Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

Απάντηση: Re: Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, στα 3m που έχω απόσταση απο την TV, όποια και να πάρω LG ή Samsung 60" θα φαίνεται χειρότερα απ'οτι βλέπω τώρα με την 40".
Υπόψιν οτι βλέπω 60% ταινίες mkv 720p και 1080p και παίζω 30% xbox και ps3, ελάχιστα με ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σήμα, μόνο για καμιά μπάλα.
Πάντως έχω ψιλοχαθεί, αλήθεια τόσο χάλια είναι η LG ???

Σε σήματα HD η διαφορά δεν θα είναι τεράστια, η προηγούμενη συζήτηση αφορά επί το πλείστον την απόδοση σε τηλεοπτικό (τουλάχιστον από μέρους μου).

Aπο την στιγμη που δεν βλεπεις πολυ τηλεοπτικο παρε μια Samsung πλασμα οσο μεγαλυτερη γινετε για την αποσταση που εχεις.Δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι εδω μεσα εχουν προβολεις και μεγαλες καλες τηλεορασεις βλεπουν και κυριως παιζουν στους προβολεις και αυτο δεν γινεται γιατι σε απολυτα νουμερα η εικονα ειναι καλυτερη απο μια τηλεοραση αλλα γιατι το "πακετο" μεγεθος-ποιοτητα εικονας ειναι συνολικα καλυτερο στον προβολεα.

H περσινή 60"αρα lg δες εδώ και εδώ πως δείχνει.Σε ένα review διάβασα,αν θυμάμαι καλά,ότι η pz950 έχει καλύτερα χρώματα από την vt30.Ένα video review για την pz950 εδώ.Δεν ξέρω την αξιοπιστία του συγκεκριμένου,εμπειρότεροι μπορούν να μας διαφωτίσουν.
Ρίξε και μια ματιά στους περσινούς κατόχους εδώ.Ανάμεσα τους θα βρεις και κατόχους με 60" όπως εδώ.
Δυστυχώς για την samsung που θες δεν βρήκα video και τα review είναι στα αγγλικά εδώ.Το εξηγώ γιατί δεν θέλω να νομίζεις ότι μιλάω μονομερώς.
Πήγαινε και σε ένα κατάστημα,από τα μεγάλα και δες πως δείχνουν γενικά οι 60"άρες.Ζήτα και από τον πωλητή αν γίνεται να σου δείξει και τηλεοπτικό.

Όποια πλάσμα και να πάρεις,δώσε της χρόνο για να στρώσει γιατί το πρώτο διάστημα(μήνα+)δείχνει μουντά. Προσοχή με τα video games και τα στατικά μενού που έχουν,όπως μπάρες ενέργειας,χάρτες κτλ. γιατί το πρώτο διάστημα υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την οθόνη.(image retention,burn in)

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου Kapoera, θα μελετήσω τα βίντεο και θα προσπαθήσω να βρώ και καμία να δώ απο κοντά.

Παρακαλώ,έκανα απλά ότι και τα παιδιά που έγραψαν πριν από μένα.Να είσαι καλά. -bye-
Ότι άλλο προκύψει,εδώ είμαστε... :)

Απάντηση: Re: Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

Kapoera
αλλο τεστ, και συγκεκριμμενα του ΗΧΟΥ (και fullhd.gr) θεωρει καλυτερη την VT30, ενα κλικ κατω την Samsung 8000, και δυο κλικ πιο κατω την LG950, ενω θετει την GT30 αναμεσα σε Samsung 8000 και LG950

LG60"PZ950 (fullhd.gr και ΗΧΟΣ Ιουνίου, νομιζω)

Για την ερωτηση μου δεν εχεις αποψη;

για την pz950 όσο αναφορές έχω διαβάσει μιλούν για απογοήτευση με στάθμη μαύρου 0.1 και πάνω. είναι ελκυστική σε διάσταση και τιμή αλλά δεν έχει σχέση η εικόνα και η κίνηση της με της πανασονικ (και μιλάω για όλες τις σειρές). η samsung plasmα d8000 δεν έρχεται σε 51 ίντσες και έχει και αυτή μαύρο της τάξης του 0.06-0.08.

για την pz950 όσο αναφορές έχω διαβάσει μιλούν για απογοήτευση με στάθμη μαύρου 0.1 και πάνω. είναι ελκυστική σε διάσταση και τιμή αλλά δεν έχει σχέση η εικόνα και η κίνηση της με της πανασονικ (και μιλάω για όλες τις σειρές). η samsung plasmα d8000 δεν έρχεται σε 51 ίντσες και έχει και αυτή μαύρο της τάξης του 0.06-0.08.

Συμφωνα με τις μετρησεις του ΗΧΟΥ:
Φωτεινοτητα -- Επιπεδου μαυρου -- κοντραστ -- θερμοκρασια χρωμ. -- διορθωση γ -- ομοιογενεια -- KATA -- Bαθμολογια

LG50PZ950 -- 153NITS -- 0.09 -- 1700 -- 6502 -- 2.23 -- 90% -- σταθμη μαυρου -- 4,3
PAN TX 50VT30* -- 112 -- 0.009 -- 12444 (!) -- 6657 -- 2.2 -- 95 -- μειωση φωτεινοτητας υπο γωνια -- 4,6
SAM PS51D8000 -- 88 -- 0.01 -- 8880 -- 6504 -- 2.15 -- 93 -- φωτεινοτητα - gamut -- 4.4

*απο λαθος στο περιοδικο αναφερεται η 55' στον τιτλο, αλλα το κειμενο αφορα την 50"

Last edited:
Μην καθεστε να ασχολειστε με μετρησεις και βαθμολογιες.

Αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση η καταταξη ειναι μαλλον σωστη σε αλλα περιοδικα και site βλεπουμε τρελα πραγματα.

Πχ. η LG LW5500 μια μετρια στην καλυτερη των περιπτωσεων τηλεοραση εχει παρει σε πολλα site και περιοδικα 4 και 5 αστερια.

@evam7
Ποτέ δεν είπα ότι η pz950 είναι καλύτερη από την vt30.Δεν είναι.Αν διαβάσεις προσεκτικότερα γράφω ότι κάπου είδα ότι έχει καλύτερα χρώματα από την vt30.

Color gradation on PZ950 is not impressive but slightly better than on Panasonic VT30. Εδώ

Μην καθεστε να ασχολειστε με μετρησεις και βαθμολογιες.

Αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση η καταταξη ειναι μαλλον σωστη σε αλλα περιοδικα και site βλεπουμε τρελα πραγματα.

Πχ. η LG LW5500 μια μετρια στην καλυτερη των περιπτωσεων τηλεοραση εχει παρει σε πολλα site και περιοδικα 4 και 5 αστερια.
Συμφωνώ απόλυτα!

Εχει περάσει σχεδόν ενας μήνας, απο τότε που ξεκίνησα την αναζήτηση για καινούρια TV και άκρη δέν μπορώ να βρώ ακόμη.
Εχω διαβάσει άπειρες σελίδες, reviews, δοκιμές χρηστών κτλπ.
Εχω δεί τουλάχιστον όλα τα μοντέλα πρίν τα απορρίψω, αλλά δυστυχώς δέν μπόρεσα να βρώ κάτι εξαιρετικό μέχρι τα 1600 ευρώ που διαθέτω.
Εχουμε και λέμε συνοψίζοντας και ελπίζω να βοηθήσετε με νέες προτάσεις...

LG 60PZ950 *Εκπληκτικό μέγεθος .τελεία. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, χάλια μαύρα (που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί μαύρο δέν έχει, ένα γκρί σκούρο είδα),χαμηλή φωτεινότητα και πολύ image retention.

SONY 55EX720 *Ομορφα χρώματα, ανύπαρκτος media player, εκπληκτικό demo 3D, αλλά είναι SONY γ#@%$^ και έχω καεί ΔΙΣ με την συγκεκριμένη εταιρία, υποστήριξη δε - ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

SAMSUNG D6X00 *Απορρίπτωνται λόγω χαμηλής ανάλησης για active 3D.

PANASONIC 50ST30/50VT30 *Aπορρίπτωνται λόγω image retention (Πραγματικά είχαν όμως το καλύτερο 3D που έχω δεί) δυστυχώς όμως έπιασα τον εαυτό μου να κλείνει 3ωρα με το XBOX και πραγματικά δέν θα την παλέψουν με τίποτα οι PLASMA, τουλάχιστον όσο διαβάζω τα αντίστοιχα threads τους, όσοι παίζουν παιχνίδια έχουν προβλήματα και εδώ αλλά και στο εξωτερικό.

Το ερωτημα είναι τι κάνουμε τώρα που θέλω μεγαλύτερη TV και 3D σαν τρελός ???

Μπάτζετ εως 1600 ευρώ, αρκετό ΧΒΟΧ-PS3 και ταινίες, θα φάω τα λυσακά μου %^$^%&&^ μέχρι να βρώ.

Μια & είμαι & εγώ στα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με εσένα και σε παραπάνω χρόνο ψαξίματος έχω καταλήξει ότι η sony μας καλύπτει ποιο πολύ χωρείς να είναι η ιδανική TV , στο 3d έχω δει μονό demo της εταιρείας ( & μετά από την έναρξη της nova σε 3d του GL το όποιο και είδα σε lg 47 lx 9500 και με κούρασε & δε έβλεπα άνετα . Μακάρι να ερχόταν η gt 55 στην Ελλάδα και με κάποια παραχωρήσει στην ώρα που θα παίζαμε ps3 games . Αυτό που έχω καταλάβει εδω και καιρό είναι ότι με κάτω από 2100euro το λιγότερο δε παίρνεις τηλεόραση με τα παρακάτω χαρακτηριστικά , 55 & πάνω , πολύ καλή σε cinema hd , πολύ καλή σε 3d . πολύ καλή για εκπομπή nova & χωρείς προβλήματα ιδιαίτερα σε cames & αυτές είναι http://www.skroutz.gr/s/324850/Panasonic-TX-P55VT30E.html , http://www.skroutz.gr/s/338886/Panasonic-TX-P65VT30E-65.html , http://www.skroutz.gr/s/386334/LG-55LW980-55.html , http://www.skroutz.gr/s/346533/Sony-KDL-55HX920-55.html.
Τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμός χρημάτων για τα δικά μου γούστα , αν κάποιος διαφωνεί & έχει άλλη άποψη να την αναφέρει και αν ισχύει θα του ήμουν πραγματικά υπόχρεος
Ευχαριστώ.

Σημερα πηγα και ειδα την LG LW650S, μου φανηκε αρκετά καλή οσον αφορά τα χρώματα και την κίνηση,
επαιζε βέβαια το γνωστο demo της LG, το 3D καλό ηταν, αλλα συμβιβάζεσαι αρκετά με τα 540p που πιστεύω
σε 55" θα κάνουν μπαμ, βλεπετε αυτη που έπαιζε ήταν 47".
Απο την αλλη όμως εχεις πολλα 3D γυαλιά και μπορούν να βλέπουν ολοι.
Οπως και να το κανουμε παντως 1650ε για μια TV που δεν παιζει FullHD 3D είναι πολυ μεγάλος συμβιβασμός.

Λοιπόν, συνεχίζουμε την αναζήτηση και τις δοκιμές, μετά την επιστροφή των χρημάτων απο την LG για την 55LW650S.

Εχω βρεί την Samsung PS59D550 Plasma 59" στα ίδια χρήματα και όσο και αν ψάχνω review στον Ελληνικό χόρο ή κριτικές, δέν βρίσκω τίποτα!!!
Αυτό βέβαια δέν είναι απολύτως κακό, το αντίθετο μάλιστα ίσως να είναι και καλό, πάντως ούτε εδώ στο site υπάρχουν αναφορές,
την έχει δεί κανείς;
Ξέρουμε τίποτα για αυτήν, για να μήν ανοίγω καινούριο νήμα, απαντήστε μου εδώ, παρακαλώ.
Σε ενα review μόνο την βρήκα, εδώ: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d550-201109221412.htm
την 51" και λένε τα καλύτερα.

Nαί τις διάβασα και αυτές τις σελίδες, πραγματικά όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, μηδενικό lag και πολύ καλά χρώματα και φωτεινότητα για plasma,
απλά μου κάνει εντύπωση οτι δέν έχουμε καμία πληροφόρηση απο την Ελλάδα, γιατί τέτοιο σνομπάρισμα σε 59" με τιμή σχεδόν όσο μια 50" Panasonic VT30;
Eδώ πάει το versus "Ιντσες εναντίον Overal ποιότητας".
Μακάρι να έβρισκα κάπου να την δώ, γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχω θέσει πλέον για ΤV.
1. Μέγεθος πάνω απο 55"¨
2. Τιμή μέχρι 2000
3. Oχι Clouding,Banding,Torching,Ghosting .... ουσιαστικά όχι LED
4. Kαλό input lag, κάτω απο 30ms
5. Καλό 3Δ
6. Aντοχή στο ΙR (plasma)
7. Αξιοπρεπή εικόνα.
8. Πολύ καλό media Player

και τα μειονεκτήματά της με αφήνουν αδιάφορο.
1. Δέν έχει smartTV
2. Δέν έχει ανακλαστικό φίλτρο
3. Δέν έχει δορυφορικό δέκτη

Πού να πάω να την δώ???

Last edited:
Την 51D550 ίσως να την βρεις σε κανένα Media Markt η στον Κωτσόβολο στο Mall, δυστυχώς Samsung plasma στην Ελλάδα βλέπεις σπάνια στα καταστήματα , όλα τα κέρδη και άρα και η προώθηση είναι στις "LED".