα των 60" στα ίδια χρήματα...δηλαδή LG 60PZ950,
αν εξαιρέσεις την υποχώρηση που θε κάνω όσον αφορά το μαύρο, έχει άλλα μειονεκτήματα αυτή η TV; γιατι δέν βρίσκω τίποτα άλλο αρνητικό, αντίθετα λένε πολύ καλά λόγια για την ζωντάνια των χρωμάτων.
Την έχει κανείς να μάθω εντυπώσεις απο το Input Lag, γιατι ψάχνω αλλα δέν βρίσκω τίποτα.

Απάντηση: Re: Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

θα με κερδίσει το μέγεθος 60" ή θα είναι πολυ´χειρότερη η εικόνα απο την Samsung LE40B650 που έχω τώρα και την θεωρώ απο τις καλύτερες εικόνες που έχω δεί???

Έχεις ήδη την Samsung LE40B650 τοποθετημένη σε κάποιο σημείο και παρακολουθείς από Χ απόσταση...

...ακόμα και την ίδια τηλεόραση να έπαιρνες σε μεγαλύτερη διάσταση (δλδ μια Samsung LE60B650)....

...αν την έβαζες στο ίδιο σημείο και την παρακολουθούσες από την ίδια Χ απόσταση...

....δεν θα είχε την ίδια εικόνα (εκτός κι αν η απόσταση θέασης είναι μεγάλη).

Έχεις ήδη την Samsung LE40B650 τοποθετημένη σε κάποιο σημείο και παρακολουθείς από Χ απόσταση...

...ακόμα και την ίδια τηλεόραση να έπαιρνες σε μεγαλύτερη διάσταση (δλδ μια Samsung LE60B650)....

...αν την έβαζες στο ίδιο σημείο και την παρακολουθούσες από την ίδια Χ απόσταση...

....δεν θα είχε την ίδια εικόνα (εκτός κι αν η απόσταση θέασης είναι μεγάλη).

χμμ..Με αυτή την λογική ισχύει ότι : Εάν πάρεις μια οποιαδήποτε lg στις 42 ίντσες καταλαβαίνεις ότι δεν έχει καλή επεξεργασία εικόνας και κίνηση.Εάν το μεγενθυνεις αυτό το αποτέλεσμα στις 60 ίντσες δεν θα είναι φανερό χειρότερο από την αντίστοιχη samsung;

Απάντηση: Re: Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

χμμ..Με αυτή την λογική ισχύει ότι : Εάν πάρεις μια οποιαδήποτε lg στις 42 ίντσες καταλαβαίνεις ότι δεν έχει καλή επεξεργασία εικόνας και κίνηση.Εάν το μεγενθυνεις αυτό το αποτέλεσμα στις 60 ίντσες δεν θα είναι φανερό χειρότερο από την αντίστοιχη samsung;

Με την λογική αυτή ισχύει ακριβώς αυτό που έγραψα, ότι : ακόμα και σε ίδιες τηλεοράσεις, με την ίδια επεξεργασία και κίνηση (40Β650-60Β650), είναι ορατές περισσότερες ατέλειες λόγω του μεγέθους (μισό μέτρο παραπάνω διαγώνιο) από την ίδια θέση θέασης, εκτός αν είναι μεγάλη η απόσταση θέασης.

'Ηλίου φαεινότερη' η διαπίστωσή σου ότι: όταν έχεις μια 60άρα LG με κακή επεξεργασία και κίνηση (και "μεγενθυμένη" σε σχέση με την ίδια 42άρα LG) και μια 60άρα Samsung με καλύτερη επεξεργασία και κίνηση, η δεύτερη θα έχει καλύτερη απόδοση.

Αλλά αν η απόσταση δεν είναι μεγάλη ακόμα και στην 60άρα Samsung (με την καλύτερη επεξεργασία και κίνηση) θα φαίνονται περισσότερες ατέλειες από την 40Β650 που έχει.

Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα...:cool:

Last edited:
Δεν ζήτησα απάντηση σε κάτι που δεν είχα καταλάβει...αντιθέτως μάλιστα! :ernaehrung004:
Αντιθέτως,θέλω να πω ότι η overall απόδωση μιας lg είναι αρκετά μέτρια,και ότι θα τονίζονται περισσότερο όπως σωστά επισήμανες,τα προβλήματα της.Συνεπώς,φτάνουμε στο συμπέρασμα,του ότι σε αυτές τις ίντσες είναι κριτικής σημασίας για μια τηλεόραση η επεξεργασία εικόνας όπως και το motion interpolation.

Π.χ. Διάβασες την άποψη του Ανδρέα περί την εικόνα στο τηλεοπτικό της 65VT30.

Φιλικά,
Ανδρέας

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, στα 3m που έχω απόσταση απο την TV, όποια και να πάρω LG ή Samsung 60" θα φαίνεται χειρότερα απ'οτι βλέπω τώρα με την 40".
Υπόψιν οτι βλέπω 60% ταινίες mkv 720p και 1080p και παίζω 30% xbox και ps3, ελάχιστα με ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σήμα, μόνο για καμιά μπάλα.
Πάντως έχω ψιλοχαθεί, αλήθεια τόσο χάλια είναι η LG ???

Π.χ. Διάβασες την άποψη του Ανδρέα περί την εικόνα στο τηλεοπτικό της 65VT30.

Βεβαίως και την διάβασα και σε καμία περίπτωση δεν την αμφισβήτησα, άλλως τε ο Ανδρέας έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να διακρίνει κάποια πράγματα που άλλα μέλη πιθανόν να μην μπορούσαν να τα αντιληφθούν.

Απλά, όπως ανέφερα και σε άλλο post, η διαφορά μεγέθους της παλιάς του με την καινούρια είναι 25 πόντους στην διαγώνιο (55"-65") και η απόσταση θέασης παρέμεινε λιγότερη από 3 μέτρα, οπότε το πιθανότερο είναι ότι όποιος πάρει την 65VT30 και την βλέπει από την ίδια απόσταση να βλέπει τα ίδια πράγματα με τον Ανδρέα.