αγορά καινουριου ηχοσυστήματος

mimis2009

New member
10 February 2009
12
Είμαι καινούριος στην παρέα σας, σχεδόν τελείως άσχετος από hi fi , αλλά λάτρης της μουσικής και θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή πλήρους ηχοσυστήματος μόνο για μουσική (όλα τα είδη - περισσότερο rock). Ο χώρος μου είναι ένα μεγάλο ορθογώνιο σαλόνι (4 χ 8 μέτρα) με πολλά έπιπλα και εγώ συνηθίζω να κάθομαι σε μια γωνιά που έχουμε το τζάκι (για να καπνίζω..), οπότε, δεν μπορώ να φανταστώ πώς πρέπει να τοποθετήσω τα ηχεία για να ακούω καλά, χωρίς ταυτόχρονα να εμποδίζουν μές τη μέση του σαλονιού. Σκοπεύω να διαθέσω έως 4000 ευρώ. Κάποιος φίλος μου πρότεινε ηχεία που διαχέουν τον ήχο στο χώρο (αν κατάλαβα καλά) π.χ. τα duevel planet. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τόσο δεξιά-αριστερά από την τηλεόραση, όσο δεξιά-αριστερά από το τζάκι είναι καλές θέσεις για να μπουν ηχεία και να ακους καλά από τον καναπέ. Αλλά για να ακους σωστά στις καρέκλες μπροστά από το τζάκι... δεν έχω ιδέα!

γιατί προτιμάται το cd player αντί για dvd player για μουσική? τόσο μεγάλη διαφορά έχουν?

θα σου το θεσω ως εξης.τον ηχο που θα ακουσεις απο cd για να τον ακουσεις απο dvd θα πρεπει να ξοδεψεις πολυ περισσοτερα.
Αν λοιπον απο τα 4000 ευρω που διαθετεις ξοδεψεις 1000-1500 για cd, καταλαβαινεις τι γινεται αν κανεις τον πολλαπλασιασμο...
Παντως ασχετα τι λεω εγω μια και μπηκες στο τρυπακι θα πρεπει να ακουσεις πρωτα και να σχηματισεις αποψη εσυ ο ιδιος.

Μπορείς με λίγες δεκάδες ευρό να πάρεις ένα dvdp,να βλέπεις τις ταινίες σου μιά χαρά.

Δεν έχει νόημα να δώσεις 4000 και νάχεις μιά πηγή,που θα "χαντακώνει" τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Κατάλαβα. Ευχαριστώ. Περιμένω με αγωνία να μου προτείνετε κανένα καλό δοκιμασμένο συνδυασμό μηχανημάτων-ηχείων στα λεφτά που διαθέτω και πού θα τα βρω

Κοίτα,το που θα τα βρείς,είναι ολίγον λεπτό ζήτημα,γιατί μπορεί να εκληφθεί κάπως...

Πάντως ανάμεσα στους επαγγελματίες μέλη του φόρουμ,δύσκολα θα βρείς κάποιον,που δεν σε εξυπηρετήσει σωστά κι ευσυνείδητα.

Τώρα σε σχέση με το τί μηχανήματα,χρειάζεται να έχεις κατασταλάξει τι χαρακτήρα ήχου ψάχνεις,για να βοηθήσεις και τα μέλη να σου προτείνουν.
Το "σωστό" έχει πολλές ερμηνείες...

Υπάρχουν άλλοι που ψάχνουν ή δίνουν πρώτη προτεραιότητα στο συναίσθημα και την ψευδαίσθηση του είμαι εκεί,άλλοι που θέλουν μπάσσα και δυναμικά,άλλοι που τους αρέσουν τα τονισμένα πρίμα,άλλοι που θέλουν "ουδέτερο" κι ισορροπημένο άκουσμα.....

Εσύ πως σου αρέσει να ακούς,τι μουσικές ακούς ή ποιά μηχανήματα σε έχουν εντυπωσιάσει με τον ήχο τους;

μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής με ιδιαίτερη προτίμηση στη ροκ και δίνω προτεραιότητα σε "συναισθηματικό" τύπο ακρόασης. Δεν έχω εμπειρία από μηχανήματα και θα ήθελα να μου υποδείξετε κάποιο συνδυασμό για ξεκίνημα

δεν μπορει να σου υποδειξει καποιος ενα συγκεκριμενο συνδυασμο.
για καποιον μπορει να ειναι τελειος για αλλον χαλια.
ο καλυτερος τροπος ειναι να πας και να ακουσεις μονος σου και να κρινεις.
βεβαια πρεπει να την ψαξεις στα μαγαζια για να πιασουν τοπο τα λεφτα σου
παντως για αρχη διαθετεις αρκετα χρηματα
παντως και με λιγοτερα χρηματα ισως να εισαι ικανοποιημενος

τα duevel που ανεφερες τα εχει ο ορφεας μια επισκεψη στο μαγαζι θα σου λυσει τις αποριες.υπαρχει μεγαλη ποικιλια απο μηχανηματα

μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής με ιδιαίτερη προτίμηση στη ροκ και δίνω προτεραιότητα σε "συναισθηματικό" τύπο ακρόασης. Δεν έχω εμπειρία από μηχανήματα και θα ήθελα να μου υποδείξετε κάποιο συνδυασμό για ξεκίνημα

Θα μπορούσες να ξεκινήσεις κάνοντας έναν καταμερισμό των χρημάτων που θέλεις να δώσεις στα διάφορα κομμάτια του συστήματος. Θα βοηθήσει να μην "χαθείς" και να ξέρεις τι ζητάς όταν θα πας για να ακούσεις σε διάφορα μαγαζιά.

Εγω αν ήμουν στην θέση σου και με δεδομένο ότι τα ηχεία και ο ενισχυτής είναι τα ποιό σημαντικά κομμάτια με την σειρά που τα έβαλα, θα έδινα 800-1000 για ενισχυτή, 2000-2500 για ηχεία, 300 για CD player (υπάρχουν ένα-δύο player που παίζουν πάρα πολύ καλά σε αυτά τα χρήματα), 150-200 αν θέλεις ραδιόφωνο και 250 Ευρώ για καλώδια (ηχείων και interconnect για να συνδέσεις μεταξύ τους τις συσκευές).

Ηχεία θα σου έλεγα να πας για δαπέδου. Θα σου δώσουν ποιό "γεμάτο" ήχο και είναι καλύτερα για το μέγεθος του χώρου σου. Μπορείς να ακούσεις τα Focal Profile 918 στα 2.200, ενισχυτή τον Yamaha A-S1000 στα 900-1000 περίπου και CD player το Marantz CD5003 στα 300. Ραδιόφωνο αν σε ενδιαφέρει πάρε ένα από την Yamaha με 150 Ευρώ.

τα duevel που ανεφερες τα εχει ο ορφεας μια επισκεψη στο μαγαζι θα σου λυσει τις αποριες.υπαρχει μεγαλη ποικιλια απο μηχανηματα

Τα συγκεκριμένα ηχεία για να αποδώσουν σωστά θέλουν αρκετό χώρο από τους πίσω τοίχους αν δεν κάνω λάθος. Μια βόλτα από τον Ορφέα όμως θα λύσει την απορρία. Έχει και άλλα μηχανίματα για να ακούσεις μαζί και φέρνει γενικά καλά πράγματα.

Στον Ορφέα μπορείς να ακούσεις και τους ενισχητές της Vincent που είναι επίσης πολύ καλοί.

Άλλη επιλογή για ενισχυτή είναι και ο Roksan Kandy στα 900 περίπου.

Δεν είναι έτσι.Αυτά τα στοιχεία,που επιλέγει ο φίλος,είναι ένας σχετικα επαρκής μπούσουλας.Αλλιώς δεν έχει και νόημα να συζητάμε μεταξύ μας...

Απο την δική μου εμπειρία,θα πρότεινα γαλλικά ή ιταλικά μηχανήματα.Μου αρέσουν περισσότερο τα γαλλικά,είναι πιό παθιάρικα-ψαγμένα-ραφιναρισμένα αλλά παράλληλα και δυναμικά,όταν πρέπει.Επειδή ο φίλος,είναι νέος στο χόμπυ,δεν θα προτείνω εξωτικά μηχανήματα-λύσεις(π.χ λάμπες).

Απο βατές λοιπόν μάρκες,υπάρχουν τα YBA,ATOLL,FOCAL,TRIANGLE, SONUS FABER..................

Θα σου πρότεινα να πάς και ν' ακούσεις τα φθηνότερα ΥΒΑ(cdp+ενισχυτή) με κάποια δαπέδου απο τα φθηνά της SONUS FABER(θα κινηθούν όλα μαζί γύρω στα 4000-4500).

Πήγαινε άκου και περιμένουμε,τις εντυπώσεις σου...