Αγορά καινούριου πικάπ!

@kostas k
Δεν με μπέρδεψες αδελφέ, ίσα ίσα που βοήθησες να είσαι σίγουρος.
Στο ερωτημά σου με το καπάκι απάντησε ο Gort. Έχω δεί και τις τιμές στα καπάκια αλλά ευτυχώς το Χpresion έχει, η σκόνη σπίτι μου απλά δεν παλεύεται, άστα..

Φίλε Kosta k το περιστατικό με τη φίλη και το ξενύχτι είναι η ουσία.
Και στην άλλη περίπτωση αν έχεις διάθεση μπορεί να ξενυχτήσεις αλλά όταν πας να κοιμηθείς , θα κοιμηθείς άσχημα.:a0210:

Γεια σας και πάλι.

Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα.

Πάντα ήμουν της άποψης να ακολουθώ την τεχνολογία και την εξέλιξη στα μηχανήματα και αυτό ασπάζομαι ακόμα. Στον τομέα πικάπ όμως είχα διαφορετική άποψη. Νόμιζα πως εδω τα πράγματα είναι στάνταρ και πως δεν έχει περιθώρια να εξελιχθεί άλλο η τεχνολογία, οπότε ενα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση που κάποτε κόστιζε τρελλά λεφτά είναι κελεπούρι.

Ήμουν λάθος. Εταιρίες σαν την Pro-ject Audio δείχνουν να εξελίσονται και να μην μένουν στάσιμες όπως επίσης μου αρέσει η φιλοσοφία της συγκεκριμένης εταιρίας "Less is more"! Γιαυτό λοιπόν και αποφάσισα να συνεχίσω αυτό που έκανα πάντα και να προτιμήσω κάτι καινούριο και εξελιγμένο τεχνολογικά. Τι να τις κάνω τις αναρτήσεις όταν το πλατώ φοράει βραχίονα ξεπερασμένο με γνώμονα την εξέλιξη σήμερα? Αν είμαι λάθος διορθώστε με.

Εκτός απο αυτό όπως έγραψα και στην αρχή δεν είχα χρόνο να το ψάξω για μεταχειρισμένο και δεν το κατέχω το άθλημα για να μπορέσω εκτιμήσω σε τι κατάσταση μπορεί να είναι.

Ευχαριστώ πάντως που μου προτείνατε λύσεις και στο σενάριο του μεταχειρισμένου!

Αν έχω δίσκους? Όχι δεν έχω, ούτε 100. Αλλά όπως είχα γράψει και στο άλλο φόρουμ δεν έχει σημασία, και έναν να είχα πάλι θα το αγόραζα το πικάπ. Όχι επειδή δεν υπάρχει αξιόλογη δισκοθήκη να πάρω ότι να ναι για να κάνω την δουλειά μου. Δηλαδή πρέπει να έχω 3000 δίσκους για να αξίζει η αγορά ενος καλού πικάπ? Και 5 να έχω θέλω να τους ακούω σωστά, as simple as that.

Ortfon 2MRed. Ναι έχω διαβάσει ότι είναι μέτρια κεφαλή με κάποια θεματάκια ακουστικότητας. Απλά στο budget μου κάνει καλή προσφορά ο Ορφέας με αυτή τη κεφαλή και σκέφτηκα για αρχή καλά είναι. Να την ακούσω, να την παίξω, να την λιώσω και μόλις αλλάξω στην επόμενη να καταλάβω και να νιώσω και την διαφορά. Δεν είναι μέσα στην γοητεία του αναλογικού αυτο που λέω? Την αρχή θέλω να κάνω παιδιά και στο μέλλον πάμε για καλύτερα και πιο μετά για ακόμα καλύτερα, και πιο μετά για πολύ καλυτερότερα. Να είναι καλά τα οικονομικά μας και να επενδύουμε σε ότι μας κάνει χαρούμενους και μας γοητεύει να ασχολούμαστε μαζί του! Δεν σκοπεύω να μείνω στην Ortofon, ενοείται αυτό.

Εδώ είμαστε και το μέλλον θα είναι γεμάτο με απορίες για κεφαλές ΜΜ/MC, phono stage, τελικούς και δεν συμαζεύεται..όχι θα την σκαπουλάρετε με ενα post νομίζατε

Thanks σε όλους που αφιερώσατε χρόνο να απαντήσετε, με έχετε βοηθήσει πολύ!

Περιμένω πως και πώς κάτι λεφτά απο μια δουλειά και με έχουν αργήσει, να πάω να το πάρω το ρημάδι. Απο τον Αύγουστο έχω βάλει μπρός σιγά σιγά και ανυπομονώ πώς και πώς. Ασε τώρα που κατέληξα κιόλας!!! Κάθε μέρα με κοιτάνε τα δισκάκια μου "άντε ρε φίλε θα μας παίξεις καμιά φορά τι θα γίνει?" Υπομονή τους λέω, πλησιάζουμε!!!

Ill be back με νεότερα!

Φίλε μου απο τα γραφόμενα σου μου φαίνεσαι πολύ ώριμος και συνειδητοποιημένος μουσικόφιλος/χαιφιντελάς.
Αυτό είναι η εγγύηση οτι θα το χαρείς πολύ, όσο για τα βινύλια που έχεις μόλις ακούσεις πως θα παίξουν (ειδικά με μια καλυτερη κεφαλή ;) )ετοιμάσου για "αιμοραγία" γιατι θα αγοράζεις και άλλα σαν τρελλός!

Last edited:
Γεια σας και πάλι.

Αν έχω δίσκους? Όχι δεν έχω, ούτε 100. Αλλά όπως είχα γράψει και στο άλλο φόρουμ δεν έχει σημασία, και έναν να είχα πάλι θα το αγόραζα το πικάπ. Όχι επειδή δεν υπάρχει αξιόλογη δισκοθήκη να πάρω ότι να ναι για να κάνω την δουλειά μου. Δηλαδή πρέπει να έχω 3000 δίσκους για να αξίζει η αγορά ενος καλού πικάπ? Και 5 να έχω θέλω να τους ακούω σωστά, as simple as that.

Ill be back με νεότερα!

δεν είναι καθόλου απλό ... γνωστοί με 5 δίσκους κατέληξαν να έχουν το πικάπ για ακουμπηστήρι τασακίων ....

πάντως επειδή με χαροποιεί η ορμή σου, εύχομαι καλή επιτυχία στις αναζητήσεις και καλοάκουστο ό,τι και αν πάρεις ...

Γεια σας και πάλι.

Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα.
Πάντα ήμουν της άποψης να ακολουθώ την τεχνολογία και την εξέλιξη στα μηχανήματα και αυτό ασπάζομαι ακόμα. Στον τομέα πικάπ όμως είχα διαφορετική άποψη. Νόμιζα πως εδω τα πράγματα είναι στάνταρ και πως δεν έχει περιθώρια να εξελιχθεί άλλο η τεχνολογία, οπότε ενα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση που κάποτε κόστιζε τρελλά λεφτά είναι κελεπούρι.
Ήμουν λάθος. Εταιρίες σαν την Pro-ject Audio δείχνουν να εξελίσονται και να μην μένουν στάσιμες όπως επίσης μου αρέσει η φιλοσοφία της συγκεκριμένης εταιρίας "Less is more"! Γιαυτό λοιπόν και αποφάσισα να συνεχίσω αυτό που έκανα πάντα και να προτιμήσω κάτι καινούριο και εξελιγμένο τεχνολογικά. Τι να τις κάνω τις αναρτήσεις όταν το πλατώ φοράει βραχίονα ξεπερασμένο με γνώμονα την εξέλιξη σήμερα? Αν είμαι λάθος διορθώστε με.
Εκτός απο αυτό όπως έγραψα και στην αρχή δεν είχα χρόνο να το ψάξω για μεταχειρισμένο και δεν το κατέχω το άθλημα για να μπορέσω εκτιμήσω σε τι κατάσταση μπορεί να είναι.
Ευχαριστώ πάντως που μου προτείνατε λύσεις και στο σενάριο του μεταχειρισμένου!

Ortfon 2MRed. Ναι έχω διαβάσει ότι είναι μέτρια κεφαλή με κάποια θεματάκια ακουστικότητας. Απλά στο budget μου κάνει καλή προσφορά ο Ορφέας με αυτή τη κεφαλή και σκέφτηκα για αρχή καλά είναι. Να την ακούσω, να την παίξω, να την λιώσω και μόλις αλλάξω στην επόμενη να καταλάβω και να νιώσω και την διαφορά. Δεν είναι μέσα στην γοητεία του αναλογικού αυτο που λέω? Την αρχή θέλω να κάνω παιδιά και στο μέλλον πάμε για καλύτερα και πιο μετά για ακόμα καλύτερα, και πιο μετά για πολύ καλυτερότερα. Να είναι καλά τα οικονομικά μας και να επενδύουμε σε ότι μας κάνει χαρούμενους και μας γοητεύει να ασχολούμαστε μαζί του! Δεν σκοπεύω να μείνω στην Ortofon, ενοείται αυτό.

Εδώ είμαστε και το μέλλον θα είναι γεμάτο με απορίες για κεφαλές ΜΜ/MC, phono stage, τελικούς και δεν συμαζεύεται..όχι θα την σκαπουλάρετε με ενα post νομίζατε :flipout:

Thanks σε όλους που αφιερώσατε χρόνο να απαντήσετε, με έχετε βοηθήσει πολύ!

Περιμένω πως και πώς κάτι λεφτά απο μια δουλειά και με έχουν αργήσει, να πάω να το πάρω το ρημάδι. Απο τον Αύγουστο έχω βάλει μπρός σιγά σιγά και ανυπομονώ πώς και πώς. Ασε τώρα που κατέληξα κιόλας!!! Κάθε μέρα με κοιτάνε τα δισκάκια μου "άντε ρε φίλε θα μας παίξεις καμιά φορά τι θα γίνει?" Υπομονή τους λέω, πλησιάζουμε!!!

Ill be back με νεότερα!

Να σε συγχισω λιγο; Ενω συμφωνω μαζι σου οτι καποια πραγματα εχουν "εξελιχτει" αυτο κατα την αποψη μου εχει γινει στα πικαπ χαμηλων σχετικα κατηγοριων.Καποια ομως παλια πικαπ που σημερα κυκλοφορουν σαν μεταχειρισμενα,εχουν να δωσουν καποια εξτρα χαρισματα που για να τα βρεις σε καινουργια σημερα πρεπει να ανεβεις σε πιο ψηλες κατηγοριες.Να σου αναφερω μερικα που κατα την αποψη μου αξιζει τον κοπο να τα ψαξεις. Thorens td-160,td-160 super,Heybrook TT2,Ariston rd 11,Pink triangle pt too,και γιατι οχι με λιγη τυχη ενα sondek;

δεν είναι καθόλου απλό ... γνωστοί με 5 δίσκους κατέληξαν να έχουν το πικάπ για ακουμπηστήρι τασακίων ....

πάντως επειδή με χαροποιεί η ορμή σου, εύχομαι καλή επιτυχία στις αναζητήσεις και καλοάκουστο ό,τι και αν πάρεις ...

Πολυ σωστο αυτο.Και ενας πολυ σημαντικος παραγοντας που θα παιξει ρολο στο αν θα συνεχισεις η οχι να αγοραζεις βυνιλια ειναι και το πως θα ακουγεται εξ αρχης το πικαπ που θα αποφασισεις να αγορασεις.Αν δεν σ'αρεσει απο την αρχη,ναι,ετοιμασε τα τασακια σου:a0210:

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι Sifaka, αλλά πρόσεξε το σχόλιο που σου έκανα για την κεφαλή: δεν την έβγαλα άχρηστη, αλλά έχει σημασία τι δίσκους θα παίξεις! Αν ακούς ροκ ή γενικώς ρυθμική μουσική με μικρή σημασία στις χροιές, τη φυσικότητα κ.λπ. δεν θα έχεις πρόβλημα και την 2Μ θα την χαρείς. Είναι groovy, έχει τσαμπουκά και μη σου πω ότι θα την ευχαριστηθείς καλύτερα από την Benz ή τη Sumiko των 200 . Αν όμως θες να ακούσεις, π.χ. τζαζ, ξανασκέψου το. Έχει δίκιο ο Audiolytic: η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι καθοριστική για το μέλλον της... βινυλιοφιλίας σου.

Να σε συγχισω λιγο; Ενω συμφωνω μαζι σου οτι καποια πραγματα εχουν "εξελιχτει" αυτο κατα την αποψη μου εχει γινει στα πικαπ χαμηλων σχετικα κατηγοριων.Καποια ομως παλια πικαπ που σημερα κυκλοφορουν σαν μεταχειρισμενα,εχουν να δωσουν καποια εξτρα χαρισματα που για να τα βρεις σε καινουργια σημερα πρεπει να ανεβεις σε πιο ψηλες κατηγοριες.Να σου αναφερω μερικα που κατα την αποψη μου αξιζει τον κοπο να τα ψαξεις. Thorens td-160,td-160 super,Heybrook TT2,Ariston rd 11,Pink triangle pt too,και γιατι οχι με λιγη τυχη ενα sondek;

Με τα Sondek την έχουν πάρει χαμπάρι και βαράνε άσχημα, πλέον.

Ένα καλό παράδειγμα ευκαιρίας είναι αυτό, πάντως:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....213253&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_500wt_1156

Στο πρώτο ο βραχίονας πρέπει να είναι από αυτούς που έφτιαχνε η Jelco για λογαριασμό της Linn...

Aλήθεια (και σόρρυ για το σκίσιμο του θέματος), ποια η γνώμη σου για τους Ittok;

Το συγκεκριμένο LP12 με τον Project ήταν στο διπλανό μας δωμάτιο, στο Χουρμουζιάδη!

Πλάκα πλάκα, είναι φοβερός για τα λεφτά του...

to systemdek iix900 με τον rb300 τι λεει?\
το εχω παραγγειλει απο ενα συμφορμιτη για τον αδελφο μου , για τον βραχυονα ξερω οτι ειναι καλος , για το πλατο ξερω λιγα πραγματα , για δωστε και εσεις πληροφοριες

to systemdek iix900 με τον rb300 τι λεει?\
το εχω παραγγειλει απο ενα συμφορμιτη για τον αδελφο μου , για τον βραχυονα ξερω οτι ειναι καλος , για το πλατο ξερω λιγα πραγματα , για δωστε και εσεις πληροφοριες

Εξαιρετικο:a0210:

εγω εχω το τthoren 165 με μαμησιο βραχιονα αλλα καλωδιωση van de hul

Πολυ καλο το 165.Το "πλεονεκτημα" του ΙΙΧ900 που πηρες για τον αδελφο σου ειναι ο RB300 ο οποιος επιτρεπει μεγαλυτερη ποικιλια κεφαλων ιδιαιτερα MC

Καλησπέρα παλικαράδες.

Επιτέλους το πήρα το πικάπ.
Πήγαινα για το Project Xpression III αλλά έκατσε μια ευκαιρία για μεταχειρισμένο Xperience 2 και με μια Sumiko Blue Point 2 πήγε κοντά στο budget μου.

Είναι κουκλί και δεν έχω σταματήσει να ακούω βυνίλια!!!

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας!

Σύντομα με απορίες για phono stage χεχε!