Αγορα κομπακτ για υποβρυχιες ληψεις

alkisopc

New member
6 December 2007
61
ΝΙΚΑΙΑΑΑΑ
Θελω να αγορασω μια κομπακτ για υποβρυχιες φωτο. Δεν θελω action camera , απο θεμα οικονομικο δεν εχω προβλημα. Εχω μπερδευτει για τι πηγα να παρω την Fugi XP80 η οποια ειναι αρκετα καλη για τα λεφτα της. Μετα μπερδευτηκα με τις Panasonic FT-5 , NOKIA WP130 και Olympous TG-4.Η OLYMPOUS ειναι ναι μεν μακραν απλα υπερβολη τα παραπανω που σου δινει λογω του οτι απο μενα θα χρησιμοποιηθει για καμια πισινα με τα πιτσιρικια και λιγα μετρα στη θαλασσα. Εχει κανεις καμια αποψη??

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Δές και την Nikon Coolpix AW130.
Με Olympus είχα κακή εμπειρία. Μετά απο τη πρώτη χρήση χάλασε. Ευτυχώς το κατάστημα έκανε refund και μετά πήρα την Nikon Coolpix AW120.

η εμπειρια μου με τις υποβρυχιες οδηγει σε 2 συμβουλες, να εχει τουλαχιστον εγγυηση 2 χρονια και να ειναι οσο το δυνατον αξιοπιστη η ελληνικη αντιπροσωπια στην αντιμετωπιση τυχον προβληματων που θα προκληθουν απο εισοδο νερου.... για την νεα αντιπροσωπια της Olympus δεν υπαρχουν δεδομενα, η Intersys για 2 χρονια ειχε μετρια προς καλη αντιμετωπιση , πιο παλια η Fotomatic ηταν αστερι στον τομεα αυτο , οτι και να παθαινε η μηχανη την φτιαχναν ή επερνες καινουργια εντος εγγυηςης, για τον Δαμκαλιδη που εχει την Νικον τοσο απο καταστηματα οσο και χρηστες μου εχουν μεταφερει τα χειροτερα (παντα για το συγκεκριμενο θεμα βλαβων σε υποβρυχιες λογω στεγανοτητας),
ρωτα και αλλους και σχηματισε γνωμη για την αξιοπιστια τους, δεν παιζει σημαντικο ρολο οτι θα βουτηξει λιγες φορες και σε χαμηλο βαθος και μια φορα φτανει για να συμβει το κακο....

Ουφ....
Δε το περιμενα αυτο απο μια υποβρυχια μηχανη με κλειστα παντα τα καλυματα.
Μου το πρωβτοειπε προχθες ο πατριωτης μου ο Μιχαλης "Χιωτης" και επαθα πλακα.

Δικιο εχετε αν ειναι να χαλασει σε 4-5 βουτιες τι να το κανω να δωσω 260 ευρω.

Απο την lumix εχει καποιο εμπειρια???

Θελω να αγορασω μια κομπακτ για υποβρυχιες φωτο. Δεν θελω action camera , απο θεμα οικονομικο δεν εχω προβλημα. Εχω μπερδευτει για τι πηγα να παρω την Fugi XP80 η οποια ειναι αρκετα καλη για τα λεφτα της. Μετα μπερδευτηκα με τις Panasonic FT-5 , NOKIA WP130 και Olympous TG-4.Η OLYMPOUS ειναι ναι μεν μακραν απλα υπερβολη τα παραπανω που σου δινει λογω του οτι απο μενα θα χρησιμοποιηθει για καμια πισινα με τα πιτσιρικια και λιγα μετρα στη θαλασσα. Εχει κανεις καμια αποψη??

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Φιλε Αλκη δυστυχως δε μας τα λενε καλα οι υποβρυχιες μηχανες.

Δές και την Nikon Coolpix AW130.
Με Olympus είχα κακή εμπειρία. Μετά απο τη πρώτη χρήση χάλασε. Ευτυχώς το κατάστημα έκανε refund και μετά πήρα την Nikon Coolpix AW120.

Nikon AW130 ηθελα να πω...
Οντως κατι μου ψιλοβρωμαει γιατι θελουν σχολαστικο καθαρισμα μετα...αν εστω και ενας κοκος μπει χανει τη στεγανοτητα!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φιλε Αλκη δυστυχως δε μας τα λενε καλα οι υποβρυχιες μηχανες.

Τελικα τι κανουμε>????χεχεχεχεχε

Nikon AW130 ηθελα να πω...
Οντως κατι μου ψιλοβρωμαει γιατι θελουν σχολαστικο καθαρισμα μετα...αν εστω και ενας κοκος μπει χανει τη στεγανοτητα!!!

Τελικα τι κανουμε>????χεχεχεχεχε

αγοραζεις αλλα ακολουθεις τις οδηγιες προσεκτικα, μεγιστο βαθος , μεγιστος χρονος βουτιας, αμεσο πλυσιμο μετα , καλο κλεισιμο όλων των ασφαλειων και αν συμβει κατι κανεις τον σταυρο σου ο ελληνας αντιπροσωπος να τιμησει την εγγηση της... επειδη αυτες τις μηχανες τις χρησιμοποιουμε καθε καλοκαιρι πρεπει να γινεται σχολαστικος καθαρισμος τους πριν την αποθηκευση, δεν αφηνουμε την μπαταρια μεσα και αν ειναι δυνατον καννουμε και λιπανση οσων Ο–ring ειναι εμφανη στα καπακια κλπ. με ειδική σιλικονη.

Εγω το χειμωνα πηρα την Olympus EP-L5.
Μακαρι να υπηρχε μια καλη υποβρυχια θηκη για αυτη που να μην στοιχιζε οσο η ιδια.
υπαρχει εκτος της original και της Meike που παει στα 40μ , κοστος γυρω στα 150ευρω απο ebay μετα τα CC.

Φίλε knock έχεις κανένα Λίνκ?
Είναι αξία εμπιστοσύνης ?????
Ευχαριστώ!!!

Επειδή είμαι όντως προσεκτικός με τον εξοπλισμό μου θα τήρησω τις οδηγίες αλλά αυτός θα ανταποκριθεί?
Αναφέρομαι στις υποβρυχιες.

Μακριά απο τις φτηνές meikon. Δέν είναι αξιόπιστες, δείτε youtube, εγώ έψαχνα για την nex αλλά τελικά δέ προχώρησα σε αγορά.
Φυσικά nauticam etc κοστίζουν πού ακριβά
http://www.dpreview.com/forums/thread/3611926

Άλλη λυση εξίσου ακριβή όμως η Νικον 1 AW που τραβά και RAW, με την υποβρύχια θήκη της Νικον.

http://www.dpreview.com/forums/post/56296900 αυτος βουτηξε 20 φορες με ΕΜ1 +12-40, 2 χιλιαρικα εξοπλισμο , εγω δεν θα το κανα αλλα μια φθηνη ΕPL5 εως 5μ θα την εβαζα, ειχα κανει μια παραγγελια για την μικρη GM1 αλλα ηρθε με μικροπροβλημα και την εστειλα πισω (εχασα και τα χρηματα μου πεφτοντας στην παγιδα επιστροφης ελαττωματικου αντικειμενου στην Κινα), οποτε δεν μπορω να αναφερω κατι περισσοτερο για αξιοπιστια, αν κανεις διαθετει αγοραζει την μαμισια και εχει το κεφαλι του ησυχο,
παλιοτερα το 2004 ειχα αγορασει για την C5050 την αυθεντικη σαρανταρα της Ολυ στα 300 τοτε και την χρησιμοποιησα αρκετα πριν την πούλησω στα μισά περιπου χρηματα...

Last edited:
Κριμα για το προβλημα με τον κινεζο.
Προχθες πηρα refund να ειναι καλα η paypal για ενα quadcopter που δεν ηρθε ποτε.

Και παλι δε μπορω να βρω λινκ για οικονομικη θηκη για την EP-L5

Εγώ έχω Olympus TG-1 εδώ και τρία χρόνια και έχει περάσει τα πάνδινα και δεν έχει πάθει τίποτα! Έχει κάνει πόσες ώρες rafting, canyoning και πόσες ώρες σε θάλασσα και σε κατάδυση σε μεγαλύτερο βάθος από το προβλεπόμενο. Παρακαλάω να χαλάσει για να πάρω την TG-4 :P

Δεν ξέρω ποια Olympus πήρες αλλά οι TG-1-2-3-4 είναι φανταστικές και αξιόπιστες. Τις πήραν και φίλοι και κανείς δεν μετάνιωσε ή έπαθε κάτι. Το μόνο κακό είναι η τσιμπημένη τιμή αλλά δικαιολογείται από το αποτέλεσμα της εικόνας που είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό.

Δυστυχως εκει πανω στα 400 δεν μπορω να ανεβω.
Αυτη πως την βελεπετε σε σχεση με την Lumix FT-5?
http://www.fotomarket.gr/olympus-tg-830-red.html

Παιδια μονο και μονο με βαση την πιστοποιηση για 30 μετρα νομιζω πως η Nikon FW130 νικαει το σσυγκριτικο και μπορει κανεις να εχει το κεφαλι του πιο ησυχο.
Σωστα??????????????
nikon-coolpix-aw130.png

H nikon aw130 είναι σίγουρα το value for money αν το δούμε ρεαλιστικά. Και τα 30m είναι πολύ καλό νούμερο. Μέχρι και σε κατάδυση την παίρνεις.

Οι φωτό απο την AW120 άν και .jpg παίρνουν σχετικά καλή επεξεργασία Lightroom/ ACR με τα σκοτεινά να ανοίγουν ακόμη και τα καμένα επανέρχονται, κάτι που δέν περίμενα,RAW φυσικά δέν είναι, και το βίντεο της ειναι καλό. Απλά θέλει και πρακτική στην τεχνική.

και εγω μια TG3 πηρα , την βουτηξα αρκετες φορες στην Μηλο μεχρι 2-3μ κανενα προβλημα, μονο περιστασιακο θολωμα 1-2 φορες οταν την εβαλα γρηγορα απο τον ηλιο σε παγωμενο νερο, o γυιος μου την πηρε μαζι για 2 βδομαδες και γυρισε με 1300 φωτο, εξαιρετικο μακρο, τωρα ψαχνω να τσιμπησω και το προσθετο φορετο fisheye ....
το μονο θεμα που ειδα εντονο flare με το ηλιο σε ακρη στο καδρο με ανοιχτο διαφραγμα ....ι