Αγορα καρτα γραφικων για να εχω hdmi για τον ηχο. Αξιζει;

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
10,003
Αθηνα
Καλησπερα!
Εχω συνδεδεμενο το htpc μου με την tv κ χρησιμοποιω xbmc. Το pc φοραει μια παλια καρτα γραφικων 8600gts κ δεν εxει hdmi, παρα μονο dvi, oποτε περναω τον ηχο στην τηλεοραση απο το Line out της on board καρτας.

Χτες συνδεσα την τηλεοραση με εναν αρχαιο ενισχυτη κ 2 full size ηχεια. Χρησιμοποιησα το headphone port της τηλεορασης για αυτη τη συνδεση.

Πιστευετε οτι εχει νοημα να αγορασω μια φτηνη καρτα π.χ. http://www.skroutz.gr/s/337380/Sapphire-Radeon-HD6450-512MB.html μονο κ μονο για να περναω τον ηχο ψηφιακα μεσω του hdmi; Κατα κυριο ρολο βλεπω rippαρισμενες ταινιες κ σειρες σε ποιοτητες 720p συνηθως κ με ηχο dts.

Αν κατάλαβα καλα, ο ενίσχυτης δεν εχει ψηφιακή είσοδο και το hdmi το θέλεις μονο για να συνδέσεις τo pc με την τηλεόραση ;

Ακριβώς. Ο ενίσχυσης είναι 30+ ετών, αλλα όπως κ να έχει ακούγεται καλύτερα ο ήχος απο τα ηχεία κ αυτόν παρα απο την τηλεόραση. Όταν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου θα σκεφτώ για 5.1 μαζί με ενίσχυση, αλλα προς το παρόν προτεραιότητα έχει το σηματακι του αυτοκινήτου κ η ασφάλεια του :-(

Εγω μάλλον δεν θα άλλαζα μονο για τον ήχο.

Να συνδέσεις το PC με τον ενισχυτή απευθείας δοκίμασες μήπως ακούγεται καλυτερα;

Last edited:
Μόλις το έκανα και φαίνεται να δουλεύει καλύτερα. Ίσως επειδή από την έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης το σήμα βγαίνει προ ενισχυμένο ενώ από το line out του pc όχι;, λέω εγώ τώρα...

Αυτό ακριβώς έκανα. Απλά τώρα δεν ακούω από τα ηχεία όταν βλέπω τηλεόραση. Μικρό το κακό, έτσι και αλλιώς πιο πολύ ως monitor για το htpc την χρησιμοποιουμε :)

Δεν έχει άλλες ελεύθερες εισόδους για να συνδέσεις και την τηλεόραση; Απλά θα αλλάζεις είσοδο σήματος. Το είχα κάνει σε ενισχυτή 20ετίας.

Έχει και καλά για κασετόφωνο και πικ απ :) αλλά δεν ακούγεται πολύ καλά άσε που θα με ξεχεσει τελείως η γυναίκα. Δεν έχει προφανώς τηλεχειρισμό οπότε θα πρέπει να σηκωνομαστε κάθε φορά που αλλάζουμε από pc σε τηλεοπτικό σήμα να αλλάξουμε και την Πηγή του ήχου στον ενισχυτή.