Αγορά καινούριου πικάπ

gizmo9002

New member
10 July 2013
9
Σπάρτη
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Μετά από αρκετά χρόνια που συμβουλεύομαι το φόρουμ ως απλός επισκέπτης, ήρθε η ώρα να εγγραφώ και να ζητήσω προσωπικά την άποψη σας.

Πριν μπω στο "ψητό", θα ήθελα να ενημερώσω ότι έχω διαβάσει αρκετά topics που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο οι απαιτήσεις και κυρίως το budget ήταν εντελώς διαφορετικά στο καθένα, και πιο πολύ με μπέρδεψαν παρά με βοήθησαν.

Η κατάσταση έχει ως εξής:
Είμαι κάτοχος ενός Technics SL-BD22D (γνωρίζω πολύ καλά τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο :tongue: )
Το έχω 10 χρόνια, και μετά από μία μεγάλη περίοδο μη-χρήσης του, μου παρουσίασε πρόβλημα στο pitch control, οξειδώθηκε ελαφρώς το πλατώ και κόπηκε ο ιμάντας (να προσθέσω ότι και η κεφαλοβελόνα είναι η εργοστασιακή και δεν έχει αλλαχθεί ποτέ).

Διαβάζοντας τις απόψεις και τις κριτικές σας για το συγκεκριμένο μοντέλο, συμπέρανα ότι πάει για ανακύκλωση. Έχω σχεδόν καταλήξει στην αγορά κάποιου Project.

Κλείνοντας, να ενημερώσω:
  • Tο budget κυμαίνεται στα 300 .
  • Από εξοπλισμό δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Έχω έναν μίκτη με είσοδο phono και γείωση, και ένα ηχοσύστημα της SONY (τα οποία κάποια στιγμή μελλοντικά θα αλλαχθούν).
  • Η συλλογή μου ξεκίνησε από κάποιους παλαιούς δίσκους (κληρονομιά του πατέρα μου) και εμπλουτίζεται συνεχώς με μεταχειρισμένους και καινούριους.
Παρακαλώ πολύ για τις γνώμες σας... :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά καινούριου πικάπ

Ευχαριστώ πολύ! Ήμουν στο 99% για το Carbon, με πήγες στο101% :tongue:

Μία τελευταία απορία. ΟΜ10 ή 2Μ Red; (και αν δεν είναι κόπος, θα ήθελα να γνωρίζω τις διαφορές τους)...

Στη σελ 6 από το user manual του πικαπ, έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο κεφαλών. Η ΟΜ10 έχει λιγο πιο μαλακή ανάρτηση, θέλει χαμηλώτερο βάρος ανάγνωσης και έχει χαμηλώτερη έξοδο (mV) από την Red. Αν η έξοδος δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα με την ευαισθησία εισόδου του phono στον ενισχυτή σας, προσωπικά θα διάλεγα την Red. Δεν έχω άμεση εικόνα των δύο κεφαλών, τις θεωρώ μάλλον ισάξιες αλλά η Red ως πιο νέα πιθανά θα ταιριάζει και καλύτερα με νέας σχεδίασης βραχίονες σαν τον carbon.

Απ' ότι φαίνεται λοιπόν το θέμα έκλεισε!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο που μου αφιερώσατε!

Re: Απάντηση: Αγορά καινούριου πικάπ

Εννοούσα έκλεισε όσον αφορά το προϊόν.
Οι εντυπώσεις θα έρθουν τέλη του μήνα που θα ανέβω Αθήνα για την αγορά... :smile:

Λοιπόν αγαπητοί, η αγορά ολοκληρώθηκε! Περιττό να πω ότι καθόμουν χθες και άκουγα μουσική από το απόγευμα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα! Ακόμη και με βασικό εξοπλισμό (ηχεία και ενισχυτή), η διαφορά ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Δε βρίσκω λόγια να το περιγράψω!

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για το χρόνο και τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Ανεβάζω και 2 φωτογραφίες για το αρχείο.. :tongue:

http://img703.imageshack.us/img703/9036/f0r4.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/7075/6rky.jpg