Αγορα laptop για πηγη

Συγνώμη άν δεν ήμουν σαφης. Θα περιγράψω τι περιμένω απο μία ψηφιακή πηγή.
Θα ήθελα κατα το δοκούν να εναλλάσω cd transport με κάποια άλλη ψηφιακή πηγή, στην προκειμένη περίπτωση με ένα laptop. Κάποια laptop παρέχουν μεσα απο την κάρτα ήχου έξοδο spdif. Αυτήν την υπάρχουσα έξόδο θα ήθελα να την χρησιμοποιήσω απευθείας στο DAC χωρίς καμία άλλη εξωτερική (αλλη συσκευή) ή εσωτερική (την ίδια καρτα ήχου) παρεμβαση.
Οπως το transport στέλνει απευθείας ψηφιακό σήμα έτσι να στέλνει και το PC.
Ο απώτερος σκοπός παιδιά είναι να βελτιώσουμε και άλλο τις πηγές μας. Δεν είναι μόνο το τζαμπα downloading (οχι πως με πειράζει) αλλά το software 24/96 έστω και πληρωμένο όπου θα βελτιωνει το cd format που έχουμε σήμερα. Πάμε και αγοράζουμε super analog βινύλια σε απιστευτες τιμές για να ακούμε καλύτερα και απο την άλλη πλευρά ( CD ) δεν γίνεται τίποτα. Ευχαριστώ

ΑΚ

argqsys, Foobar (& jriver) μπορούν να ρυθμιστούν να χρησιμοποιούν με wasapi (σε vista / win7) ή asio (σε XP/vista/win7) για να δίνουν bit-perfect.

Το ρυθμιστικό έντασης των windows λειτουργεί και σε εμένα με foobar-wasapi-vista. Καθώς και με jriver-wasapi-vista (σε αυτή την περίπτωση όταν μετακινείς το ένα ρυθμιστικό είναι εμφανής η μετακίνηση του και στο άλλο).

(Ένας τρόπος για να ελεγχθεί το εάν είναι bit-perfect είναι να παίξουμε dts σε πολυκάναλο ενισχυτή – αλλά δεν έχω πια στο σπίτι – παρόλα αυτά το σχετικό πείραμα το έχουν κάνει στο παρελθόν και άλλοι συνφορουμίτες)

Εμένα με Jriver-wasapi-vista δεν λειτουργεί κανένα ρυθμιστικό ούτε των windows ούτε του Jriver (έχει μιά άλλη ρύθμιση για να μην παίζει το ρυθμιστικό του player)

Εμένα με Jriver-wasapi-vista δεν λειτουργεί κανένα ρυθμιστικό ούτε των windows ούτε του Jriver (έχει μιά άλλη ρύθμιση για να μην παίζει το ρυθμιστικό του player)

Χθες κατέβασα τον τελευταίο jriver γιατί θυμόμουν την ερώτηση σου –χρησιμοποιώ μόνιμα foobar κατά τα άλλα. Και αυτό διαπίστωσα – ότι υπήρχε επικοινωνία του windows-volume-controll με το jriver volume control.

Σίγουρα θα βοηθήσουν και όσοι έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στον συγκεκριμένο player.

Ας ρωτήσω κάτι: Τι έχεις για default sound card, και τι για output του jriver? Συμπίπτουν ή είναι διαφορετικά? Λ.χ. default speakers, jriver spdif .

Ακόμα, έχεις πολυκάναλο για την παραπάνω δοκιμή?

Παίζω μόνο δικάναλο. Τα υπόλοιπα όταν πάω σπίτι το απόγευμα να δω τις ρυθμίσεις.

Έχουμε το ίδιο πρόβλημα :afro: την καλημέρα μου :-)

Καλησπέρα σας παιδιά,

Υπαρχει διαφορά ποιότητας στα ανωτέρω Players,,,!

Ευχαριστώ

Υπάρχει πρόβλημα γιατί το laptop πρέπει να είναι στο Ράκ για να είναι κοντά τα καλώδια και ο χειρισμός πρέπει να γίνεται από την θέση ακρόασης.
Μια λύση είναι να πάρεις τη οθόνη μαζί σου στο καναπέ :grandpa:
Κάτι σαν αυτό δηλαδή.

Καλησπέρα!Διαβάζοντας προσπάθησα να βρω την απάντηση που ψάχνω αλλά δεν έβγαλα άκρη(μιας και με υπολογιστές έχω ελάχιστες γνώσεις)!Στην απορία μου τώρα!Εχω ενισχυτή home cinema χωρίς συνδέσεις hdmi!Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αγοράσω ένα λάπτοπ και να το συνδέσω στον ενισχυτή και να ακούω σε DD η DTS ανάλογα την ταινία!Λάπτοπ με οπτική η coaxial δεν έχω βρει!Τι πρέπει λοιπόν να κοιτάξω σε ένα pc χωρίς να προχωρήσω προς το παρόν σε εξωτερικές κάρτες ήχου η dac η κάτι άλλο!Θέλω το πιο απλό:σύνδεση λαπτοπ με ενισχυτή και να ακουώ 5.1...