αγορά καινουριου ηχοσυστήματος

Εαν δεν σε ενοχλούν τα μεταχειρισμένα,στις αγγελίες του site υπάρχουν τα proac response 1.5 στα 1200e.Τα θεωρώ μια πολύ καλή αρχή.Συνδυασμοί από εκεί και μετά αρκετοί.Στούς ήδη,εξαιρετικούς προαναφερθέντες,να προσθέσω τα creek,densen,audio refinement,unico και άσε τελειωμό δεν θα έχουμε....

Εγω αν ειχα το χωρο που ειδα στη φωτογραφια σου, θα "εχτιζα" το ηχοσυστημα γυρω απο την τηλεοραση ,η οποια εχω την εντυπωση οτι καθεται λιγο ψηλα σε σχεση με τη θεση θεασης..επισης πιστευω οτι θα πρεπει να προσεξεις πολυ καλα το θεμα με το τι τυπου ηχειο θα επιλεξεις και ως προς την παραμετρο του ογκου τους και φυσικα αν θα ειναι τυπου ανακλασης μπασων ή κλειστου τυπου...βλεπωντας οτι δεν εχεις μεγαλη ευχερεια να αφιερωσεις ικανο χωρο απο τον πισω τοιχο, εγω θα πειραματιζομουν με κατι σε μικροτερο ογκο και να μην ανακλα προς τα πισω...νομιζω οτι αφου κατασταλαξεις με την επιλογη ηχειων ,εισαι ετοιμος να επιλεξεις τον καταλληλη ενισχυτη για το συγκεκριμενο ηχειο που σημαινει ακροαση σε καταστηματα που εμπορευονται μηχανηματα υψηλης πιστοτητος και οχι τοστιερες, κλιματιστικα, αποχυμωτες κτλ..δε λεω και αυτοι μεροκαματο θελουν να βγαλουν αλλα το τι μπαρουφες μπορεις να ακουσεις απο πωλητες τετοιων καταστηματων ειναι απεριγραπτο.

Κατά τη γνώμη μου, το "πήγαινε και άκουσε" δεν είναι ιδαίτερα αποτελεσματικό για τον νεοεισερχόμενο- μερικές μάλιστα φορές ακόμα και για τον έμπειρο. Σε μια χαοτική αγορά να πάει να ακούσει τι και να συγκρίνει με τι; Και γιατί το κομμάτι που θα τον εντυπωσιάσει τώρα (στο μαγαζί, με ακριβότερα συνοδά) θα πρέπει να του αρέσει και στο μέλλον; Η άποψή μας για το hi-fi βαθαίνει με την εμπειρία των χρόνων. Σήμερα μπορεί να μην καταλάβει ότι στήνει ένα σκληρό σύστημα, αύριο μπορεί να του φαίνεται αφόρητο. Οι πωλητές θα σπρώξουν συνδυασμούς και μηχανήματα που τους βολεύουν.
Τα λέω αυτά γιατί ταλαιπωρήθηκα αρκετά μέχρι να βρω μια άκρη εγώ ο ίδιος.
Οπότε χρήσιμο θα ήταν να προτείνει κάποιος συνδυασμούς που τους είδε να δουλεύουν στην πράξη, περιγράφοντας και τη φυσιογνωμία του ήχου που δημιουργούν.
Το hi-fi δεν είναι τηλεόραση να τη βάλεις να παίξει.
[Συνήθως δεν παίζει καλά. Μάλιστα, όσο πιο ψαγμένο, τόσο το χειρότερο. Πότε-πότε, υπό συνθήκες, και μετά από κάτι χιλιάδες ευρώ, μπορεί και να παίξει :smile:]

Κατά τη γνώμη μου, το "πήγαινε και άκουσε" δεν είναι ιδαίτερα αποτελεσματικό για τον νεοεισερχόμενο- μερικές μάλιστα φορές ακόμα και για τον έμπειρο. Σε μια χαοτική αγορά να πάει να ακούσει τι και να συγκρίνει με τι; Και γιατί το κομμάτι που θα τον εντυπωσιάσει τώρα (στο μαγαζί, με ακριβότερα συνοδά) θα πρέπει να του αρέσει και στο μέλλον; Η άποψή μας για το hi-fi βαθαίνει με την εμπειρία των χρόνων. Σήμερα μπορεί να μην καταλάβει ότι στήνει ένα σκληρό σύστημα, αύριο μπορεί να του φαίνεται αφόρητο. Οι πωλητές θα σπρώξουν συνδυασμούς και μηχανήματα που τους βολεύουν.
Τα λέω αυτά γιατί ταλαιπωρήθηκα αρκετά μέχρι να βρω μια άκρη εγώ ο ίδιος.
Οπότε χρήσιμο θα ήταν να προτείνει κάποιος συνδυασμούς που τους είδε να δουλεύουν στην πράξη, περιγράφοντας και τη φυσιογνωμία του ήχου που δημιουργούν.
Το hi-fi δεν είναι τηλεόραση να τη βάλεις να παίξει.
[Συνήθως δεν παίζει καλά. Μάλιστα, όσο πιο ψαγμένο, τόσο το χειρότερο. Πότε-πότε, υπό συνθήκες, και μετά από κάτι χιλιάδες ευρώ, μπορεί και να παίξει :smile:]
Εχεις δίκιο.Απλως το μικρόβιο του μηχανάκια από την μιά,αλλά και η σπουδή μας από την άλλη(γιά αποφυγή λαθών)μας παρασύρει.Ισως το σωστό να ήταν να προτρέψουμε τον φίλο σε περιορισμό του μπατζετ στα μισά. Ετσι τα λάθη θα πονέσουν λιγότερο.Αρκεί,εάν είναι δυνατόν βέβαια,να προτιμηθούν λύσεις που θα έχουν δυνατότητα επέκτασης-αναβάθμισης.Π.χ.ενισχυτής με pre out,player σχετικά φθηνό γιά ενδεχόμενη μελλοντική αγορά dac κ.λ.π.Αν το μικρόβιο υπάρχει μεσα στο φίλο θα μπορεί να συνεχίσει,εάν του αρκούν αυτά γλυτώνει ένα σεβαστό ποσό.Λέω και ξελέω τώρα,αλλά μάλλον ο φίλος gas gas έχει δίκιο.

Παντως επειδη ο ανθρωπος ειναι καινουριος στο χωρο,εγω δεν θα τον εμπλεκα με πολλα πραγματα.
Ενα cd,ενα ολοκληρωμενο ενισχυτη και ενα ζευγαρι ηχεια και θα ειναι μια χαρα.
Ασε που ετσι με το μπατζετ που διαθετει μπορει να παρει πολυ καλα μηχανηματα.
Μου αρεσει η προταση των YBA,oπως και των vincent , densen,roksan.
Eγω θα προτεινα επισης σαν πιο χαμηλου κοστους ενα σετ της audiolab(σειρα 8000) και σαν πιο ακριβο ενα σετ της naim(cd 5i,nait xs ολοκληρωμενο) με ενα ζευγαρι ηχεια proac ή atc ή triangle.Oι αγγλοι γενικα προσφερουν πολυ καλες λυσεις σ' αυτα τα λεφτα (επισης rega,cambridge,musical fidelity,roksan,castle και acoustic energy για ηχεια μαζι με τα προαναφεθεντα).
Απο τους γιαπωνεζικους εκτος απο το πολυ καλο σετ της yamaha υπαρχει και το σετ της pioneer A-A9-J.

Eπειδή δεν έχω και πολύ χρόνο για αναζητήσεις-ακροάσεις σκέφτομαι να πάρω απευθείας τα YAMAHA SOAVO-01 με ενισχυτή τον YAMAHA A-S2000 και ένα καλό CD-PLAYER. Θα τα στήσω και ότι βγει.. Είναι πολύ ριψοκίνδυνο? Υπάρχει περίπτωση να μη με ικανοποιήσουν σε σχέση με ένα mini hifi που έχω τώρα ή σε σχέση με τα χρήματα που δα διαθέσω?

Αν είναι να πας σε γιαμάχα κότσαρε και το σετάκι του σε sacd. Εγώ πάντος θα το έψαχνα περισσότερο. Είναι μέρος του χόμπυ!
Τηλεφώνησε σε 4-5 αντιπροσώπους, πες τους τι θέλεις και τον προϋπολογισμό σου και κανόνισε ραντεβού να πας να ακούσεις το σύστημα που σου προτείνουν. Όποιο σου αρέσει περισσότερο πάρτο σπίτι.

Eπειδή δεν έχω και πολύ χρόνο για αναζητήσεις-ακροάσεις σκέφτομαι να πάρω απευθείας τα YAMAHA SOAVO-01 με ενισχυτή τον YAMAHA A-S2000 και ένα καλό CD-PLAYER. Θα τα στήσω και ότι βγει.. Είναι πολύ ριψοκίνδυνο? Υπάρχει περίπτωση να μη με ικανοποιήσουν σε σχέση με ένα mini hifi που έχω τώρα ή σε σχέση με τα χρήματα που δα διαθέσω?

Τώρα είναι σαν να λες "οδηγώ ένα Daewoo, αν αγοράσω BMW θα δω καμια διαφορά?" Φυσικά και θα ακούσεις διαφορά, τεράστια κιόλας, αλλά έχε υπ' όψιν σου ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακούνε διαφορές ανάμεσα από 2 διαφορετικούς ήχους, όπως διαφορετικοί άνθρωποι ακούνε διαφορετικά πράγματα (άλλος ακούει περισσότερα "στοιχεία" σε έναν ήχο και άλλος λιγότερα). Οπότε, πριν ξορέψεις τόσα λεφτά, επιβάλεται να κάνεις μια βόλτα από ενα ΝΑΚΑ για να ακούσεις τον συγκεκριμένο συνδιασμό. Κρίμα είναι να δώσεις τόσα λεφτά και να σκεφτείς έστω και για ένα λεπτό αργότερα ότι τα πέταξες από το παράθυρο.

Είναι πολύ καλό το σετ Yamaha, αλλά δεν έχει και τόσο "συναισθηματικό" ήχο, αν ερμηνεύω σωστά τον όρο που δώσατε πριν. Πρέπει να το ακούσεις με τα αυτιά σου όμως. Μπορεί να είναι αυτό που ψάχνεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: αγορά καινουριου ηχοσυστήματος

Mουσικοτητα και αρμονικες δεν θα παρεις.
Εχουν αψογη κατασκευη, ειναι για μια ζωη αλλα το αυτι σου αν ειναι λιγο απαιτητικο δεν θα ικανοποιηθεις.
Τα ακροαστικα προσφατα και δεν με ικανοποιησαν.

Re: Απάντηση: Re: αγορά καινουριου ηχοσυστήματος

Mουσικοτητα και αρμονικες δεν θα παρεις.
Εχουν αψογη κατασκευη, ειναι για μια ζωη αλλα το αυτι σου αν ειναι λιγο απαιτητικο δεν θα ικανοποιηθεις.
Τα ακροαστικα προσφατα και δεν με ικανοποιησαν.

Που τα άκουσες αν επιτρέπετε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αγορά καινουριου ηχοσυστήματος

Που τα άκουσες αν επιτρέπετε?

Σε υποκαταστημα του NAKA σε επαρχιακη πολη.
Η αληθεια παντος ειναι οτι τα μηχανηματα ηταν συνδεδεμενα με ιντερκονεκτ της πλακας.
Αν ειχαν κατι καλυτερο στην συνδεσμολογια ισως να επαιζαν καλυτερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αγορά καινουριου ηχοσυστήματος

Σε υποκαταστημα του NAKA σε επαρχιακη πολη.
Η αληθεια παντος ειναι οτι τα μηχανηματα ηταν συνδεδεμενα με ιντερκονεκτ της πλακας.
Αν ειχαν κατι καλυτερο στην συνδεσμολογια ισως να επαιζαν καλυτερα.

Εκεί ήθελα να καταλήξω. Επιδή άκουσα κι εγω πρόσφατα το σετ A-S1000 με SOAVO 1, με κάτι καλώδια γιού χου.... Αλλά μου κάνει εντύπωση που ο ΝΑΚΑΣ τα είχε με καλώδια της πλάκας....

Καλά, μην περιμένετε ότι με άλλα καλώδια θα σας άρεσαν πολύ περισσότερο τα Yamaha (προς θεού, δεν τα κατηγορώ, είναι θέμα γούστου).

Τα μηχανάκια είτε τα γουστάρεις είτε όχι από την αρχή, με τα καλώδια κάνεις μικροβελτιώσεις...

Αν η πρότερη εμπειρία σου ειναι ενα mini-hifi, τα 4 χιλιάρικα ειναι πολλά για ηχοσύστημα. Σκέψου ότι μ'ένα σωστα στημένο hi-fi των 1000 ευρώ ο ήχος θα είναι η μέρα με την νύχτα με το mini hifi σου.

Αν επιμένεις στον προϋπολογισμό, προτείνω να πάρεις ηχεία που στήνονται εύκολα στον χώρο σου. Τα Soavo, κατα την άποψή μου, θα 'πνιγούν' αν τα τοποθετήσεις αριστερα-δεξιά της TV. Αντίθετα, ενα ηχείο βάσης θα τοποθετούνταν πιο ευέλικτα. Δημοφιλή ηχεία βασης σε αυτή την κατηγορία ειναι τα Proac Response, τα Audio Physic Step, τα ATC SCM 11 και 19, τα Spendor S3/5R και SA1, επίσης τα Vienna Acoustics Haydn για τα οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, καθώς και πολλά άλλα.

Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι το πρώτο, και δυσκολότερο, ειναι να διαλέξεις ηχεία καθώς και ότι στα χρήματα που διαθέτεις υπάρχουν πολλά καλά ηχεία. Δική μου πρόταση, να είναι βάσης λόγω περιορισμένου χώρου. Για αρχή, πήγαινε ν'ακούσεις ορισμένα από τα παραπάνω για να μπορεσεις να καταλαβείς τι σου αρεσει.

Αυτό με τα ηχεία βάσης μου ακούγεται λογικό γιατί κι εγώ προβληματίζομαι με το χώρο μου. Δεν ξέρω βέβαια τίποτα γι το συγκεκριμένο τύπο ηχείων και τι ενισχυτές απαιτούν, καθώς και σε τι λεφτά παίζουν .Ο φίλος προηγουμένως έκανε λόγο για 1000 ευρώ. Αρκούν για όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα? Τελικά θέλει πολύ ψάξιμο..

Αυτό με τα ηχεία βάσης μου ακούγεται λογικό γιατί κι εγώ προβληματίζομαι με το χώρο μου. Δεν ξέρω βέβαια τίποτα γι το συγκεκριμένο τύπο ηχείων και τι ενισχυτές απαιτούν, καθώς και σε τι λεφτά παίζουν .Ο φίλος προηγουμένως έκανε λόγο για 1000 ευρώ. Αρκούν για όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα? Τελικά θέλει πολύ ψάξιμο..

Ψάξιμο χρειάζεται πρώτα για να καταλάβεις τι σου αρέσει και μετά για να βρείς το σύστημα που πλησιάζει αυτο που σου αρέσει. Το να διαθέτεις αρκετά χρήματα σε πρώτη αγορά έχει τα καλά(υπάρχουν πολλές λύσεις) και τα άσχημά του(πρέπει να διαλέξεις μια). Τα 1000 ευρώ ήταν υπόθεση εργασίας για να σου δείξω οτι δεν χρειάζονται 4000 για να πάρεις καλό ήχο σε σχέση με το πώς άκουγες μουσική ως τώρα.

Για αρχή κάνε καμια βόλτα στις αντιπροσωπείες για να ακούσεις ηχεία, πες μας τις εντυπώσεις σου και θα βρούμε άκρη :)

Εγω πάντως είμαι της λογικής, "πάρε κάτι καλό και κράτα το για πολλά χρόνια", διότι οι αναβαθμίσεις είναι πεταμένα λεφτά. Εκτός αν κάποιος δεν έχει να διαθέσει, οπότε ή περιμένει να μαζέψει ή πέρνει κάτι "πρόχειρο" και φτηνό.

Κάνε μια βόλτα ένα Σάββατο σε ένα μαγαζί, άκου ηχεία από 500 έως 2000 Ευρώ και κατέληξε κατ' αρχίν αν θέλεις βάσης ή δαπέδου και μετά ποιά άρεσαν περισσότερο στα αυτιά σου. Σου έχουν προταθεί αρκετές μάρκες και τύποι ηχείων. Αν αγοράσεις ένα περιοδικό όπως το "Ήχος και Εικόνα" ή το "Hitech", στις τελευταίες σελίδες, έχει τις αντιπροσωπίες όλων εταιρειών που υπάρχουν μαζί με τηλέφωνα και διευθύνσεις....

Τελικά αγόρασα ένα ARCAM SOLO MUSIC με 700 ευρώ από το mediamark στο Ρέντη. Ακούω απόψεις για καλά ηχεία.. Είμαι ευγνώμων για τις συμβουλές όλων σας έως τώρα.