Αγορά καλωδίου hdmi

Maravel.nek54

New member
12 November 2024
50
Καλησπέρα έχω καλώδιο HDMI που έχω συνδέσει τον ενισχυτή μου home cinema με τον βιντεοπροβολέα είναι 20 m αλλά αραιά και που μου χάνει το σήμα έχει κάποιος καμιά πρόταση για 10 οι 8 m καλώδιο hdmi που να είναι ποιοτικό όχι πολύ ακριβό ώστε να αποφύγω αυτές τις διακοπές του σήματος; Ευχαριστώ πολύ παιδιά καλές γιορτές σε όλους

Για διευκρίνισε το "όχι πολύ ακριβό".
Σε λογικές τιμές θα βρεις RuiPro (Hybrid Fiber, από έξω μόνο), Club-3D (Active).

Yes! Από Amazon directly.
Προσοχή μόνο, αν το βάλεις σε conduit/κανάλι, δεν θέλει μεγάλες γωνίες γιατί είναι hybrid (χαλκός + οπτική ίνα) και η ίνα σπάει και το καλώδιο πάπαλα :D

• Like
Reactions: Maravel.nek54
Επίσης εγώ προβάλω από 4κ ενισχυτή σε 1080 projector περίπου 10 μέτρα απόστασης καλωδίου, είναι σημαντικό να πάρω 2.0 ή 2.1; Είδα ότι το δεύτερο που μου έστειλες η έκδοση 2.1 κοστίζει 180 ευρώ

Εφόσον είσαι σε 1080p, δεν υπάρχει θέμα για v2.1 καλώδιο (ούτε και για 2.0, και παλιότερο σου κάνει, αλλά ας πάρεις κάτι που να παίζει και μελλοντικά αν πας σε 4K/8K για ταινίες, δηλαδή το 2.0)

Για την ugreen η άποψη μου είναι πως πρόκειται για αμφίβολης ποιότητας προϊόντα και με όχι και το καλύτερο "ρεκόρ αξιοπιστίας".
Για τον 1080p σου τώρα πιθανότατα να σε εξυπηρετήσει μια χαρά αν στέλνεις 1080p23 σήμα. Ενδεχομένως να ανταπεξέλθει οκ και στα 1080p60 (αν υποστηρίζει 60Hz ο PJ σου, και το χρησιμοποιείς π.χ. για να δεις μπάλα). Αν είναι 3 φορές φθηνότερο από το RuiPro, οκ, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Και σε 2-3 χρόνια να τα παίξει, θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω είναι ότι μου διακόπτεται το σήμα, ξαφνικά και γιαυτο ήθελε ένα κάπως ποιοτικό καλώδιο για να κάνει τη δουλειά του

Για 10m λογικά θα την παλέψει και το ugreen.
Το RuiPro είναι η σίγουρη λύση. Το ίδιο και ένα club-3d, ή κάποιο από τα εισαγωγικά μοντέλα της AudioQuest.

Για να μην ανοίγω νέο νήμα. Έχω έναν BenQ W5700 που παίζει με τον Denon AVR-X2700H. Το καλώδιο που χρησιμοποιώ είναι ένα με οπτική ίνα (8-10μ), δεν έχω μάρκα.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα έπαιζε μια χαρά. Έκανε 1-2 διακοπές στην αρχή, αλλά μετά έπαιζε με τις ώρες. "Ξαφνικά", άρχισε να κάνει συνέχεια handshake. Συνέχεια όμως.

Δοκίμασα το ίδιο καλώδιο με έξοδο στην τηλεόραση μια χαρά. 4Κ.
Δοκίμασα το καλώδιο απευθείας από το Shield στον προβολέα, σκοτάδι. Δοκίμασα και τις δύο HDMI εισόδους του προβολέα.
Δοκίμασα και άλλη πηγή (tv tuner) προς τον προβολέα, σκοτάδι.
Ξαναβάζω το καλώδιο από τον ενισχυτή στην τηλεόραση, παίζει.

Δεν έχω άλλη επιλογή από το να πάρω άλλο καλώδιο. Ο ενισχυτής δεν φταίει, στην τηλεόραση δίνει κανονικά, με το ίδιο καλώδιο.
Το γιατί δείχνει μαύρο από το shield στον προβολέα με ξεπερνάει. Το ίδιο και από το tuner.

Δεν ξέρω δεν βγάζω άκρη.
Μέχρι 150-200€ (8 μέτρα φτάνουν), κάποια καλή πρόταση; Θα προτιμούσα κάποιο χωρίς τις ευαισθησίες της οπτικής ίνας, με καλύτερη θωράκιση, αλλά φαντάζομαι ότι είναι αρκετά πιο χοντρά. Από το να μην έχω αυτές τις χαζομάρες θα το προτιμούσα ίσως και ας χρειαστεί να αλλάξω κανάλια, κτλ.

Ας πούμε και τις δύο εκδοχές. Στα 150-200€ για 7,5-8,0μ.

Υ.Σ. Αυτό που έχω τώρα έχει μια κατεύθυνση, δεν είναι bi-directional.