Αγορά κάρτας ήχου..

Ψάχνοντας λίγο ακόμα για το συγκεκριμένο dac (Dacmagic) καθώς και άλλα στο φόρουμ διάβασα σε άλλα posts ότι το συγκεκριμένο δε δέχεται hi resolution audio από USB (δέχεται μέχρι 16/44.1). Μπορώ να χρησιμοποιήσω παράλληλα με αυτό μία κάρτα ήχου που έχει έξοδο S/PDIF για να στέλνει υψηλής ανάλυσης κομμάτια στο dac; Θα υπάρχει επεξεργασία από την κάρτα ήχου πριν φτάσει στο dac ή θα πήγαίνει "ακέραια" η πληροφορία στο dac; Τέλος, αν πηγαίνει η πληροφορία επεξεργασμένη στο dac πως γίνεται να το αποφύγω αυτό;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω παράλληλα με αυτό μία κάρτα ήχου που έχει έξοδο S/PDIF για να στέλνει υψηλής ανάλυσης κομμάτια στο dac;

ναι μεχρι τα 96 που μπορει να επεξεργαστει το ντακ και οχι μεχρι τα 192, ασχετα αν υα δινει η καρτα ηχου.

; Θα υπάρχει επεξεργασία από την κάρτα ήχου πριν φτάσει στο dac ή θα πήγαίνει "ακέραια" η πληροφορία στο dac;

οχι

Ευχαριστώ Θανάση για την απάντηση σου, μόνο που στη δεύτερη ερώτηση δε κατάλαβα το όχι που πάει. Όχι στο αν θα υπάρχει επεξεργασία ή όχι αν θα πηγαίνει ακέραιη η πληροφορία στο dac;

ενδιαφερομαι και εγω για ηχο απο υπολογιστη με χρηση ενισχυτη και ηχειων
δεν εχω καταληξει ακομα σε καρτα ηχου και επειδη ειμαι και ασχετος γενικοτερα θα ηθελα με λιγα λογια να καταλαβω τι κανει ενας dac και τη διαφορα με μια καρτα ηχου

Απάντηση: Re: Αγορά κάρτας ήχου..

Ψάχνοντας λίγο ακόμα για το συγκεκριμένο dac (Dacmagic) καθώς και άλλα στο φόρουμ διάβασα σε άλλα posts ότι το συγκεκριμένο δε δέχεται hi resolution audio από USB (δέχεται μέχρι 16/44.1). Μπορώ να χρησιμοποιήσω παράλληλα με αυτό μία κάρτα ήχου που έχει έξοδο S/PDIF για να στέλνει υψηλής ανάλυσης κομμάτια στο dac; Θα υπάρχει επεξεργασία από την κάρτα ήχου πριν φτάσει στο dac ή θα πήγαίνει "ακέραια" η πληροφορία στο dac; Τέλος, αν πηγαίνει η πληροφορία επεξεργασμένη στο dac πως γίνεται να το αποφύγω αυτό;

Μέχρι 48KHz/16bit δέχεται από το USB το λέει εδώ:

http://www.cambridgeaudio.com/specifications.php?PID=320&Title=Specifications

Αυτό είναι πρόβλημα οφείλουμε να ομολογήσουμε... Διότι πάπαλα τα HD flacs 96/24...

Αρα τελικά καλύτερη λύση είναι η Prodigy Cube που δέχεται και 96/24 από το USB και κοστίζει μόλις το 1/3 των χρημάτων...

Από το site:

24bit/96kHz USB audio Tenor chipset
digital output port with 24bit/96kHz digital output capability connects with a receiver and a decoder.
Το prodigy cube υποστηρίζει όντως 24bit/96kHz από το usb. Ωστόσο λέει ότι τα βγάζει σε digital (optical / coaxial). Για RCA δεν αναφέρει τίποτα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Εφόσον το σήμα παραμένει ψηφιακό ο ρόλος του ως dac καταργείται; Ο receiver/decoder σημαίνει ότι θα κάνει το D/A conversion έτσι; Το RCA ως τύπος καλώδιου γενικά, μπορεί να υποστηρίξει 96/24 ή μόνο... "standard definition"?

Από το site:

Το prodigy cube υποστηρίζει όντως 24bit/96kHz από το usb. Ωστόσο λέει ότι τα βγάζει σε digital (optical / coaxial). Για RCA δεν αναφέρει τίποτα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Εφόσον το σήμα παραμένει ψηφιακό ο ρόλος του ως dac καταργείται; Ο receiver/decoder σημαίνει ότι θα κάνει το D/A conversion έτσι; Το RCA ως τύπος καλώδιου γενικά, μπορεί να υποστηρίξει 96/24 ή μόνο... "standard definition"?

Μην τα μπερδεύεις... Τα RCA βγάζουν ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ήχο.

Αυτό που διάβασες εννοεί τα εξής:

Αν πάρεις έξοδο από τα RCA η κάρτα λειτουργεί ως DAC και μετατρέπει το ψηφιακό 96/24 που ήρθε από το USB σε αναλογικό (στα RCA).

Αν πάρεις έξοδο (ψηφιακή) από optical ή coaxial, το 96/24 που ήρθε από το USB οδηγείται στην ψηφιακή είσοδο ενός (πολυκάναλου) ενισχυτή για περαιτέρω επεξεργασία και αναλογοποίηση. Σε αυτήν την περίπτωση η κάρτα λειτουργεί απλώς σαν ένα ψηφιακό Interface που συνδέει την θύρα USB του PC με την ψηφιακή είσοδο ενός AV ενισχυτή, και όχι ώς DAC αφού αυτή την δουλειά την αναλαμβάνουν τα ενσωματωμένα DACs του AV ενισχυτή.

Αφού λέει ο φίλος, (και ειδικός), Θανάσης για την ASUS XONAR ESSENCE ότι πλησιάζει το μηχάνημα dac αναφοράς εδώ και χρόνια, το benchmark, και μάλιστα υπερέχει (!) σε κάποια σημεία έστω και ανεπαίσθητα, και είναι και εσωτερική κάρτα, και κοστίζει και ελάχιστα χρήματα, γιατί δεν το συζητάμε αλλά το περνάμε στο... ντούκου; Νομίζω ότι είναι μια συγκλονιστική δήλωση που κάνει ο Θανάσης και μάλιστα για ένα θέμα πολύ επίκαιρο!

Προτιμώ τις εξωτερικές.

Λογικό είναι, αλλά εδώ φαίνεται πως πρόκειται για κάτι το τελείως ασυνήθιστο, για κάτι που σπάει τα μέχρι σήμερα γνωστά όρια της τεχνολογίας!

Tελικά παρέλαβα την Παρασκευή αυτή τελικά...
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522601
Και όντως...βγάζει "αυτιά" σε σχέση με το onboard κύκλωμα ήχου της μητρικής.

Οι onboard κάρτες ήχου είναι μόνο για τα μπλιπ μπλιπ των windows events και τίποτε άλλο.
Και για μικροσκοπικά ηχειάκια PC των 20 τίποτε παραπάνω.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά κάρτας ήχου..

Οι onboard κάρτες ήχου είναι μόνο για τα μπλιπ μπλιπ των windows events και τίποτε άλλο.
Και για μικροσκοπικά ηχειάκια PC των 20 τίποτε παραπάνω.
Αυτό ισχύει και όταν η κάρτα είναι συνδεδεμένη σε ψηφιακή με πολυκάναλο ενισχυτή?

Δλδ τι παραπάνω δίνει μια καλή κάρτα ήχου από μια onboard σε ψηφιακή?

Οχι όταν είναι να πάρουμε ψηφιακό σήμα από την κάρτα τότε αλλάζουν τα πράγματα. Δεν είναι τόσο χάλια. Στο αναλογικό κομμάτι "δυσκολεύονται" οι ενσωματωμένες.

Ενα άλλο πλεονέκτημα που έχουν οι εξωτερικές USB είναι ότι πολύ εύκολα μπορούν να φύγουν από το PC και να μπούνε σε κάποιο laptop που θα συνδεθεί στο στερεοφωνικό είτε για να παίξει είτε για να ψηφιοποιήσει κάποια βινύλια. Και μετά πάλι πανεύκολα ξαναπαίρνουν την θέση τους στο desktop PC.

Το "δεν είναι τόσο χάλια" σημαίνει ότι δεν έχουν καμία διαφορά...? Μιλώντας πάντα για ψηφιακή.

Η μόνη περίπτωση η onboard να μην "κάνει" για ψηφιακό είναι να μην δίνει 24/96.

Στην αναλογική είμαι απόλυτα μαζί σου. Οι onboard είναι γτπ...

Ναι εγώ πιστεύω ότι δεν έχουν καμμία διαφορά στο ψηφιακό.
Κάποιοι όμως που το έχουν ψάξει περισσότερο λένε ότι οι onboard (κάποιες) δεν μπορούν να δώσουν bit perfect σήμα; Είναι έτσι; Ας μας πει κάποιος που το ξέρει.

Φιλος που εκανε δοκιμες λεει πως ακουσε διαφορες στο ψηφιακο σημα, εγω δεν εχω κανει τετοια δοκιμη. Επισης οι ονμποαρντ δινουν μονον μεχρι 96 και οχι μεχρι 192