Αγορά κεφαλής, AT VM540ML

δυστυχώς έχω μόνο 3 βάσεις.
1 των 2χιλ και 2 του ενός.
για δοκιμή πιστεύω μπορεί να μπεί πάνω στην βάση το τμήμα με την μεγάλη τρύπα για το Label του δίσκου, με ελαφρά μικρότερη διάμετρο.
όπως και νά'χει επειδή θα πάω πάλι από το εργοστάσιο για κάτι δικά μου υλικά, πιστεύω να θυμηθώ να παραγγείλω στα 299 με μεγάλη τρύπα.
υπομονή γιατί με μένα ασχολείται το τμήμα κοπής μόνο και μόνο επειδή ο υπεύθυνος είναι και αυτός πικαπάκιας.. αλλά η κάθε παραγγελία μπορεί να κάνει και μήνα για να φτιαχτεί:flipout:

Από υπομονή, όπως έχεις καταλάβει με εκπαιδεύει σκληρά ο φίλος που θα μου βάλει την κεφαλή. Οπότε, με την ησυχία σου!

Ευχαριστώ πολύ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά κεφαλής, AT VM540ML

Βλέπω ότι με αντιγράφεις :SFGSFGSF:

Εχω και τετοια αλλα και αυτο................μονιμα στο Garrard

Attachments

• 401FF.jpg
    401FF.jpg
    101.6 KB · Views: 92
Καμια προθεση ουτε απο μερους μου για αντιπαραθεση ή "μαλιοτραβηγματα" ..... :flipout:.......μη σε ξεγελα η γραφη πισω απο ενα πληκτρολογιο. Που να διαβασεις πως τα γραφουμε με τον Βλαδιμηρο μεταξυ μας..........:laugh::laugh::laugh:
Και γω για να βοηθησω οσο μπορω τα γραφω. Σκεψου μονο αυτο.......ειναι δυνατον τοσες χιλιαδες κεφαλες ΜΜ που μεταξυ τους ακουγονται τοσο διαφορετικα,να θελουν ολες 47000Ω ? Ή , ειδες κανενα κατασκευαστη να λεει κατι διαφορετικο απο τα 47000Ω ? Ειμαι σιγουρος οτι παιζει καλα στο συστημα σου, και στου Βλαδιμηρου οταν την ακουσε,μου ειπε εξαιρετικα λογια. Η προσπαθεια μας, ειναι αν μπορεσουμε να παιζει μεχρι εκει που δεν παει αλλο. Απ εκει και περα, συμμβιβασμους, ολοι κανουμε που και που. :ernaehrung004:
Και μη φοβαστε τον Βλαδιμηρο,ειναι καλο παιδι .....:flipout:

Χαχα, οκ, έχει τρομάξει το μάτι μου με το κράξιμο που πέφτει γενικά :D .
Έχεις δίκιο πάντως, καλά παίζει στο σύστημα μου αλλά θα μπορούσε και καλύτερα! Απλά για να μη το ρίξω σε μαγικά, ξόρκια και ''houdinia'' (ευτυχώς δεν πιάνουν τα χέρια μου, δεν βοηθάει και το debut και γλιτώνω από το να αλλάζω κεφαλές κάθε τρεις και λίγο), προσπαθώ να δείξω αυτοσυγκράτηση και να απολαύσω τη μουσική, λέμε τώρα...

Θα σας διαβάζω πιο προσεχτικά από 'δω και στο εξής, θα επιδείξω μεγάλη βελτίωση :D

να απολαύσω τη μουσική, λέμε τώρα...
.......που ειναι και το ζητουμενο..............:a0210:

Θα σας διαβάζω πιο προσεχτικά από 'δω και στο εξής, θα επιδείξω μεγάλη βελτίωση :D
........θα σε παρακολουθουμε,γι αυτο..............προσεχε :flipout:
.....

κάποια στιγμή βγάλε φωτογραφίες και παρουσίασε το σύστημά σου να το "χαζέψουμε"....
να εδώ φερ ειπείν, είναι το σύστημα του καλού φίλου mparaxir...
https://avclub.gr/forum/showthread.php/169652-το-δικο-μου-συστημα
που δεν χάνει ευκαιρία να μου θυμίζει το πόσο καλά παίζει η sas του, όταν ξέρει ότι εγώ έστειλα "αδιάβαστη" την ακίδα της δικής μου!!
(τόσο καλός φίλος είναι....:devil-smiley-029:)

Μ' αυτά που βλέπω να ανεβάζετε στις φώτο θα μας πιάσουν οι ντροπές, αλλά θα εστιάσω κυρίως στο αισθητικό κομμάτι :D και θα το κάνω και εγώ..
Υ.Γ. Είναι τόσο καλό το λαστιχόφελλο;;;´´

Μ' αυτά που βλέπω να ανεβάζετε στις φώτο θα μας πιάσουν οι ντροπές................
Γιατι βρε ;
55 χρονων πικαπ ειναι , 40 χρονων ο βραχιονας .............. :flipout:

Ναι.Ξηλωθηκε εις τα εξ' ων συνετεθη , εγιναν ολα τα αναγκαια, διορθωθηκε η τροχαλια απο ειδικο στην Αμερικη με καινουργιο χυτο λαστιχο, καθαριστηκε το μοτερ εσωτερικα και ολα λειτουργουν αψογα και κυριως αθορυβα πλεον.

Απάντηση: Re: Αγορά κεφαλής, AT VM540ML

Είναι το παλιό Garrard με τον αθάνατο κινητήρα, μετά νέου πλίνθου πλέον, ανακατασκευασμένο;
Wow! :rolleyes:

Ευελπιστώ πως θα πέσει κάποια στιγμή στα χέρια μου ένα αντίστοιχο πικαπ και θα μου φύγουν και οι ντροπές και η αδεξιότητα...!

Γιατι βρε ;
55 χρονων πικαπ ειναι , 40 χρονων ο βραχιονας .............. :flipout:

Ευελπιστώ πως θα πέσει κάποια στιγμή στα χέρια μου ένα αντίστοιχο πικαπ και θα μου φύγουν και οι ντροπές και η αδεξιότητα...!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά κεφαλής, AT VM540ML

Το Garrard είναι ζηλευτό διότι μετά τις ανακατασκευές μετατρέπεται σε κορυφαίο. Κορυφαία πικ-άπ υπάρχουν και άλλα. Και καλύτερα. Πόσα όμως τρέχουν 78 στροφές; :cool:

Re: Απάντηση: Αγορά κεφαλής, AT VM540ML

Αψογη για τετοιου τυπου platters

σηκώνει πολύ συζήτηση στο πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε "τέτοιου τύπου platters" δάσκαλε,....:aetsch:
αλλά εδώ (υποτίθεται) μιλάμε για την εξαιρετική AT VM540ML και θα πάει πολύ μακριά και off topic η βαλίτσα.....

Ναι.

300 θα σου έλεγα αν απλώς μου έλεγες μέτρησέ το και πες μου :)

300χιλ είναι το πλατό σε ολικό πλάτος.(ίσως και κάτι παραπάνω)
τσέκαρε όμως την πάνω μεριά στην άκρη του.. έχει "σπαστή" γωνία;
μέχρι εκεί πάμε το ματ..;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά κεφαλής, AT VM540ML

Το Garrard είναι ζηλευτό διότι μετά τις ανακατασκευές μετατρέπεται σε κορυφαίο. Κορυφαία πικ-άπ υπάρχουν και άλλα. Και καλύτερα. Πόσα όμως τρέχουν 78 στροφές; :cool:

78 σαλ;;
για τσέκαρε καλύτερα τον επιλογέα στροφών και στις 2φωτό... :blink:

78 σαλ;;
για τσέκαρε καλύτερα τον επιλογέα στροφών και στις 2φωτό... :blink:
Αμάν Βλαδίμηρε, τι εκπληκτική παρατηρητικότητα και τι μάτι είναι αυτό που έχεις! :worshippy:.

Το μάτι μου έχει φοβηθεί το μάτι σου! :D :laugh:

Λοιπόν το κοίταξα και έχουμε αμφότεροι δίκιο. Εσύ, διότι ο επιλογέας των στροφών γράφει 70 (σ.α.λ.), όχι 78.

Και εγώ, διότι εκτός από τον επιλογέα των στροφών υπάρχει και το ρυθμιστικό αυξομείωσης +/- με το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις με ακρίβεια περιστροφή για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία δίσκων πέραν των 78 στροφών. Δηλαδή το συγκεκριμένο Garrard είναι ακόμα καλύτερο από ότι υπολόγιζα! :cool:

Μεταξύ μας δεν είχα κοιτάξει καθόλου τη φωτογραφία. Ήξερα όμως από τον καιρό που μελετούσα σχετικά με το Audio Restoration, ότι όσοι ασχολούνται με την αποκατάσταση των παλαιών δίσκων 78 στροφών και γενικότερα των δίσκων προ της εποχής του LP ψάχνουν για πικάπ Garrard που είναι το πλέον κατάλληλο για αυτή τη δουλειά. :lehrer: :smile: -bye-

Αμάν Βλαδίμηρε, τι εκπληκτική παρατηρητικότητα και τι μάτι είναι αυτό που έχεις! :worshippy:.

Το μάτι μου έχει φοβηθεί το μάτι σου! :D :laugh:

Λοιπόν το κοίταξα και έχουμε αμφότεροι δίκιο. Εσύ, διότι ο επιλογέας των στροφών γράφει 70 (σ.α.λ.), όχι 78.

Και εγώ, διότι εκτός από τον επιλογέα των στροφών υπάρχει και το ρυθμιστικό αυξομείωσης +/- με το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις με ακρίβεια περιστροφή για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία δίσκων πέραν των 78 στροφών. Δηλαδή το συγκεκριμένο Garrard είναι ακόμα καλύτερο από ότι υπολόγιζα! :cool:

Μεταξύ μας δεν είχα κοιτάξει καθόλου τη φωτογραφία. Ήξερα όμως από τον καιρό που μελετούσα σχετικά με το Audio Restoration, ότι όσοι ασχολούνται με την αποκατάσταση των παλαιών δίσκων 78 στροφών και γενικότερα των δίσκων προ της εποχής του LP ψάχνουν για πικάπ Garrard που είναι το πλέον κατάλληλο για αυτή τη δουλειά. :lehrer: :smile: -bye-

σε πειράζω βρε συ.. 78σαλ παίζει! τυπογραφικό λάθος μάλλον σε παρτίδα είναι.
μπορεί να είναι και ακριβότερο σήμερα γι'αυτό και μόνο :laugh:

μεταξύ μας, νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα πικάπ που έχουν βγεί.
ίσως κάποτε να μπορέσω να βρώ ένα και να ακολουθήσω τα χνάρια του δάσκαλου.
..σχεδόν τα χνάρια, γιατί έχω εξτρεμιστικές τάσεις στην ανακατασκευή πικάπ... :flipout: