Αγορά καινούριου AV

paoki

Established Member
16 June 2007
129
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά,

Έχω καταλήξει σε 3 AV ενισχυτές και θα ήθελα τις απόψεις σας. Και οι 3 κυμαίνονται περίπου στην ίδια τιμή.
1) Denon 2808
2) Pioneer Lx60
3) Yamaha 1800/3800

Τι λέτε? Η χρήση είναι κυρίως με την τηλεόραση (Hi Def and SD), και PS3/HTPC. Κλείνω περισσότερο προς τον Pio.

Άν τους έχεις ακούσει, καλώς. Αλλιώς, κλέινε πρός τους ΥΑΜΑΗΑ ....... Σεβαστές οι άλλες δύο εταιρίες αλλα όσοι ξέρουν, ξέρουν. Σε κάθε περίπτωση άκου πρίν ψωνίσεις. Εξάλου δική μου γνώμη, ο 3800 δεν είναι ανάλογος των 2808 και 60 σε κλάση. Όχι οτι είναι ο 1800 αλλα στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι.

Άν τους έχεις ακούσει, καλώς. Αλλιώς, κλέινε πρός τους ΥΑΜΑΗΑ ....... Σεβαστές οι άλλες δύο εταιρίες αλλα όσοι ξέρουν, ξέρουν. Σε κάθε περίπτωση άκου πρίν ψωνίσεις. Εξάλου δική μου γνώμη, ο 3800 δεν είναι ανάλογος των 2808 και 60 σε κλάση. Όχι οτι είναι ο 1800 αλλα στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι.
Thanks για την πρόταση. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβή τιμή για τον yamaha, οι άλλοι 2 κυμαίνονται περίπου στα ίδια. Να τους ακούσω όμως που? Δεν είναι λίγο δύσκολο. Πάω επομένως με specs περισσότερο και όχι με το τι έχω ακούσει. Ξέρω λάθος, αλλά επειδή η παραγγελία θα γίνει μαζί με την TV, πρέπει να βιαστώ. Ξέρετε κάποιο μέρος να τους ακούσω στημένους? Αν και εκ των προτέρων μάλλον δεν θα καταλάβω τρομερή διαφορά γιατί το αυτί μου δεν είναι τόσο εκπαιδευμένο.

το σωστο ειναι
ολοι οι ενισχυτες στον ιδιο χωρο την ιδια μερα με τα ιδια καλωδια και τα ιδια ηχεια. Ολα τα αλλα δεν ειναι καν πρεσεγγυσεις

Απάντηση: Re: Αγορά καινούριου AV

Thanks για την πρόταση. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβή τιμή για τον yamaha, οι άλλοι 2 κυμαίνονται περίπου στα ίδια. Να τους ακούσω όμως που? Δεν είναι λίγο δύσκολο. Πάω επομένως με specs περισσότερο και όχι με το τι έχω ακούσει. Ξέρω λάθος, αλλά επειδή η παραγγελία θα γίνει μαζί με την TV, πρέπει να βιαστώ. Ξέρετε κάποιο μέρος να τους ακούσω στημένους? Αν και εκ των προτέρων μάλλον δεν θα καταλάβω τρομερή διαφορά γιατί το αυτί μου δεν είναι τόσο εκπαιδευμένο.

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να τους βρεις κάπου στημένους για να τους ακούσεις, πήγαινε στον Yamaha και δεν θα χάσεις. Οι καινούργοι Yamaha των τελευταίων χρόνων όπου τούς έχω ακούσει με έχουν εκπλήξει ευχάριστα!

Re: Απάντηση: Re: Αγορά καινούριου AV

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να τους βρεις κάπου στημένους για να τους ακούσεις, πήγαινε στον Yamaha και δεν θα χάσεις. Οι καινούργοι Yamaha των τελευταίων χρόνων όπου τούς έχω ακούσει με έχουν εκπλήξει ευχάριστα!

+1

Denon αλλά αν σε παίρνει ανέβα στον 3808.
Kαλύτερος σε ολα απο τον Yamaha και ιδιαιτέρως ηχητικά.
Στο υπογράφω.:operator:

Χεχε πήρε 3 διαφορεικές απόψεις για τους 3 ενισχυτές που έβαλα. Με περισσότερες ψήφους τους Yammie. Έχω ψιλιμπερδευτεί και μάλλον εκείνο που θα κάνω είναι να δώ απόσταση τιμής των 3808, Lx60 και 3800. Δεν νομίζω βέβαια να μπορέσω να δώ τρομερή διαφορά διότι
1) Ο Παλιός μου AV είναι ένας SONY (δεν θυμάμαι μοντέλο) και υποστηρίζει μόνο αναλογικό σήμα.
2)Ηχεία έχω κάτι αντίστοιχα SONY (εξαετίας) 5.1. Σύντομα θα επανέλθω και με ερώτηση για αναβάθμηση κ εκεί.

Για τον Denon και τον PIO έχω διαβάσει και το review του Hi tech, αλλά για τον 3800 δεν έχω κάποιο feedback, εκτός του ότι θα είναι παρεβφερής στα Specs και το ότι η Yamaha είναι εγγύηση.
Πάντως 2808 και LX τους έχω βρεί γύρω στα 1100. Θα δώ τι τιμές θα μου δώσουν και για τους άλλους 2 και θα κρίνω. Πάντως εγώ απότι καταλαβαίνω θα μείνω τρελά ικανοποιημένος απο οποιονδήποτε (ή κάνω λάθος) λαμβάνοντας υπόψιν την υπάρχουσα κατάστασή μου (ακουστική εμπειρία και μέτρο σύγκρισης).

Και 2η ερώτηση ο Yammie πώς χειρίζεται την εικόνα? Ξέρει κανείς? Έχω ακούσει εδώ ότι ο Onkyo παίζεται.

οποιον και να παρεις δεν θα ακουσεις τρομερες διαφορες στον ηχο ......
ολοι καλοι ειναι ...κοιτα μονο ποιος εχει πιο πολλες ευκολιες συνδεσεις ψηφιακες απ σκαλινγκ καλυτερο κτλ,........

για τον ηχο μην ανχωνεσε ..... ετσι και αλλιως 200 διαφορετικες γνωμες θα διαβασεις και πουθενα δεν θα τους ακουσεις ολους μαζι συνδεδεμενους ........

και τα συγκριτικα τεστ βοηθανε .....

Re: Απάντηση: Αγορά καινούριου AV

οποιον και να παρεις δεν θα ακουσεις τρομερες διαφορες στον ηχο ......
ολοι καλοι ειναι ...κοιτα μονο ποιος εχει πιο πολλες ευκολιες συνδεσεις ψηφιακες απ σκαλινγκ καλυτερο κτλ,........

για τον ηχο μην ανχωνεσε ..... ετσι και αλλιως 200 διαφορετικες γνωμες θα διαβασεις και πουθενα δεν θα τους ακουσεις ολους μαζι συνδεδεμενους ........

και τα συγκριτικα τεστ βοηθανε .....

Το έχω καταλάβει αυτό φίλε Βαγγέλη. Εκτιμώ πάρα πολύ τις απόψεις όλων και τις έχω λάβει υπόψιν μου. ΑΛΛΑ. Αυτή τη στιγμή έχω έναν AV STR-DE435 ο οποίος δέχεται μόνο αναλογικά το σήμα από RCA. Ούτε αποκωδικοποιητή ούτε τίποτε. Μην μιλήσω για βελτιωτικά εικόνας γιατι θα λιώ σουμε στα γέλια. Βασικά λοιπόν χθές παρήγγειλα τον LX60. Πάει γύρω στα 1100 και είναι στην ίδια τιμή με τον Denon Που προανέφερα. Ο 3808 ήταν πιο ακριβός (και απότι κατάλαβα ο LX είναι καλύτερος του 2808) και είπα αφού δεν θα πολυκαταλάβω διαφορά, η μάλλον θα δώ έτσι κ αλλιώς τεράστια διαφορά και δεν θα έχω δίπλα τον άλλον να τον συγκρίνω, γιατί να μην πάρω κάποια καλά καλώδια με την διαφορά. Για να είμαι ειλικρινείς θα έπαιρνα τον Yammy (μιας και είχα περισότερη "υποστήριξη προς τα εκεί"), αλλά δεν τον είχε ακόμη ο φίλος από τον οποίο αγόρασα και θα έπρεπε να περιμένω. Αυτό (ψυχολογικά πάντα) δεν γινόταν, γιατί ο ήδη υπάρχον ενισχυτής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για home cinema χωρίς αυτόνομο εξωτερικό αποκωδικοποιητή. Aυτή την στιγμή δουλεύει μέσω του ενσωματωμένου της TV και η καινούρια δεν θα έχει. Οπότε αν έπαιρνα την καινούρια και δεν είχα το Home theatre θα ένιωθα κάπως. Είπα λοιπόν καλό (η μάλλον πολύ καλό) είναι. Στις συγκρίσεις δεν υπάρχει διαφορά(για μένα - μάλλον). Καλή τιμή είναι. Πάρτον αν τελειώνουμε γιατί θα καταντήσεις να ψάχνεις για ενισχυτή για κανα χρόνο όπως έκανες με την TV. Οπότε είμαι στο περίμενε. Τώρα έρχονται τα άλλα θέματα (καλώδια, Ηχεία -ΩΧ) για τα οποία θα επανέλθω. Αυτή την στιγμή πάντως τα καλώδια και τα ηχεία θα περιμένουν λίγο γιατί μένει να παρθεί η απόφαση για το αν θα είναι ολοκληρωμένο σύστημα, ή ξεχωριστά. Θα παίζει επομένως με κάτι Sony που είχα πάρει με τον προηγούμενο ενισχυτή, οπότε καταλαβαίνετε γέλια. Σιγά Σιγά όμως θα έρθουν όλα, όχι τίποτε άλλο αυτά τα κ@λοηχεία θεωρώ ότι είναι η πιο δύσκολη επιλογή αν πραγματικά ασχοληθείς (και δεν πάς στην έυκολη λύση. Πάντως αν (λέμε άν) πάω για κάτι ολοκληρωμένο, για τα ΜΤ 30 τι λέτε?

καλοριζικος ο ενισχυτης!αντε γρηγορα και μ ενα σεταπ ηχειων για να μας πεις εντυπωσεις!(εχω βαλει στο ματι και γω τον 60αρι)