Αγορά κλιματιστικού

Re: αγορα κλιματιστικου

Daikin ή Mitsubishi για αρχή, μετά βλέπεις ανάλογα το budget σου, το καλύτερο μοντέλο που μπορείς να πάρεις.

Re: αγορα κλιματιστικου

προσθεσα κ δυο τογιοτομι που εχω σχετικα καλη εμπειρια απο αλλο σπιτι...γενικα περα απο mitsu και daikin οπως προτεινες διαβαζω πολυ καλα λογια για τα gree

mitsu έχει δυό σειρές.
Η καλή είναι η heavy industries

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

gree+inventor σχεδόν άγνωστες λέξεις.

Η Gree έχει το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο κατασκευής κλιματιστικών. Επίσης φτιάχνει εξαρτήματα τα οποία αγοράζουν η Mitsubishi και άλλες. Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή στις οικιακές μονάδες στην χώρα μας αλλά στις επαγγελματικές, καναλάτα, οροφής κτλ, είναι κορυφαία.

Σαν ονόματα, βάσει ποιότητας στην ιστορία των AC
Daikin>>> Μitsubishi>Fujitsu>Toyotomi>Gree>...
Tώρα βέβαια, που και με τι προδιαγραφές, κατασκευάζεται αυτό το φτηνό Daikin...

σε αυτή την τιμή μόνο Daikin. Με κλειστά μάτια.
Made in Japan.

Απάντηση: Re: Αγορά κλιματιστικού

σε αυτή την τιμή μόνο Daikin. Με κλειστά μάτια.
Made in Japan.

Νομίζω κάπου είχα διαβάσει οτι οι φτηνες σειρές Daikin δεν είναι made in Japan... Aλλά πέρα απο το "made in", νομίζω είχαν και άλλους συμβιβασμούς που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα... Αν έπαιρνα εγώ, σ'αυτά τα λεφτά, θα έπαιρνα το Daikin, έστω και μαιμού...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά κλιματιστικού

το made in Japan είναι εύκολο να το διαπιστώσεις.
συμβιβασμοί μπορεί να υπάρχουν σε κάποιες λειτουργίες σε σχέση με άλλη μάρκα που προσφέρει τα πάντα.

Εγώ το μόνο που στην ουσία χρησιμοποιώ σε ένα Daikin Ururu Sarara που έχω είναι το ζεστό, κρύο, άντε και τις γρίλιες κι αυτές καμιά φορά. Οι άλλες λειτουργίες (που είναι πολλές) απλά υπάρχουν...

Ανάλογα την χρήση που του κάνεις...στο ururu sarara και εγώ το έχω σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό, οπότε ιονισμός-αφύγρανση και ύγρανση παίζουν ρόλο.

Ναι αλλά το Daikin Ururu Sarara... είναι Uhuru Sahara... και παίζεις στα 4πλάσια λεφτά εδώ... http://www.skroutz.gr/c/407/Oikiaka_klimatistika.html?keyphrase=daikin+ururu+sarara.
Αλλά λέω, και μαιμού να είναι... στα 450-500 θα αξίζει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ έχω ένα Ηitachi inverter δεκαετίας... Εφαγε και 3 εγκαταστάσεις/μεταφορές... Σκυλί μαύρο... Και αθόρυβο μέσα/έξω... Το ανοίγω τέλη Οκτώβρη, και το κλείνω πάλι τέλη Απρίλη... Δεν έχω ιδέα όμως, τι έχει αυτή την εποχή στην αγορά η Hitachi...

Ανάλογα την χρήση που του κάνεις...στο ururu sarara και εγώ το έχω σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό, οπότε ιονισμός-αφύγρανση και ύγρανση παίζουν ρόλο.

Καλά εσύ είσαι και "ευαίσθητος" .... τα θέλεις όλα !!!!

Ευχαριστω ολους που μπηκατε στο κοπο να γραψεται...με τις καταναλωσεις τι παιζει;καποια που κοιταω ειναι Α++ κ καποια Α+ πιστευεται θα εχουν σημαντικη διαφορα στη καταναλωση;;βεβαια θα το δουλευω μονο καλοκαιρι κ χειμωνα πολυ αραια.

Γενικά με daikin θα είσαι οκ για μια ολόκληρη ζωή.
Έχω ένα μη inverter 18αρι που και το έσω και το έξω κάνει λιγότερο θόρυβο από πιο καινούργιο 12αρι Fujitsu inverter.
Fujitsu επίσης πολύ καλά αν θες να γλιτωσεις χρήματα

Καμία απολύτως. Αν δεις κατανάλωση ψύξης ανά έτος στο Daikin που είναι A+, είναι μικρότερη ή ίδια από άλλα που έχουν A++

Βέβαια αυτές είναι τιμές εργοστασιακές. Πως λέμε κατανάλωση για τα αυτοκίνητα.
Η κατανάλωση εξαρτάται από το πόσο γκάζι του ρίχνεις. Αν το έχεις συνέχεια ρυθμισμένο το καλοκαίρι στους 18, θα κάψει ότι και να έχεις.
Εξαρτάται κι από το χώρο σου που δεν είπες πόσα τετραγωνικά είναι. Αλλιώς θα ζοριστεί ένα 12άρι, αλλιώς ένα 18άρι.

Να κοιτάς τους συντελεστές απόδοσης: EER για το κρύο και COP για την ζέστη.

Σε ένα Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 25ZJX-S που έχω πάρει σπίτι είναι 5,20 και 5,26 αντίστοιχα.

Ακριβώς αυτό.... Οι συντελεστές απόδοσης είναι το σημαντικότερο. Όταν το μηχάνημα δίνει EER 5, σημαίνει ότι καταναλώνει 1 και αποδίδει 5. Άρα έχει οικονομικότερη λειτουργία από ένα άλλο με EER 3.

ο χωρος ειναι 23 τετραγωνικα αλλα αφηνω κ πορτα κρεβατοκαμαρας ανοιχτη,που ειναι ακριβως απεναντι απο το μηχανημα, ωστε να δροσιζει κ εκει λιγο..γενικα το δουλευω στους 22-23 βαθμους οταν ειμαι σπιτι κ οταν λειπω για λιγο το αφηνω ανοιχτο στους 25-26(εννοω το παλιο που υπαρχει τωρα κ ειναι 12αρι noname)....οι συντελεστες αποδοσεις ειναι αξιοπιστοι παντα ρε παιδια?

Αν θα του κανεις βαριά και διαρκη χρηση ψάξε κατι με καλούς συντελεστές και απο το πάνω ράφι . Αν θα κανεις μικρή χρηση πάρε οικονομικο. Με τα μισα λεφτα που θα γλυτώσεις και με την μικρή χρηση που θα κανεις θα χρειαστεί πολλα πολλα χρονια για να αποσβέσεις το ακριβό.

Τι να το κανεις το τρομερά οικονομικο και αποδοτικό οταν εχει τα διαπλάσια και τριπαλςια λεφτα αν δεν το δουλεύεις πολυ και θες μια δεκαετία να αποσβέσεις την διαφορα αγορας?

πχ εγω αγόρασα ενα ακριβό 12αρι ιντβερτερ της πανασονικ με 850 ευρω αλλα τελικα το ανάβω μονο σε μεγάλες ζεστές και μαξ 2 Ωρες και τοτε εκτός απο καύσωνες, και ελάχιστα το χειμώνα . Θα βολευομουν εμκαι με ενα με 400 . Εκανα την υπέρβαση και θα κανω πολλα χρονια να το αποσβεσω.

Last edited:
σωστος κ εγω αυτο σκεφτομαι...το θεμα ποια ειναι η σκληρη χρηση κ ποια οχι?χαχα...για τρεις μηνες το καλοκαιρι δουλευει πολλες ωρες καθημερινα μπορει να μη κλεισει κ καθολου καποιες μερες.το χειμωνα εξαρταται κ απο τις τιμες του πετρελαιου που θα εχουμε δυστηχως!!περσυ το δουλεψα ελαχιστα αλλα στο μελλον ποιος ξερει??