Αγορα laptop για πηγη

Πως δεν φθάνουν...Εξαρτάται τι θές ν' ακούς...

Για παράδειγμα γιατί να στερηθείς 7000 υψηλότατης ποιότητας τίτλους sacd;
 
Προσωπικά, θα σου πρότεινα κάτι σε mac. To macmini πχ, έχει και τη firewire του για να συνδέσεις ένα μηχάνημα όπως το Weiss Minerva και γενικά έχουν καλές ενσωματωμένες κάρτες ήχου. Είναι και αθόρυβο και μικροσκοπικό, οπότε, no problem...
 
Διονυση,στην πραγματικοτητα ποσοι απο εμας εχουν δισκακια sacd και ποσα?Τελος παντων ,δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να αποτελεσει σημειο αντιπαραθεσης
 
Απάντηση: Re: Αγορα laptop για πηγη

Αν θυμάμαι καλά το mini δεν βγάζει 24/192 spdif. Πιθανά να σε βολέψει ένα μικρό HTPC με μια καλή κάρτα ήχου για ψηφιακή έξοδο.
Σε laptop μπορείς να βρεις (σοβαρές / επαγγελματικές) κάρτες ήχου, ή να ακολουθήσεις το μονοπάτι του usb.

Απο την usb του mini δεν μπορω να παρω 24/192?
Συγνωμη αλλα εχω ψιλοχαθει...
 
Μήπως ξέρετε αν οι κάρτες ήχου των εν λόγω laptops είναι και bitperfect?
Ευχαριστώ.

Εαν μαλιστα μας λεγατε ενα συγκεκριμενο μοντελο θα ηταν ακομα καλυτερα.
 
Re: Απάντηση: Re: Αγορα laptop για πηγη

Απο την usb του mini δεν μπορω να παρω 24/192?
Συγνωμη αλλα εχω ψιλοχαθει...

Από USB μόνον μέχρι 24/96. Αλλά είναι αρκετά και αυτά.
Για παραπάνω μόνον από firewire.
 
Εμενα παντως το ενα dac μου καθ οτι αρχαιο ,ουτε 24/96 βγαζει.Το αλλο βγαζει 24/96,αλλα οπως λενε αυτοι που τα ακουσαν το πιο αρχαιο παιζει καλλιτερα.
 
Καλή Χρονιά σε όλους σας, με υγεία.

Πριν την επιλογή οποιαδήποτε laptop, πρέπει να αποφασίσεται τον τύπο του προς χρήση dac.
Dac, για χρήση laptop, με την σημερινή τεχνολογία, υπάρχουν αυτά που έχουν πρωτόκολλο εξόοδου,
1. USB-Sychronous
2. USB-Asychronous και
3. Firewire

Ποιοτικά dac είναι τα υπ'αριθμόν 2 & 3, ανεξαρτήτως κόστους.

Όσον αφορά τώρα την οδήγηση DAC από laptop μέσω optical spdif, η καλύτερη είναι αυτή της apple, για αναλύσεις μέχρι και 96 khz.
Εναλλακτικά οδηγούμαστε στη λύση της εξωτερικής κάρτας, για αναλύσεις μέχρι και 192 khz.

Ολα τα παραπάνω δύναται να χρησιμοποιηθούν με το footbar2000, ως mediaplayer, for free, με αρκετά μεγάλη αξιοπιστία, συμβατότητα και σταθερότητα.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε windows based laptop, και firewire based dac, τότε ένα laptop με επεξεργαστή περίπου στα 2 ghz, μνήμη στη 3 mbytes, expresscard socket για χρήση firewire card (firewire to express card converter).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο chipset της κάρτας firewire.

Αυτά προς το παρόν, σε γενικές γραμμές, πριν επεκταθούμαι σε τεχνικά μονοπάτια..

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφόρηση


Με εκτίμηση

Στέλιος
 
Eνα ακομη κουφο που ανακαλυψα μολις τωρα.Επιλεγω το <classic and jazz> να παιξει μεσα απο το pc και μου ερχεται η ιδεα δεν το βαζω να παιξει και απο το squeezebox.Το βαζω να παιξει και ακουω οτι οχι απλα εχει διαφορα φασης αλλα ο ηχος απο το pc καθυστερει 15-20 sec σε συγκριση απο το squeezebox.Eιναι προφανες οτι εχω την ιδια συνδεση,τωρα για ποιο λογο καθυστερει ο ηχος του pc?λογω επεξεργασιας?
 
Το PC σε συνδυασμό με το s/w (media center) που χρησιμοποιείς, θα έχουν προφανώς μεγαλύτερο memory buffer από το squeezebox.

Με το "διαφορά φάσης" που αναφέρεις δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ακούς.
 
Last edited:
Το διαφορα φασης δεν ηταν η ακριβης ορολογια,απλως ηθελα να εκφρασω μ αυτο τον τροπο ,το οτι ενω ακουγοταν το ιδιο κομματι ,υπηρχε χρονικη καθυστερηση.Αν ο ορος ηταν αδοκιμος, ζητω συγγνωμη.Αλλα επι της ουσιας περα απο την οποια χρονικη καθυστερηση ,εκεινο που παιζει ρολο,νομιζω,ειναι η <επεμβαση> στο ολο ακουσμα απο το pc.Βαζοντας στην μια πλευρα το pc και στην αλλη το squeezebox σε ποια περιπτωση εχουμε <καθαροτερο> σημα που παει στο dac?
 
Καλησπέρα φίλτατοι,

Τι είδους ψηφιακές συνδέσεις έχεις!! ----με lap και squeezebox στο dac!!
 
Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν νομιζω να εχει σχεση η συνδεση του pc με το dac.Την καθυστερηση την ακουγα και μεσα απο τα ηχεια του pc.Νομιζω οτι η διαφορα εντοπιζεται σ αυτο που ειπε πιο πανω ο Internet King,και αφορουσε το buffer,η ακομη και το οποιο προγραμμα παιζει το pc