Αγορά λαπτοπ

Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

...i3 μονόδρομο σε σχέση με ποιους? Θα τον προτιμούσα σίγουρα σε σχέση με τους απλούς pentiums αν δεν είχε το μηχανάκι discrete κάρτα γραφικών, γιατί είναι πολύ ισχυρότερη από αυτών (HD4000 >> HD graphics). Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η γενιά... θα προτιμούσα i3 3ης γενιάς και μετά... (αύξηση στις επιδόσεις, μείωση στην κατανάλωση).
Σε σχέση με τους AMD... αλλάζει το πράγμα.

Δεν ξέρω σε σχέση με ποιους... μονο οτι η σειρά i (3,5,7) είναι η τελευταιοι της intel αυτο!! Πως αναγνωρίζουμε τι γενιας ειναι;;
Πως αλλάζει δλδ σε σχεση με τους AMD;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

Δεν ξέρω σε σχέση με ποιους... μονο οτι η σειρά i (3,5,7) είναι η τελευταιοι της intel αυτο!! Πως αναγνωρίζουμε τι γενιας ειναι;;
Πως αλλάζει δλδ σε σχεση με τους AMD;;

δεν είναι οι τελευταίοι...

μόνο αν δεις να λέει i3-4XXX, i5-4XXX, i7-4XXX είναι τελευταίας γενιάς (4ης, ή αλλιώς haswell) -> ενσωματωμένη κάρτα γραφικών HD4200/HD4600, η 4600 είναι αρκετά ισχυρή.
i3-3XXX, i5-3XXX, i7-3XXX είναι 3ης γενιάς (ivy bridge). Εχουν ενσωματωμένη την HD4000, σχετικά ισχυρή.
Πιο κάτω (προσωπικά) δεν θα κοίταζα. Πληροφοριακά 2ης γενιάς είναι οι Sandy Bridge (i3/i5/i7-2XXX), με την HD3000 (πολύ μέτρια)

Οι πιο νέες γενιές, χοντρικά στην ίδια συχνότητα είναι 5-10% ισχυρότεροι από τον αντίστοιχο τους κάθε προηγούμενης γενιάς, καθώς και πιο ψυχροί και συνηθως με μικρότερες καταναλώσεις...

υγ. οι iGPU που αναφέρω "ισχυρή" κλπ, ΟΧΙ για gaming, αλλά για γενικές εργασίες... για απλό desktop όλες καλές είναι.

Εδώ και δυο χρόναι έχω ένα dell n5120. (i5). μεταφέρεται καθημερινά μέσα σε backup είτε με λεωφορείο, είτε στην πλάτη, είτε κάποτε κάποτε με αεροπλάνο. Πολλές φορές (μα πολλές φορές) σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός (έως και -20) και με βροχή (αλλά με καλυμμένο το backup. Μην πω πόσες φορές στριμώχθηκε σε μετρό. Φυσικά δουλεύει τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα κάθε μέρα. Το μόνο που μου παρουσίασε είναι ότι μια μέρα κάηκε το εξωτερικό τροφοδοτικό. Ήμουν στη Σόφια. Πήγα σε ένα κατάστημα mediamarkt για αγορά νέου. Ο υπάλληλος μου σύστησε να πάω στο dell shop που ήταν περίπου κοντά. Πήγα... είδαν το s/n του dell και μου έδωσαν ένα καινούριο τροφοδοτικό δωρεάν. Σε άλλη χώρα...

Η μπαταρία φορτίζει όπως και τις πρώτες μέρες και ξεφορτίζει 30% πιο γρήγορα. Άλλα προβλήματα δεν υπήρξαν ούτε σε οθόνη, ούτε σε πληκτρολόγιο. Ανοίγοντας το εσωτερικά είδαμε ότι δεν έχει αβαρίες από υψηλές θερμοκρασίες.

H εγγύηση της dell είναι πραγματικά μεγάλο προτέρημα.
Domie, το Samsung δες το από κοντά, κάποια μοντέλα από κοντά δε μου άρεσαν καθόλου.

ΒΛΑΣΙΔΗΣ ευχαριστώ πολύ για το feedback

Τάσο ΟΚ.. θα το κάνω! Να πω την αλήθεια κάτι μοντέλα Σαμσουνγκ που ειδα στο παμπλικ τυχαια σημερα -και ακριβοτερα- δεν μοτ εκαναν κλικ!! Ευχαριστώ!!!

άρα επιστρέφοντας στο 14αρακι της DELL που εχω δει στο ε-σοπ το ερώτημα είναι κατα πόσο το 100αρι ιντερνετ θα με επιρεάσει;
σιγουρα απο οσο κατάλαβα στο σερφαρισμα δεν επιρεάζει απο κει και περα;;
αν πω πχ να στριμαρω μουσική σε wireless δυκτιο στο σπιτι;;
ή που αλλου;;

επίσης δεν εχει οθονη led -δεν ξερω ποσο πρόβλημα ειναι αυτό- και δεν διευκρινιζεται αν η κάρτα γραφικων ειναι hd3000 ή 4000...

edit: σορυ ο lykman πιο πανω λέει πως οι i3 3xxx φορανε την hd4000 οποτε νομιζω πως θα ειμαι ΟΚ!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

άρα επιστρέφοντας στο 14αρακι της DELL που εχω δει στο ε-σοπ το ερώτημα είναι κατα πόσο το 100αρι ιντερνετ θα με επιρεάσει;
σιγουρα απο οσο κατάλαβα στο σερφαρισμα δεν επιρεάζει απο κει και περα;;
αν πω πχ να στριμαρω μουσική σε wireless δυκτιο στο σπιτι;;
ή που αλλου;;

επίσης δεν εχει οθονη led -δεν ξερω ποσο πρόβλημα ειναι αυτό- και δεν διευκρινιζεται αν η κάρτα γραφικων ειναι hd3000 ή 4000...

edit: σορυ ο lykman πιο πανω λέει πως οι i3 3xxx φορανε την hd4000 οποτε νομιζω πως θα ειμαι ΟΚ!!!

Σωστός, ΗD4000, άλλωστε μπορείς να το δεις και εδώ:
http://ark.intel.com/products/72057/Intel-Core-i3-3227U-Processor-3M-Cache-1_90-GHz

To 100άρι δίκτυο είναι υπεραρκετό για όλα, εκτός και αν θες να μεταφέρεις μεγάλα αρχεία (όπου και θα αργεί), ίσως και σε πολύ απαιτητικά BR rips με υψηλό bitrate...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

Σωστός, ΗD4000, άλλωστε μπορείς να το δεις και εδώ:
http://ark.intel.com/products/72057/Intel-Core-i3-3227U-Processor-3M-Cache-1_90-GHz

To 100άρι δίκτυο είναι υπεραρκετό για όλα, εκτός και αν θες να μεταφέρεις μεγάλα αρχεία (όπου και θα αργεί), ίσως και σε πολύ απαιτητικά BR rips με υψηλό bitrate...

σε ευχαριστώ και πάλι .. άλλωστε το λαπτοπακι κατα βαση για γενική χρήση θα είναι ωστε ο μακμινις να αναλάβει το θεμα ήχος 99% και ελάχιστη εικονα .. br rip δεν εχω κανενα ουτε και με βλεπω να ασχολουμαι αμμεσα ...

σε σχεση με την μη led οθονη;;

Οθόνη σε λάπτοπ... χμ.. βασικά αν δεν την ΔΕΙΣ στην πράξη... (αν και τα φτηνά, συνήθως έχουν όλα ΚΑΚΕΣ οθόνες... δυστυχώς).

+1 lykman

Σχετικά με την οθονη, αγορασα περυσι ενα HP (θα ποστάρω μετα το μοντέλο και ναιιι ναι ξεεεεεερω είπα οτι δεν αγοράζω πλεον hp απλά ήταν το ποιο φθηνό) και η οθόνη του ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ! Κυριολεκτικά, απ οπου και να την κοιταξεις νομιζεις οτι την κοιτας απο λάθος σημείο. Χρώματα οχι μονο θαμπά, ψευτικα, περίεργα... τι να πω... Και να φανταστείτε οτι το πήρα για προβολή φωτογραφιών! omfg δηλαδή, που να ηξερα οτι θα εχει θεμα με την οθονη. Νομιζα οτι πλήρωσα απλά χαμηλό επεξεργαστή κι άλλα τετοια σχετικά.

Η εμφάνιση και η οθόνη δυστυχώς είναι μεγάλο θέμα για αυτό και είχα ανοίξει ουσιαστικά το δίπλα νήμα.
Δυστυχώς για όμορφο μηχάνημα με καλή οθόνη πρέπει να πας σε αρκετά πιο μεγάλη κατηγορία ...
Αsus Zenbook Prime, MacBook Air, Dell XPS, HP folio

Re: Απάντηση: Αγορά λαπτοπ

Η εμφάνιση και η οθόνη δυστυχώς είναι μεγάλο θέμα για αυτό και είχα ανοίξει ουσιαστικά το δίπλα νήμα.
Δυστυχώς για όμορφο μηχάνημα με καλή οθόνη πρέπει να πας σε αρκετά πιο μεγάλη κατηγορία ...
Αsus Zenbook Prime, MacBook Air, Dell XPS, HP folio

Πράγμα που δεν παιζει με τπτ!!!

Τάσο όντως πολύ καλές οι προτάσεις σου -ειδικά αυτό με τον i7- αλλά ξεφεύγουν ρε γμτ.... με δεδομένο πάντα πως με παιχνίδια δεν ασχολούμαι...

Η χρήση θα ειναι κυρίως μουλτιμιντια, παρουσιάσεις, ηχος, λιγο εικονα -χωρις τρελες αξιωσεις-. Αρκετη χρήση σε σχολικες τάξεις, για το μάθημα της μουσικής... ετσι για να πάρετε μια ιδέα!!!

Για προσωπική χρήση, εφοσον δεν παιζεις games και δεν θα κανεις video editing / Photoshop ΔΕΝ σε νοιάζει η οθόνη του οποτε κακως το συζητήσαμε εξ αρχής.
Για σχολική χρήση, αφου λες για παρουσιάσεις, δεν θα εχεις projector; Πως θα βλεπουν τα παιδια την παρουσίαση; Οποτε και πάλι ΔΕΝ σε νοιάζει η οθόνη. Γνώμη μου, μην πληρώσεις οθόνη εφοσον θα την έχεις για απλή χρήση.

Δεν ξερω τι λενε και τα παιδια εδω....

Τάσο όντως πολύ καλές οι προτάσεις σου -ειδικά αυτό με τον i7- αλλά ξεφεύγουν ρε γμτ.... με δεδομένο πάντα πως με παιχνίδια δεν ασχολούμαι...

Ναι συγνώμη δε το έκανα επίτηδες για να ανεβάσω την τιμή
Γενικά, και εγώ περίμενα να δω στην αγορά κάποια καλύτερη προσφορά
Και πιθανά μες το μηνά όλο και καποια προσφορά να γίνει από τα μεγάλα καταστήματα

Προσπαθούσα να βρω laptop με κριτήρια:
Όχι! αδύναμο επεξεργαστή: intel Celeron / Pentium / AMD E-series
Όχι! αδύναμη κάρτα γραφικών: Intel IGP

Και περίμενα κάποιο να βρω κάτω από 450
με intel i3 / i5 και έξτρα κάρτα γραφικών (οποιαδήποτε nVidia / ATI)
ή AMD A-series (με ενσωματωμένη ή εξτρα)

Αλλά δε βρήκα :(