ΑΓΟΡΑ LAPTOP HTPC ΩΣ 85Ο ΕΥΡΩ (ήταν: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000 )

Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000

Και φυσικά για να πούμε λίγο για τα laptops(και ως ΗΤPC):
Ποια εταιρία είναι καλύτερη των άλλων στα εξής κατά κατηγορία με σειρά σημαντικότητας:
ποιότητα οθόνης
αξιοπιστία
αυτονομία
σερβις-εγγύηση
θερμοκρασία-θόρυβος

..ώστε να βρουμε ποιό είναι το καλύτερο πακέτο...κάθε πρόταση δεκτή εκτός από acer(τα οποία σίγουρα είναι καλά για φτηνότερες κατηγορίες αλλά όχι στα χρήματα αυτά...)

Last edited:

Για απλό DD και DTS κάνουν και οι ATI και οι nvidia. Εγώ προτιμώ ATI γιατί δίνει το κάτι παραπάνω (DTS-MA και Dolby TruHD) και έχει πιο ζεστά χρώματα.

Κοίτα, το laptop είναι και θέμα προσωπικού γούστου. Είναι σημαντικό να αρέσει και στην κοπέλα. Τα VAIO έχουν πολύ καλή εμφάνιση.

Δεν έχω δοκιμάσει τα laptop που αναφέρουμε, σίγουρα η κάθε εταιρία έχει τα πάνω και τα κάτω της. Πάντως πέρα από το θέμα της εγγύησης που η Dell παίζει μόνη της, επειδή και στη δουλειά είχαμε πάρει καμιά 50ριά Dell laptop ήταν σκυλιά και έχουν και πολύ δυνατό wireless. Αν δεν πιάνει σήμα το Dell, δεν πιάνει κανένα...

H Dell είναι business-oriented και φτιάχνει γενικά σοβαρά PC. Μέχρι πρόσφατα ήταν η #1 εταιρία σε πωλήσεις PC παγκοσμίως και την πέρασε η HP. Βέβαια υπάρχει και η high-end σειρά XPS, και τα alienware που είναι τα κορυφαία gaming laptops.

OK Dimitris το ΝΤελ μπαίνει στις άμεσες σοβαρές υποψηφιότητες...είδα τα χρώματα και έχει για κορίτσια κάτι λαχανί, κάτι ροζάκια, νομίζω θα της αρέσει...
για τον ήχο του είδα SRS surround , έχεις άποψη για τα 2 επί 2W ηχειάκια του;

και γενικά παιδιά ´-όσο αστείο κι αν είναι να μιλάμε για ποιότητα ήχου από ενσωματωμένα ηχειάκια σε lap- ποιά εταιρία τα πάει καλύτερα στον ήχο; κι αν όχι σε ποιότητα που ούτως ή άλλως θα είναι χαμηλή, τουλάχιστον σε ένταση;(λόγω μουσικής που παίζει ολημερίς απο youtube)

Μετά από συμβουλές γνωστών και διάβασμα σχολίων αμερικανών αγοραστών ΝΤελλ, καταλήγω στο ινσπιρον 15R(αν και κρυφοκοιτάζω προς toshiba L505-13N)
http://public.gr/prod/computers-and...ghz-156"-tft-led-15r-1927-mayro/prod690354pp/

Πέμπτη πρόκειται να πάμε με τη φίλη να το πάρει, εκτός αν έχει κανείς σας στα 671,16 ευρώ(799 -16% λόγω εγκαινίων) καμιά καλύτερη επιλογή! παρακαλώ γνώμες, θετικές ή αρνητικές για το 15R...
OK Dell rules @ service, στο βάρος είναι σούπερ 2,6kg, για την τιμή τα χαρακτηριστικά (I5, ATI 5xxx, HDMI, camera 1.3) πάλι super!
αλλά πως τα πάει σε διάρκεια μπαταρίας, ποιότητα οθόνης,ανθεκτικότητα, ποιότητα ήχου; (όπως και οι ανταγωνιστές;; )

Last edited:
OK thanx...μελετώ άμεσα, αλλά πείτε και καμιά άποψη, έχει σημαντική διαφορά ποιότητας εν γένει η επιλογή ανάμεσα σε Ντελλ και Τοσίμπα με παρόμοια χαρακτηριστικά hardware ; ;

Πάντως και εγώ dell θα προτιμούσα... έχω δει στην πράξη με χτυπημένο δίσκο το next business day που λένε, και ισχύει... ήρθε ο νέος δίσκος σπίτι μου την επόμενη. Αρκεί βέβαια να πάρεις και αυτό το πακέτο εγγύησης, δεν ξέρω τώρα οι retailers με τι είδους εγγύηση τα συνοδεύουν.

Διάβασα και μου έμεινε το ότι η γυαλιστερή οθόνη έχει πολλές αντανακλάσεις...
ξέρουμε ποιές εταιρίες προσφέρουν glossy monitor;

Όλες οι οθόνες τώρα απ' ότι νομίζω βγαίνουν glossy για κάποιο περίεργο λογο. Οι παλιές matte πλέον είναι σπάνιες (αν υπάρχουν καθόλου). Η εγγύηση next business day είναι η standard. Από το carrefour πήρα το δικό μου και δεν έπαιζε το ηχειάκι. Την άλλη μέρα ήρθε τεχνικός και άλλαξε όλο το σασί...

Last edited:
Γυρνάμε τώρα από το public, όπου συνόδεψα την φίλη για να δούμε τι παίζει με τα αυριανά εγκαίνια και την έκπτωση του 16%. Πράγματι λοιπόν ισχύει, αλλά σπρώχνουν τα μηχανάκια που θέλουν αυτοί...δηλ. το L505-13N της τοσίμπα υπάρχει , αλλά στο 15R DELL επειδή δεν το έχουν σου λένε πάρε το ίδιο με Ι3 ή πάρε το μοντέλο με blu-ray στα 999 κτλ.
Τώρα λοιπόν ή τοσίμπα με έκπτωση ή το 15R I5 από άλλο μαγαζί... τι λέτε;

Αύριο κλείνει το θεματάκι μας λέμε...ώρα να μιλήσετε (ή να σωπάσετε...)

(έφαγα μια ώρα τηλεφωνικώς να της εξηγώ διάφορα και δεν κατέληξε...αυτό το L505-13N είναι κατάμαυρο και κάνει δακτυλιές, δεν είναι και η τελευταία σειρά της τοσ(δεν το έχει πια στο επίσημο site) αλλά η τιμή είναι ευκαιρία, το Dell της άρεσε αλλά δεν είχε σε μπλε και είχε Ι3 αντί για Ι5 ...ουφ...)

Αλήθεια πόση διαφορά επιδόσεων μπορεί να έχουν Ι3 με Ι5 ; σημαντική ή όχι;
και τελικά ποιά εταιρία λέμε ότι είναι η "μερσεντέζ" των φορητών;

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ LAPTOP HTPC ΩΣ 85Ο ΕΥΡΩ (ήταν: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως

και τελικά ποιά εταιρία λέμε ότι είναι η "μερσεντέζ" των φορητών;

Στο σέρβις μάλλον η dell... Στο design κάποιες σειρές dell, κάποιες sony, κάποιες toshiba... Στο κόστος η apple... Στα gaming τα alienware... Στο μικρότερο failure rate τα asus (σύμφωνα με φίλο του αθλήματος)... Στο value/money τα FSC και τα ACER...

Ξέρω, τώρα σε μπέρδεψα περισσότερο... :BDGBGDB55: -bye-

αν μπορώ να έχω καμιά τελευταία γνωμη, σε 1 ώρα η απόφαση πρέπει να έχει παρθεί. αφού μάθαμε ότι ο Ι3 δεν είναι ενδεδειγμένη λύση, έχουμε την επιλογή ανάμεσα στο toshiba 13N και το Dell 15R . Διαφορά τιμής 50 (διότι υπαρχει έκπτωση για το dell μέσω πόντων πιστωτικής) και διαφορά Hardware 1) η κάρτα γραφικών 5470 του ακριβότερου ντελ(που παίρνει και πιο πρόσφατο directX από την 5145, 2) o Ι5 σε μεγαλύτερη ταχύτητα χρονισμού 2,4 Gz
Από κει και πέρα το τοσ είναι πιο βαρύ & πιο αθόρυβο.
Επιλογή; ; ;

Last edited:
Δημήτρη μόνο για Ι5 μιλάμε καθώς μου είπαν ούτε να το σκεφτεί για Ι3...

To inspiron R15 έχει I5 450M 2.4 GHz with ATI 5470-1GB
http://public.gr/prod/computers-and...z-156"-tft-led-15r-2498-kokkino/prod690352pp/
(αλλά δυστυχώς δεν το έχουν σήμερα με έκπτωση και μαλιστα χθες μας λέγανε ότι το μοντέλο αυτό δεν υπάρχει πια και το site δεν είναι ενημερωμένο!)

ενώ ο satellite L505-13N έχει Ι5 430 2,26GHz with ATI 5165 (Που είναι σειρά 4χχχχ μετονομασμένη και δεν παίζει directX11.1 ή κάτι τέτοιο)

...άρα ακόμη και η διαφορά Δ των 48
[από τα 671 (το σημερινό -16%) μέχρι τα 799-10%(=719,148 ) ] του DELL
είναι δικαιολογημένη από καλύτερο υλικό .

Θα εκτιμούσα κάθετες τοποθετήσεις υπέρ 1 λύσης από τις 2 με αιτιολόγηση(θέμα γούστου,εμπιστοσύνης,φήμες,προσωπική εμπειρία κτλ.)

Θα εκτιμούσα κάθετες απόψεις υπέρ της μιας ή της άλλη λύσης και τον λόγο προτίμησης...(γούστο,προσωπική εμπειρία,φήμες κτλ.)

Το θέμα είναι ποιο είναι εν γένει το καλύτερο laptop από τα 2 ως ποιότητα κατασκευής(τριγμοί,ευπάθειες,αξιοπιστία,θόρυβος,θερμοκρασίες,αντοχή κτλ.) και ποιο έχει καλύτερη ποιότητα οθόνης!
υπάρχει απάντηση σε αυτά αντικεινεμική ή όλα είναι θέμα γούστου;

Last edited:
ΤΕλικά διαφορά οικονομικού δεν υφίσταται γιατί είναι κι αυτό το μοντέλο Dell που δεν είχα δει, με Ι5 430 2,26 και ΑΤΙ 5450 στα 749 -10%.
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0460538&catid=010200

άρα πάμε καθαρά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εταιριών! end the winner is?!

Dell για μένα, εφόσον είσαι στα λεφτά σου και βρήκες μοντέλο με i5 (τον i3 τον θεωρώ "λίγο") + καλό supp.(nbd κτλ)

unboxing video:
http://www.youtube.com/watch?v=nhlU_brEE3U

specs:
Dell Inspiron 1564 with windows 7 64bit
Intel i5 Processor 2.27
4 Gb Ram
500 Gb Hard Drive
512MD didicated ATI graphics card
15.6 Screen

windows experience ratings are:
6.7/7 Processor
5.9/7 Memory
4.4/7 Graphics Card
5.9/7 Gaming Graphics rating
5.7/7 Primary Hard Drive
all this from the Windows 7 Home Premium 64bit Operating System installed on it.

οι 3 από τους 4 φίλους που συμμετείχαν στο θέμα ψήφισαν DELL...
έτσι λοιπόν το toshiba δεν αγοράστηκε χθες, πάμε για το 15R μόλις πέσει η τιμή του κάνα πενηνταρικο...σύντομα δηλαδή.

thanx, αλλα τώρα ... καταστροφή! δηλαδή το "αξιόπιστο" service της Ντελ είναι για τα μπάζα... για τους χίλιους 2 λόγους, είτε γιατί δεν πάει στην ίδια την Ντελλ, είτε γιατί οι τεχνικοί είναι απρόσεκτοι, για τους όποιους λόγους οι αλυσίδες σου λένε δεν είναι δική μας ευθύνη κτλ.
Αρα το πλεονέκτημα του next day είναι εν ολίγοις νά χαμε να λέγαμε...
Γιατί αν σου κάτσει, τις γρατζουνιές δεν τις αποφεύγεις- κι αν αυτό σε σχέση με την πραγματική επισκευή είναι το λιγότερο... έ όχι ρε, θέλω να το έχω στην εντέλεια και όχι γρατζουνισμένο.τι το πλήρωσα για καινούριο;

Ρε παιδιά σοβαρά τώρα, είναι τόσο συχνές οι βλάβες στα λαπτοπ;
αν το έχω μέσω στο σπίτι χωρίς πολλές μετακινήσεις δεν είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ οι πιθανότητες να πάθει βλάβη; τι στο καλό αξιοπιστία έχουν;
και τι είναι αυτό το σχόλιο ότι η ASUS έχει το καλύτερο failure rate; δηλαδή πρέπει να πάρει άσους για να μη χαλάει;;