Αγορά κάμερας Standard definition?

ptoub692002

New member
29 July 2009
6
Μέχρι πριν 10 μέρες δεν ήξερα πολλά για κάμερες, όμως η επιθυμία μου να προβώ στην αγορά μιας κάμερας με ώθησε στην έρευνα.
Διάβασα πάρα πολλά και πιστεύω ότι έχω καταλάβει τι συμβαίνει με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας (Hd). Όμως τί γίνεται αν κάποιος ΔΕΝ θέλει να πάρει blueray player και αντίστοιχα recorder, και θέλει απλά και γρήγορα να γράφει τα βιντεάκια του σε απλά dvd (δεν σκαμπάζει και πολλά από υπολογιστές) και να τα βλέπει με τους φίλους του;
Έχω πελαγώσει....Αν ήθελα μια Hd κάμερα με όλα αυτά που διάβασα θα ήξερα ακριβώς τι να διαλέξω......όμως εγώ θέλω μια ταπεινή SD κάμερα με καρτούλα ή δίσκο (για να μην έχω μετατροπές στον υπολογιστή) και εύκολο (απλό) λογισμικό για τον υπολογιστή.
Ναι, να έχει αξιόλογη εικόνα 16:9 (όχι τέλεια αλλά τίμια),
Να γράφει και σε χαμηλό φωτισμό χωρίς υπερβολές
Να κοστίζει μέχρι 400 - 450
Να γράφει σε κάρτα ή σκληρό δίσκο
Ξέρω, υπάρχουν πολλές, αλλά δεν ξέρω ποιές είναι οι καλές. Άσε που για να βγάλω άκρη με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους κάθε φορά μου βγαίνει η πίστη.
Σας παρακαλώ, κάθε βοήθεια και πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

αρκετοί το διαβάζουν, κανείς δεν απαντάει. Τελικά το να διαλέξεις το αυτονόητα καλύτερο (βλέπε HD) είναι εύκολο. Το να αξιολογήσει κανείς κάτι μέτριο το οποίο δεν πολυδιαφημίζεται (βλέπε SD) μάλλον μας προβληματίζει..... Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που όποτε κάποιος έλεγε πως ήθελε SD όλοι του έλεγαν για το πόσο καλές είναι οι hd. Ναι, σίγουρα οι hd είναι καλύτερες από τις sd, αλλά αν συγκρίνει κανείς μόνο τις sd εκεί τι γίνεται;

Canon FS 200.
Σχεδόν όπως την θέλεις, ιδιαίτερα απλή κι εύκολη, αλλά εξαρτάται από εσένα πόσο θα την μάθεις και πόσο θα ασχοληθείς στον υπολογιστή. Τις μετατροπές και την επεξεργασία δεν τις γλυτώνεις αν θες αποδεκτό αποτέλεσμα. Στην πορεία όπως θα μαθαίνεις τι χρειάζεσαι θα βρίσκεις και τα σχετικά εργαλεία και τους τρόπους χρήσης τους.

Όσο για το "αυτονόητα καλύτερο ΗD" μην είσαι και τόσο σίγουρος... Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι οι ικανότητες του χρήστη κι όχι της κάμερας.

Ξέρεις αν παρέχει μαζί πρόγραμμα που να μετατρέπει απευθείας την ταινία σε dvd; Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Από μια πρόχειρη σύγκριση που έκανα με την fs 100 παρατήρισα ότι:
fs100 0,7MP kai 1,7 min Lux
fs200 0,54Mp kai 1,1 min Lux
Επίσης στο site της Canon λέει ότι δίνουν μαζί το pixelia ελπίζω να κάνει την απλή δουλειά της εγγραφής σε dvd χωρις επεξεργασία...
Λέω να προτιμήσω την fs 200.

Ένας γνωστός μου είπε για την sony cx105 αλλά αναρωτιέμαι αν όλες αυτές οι ικανότητες της θα μου φανούν χρήσιμες και αν μπορώ να τις εκμεταλλευτώ όταν τραβάω σε SD format αφού υποστηρίζει και hd και sd.
Ασε που έχει σχεδόν διπλάσια τιμή....

H FS200 αντικατέστησε την FS100, χωρίς μεγάλες διαφορές.
Pixela λέγεται τo πρόγραμμα που συνοδεύονται, και κάνει αυτά που θές. Δεν το ξέρω αλλά λογικά κάτι θα έχει σε βασική έκδοση και στην συνέχεια ίσως χρειαστείς κάτι καλύτερο για πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Το σημαντικό είναι να έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Οι τεχνικές λεπτομέρεις δεν σε καίνε τόσο, όσο να βρείς τι και πώς θα τραβάς, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσεις άνεση με την κάμερα και τα προγράμματα. Οι περισσότερες κάμερες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα απ' όσα καλήγουν να χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Τελικά την παρήγγειλα και περιμένω αύριο να έρθει...Μέσα στη βδομάδα θα τη δοκιμάσω και θα επανέλθω δημήτριος;;;;;;;;;;

συγνώμη φίλε μου, αλλά είμασταν σε διακοπές, γι αυτό και δεν πήρες απαντήσεις.

Όμως αν κοιτούσες λίγο περισσότερο τα προηγούμενα θέματα κι ειδικά αυτό για προτάσεις για βιντεοκάμερες θα έπαιρνες την απάντηση στο ερώτημά σου. Πάντως έκανες τη σωστή επιλογή.

Καλοδούλευτη.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, δεν βλέπω μόνος μου να μπορούσα να πάρω απόφαση...
Η καμερούλα είναι πολύ μικρή και ευκολόχρηστη, και πραγματικά δεν σε προβληματίζει καθόλου να την κουβαλάς σε μια τσέπη, μάλλον πρέπει να έχεις και το νου σου μη την ξεχάσεις πουθενά. Σε SD ο χρόνος εγγραφής είναι ικανοποιητικός για εκδρομούλες (1,5 ώρα η μπαταρία και περίπου 2 ώρες η 8Gb καρτούλα). Στον υπολογιστή τα αρχεία μεταφέρονται ταχύτατα και το προγραμματάκι της για κόψε-ράψε αρχάριου θα έλεγα ικανοτποιητικό. Για εγγραφή σε dvd ούτε κουβέντα 2 κλικ υπόθεση. Βέβαια το κόψε-ράψε μπορείς να το κάνεις και μέσα στην κάμερα αμα δεν σκαμπάζεις και πολλά από pc. Η ποιότητα εικόνας της εμένα μου φάνηκε πολύ καλή, θέλει λίγη προσοχή όταν έχεις οπίσθιο φωτισμό (υπάρχει πολλή βολική και γρήγορη ρύθμιση) και θέλει να εφαρμόζεις τον κανόνα που διάβασα σε άλλο post για το λευκό χαρτί. Πραγματικά δουλεύει. Όλες τις ρυθμίσεις τις κάνει στιγμιαία και μπορείς κατευθείαν να τραβήξεις. Το μόνο πρόβλημα που παρατήρησα στην λίγη ώρα που τη χρησιμοποίησα είναι ότι σε χαμηλό φωτισμό αργεί να κανει focus.
Τέλος για να μην σας κουράζω, να πω ότι είδα τα video σε 40 16:9 sony τηλεόραση. ναι αμα πας αρκετά κοντά τότε βλέπεις κάποιες φορές (προσοχή κάποιες όχι κάτι τραγικό αλλά κάτι που εξασκημένο μάτι που περιμένει να το δει θα το παρατηρήσει) pixelιασμα. αλλά δεν νομίζω να βλέπω τηλεόραση σε απόσταση μικρότερη από 2m.
Σίγουρα HD δεν θα γίνει ποτέ και ξέρω την διαφορά αλλά όμως για τον αρχάριο έχει φοβερή απόδοση στην εικόνα ακόμα και σε 40¨.
Να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την καθοδήγηση, και ελπίζω να μπορέσω να ανταποδόσω.

Η γνώμη σου για την FS200 δεν κουράζει, απεναντίας είναι πολύτιμη σε όσους ψάχνουν οτιδήποτε παρόμοιο!
Έλενξε τα ποσοστά συμπίεσης που είναι επιλεγμένα στην κάμερα. Αυτό που δίνει τον μικρότερο χρόνο λήψης έχει και το λιγότερο πιξέλιασμα.

Χαίρομαι που την χαίρεσαι τόσο!
Καλές λήψεις!

canon fs36 vs fs37

γεια σας,
θα μπορουσε καποιος γνωστης του θεματος να μου πει ποια απο τις δυο καμερες ειναι καλυτερη η αν εχει καποια καλυτερη προταση?????

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.