Αγορά κάρτας ήχου..

Για multimedia χρήση..
Ακρόαση ταινιών,αναπαραγωγή μουσικής απο το pc σε σύνδεση με ενισχυτή Α/V..κ.λ.π
Το onboard σύστημα ήχου της μητρικής δε με ικανοποιεί σε ήχο και σε διαθέσιμες ρυθμίσεις.

Τη στιγμή που δεν θα είναι για παιχνίδια, Creative να μην είναι και ότι νά'ναι.. :flipout:

Η Asus είναι μια χαρά επιλογή, αν και αν μπορείς καλύτερα να πας στην PCI-E έκδοσή της, η οποία λένε ότι έχει αρκετά καλύτερο ήχο.

Απάντηση: Re: Αγορά κάρτας ήχου..

Τη στιγμή που δεν θα είναι για παιχνίδια, Creative να μην είναι και ότι νά'ναι.. :flipout:

Η Asus είναι μια χαρά επιλογή, αν και αν μπορείς καλύτερα να πας στην PCI-E έκδοσή της, η οποία λένε ότι έχει αρκετά καλύτερο ήχο.

Δημήτρη ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου...-bye-
Μάλλον τελικά asus θα προτιμήσω,αλλά ποιά απ τις 2 θα δώ.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά κάρτας ήχου..

Nαι..και αυτό παίζει..

Προσωπικά πιστεύω οτί δεν αξίζει η επένδυση αν δεν έχεις σκοπό να την συνδέσεις αναλογικά με τον ενισχυτή σου. Με την ψηφιακή σύνδεση δεν θα κερδίσεις τπτ, εκτός βέβαια και αν η onboard κάρτα που έχεις στο mb δεν σου δίνει την δυνατότητα για 24/96...

η καλυτερη σε ηχο αυτη την στιγμη, που μολις εφτασε στην Ελλαδα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522718

Η καλύτερη σε ήχο είναι αυτή:

http://audiotrak.co.kr/kr/product/Kcube.php

αλλά...

1ον Δεν έφτασε ακόμα στην Ελλάδα.
2ον Είναι αυστηρά δικάναλη για καλό Hi-Fi ήχο και όχι για home cinema που θέλει ο φίλος.

Νομιζω οτι θα πρεπει να σκεφτεις και δυο επιλεον παραγοντες
που δεν ανεφεραν οι φιλοι συμφορουμιτες αλλα για πολλους
αποτελουν κοινο μυστικο.

Για να προσεγγισεις καλη ποιοτητα αναλογικου ή ψηφιακου σηματος

θα πρεπει η καρτα ηχου να ειναι εξωτερικη ωστε να ειναι
μακρια απο τις μεγαλες ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες που δημιουργουνται μεσα στο pc

η καρτα ηχου να εχει ανεξαρτητο τροφοδοτικο ωστε
να υπαρχει καθαρη τροφοδοσια και απαλαγμενη απο
περιτα φορτια

Ισως ενα usb dac να σε βοηθησει περισσοτερο

Καλησπέρα, σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω μία κάρτα ήχου σε συνδιασμό με κάποια ηχεία γιατί η onboard κάρτα και κάτι ηχεία της πλάκας που έχω δεν με ικανοποιούν καθόλου. Βλέποντας αυτά που είπαν οι συνφορουμήτες περί DAC, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

Μπορώ να συνδέσω ένα USB DAC σε ηχεία υπολογιστή ή θα πρέπει να πάω σε υλοποίηση hi-fi (ενισχυτές, ηχεία hi-fi, κλπ)?

Έχω υπόψη μου τα εξής ηχεία: Klipsch ProMedia Ultra (2.0). Θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξω DAC ή κάρτα ήχου; Και τι προτάσεις θα είχατε σε κάθε απάντηση;

Επίσης σκεφτόμουν αυτή την κάρτα ήχου: ASUS XONAR ESSENCE STX]ASUS XONAR ESSENCE STX που κοστίζει γύρω στα 189 ευρώ. Υπάρχει κάποιο αξιόλογο DAC σε αυτά περίπου τα χρήματα που να υπερέχει της συγκεκριμένης κάρτας ήχου ή όχι;

Τέλος ο συνδυασμός των συγκεκριμένων ηχείων με τη κάρτα ήχου "δένει" ακουστικώς καλά; Σε αυτά τα χρήματα έχετε κάποια εναλλακτική υλοποίηση (DAC/κάρτας/ηχείων/κ.ο.κ) που να τη θεωρείτε καλύτερη / ποιοτικότερη;

Οποιαδήποτε βοήθεια θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθότι είμαι εντελώς (μα εντελώς!) άσχετος στο τομέα του ήχου και τώρα ξεκινώ τα πρώτα μου βήματα.

Καλησπέρα, σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω μία κάρτα ήχου σε συνδιασμό με κάποια ηχεία γιατί η onboard κάρτα και κάτι ηχεία της πλάκας που έχω δεν με ικανοποιούν καθόλου. Βλέποντας αυτά που είπαν οι συνφορουμήτες περί DAC, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

Μπορώ να συνδέσω ένα USB DAC σε ηχεία υπολογιστή ή θα πρέπει να πάω σε υλοποίηση hi-fi (ενισχυτές, ηχεία hi-fi, κλπ)?

Έχω υπόψη μου τα εξής ηχεία: Klipsch ProMedia Ultra (2.0). Θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξω DAC ή κάρτα ήχου; Και τι προτάσεις θα είχατε σε κάθε απάντηση;

Επίσης σκεφτόμουν αυτή την κάρτα ήχου: ASUS XONAR ESSENCE STX]ASUS XONAR ESSENCE STX που κοστίζει γύρω στα 189 ευρώ. Υπάρχει κάποιο αξιόλογο DAC σε αυτά περίπου τα χρήματα που να υπερέχει της συγκεκριμένης κάρτας ήχου ή όχι;

Τέλος ο συνδυασμός των συγκεκριμένων ηχείων με τη κάρτα ήχου "δένει" ακουστικώς καλά; Σε αυτά τα χρήματα έχετε κάποια εναλλακτική υλοποίηση (DAC/κάρτας/ηχείων/κ.ο.κ) που να τη θεωρείτε καλύτερη / ποιοτικότερη;

Οποιαδήποτε βοήθεια θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθότι είμαι εντελώς (μα εντελώς!) άσχετος στο τομέα του ήχου και τώρα ξεκινώ τα πρώτα μου βήματα.

Φιλε μου τα dac συνηθως εχουν διαχωρισμο εξοδου
δυο καναλιων ( 2 RCA, αριστερο - δεξι ) ωστε να στελνουν
το αναλογικο πλεον σημα σε ενισχυτη/προενισχυτη
ο ποιος θα οδηγησει καποια ηχεια.

Επειδη ολα τα ηχεια υπολογιστη εχουν εισοδο
με βυσμα ακουστικων, εχουν δικο τους ενισχυτη,
θεωριτικα με καποιο ανταπτορα
( 2 RCA ΣΕ 1 ΒΥΣΜΑ ακουστικων ) ισως καταφερεις
να στειλεις αποτελεσματικα το σημα στα KLIPSCH.

Αν θελεις να χρησιμοποιησεις μονο ηχεια υπολογιστη
ισως ειναι καλη ιδεα, μια εξωτερικη καρτα ηχου με δικο της
τροφοδοτικο που να εχει εξοδο για ηχεια υπολογιστη

Άποψή μου είναι να μην το ψάξεις τόσο πολύ αν είναι να ακούς από ηχεία υπολογιστή, όσο καλά και αν είναι.

Το πιο "τραβηγμένο" που θα έκανα θα ήταν να πάρω κάποιον Trends USB, αν και ακόμα και αυτό θα ήταν πολύ τραβηγμένο για τα συγκεκριμένα ηχεία.

[QUOTE1ον Δεν έφτασε ακόμα στην Ελλάδα.
2ον Είναι αυστηρά δικάναλη για καλό Hi-Fi ήχο και όχι για home cinema που θέλει ο φίλος.][/QUOTE]

δεν προσεξα οτι ψαχνει για πολυκαναλη, γιατι και η Ασους που του προτεινω για δικαναλο ηχο προοριζεται.
Παντως για δικαναλο, εχω καποιες επιφυλαξεις κατα ποσο ειναι καλυτερη η καρτα που προτεινεις, λογω κυριως δυο λογων - η Ασους επεξεργαζεται σημα 192 σε σχεση με το 96 της USB συν τους οποιους περιορισμους του τελευταιου.
Και δευτερον ως νεαποκτειθεισα απο τον γραφοντα και εναν φιλο, καταληξαμε στο συμπερασμα, οτι ηχητικα ειναι ανωτερη απο οποιαδηποτε καρτα ηχου υπολογιστη εχουμε ακουσει εως σημερα με διαφορα, ενω συγκρινομενη ηχητικα με το Μπεντσμαρκ, υπολοιποταν πολυ ελαφρα στο συνολο, αν και κερδιζε επισης ελαφρα σε ορισμενους τομεις, οπως το πλατος της εικονας, ο ελεγχος των χαμηλων και η αναλυση των υψηλων, οσο και αν αυτο ακουγεται περιεργο για τον κορυφαιο σε αυτο τομεα Μπεντσμαρκ.
Τελος μην ξεχναμε οτι η εν λογω καρτα μπορει να αλλαξει τα τελικα της αναλογικα σταδια, απλα κουμπονοντας επανω αυτα που επιθυμειτε, π.χ. BURR BROWN, φεροντας τον ηχητικο χαρακτηρα της καρτας στα δικα του ακουστικα δεδομενα

Απάντηση: Re: Αγορά κάρτας ήχου..

Αν θες να ακούς μουσική από ηχεία υπολογιστή ξέχνα τις διάφορες κάρτες και DAC. Πάρε κάποια ενεργά (με ενισχυτή) ηχεία που προορίζονται για Η/Υ όπως τα Klipsch που προτείνεις, σύνδεσέ τα στην onboard κάρτα της motherboard και είσαι ο.κ.

Αν θες κάτι ποιοτικότερο πάς σε DAC ή σε καλή εξωτερική USB κάρτα ήχου αλλά μετά θα πρέπει να οδηγήσεις το σήμα σε δικάναλο και Hi-Fi ηχεία. Οχι ηχεία PC. Είναι σαν να παίρνεις Ferrari και να κάνεις οικονομία να της βάζεις λάστιχα ποδηλάτου.

Λέω καλή εξωτερική USB κάρτα ήχου, διότι το περιβάλλον του κουτιού του PC είναι πολύ "βρώμικο" από ηλεκτομαγνητικές παρεμβολές και θορύβους (επεξεργαστές, κάρτες οθόνης, τροφοδοτικά, ανεμιστήρες κλπ.) που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το αναλογικό σήμα μιας εσωτερικής κάρτας.

Αν ενδιαφέρεσαι για καλό στερεοφωνικό και πολυκάναλο ήχο θα σού πρότεινα αυτήν:
http://www.pixmania.gr/gr/gr/1350794/art/creative/eunoa-io-sound-blaster-x.html

Αν ενδιαφέρεσαι για άριστο δικάναλο ήχο τότε αυτή:
http://audiotrak.co.kr/kr/product/Kcube.php

ή το Dacmagic της Cambridge Audio (κορυφή):
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=320

Ολα τα παραπάνω βέβαια έχουν νόημα άμα δίνουν τον ήχο σε καλό ηχοσύστημα και ΟΧΙ σε ηχειάκια για PC.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :a0210:, με βοήθησαν πολύ! :D

Μάλλον με βλέπω να πηγαίνω προς dac και μετά από όσα διάβασα για το Dacmagic που μου πρότεινε ο "komhst" με βλέπω να πηγαίνω προς εκεί...