Αγορα laptop για πηγη

Καλή Χρονιά σε όλους σας, με υγεία.

Πριν την επιλογή οποιαδήποτε laptop, πρέπει να αποφασίσεται τον τύπο του προς χρήση dac.
Dac, για χρήση laptop, με την σημερινή τεχνολογία, υπάρχουν αυτά που έχουν πρωτόκολλο εξόοδου,
1. USB-Sychronous
2. USB-Asychronous και
3. Firewire

Ποιοτικά dac είναι τα υπ'αριθμόν 2 & 3, ανεξαρτήτως κόστους.

Όσον αφορά τώρα την οδήγηση DAC από laptop μέσω optical spdif, η καλύτερη είναι αυτή της apple, για αναλύσεις μέχρι και 96 khz.
Εναλλακτικά οδηγούμαστε στη λύση της εξωτερικής κάρτας, για αναλύσεις μέχρι και 192 khz.

Ολα τα παραπάνω δύναται να χρησιμοποιηθούν με το footbar2000, ως mediaplayer, for free, με αρκετά μεγάλη αξιοπιστία, συμβατότητα και σταθερότητα.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε windows based laptop, και firewire based dac, τότε ένα laptop με επεξεργαστή περίπου στα 2 ghz, μνήμη στη 3 mbytes, expresscard socket για χρήση firewire card (firewire to express card converter).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο chipset της κάρτας firewire.

Αυτά προς το παρόν, σε γενικές γραμμές, πριν επεκταθούμαι σε τεχνικά μονοπάτια..

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφόρηση

Με εκτίμηση

Στέλιος

Επειδη ειμαι σε αναζητηση dac k laptop , τι θα μου προτεινες σε συγκεκριμενα μοντελα? κοστος 3000-3500E αμα αξιζει τον κοπο! χρησιμοιποιω το media monkey k eac για ακροαση κ ριπαρισμα γι αυτο κ προτειμω windows oxi mac

ευχαριστω προκαταβολικα

Αν τελικά καταλήξεις σε laptop, μην ακούς κανέναν από αυτούς που σου λένε για "δυνατό" μηχάνημα. Δεν ξέρουν τι λένε.

Ένα οποιοδήποτε laptop (ακόμα και τριετίας) υπέρ-αρκεί.

Το θέμα του θορύβου είναι λίγο διαφορετικό. Συνήθως τα laptop κάνουν θόρυβο όταν ζορίζεται ο επεξεργαστής τους. Βέβαια, για τη δικιά σου χρήση ο επεξεργαστής δεν θα δει ούτε 10% lοad, οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Επειδη ειμαι σε αναζητηση dac k laptop , τι θα μου προτεινες σε συγκεκριμενα μοντελα? κοστος 3000-3500E αμα αξιζει τον κοπο! χρησιμοιποιω το media monkey k eac για ακροαση κ ριπαρισμα γι αυτο κ προτειμω windows oxi mac

ευχαριστω προκαταβολικα

Το λέει και ο Δημήτρης παραπάνω και άλλοι. Δε σου χρειάζεται κανένα τερατώδες laptop.
Εάν το budget σου είναι dac+laptop = 3k να προσπαθήσω να σου προτείνω:
Εάν το laptop θα το έχεις μόνο για μουσική δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις κάτι πιο ακριβό από λ.χ. 1000 euro (να μη σου πώ και λιγότερα, τα μισά)
Με τα υπόλοιπα βρες το dac που σου αρέσει.

ευχαριστω προκαταβολικα

Καλησπέρα,

Συγνώμη για την καθυστέρηση.

Λοιπόν, για dac, το καινούργιο Weiss Dac202. Laptop windows based, οπως ανέφερα στην αρχή του threat,. δηλαδή με εξωτερική κάρτα firewire to expressCard, slot. Ετσι χρησιμοποιείς το laptop της αρεσκείας σου.
Media player καλό είναι το media monkey, αλλά το footbar2000, με WASAPI PLUGIN, (αντί για ASIO), είναι πολύ πιό σταθερό και απλό στη χρήση, με όλους τους codec μουσικών αρχείων.(wav, flac, κ.λ.π.).
Το WASAPI PLUGIN θα το κατεβάσεις κατευθείαν από το site του footbar2000, από τα components, αυτό είναι ζιπαρισμένο, θα το ανοίξεις και θα το αποθηκεύσεις στον φάκελλο components που θα έχει ήδη ανοιχτεί μετά το κατέβασμα και τρέξιμο του footbar200, στο program files των windows.

Εάν το laptop έχει remote μπορείς να αλλάζεις τραγούδια από απόσταση μέσω του media player....περισσότερα αργότερα!!

Ελπίζω να βοήθησα για αρχή. Πάντως το ΑΜΕΣΟ μέλλον είναι ΤΑ PC BASED ΨΗΦΙΑΚΑ. Δίσκοι, σε λίγο ΤΕΛΟΣ....Μην επενδύεται σε πανάκριβα players σε cd - redbook.

Καλό βράδυ να είστε καλά.

Στέλιος

Απάντηση: Re: Αγορα laptop για πηγη

Πάντως το ΑΜΕΣΟ μέλλον είναι ΤΑ PC BASED ΨΗΦΙΑΚΑ. Δίσκοι, σε λίγο ΤΕΛΟΣ....Μην επενδύεται σε πανάκριβα players σε cd - redbook.

Στέλιο, εγώ θα έλεγα να κρατάμε μικρό καλάθι....κ τι εννοώ ;

Υπάρχουν επιλογές για υλικό σε ψηφιακή μορφή, αλλά τα κέρδη των εταιρεών είναι στα άλλα είδη, δλδ cd, βινύλιο, sacd, όπου όλοι "βγάζουν" κ είναι ευχαριστημένοι, υλικά στα δισκάκια, χαρτί, θήκες, δικαιώματα αγοράς για τους καλλιτέχνες ελεγχόμενα, αφού πας ταμείο κ πληρώνεις, κτλ.

Κ σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι πάρα πολλοί που τους αρέσει να πιάνουν κ μετά να ακούν, να βάζουν το δισκάκι σε συρτάρι ή σε πλατό... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Αγορα laptop για πηγη

Στέλιο, εγώ θα έλεγα να κρατάμε μικρό καλάθι....κ τι εννοώ ;

Υπάρχουν επιλογές για υλικό σε ψηφιακή μορφή, αλλά τα κέρδη των εταιρεών είναι στα άλλα είδη, δλδ cd, βινύλιο, sacd, όπου όλοι "βγάζουν" κ είναι ευχαριστημένοι, υλικά στα δισκάκια, χαρτί, θήκες, δικαιώματα αγοράς για τους καλλιτέχνες ελεγχόμενα, αφού πας ταμείο κ πληρώνεις, κτλ.

Κ σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι πάρα πολλοί που τους αρέσει να πιάνουν κ μετά να ακούν, να βάζουν το δισκάκι σε συρτάρι ή σε πλατό... -bye-

Συμφωνώ στα ανωτέρω, αλλά....μιλώ από ποιοτικής πλευράς σχετικά με τον λόγο απόδοσης προς κόστος, όπου παλαιότερα, ήταν άπιαστο όνειρο, δηλ. με λίγα σχετικά χρήματα να έχει κάποιος...ποιότητα με τα σημερινά δεδομένα.

Αυτά

Στέλιος

.......και συμπληρώνω, πάντα έχοντας κατά νού, το χόμπι, και μόνο,
αλλιώς ΧΑΘΗΚΑΜΕ...

Μπαίνω καθυστερημένα στην κουβέντα. Προσπαθησα να παιξω μουσική Flac με την κάρτα ήχου (Sound Blaster 24 bit κλπ PCMCIA) στο DAC του CD μου με SPDIF Toshlink. Ο ήχος ήταν κακός ( A B Test) και δεν βελτιώθηκε όταν έκανα pass throught την κάρτα και τον VLC player. Μάλλον για να είμαι ακριβής δεν τον έκανα pass throught γιατι εξακολουθουσαν να λειτουργεί το volume και το mute της κάρτας. Φταίει η κάρτα, ο player ? Υπάρχει τρόπος να παίξω ψηφιακα με SPDIF απευθείας στο DAC. Οχι με USB, Fire Wire etc.

AK

Από spdif - notebook windows platform ΜΟΝΟ μέσω καρτών, usb to spdif converter ή μέσω expressCard/pcmca slot socket to spdif converter.
Διαφορετικά η οπτική από Apple είναι πολύ καλύτερη.

Πρόταση.: Υπάρχει φθηνή λύση να χρησιμοποιήσεις μία εξωτερική κάρτα μετατροπής USB to SPDIF και να κάνεις τν δουλειά σου.

Συμπέρασμα : Η κάρτες μουσικής των notebook είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ...

ΣΤΕΛΙΟΣ

Re: Απάντηση: Αγορα laptop για πηγη

Μπαίνω καθυστερημένα στην κουβέντα. Προσπαθησα να παιξω μουσική Flac με την κάρτα ήχου (Sound Blaster 24 bit κλπ PCMCIA) στο DAC του CD μου με SPDIF Toshlink. Ο ήχος ήταν κακός ( A B Test) και δεν βελτιώθηκε όταν έκανα pass throught την κάρτα και τον VLC player. Μάλλον για να είμαι ακριβής δεν τον έκανα pass throught γιατι εξακολουθουσαν να λειτουργεί το volume και το mute της κάρτας. Φταίει η κάρτα, ο player ? Υπάρχει τρόπος να παίξω ψηφιακα με SPDIF απευθείας στο DAC. Οχι με USB, Fire Wire etc.

AK

Τόσο απαράδεκτα? Σε τι λειτουργικό είσαι? Ποιο είναι το dac?

Τόσο απαράδεκτα? Σε τι λειτουργικό είσαι? Ποιο είναι το dac?

Από πλευράς HARDWARE....είναι απαράδεκτα, ανεξάρτητα από τον τύπο του λειτουργικού,
1. λόγω θορύβου που προέρχεται από το περιβάλλον λειτουργίας του notebook.(πχ. τροφοδοσία, ανοχές υλικών, κ.λ.π.)
2. λόγω, σχεδίασης (διαφορετικός σκοπός-όχι audiophile) και
3. λόγω φθηνών υλικών.(χαμηλό κόστος-περισσότερο κέρδος)

Όπωσδήποτε, θα λάβουμε υπόψη τα plugins, που για μεν τα XP λειτουργικά είναι το ASIO, για δε τα VISTA λειτουργικά είναι το WASAPI.
Όλα τα ανωτέρω ισχύουν στο ψηφιακό πεδίο-data και σε επίπεδο pc-media player, ΜΟΝΟ.!!
Στη συνέχεια ο DAC που θα χρησιμοποιηθεί ......με αντικειμενικά κρiτήρια, βρίσκεται στην επιλογή του εκάστοτε χρήστη.

Συμπέρασμα: Για οποιαδήποτε αξιολόγηση ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουροι για την ποιότητα του ψηφιακού σήματος. Δηλ. BIT PERFECT.
Δεν είναι εύκολο.....για τον απλό χρήστη, όπως είμαστε οι περισσότεροι.

Καλημέρα σε όλους σας

Κάτσε να μας απαντήσει πρώτα ο άνθρωπος μη τυχών και μπορέσουμε κάτι να βελτιώσουμε ;-)

Καλησπέρα,

Συγνώμη για την καθυστέρηση.

Λοιπόν, για dac, το καινούργιο Weiss Dac202. Laptop windows based, οπως ανέφερα στην αρχή του threat,. δηλαδή με εξωτερική κάρτα firewire to expressCard, slot. Ετσι χρησιμοποιείς το laptop της αρεσκείας σου.
Media player καλό είναι το media monkey, αλλά το footbar2000, με WASAPI PLUGIN, (αντί για ASIO), είναι πολύ πιό σταθερό και απλό στη χρήση, με όλους τους codec μουσικών αρχείων.(wav, flac, κ.λ.π.).
Το WASAPI PLUGIN θα το κατεβάσεις κατευθείαν από το site του footbar2000, από τα components, αυτό είναι ζιπαρισμένο, θα το ανοίξεις και θα το αποθηκεύσεις στον φάκελλο components που θα έχει ήδη ανοιχτεί μετά το κατέβασμα και τρέξιμο του footbar200, στο program files των windows.

Εάν το laptop έχει remote μπορείς να αλλάζεις τραγούδια από απόσταση μέσω του media player....περισσότερα αργότερα!!

Ελπίζω να βοήθησα για αρχή. Πάντως το ΑΜΕΣΟ μέλλον είναι ΤΑ PC BASED ΨΗΦΙΑΚΑ. Δίσκοι, σε λίγο ΤΕΛΟΣ....Μην επενδύεται σε πανάκριβα players σε cd - redbook.

Καλό βράδυ να είστε καλά.

Στέλιος

Εχεις να μας προτεινεις καποια -ες συγκεκριμενες καρτες? με αυτα τα χαρακτηριστικα που λες?

Σας ευχαριστώ που ασχολείσθε με το προβλημα μου. Το ζήτημα είναι ότι αφου υπάρχει ψηφιάκή έξοδος SPDIF απο οποιοδήποτε μηχάνημα θεωρώ ότι :
1. πρεπει να έχω απευθείας ψηφιακό σήμα για το DAC χώρις καμία παρεμβαση
2. Οποιαδήποτε παρέμβαση αλλου convertor δεν νομίζω οτι κάνει καλό στο σήμα.
3. USB έξοδος και περαιτέρω επεξεργασία, όπως έχω διαβάσει σε έγκυρες πηγές, έχει προβλημα στο clocking (ακόμα και ασύγχρονο).
4. Το DAC μου (Accuphase DP67) υποστηρίζει Toshlink & Digital In Out αρα οι μηχανές μπορούν να συνεργασθούν, δεν χρειάζεται κάτι ενδιάμεσο.

Το πρόβλημα είναι ότι το ψηφιακό σήμα περναει μέσα απο την κάρτα ήχου (που φαντάζομαι δεν είναι και η καλύτερη) και δημιουργει πρόβλημα.

Το ερώτημα είναι το pass through που θέλω δεν το κάνει η συγκεκριμμένη κάρτα ήχου, καμία κάρτα, φταίει το spdif ?? Help!!!!

AK

Σας ευχαριστώ που ασχολείσθε με το προβλημα μου. Το ζήτημα είναι ότι αφου υπάρχει ψηφιάκή έξοδος SPDIF απο οποιοδήποτε μηχάνημα θεωρώ ότι :
1. πρεπει να έχω απευθείας ψηφιακό σήμα για το DAC χώρις καμία παρεμβαση
2. Οποιαδήποτε παρέμβαση αλλου convertor δεν νομίζω οτι κάνει καλό στο σήμα.
3. USB έξοδος και περαιτέρω επεξεργασία, όπως έχω διαβάσει σε έγκυρες πηγές, έχει προβλημα στο clocking (ακόμα και ασύγχρονο).
4. Το DAC μου (Accuphase DP67) υποστηρίζει Toshlink & Digital In Out αρα οι μηχανές μπορούν να συνεργασθούν, δεν χρειάζεται κάτι ενδιάμεσο.

Το πρόβλημα είναι ότι το ψηφιακό σήμα περναει μέσα απο την κάρτα ήχου (που φαντάζομαι δεν είναι και η καλύτερη) και δημιουργει πρόβλημα.

Το ερώτημα είναι το pass through που θέλω δεν το κάνει η συγκεκριμμένη κάρτα ήχου, καμία κάρτα, φταίει το spdif ?? Help!!!!

AK

Δε καταλαβαίνω ακριβός τις θές να πεις.

Εάν χρησιμοποιείς wasapi / asio (ανάλογα με το λειτουργικό και τις προτιμήσεις σου) λογικά παίρνεις bit-perfect αποτέλεσμα.
Το ότι τα spdif/toslink έχουν και αυτά προβλήματα (λ.χ ηλεκτρικής φύσης) είναι αλήθεια, όπως και τα Usb έχουν θέματα κ.ο.κ.

Δε καταλαβαίνω ακριβός τις θές να πεις.

Εάν χρησιμοποιείς wasapi / asio (ανάλογα με το λειτουργικό και τις προτιμήσεις σου) λογικά παίρνεις bit-perfect αποτέλεσμα.
Το ότι τα spdif/toslink έχουν και αυτά προβλήματα (λ.χ ηλεκτρικής φύσης) είναι αλήθεια, όπως και τα Usb έχουν θέματα κ.ο.κ.

Τάσο, υποθέτω ότι ο φίλος θέλει να πει (και είναι και δική μου απορία) ότι αρκούν τα ASIO, WASAPI και "καθάρισες" για να έχεις bit perfect ή χρειάζεται και hardwar-ική υποστήριξη, δηλαδή να υποστηρίζει η κάρτα ήχου π.χ. 24bit?
Όλες οι κάρτες ήχου υποστηρίζουν τέτοια δειγματοληψία?

TNX opsim :-)

Όχι δεν υποστηρίζουν όλες οι κάρτες όλες τις δειγματοληψίες.
Μάλιστα πρέπει να προσέχουμε δύο χαρακτηριστικά.
Το κατά πόσο η κάρτα υποστηρίζει τις δειγματοληψίες που θέλουμε από την αναλογική έξοδο και από την ψηφιακή έξοδο.
Σύνηθες το φαινόμενο να υποστηρίζει το dac-chip της κάρτας 24/192 και η spdif να περιορίζεται σε 24/96.
Ειδικά εάν θέλουμε την κάρτα για transport, να τροφοδοτήσουμε εξωτερικό dac, αξίζει να στοχεύουμε κάρτα με ψηφιακή έξοδο 24/192.
Σημαντικό επίσης είναι η υποστήριξη και των 24/88,2 και 24/176,4 , ορισμένες κάρτες δεν το υποστηρίζουν (λ.χ. ASUS xonar st/stx)

Εφόσον η κάρτα υποστηρίζει τη δειγματοληψία που θέλουμε, τα ASIO κ WASAPI θα φροντίσουν ώστε να απομονώσουν τον windows-mixer-whatever και να πάρουμε bit perfect.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι, στα Vista, ότι με WASAPI στον JRiver απενεργοποιείται το volume των windows ενώ όταν παίζω itunes (παρότι έχω ρυθμίσει το quicktime σε wasapi mode) το volume των windows είναι ενεργό.

???

Την ώρα που παίζεις με wasapi και foobar, δοκίμασε να παίξεις άλλο ήχο από το pc ή video που έχει και ήχο και θα παρατηρήσεις ότι δεν ακούγετε τίποτα πέραν του foobar.
Εφόσον χαμηλώνεις (και χαμηλώνεις και από τον foobar/jriver) όντος περικλείνεις του bit-perfect.

Πέραν του bit-perfect αξίζει και ο πειραματισμός με τον resampler (PPHS στο foober) του εκάστοτε προγράμματος αναπαραγωγής (όπως και σε ένα dac που δίνει σχετικές επιλογές)

Οταν δουλεύω Jriver δεν δουλεύει κανένα ρυθμιστικό έντασης ούτε του player ούτε των windows. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν παίζω itunes όπου όλα τα ρυθμιστικά λειτουργούν (παρότι το Quick time είναι στη ρύθμιση wasapi)

Και εγω χρησιμοποιω foobar με καρτα usb(audiotrack prodigy cube) και wasapi plugin αλλα το ρυθμιστικο των windows λειτουργει. Εχω κανει κατι λαθος? Στα windows 7.