Αγορά λαπτοπ

Εγώ απο εδώ http://www.offtek.co.uk πήρα μνήμες για παλιό laptopaki. Παραγγελία στο περίπου όμως... η samsung ή μια άλλη μάρκα και τελικά έστειλαν την άλλη.

Από το παραπάνω site επιλέγεις:

Dell memory more >>>
25 Dell Inspiron Notebook Series >>>
48 Dell Inspiron 15 (3521)

Αυτή τη μνήμη θέλεις 204 ακίδες >>> 204 Pin 1.5v DDR3 PC3-12800 SoDimm αυτή στα 1600 είναι.

Καλύτερα να διαβάσεις τη δική του μνήμη αλλά πρέπει να τη βγάλεις πρώτα έχει πάνω τα χαρακτηριστικά της πχ. στα πόσα volt δουλεύει κτλ.

Από 30κάτι ευρώ τιμή λιανικής θα βρεις, και σίγουρα ως τα 40 θα έχει επιλογές – SODIMM DDR3 1600 (πρόσεξε μη πάρεις πιο αργή κρίμα θα είναι για 5 ευρώ)
Τόσο έχουν σήμερα.
Αν θες να πάρεις από Dell / HP /Apple πληρώνεις παραπάνω – έτσι ήταν πάντα – και για αυτό όλοι βάζουμε μόνοι μας σε τιμή αγοράς.

Ναι όταν είναι branded δηλαδή πιστοποιημένη από τον κατασκευαστή του laptop είναι ακριβότερη, δεν είναι απαραίτητη όμως.

4 GB αυτές θα... θέλεις. Τηλεφώνησε τους σίγουρα ξέρουν περισσότερα!
http://www.itfactory.gr/phoretoi-upologistes/exartemata-phoreton-upologiston/mnemes?filter=ATTRIBU=1600=36=Συχνότητα%20(MHz)@@ATTRIBU=4=37=Χωρητικότητα%20(GB)

..και οι τιμές μια χαρά.

Nipo
Από την μνήμη του laptop ανέβασα το screenshot όχι από αυτή που έχω από το παλιό!
Το slot #1 είναι κενό.

Last edited:
Όπως βλέπετε κ στο screenshot που ανέβασα σαν ταχύτητα μνήμης λέει 800MHz την οποία από την dell μου είπαν πως την διπλασιάζει οπότε πρέπει να πάρω 1600...
Δεν πιστεύω να έκαναν λάθος...;;;

Καλά σου είπαν και σου είπαμε, μη μπερδεύεσαι!
DDR = Double Data Rate
Και άλλα geek stuff :D

Να σου πω, άνοιξε το πρώτα πριν βάλεις τη μνήμη να τα δεις και με τα μάτια σου. Ή αν φοβάσαι λογικά τσάμπα θα σου βάλουν τη μνήμη όπου και να πάς, ή σε βοηθάμε και εμείς.
Δηλαδή καλά κάνεις και το ψάχνεις, άλλα και ένα χεράκι βοήθειας τελευταία στιγμή δεν είναι κακό :-)

Όπως βλέπετε κ στο screenshot που ανέβασα σαν ταχύτητα μνήμης λέει 800MHz την οποία από την dell μου είπαν πως την διπλασιάζει οπότε πρέπει να πάρω 1600...
Δεν πιστεύω να έκαναν λάθος...;;;

Ωραία DDR3 = Double Data Rate (3) όπως έγραψε κι ο tmjuju σωστός.
Δες το post #142 αυτές κάνουν, λογικές τιμές για μη branded είναι και Αθήνα κάνε ένα τηλέφωνο...
Η μνήμη του φορητού σου είναι αυτή http://www.offtek.co.uk/ram-specification/dell/dell-laptop-memory/inspiron-15-(3521)/pid1413745 .

ΠΡΟΣΟΧΗ στο στατικό ηλεκτρισμό >>> πιάσε καλοριφέρ προτού ακουμπήσεις τη μνήμη, κλειστός ο υπολογιστής και η μπαταρία εκτός,
καλύτερα πρόληψη παρά...

Last edited:
Partition time!!
Να χρησιμοποιήσω το εργαλείο του win8 ή κάποιο άλλο sw πχ αυτό;; Ειναι το πρώτο που βρηκα... δεν ξέρω αν προτείνετε κάποιο άλλο...

γμτ γμτ ... πως θα γλυτωσω απο τα ποπαπς στο γιουτουμπ;;;
ειναι πολύ σπαστικό!!!!!

Κάποιο ζουζούνι έχει κολλήσει σίγουρα ρε συ.

ΙΕ χρησιμοποιείς??? Κατάργησε τον εάν ναι.

Δοκιμάσω chrome/Firefox

Ξήλωσε το υπάρχον AV και βάλε άλλο

Partition time!!
Να χρησιμοποιήσω το εργαλείο του win8 ή κάποιο άλλο sw πχ αυτό;; Ειναι το πρώτο που βρηκα... δεν ξέρω αν προτείνετε κάποιο άλλο...

Κάνε shrink το C από το εργαλείο των windows (hdd management)
Μονό εάν για κάποιο λόγο δε κάνει shrink τότε θα χρησιμοποιήσεις εναλλακτικό εργαλείο

Partition time!!

Το ενσωματωμένο εργαλείο των windows είναι OK.

IMHO don't look further!

γμτ γμτ ... πως θα γλυτωσω απο τα ποπαπς στο γιουτουμπ;;;
ειναι πολύ σπαστικό!!!!!

POP-UPs:

Προφανώς βγαίνει μόνο με έναν browser αν ναι με ποιόν;
Ποιο Antivirus τρέχει;

Αν είναι σε IE δες στη διαχείριση προσθέτων, κάτι θα σου κινήσει την περιέργεια!
Κοίτα στη διαχείριση εργασιών > Διεργασίες ( τρέχει κάτι ύποπτο με open browser )
> Εκκίνηση ( βλέπεις κάτι άγνωστο ή περίεργο όνομα )

Βάλε Chrome ( ασφάλεια -ταχύτητα -απλότητα ) θα έλεγα αλλά μην το αφήσεις έτσι.

Last edited:
Κάποιο ζουζούνι έχει κολλήσει σίγουρα ρε συ.

ΙΕ χρησιμοποιείς??? Κατάργησε τον εάν ναι.

Δοκιμάσω chrome/Firefox

Ξήλωσε το υπάρχον AV και βάλε άλλο

Εντύπωσή μου είναι ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς από τον Internet Explorer είναι δομικό στοιχείο του λειτουργικού συστήματος.

Εντύπωσή μου είναι ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς από τον Internet Explorer είναι δομικό στοιχείο του λειτουργικού συστήματος.
ναι αλλά σβήνεις το εικονίδιο/shortcut και δε τον ξανά βλέπεις - δε τον ξανά χρησιμοποιείς – τον ξεχνάς
είναι και αυτή μια κάποια λύση ;-)

Εννοείται πως δεν χρησιμοποιώ IE. Τον χρησιμοποίησα μονo για να κατεβάσω τον chrome κ έκ τοτε μονο αυτον χρησιμοποιώ
AV απο προχθες το Avast και malwarebytes το οποιο μολις έβαλα χθες μου βρηκε ενα τρογιαν κ κατι άλλα τα οποια διέγραψα... αλλα σημερα το πρωί με το που μπηκα γιου τουμπ ξανα το ποπαπ...

ναι αλλά σβήνεις το εικονίδιο/shortcut και δε τον ξανά βλέπεις - δε τον ξανά χρησιμοποιείς – τον ξεχνάς
είναι και αυτή μια κάποια λύση ;-)
πάντα... :) :)

αλλα να μην μπορεις να τον πετάξεις το ατιμο!!!! Πφφφ

Εννοείται πως δεν χρησιμοποιώ IE. Τον χρησιμοποίησα μονo για να κατεβάσω τον chrome κ έκ τοτε μονο αυτον χρησιμοποιώ
AV απο προχθες το Avast και malwarebytes το οποιο μολις έβαλα χθες μου βρηκε ενα τρογιαν κ κατι άλλα τα οποια διέγραψα... αλλα σημερα το πρωί με το που μπηκα γιου τουμπ ξανα το ποπαπ...

Να το δούμε χρονικά το ζήτημα:

α) pop-ups προϋπήρχαν του chrome (downloading)
β) εμφανίστηκαν μετά το τρέξιμο του

Άμα το (β) δες τι υπάρχει στις επεκτάσεις και γράψε μας... (πήγαινε από το menu όχι τι βλέπεις στα δεξιά της omnibar)