Αγορά καλωδίων για ηχεία

Pantos

AVClub Addicted Member
29 December 2013
1,644
Χαιρετίσματα σε όλους. Μόλις πήρα τον ενισχυτη YAMAHA RX-V675 και δύο μπροστινά ηχεία Magnat Monitor Supreme 802. Πίσω (surround) ηχεία θα χρησιμοποιήσω δύο παλιά ηχεία που έχω όχι ιδιαίτερης ποιότητας. Παρόλο που τα πίσω ηχεία τώρα δεν είναι καλά, θα περάσω το καλώδιο στο σοβατοπί οπότε με ενδιαφέρει το καλώδιο των πίσω ηχείων να έχει μια κάποια ποιότητα καθώς στο μέλλον μπορεί να αναβαθμίσω τα πίσω ηχεία και δεν θέλω να ξαναπερνάω καλώδιο. Βέβαια και αν τα αλλάξω δεν θα πάρω τίποτα πανάκριβα, κάτι σαν τα Magnat Monitor Supreme 102 θα βάλω. Το χρώμα του καλωδίου θέλω να είναι άσπρο για να ταιριάζει με τον τοίχο. Τα μπροστά ηχεία χρειάζονται καλώδιο το πολύ 3m ενώ τα πίσω το ένα 13m και το άλλο 18m.

Όπως μπορεί να καταλάβατε δεν έχω καθόλου καλώδια ηχείων :smile:. Για αυτές τις προδιαγραφές τι καλώδιο χρειάζομαι; Διαμέτρου 2.5mm2 ή 4mm2;
Λίγο που ρώτησα στα μαγαζιά μου είπαν ότι το άσπρο καλώδιο πάει 2 /m ενώ τα άλλα χρώματα 1 /m. To 2 /m μου φαίνεται ακριβό. Το καλώδιο CASP-340 της Crystal Audio φαίνεται μια καλή λύση σε λευκό χρώμα. Ξέρετε τι διατομής είναι; Κάνει για τη χρήση που το θέλω εγώ;

Πήρα τηλέφωνο στην Crystal Audio και ρώτησα. Το CASP-340 είναι AWG 16 που αντιστοιχεί σε διατομή 1,31 mm2 ενώ το CASP-520 είναι AWG 14 που αντιστοιχεί σε 2,08 mm2. Άρα από ότι κατάλαβα είναι καλώδια μικρής διατομής. Καλύτερα να πάρω ένα τουλάχιστον 2.5 mm2.

Απάντηση: Re: Αγορά καλωδίων για ηχεία

Πήρα τηλέφωνο στην Crystal Audio και ρώτησα. Το CASP-340 είναι AWG 16 που αντιστοιχεί σε διατομή 1,31 mm2 ενώ το CASP-520 είναι AWG 14 που αντιστοιχεί σε 2,08 mm2. Άρα από ότι κατάλαβα είναι καλώδια μικρής διατομής. Καλύτερα να πάρω ένα τουλάχιστον 2.5 mm2.

Όσο μακρύτερο το καλώδιο,τόσο μεγαλύτερη πρέπει νά'ναι η διατομή.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά καλωδίων για ηχεία

Όσο μακρύτερο το καλώδιο,τόσο μεγαλύτερη πρέπει νά'ναι η διατομή.

Τα μπροστά ηχεία χρειάζονται καλώδιο το πολύ 3m ενώ τα πίσω το ένα 13m και το άλλο 18m.
Άρα για αυτές τις αποστάσεις τι διατομή χρειάζομαι 2,5mm2 ή 4mm2;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά καλωδίων για ηχεία

Άρα για αυτές τις αποστάσεις τι διατομή χρειάζομαι 2,5mm2 ή 4mm2;

Κάτι άλλο σημαντικό.Τα καλώδια να έχουν το ίδιο μήκος και για τα 2 κανάλια.
Στα 18 μέτρα βάζεις 4άρι στα άλλα 2,5άρι