αγορα κεντρικου ηχειου

serreos73

AVClub Addicted Member
28 June 2006
2,429
ΑΘΗΝΑ-ΑΛΙΜΟΣ
εχοντας αυτην την διαταξη επιπλου, και θελωντας να προχωρησω σε αγορα κεντρικου ηχειου θελω να ρωτησω, αν θα ειναι σωστο ηχητικα να τοποθετησω το ηχειο στο πρωτο ραφι δεξια στο επιπλο οπως το βλεπουμε στην φωτο και σε αυτην την θεση χαμηλα.Το μοντελο που σκεφτομαι να παρω ειναι το DIAMOND 9.CS το οποιο εχει και τις διαστασεις για να χωρεσει εκει. η αποσταση του καναπε ειναι στα 2,70 μετρα. Το ραφι στο κεντρο του επιπλου ειναι 29 εκατοστα υπαρχει μηπως καποιο κεντρικο ηχειο που να εχει αναλογες διαστασεις για να το τοποθετησω πιο κεντρικα στην τηλεοραση?
Τα δυο ηχεια ειναι τα diamond 9.5 με ενισχυτη yamaha 659

Κατά τη γνώμη μου το κεντρικό ηχείο πρέπει να το τοποθετήσης ακριβώς στη μέση και όχι σε κάποιο απο τα ράφια που λές. Εγώ θα έβαζα το ηχείο πάνω στο έπιπλο στο κέντρο, και θα έβρισκα κάποιο τρόπο να σηκώσω τη τηλεώραση ποιο ψηλά!!!!

Σιγουρα το σωστό είναι να μπει το ηχείο ακριβώς κάτω από την τηλεόραση. Καλύτερα να στηρίξεις την τηλεόραση στον τοίχο με κάποιο βραχίονα, και να ακουμπήσεις το ηχείο πάνω στο έπιπλο.

Αν ο χώρος σου είναι μεγάλος θα σου πρότεινα για κεντρικό το diamond 9cm και όχι cs.Το cm είναι πολύ πιο δυνατό.

ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας... δυστυχως επειδη το σπιτι το νοικιαζω θελω να αποφυγω να την κρεμασω στον τοιχο και να αφησω σημαδια..οσο αφορα το χωρο τωρα ειμαι σε 13 τετραγωνικα και το πολυ να παω μελλοντικα σε 20 τετραγωνικα οποτε νομιζω το cs με καλυπτει..ισως κανω καποια πατεντα στο ιδιο χρωμα με το επιπλο να φτιαξω ενα ραφι σε σχημα π να πατησει η τηλεοραση και εκει μεσα να χωσω το κεντρικο

Επειδη τα αριστερα-δεξια ειναι αρκετα κοντα μεταξυ τους και επειδη η θεση που καθεσε ειναι επισης πολυ κοντα στα ηχεια νομιζω οτι δε θα παιξει και τραγικο ρολο το που θα βαλεις το κεντρικο(τοποθετησε το με κλιση προς το κεντρο).Φυσικα και η καλυτερη θεση ειναι ακριβως στο κεντρο,ομως νομιζω οτι ουτος η αλλος υπαρχει "προβλημα" στο θεμα ηχος.

Re: Απάντηση: αγορα κεντρικου ηχειου

ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας... δυστυχως επειδη το σπιτι το νοικιαζω θελω να αποφυγω να την κρεμασω στον τοιχο και να αφησω σημαδια..οσο αφορα το χωρο τωρα ειμαι σε 13 τετραγωνικα και το πολυ να παω μελλοντικα σε 20 τετραγωνικα οποτε νομιζω το cs με καλυπτει..ισως κανω καποια πατεντα στο ιδιο χρωμα με το επιπλο να φτιαξω ενα ραφι σε σχημα π να πατησει η τηλεοραση και εκει μεσα να χωσω το κεντρικο

το να κάνεις προσεκτικά τρύπες στον τοίχο με τρυπάνι δεν λέει και τίποτα...άλλωστε με λίγο στόκο κλείνουν..

.αν πάλι είναι η τελευταία σου επιλογή μπορείς να πάρεις 2 τσιμεντόλιθους να τους βάψεις μαύρους,,(να ταιριάζουν και με την TV)βάζοντας κάτι από κάτω όμως μην χτυπήσεις το έπιπλο,,και από κάτω η μπροστά βάζεις το ηχείο...

αν μάλιστα βάλεις το ηχείο μπροστά δεν θα φαίνονται καν