Αγορά laptop

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,078
Κατερίνη, Ελλάδα
Καλησπέρα σε όσους συμφορουμίτες έχουν απομείνει ακόμη στην οθόνη του υπολογιστή τους (οι υπόλοιποι φαντάζομαι είναι στις παραλίες!). Θέλω να αγοράσω ένα laptop για γνωστό, με ανώτατο-ανώτατο όριο τα 800 ευρώ (700 μου είπε αλλά ανεβαίνει κανένα κατοστάρικο αν αξίζει τον κόπο). Χρήση τα γνωστά, καμιά ταινία, λίγο internet κλπ, τίποτα extreme. Αυτό πως σας φαίνεται? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1143468 . Ή αυτό? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1013882 .
Η αλήθεια είναι ότι κλίνω προς το πρώτο, αλλά θέλω και μια δεύτερη γνώμη.

Το πρωτο ειναι μακραν καλυτερο απο το δευτερο...μια γενια μπροστα σε ολα του.

Αυτο επισης θα κανει την δουλεια σου, σε καλυτερη ποιοτητα και χαμηλοτερη τιμη:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1142534

Για τα 700 ευρω που εχει τα χαρακτηριστικα του ειναι αψογα.

Το πρωτο ειναι μακραν καλυτερο απο το δευτερο...μια γενια μπροστα σε ολα του.

Αυτο επισης θα κανει την δουλεια σου, σε καλυτερη ποιοτητα και χαμηλοτερη τιμη:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1142534

Για τα 700 ευρω που εχει τα χαρακτηριστικα του ειναι αψογα.

Μου άρεσε αυτό που πρότεινες, αλλά έχω μία απορία: μπήκα στο site tis fujitsu και δίνει σαν supported os μόνο τα Vista. Στα XP λέει ότι δεν έχει δοκιμαστεί. Ο γνωστός όμως θέλει να δουλέψει xp. Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα?

Φιλε, ασε καλυτερα τα TURBO-X στην ακρη. Προτιμησε ενα brand name. Αυτο που σου προτεινε ο αλλος φιλος, για τα λεφτα του μοιαζει εξαιρετικο.

Μου άρεσε αυτό που πρότεινες, αλλά έχω μία απορία: μπήκα στο site tis fujitsu και δίνει σαν supported os μόνο τα Vista. Στα XP λέει ότι δεν έχει δοκιμαστεί. Ο γνωστός όμως θέλει να δουλέψει xp. Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα?

Αν και δεν βλεπω το 'κολλημα' που εχουν μερικοι με τα XP λες και τα Vista ειναι εργαλειο του διαβολου και ενω ουσιαστικα ειναι βασισμενα σε ιδιο kernel, φυσικα και μπορει να δουλεψει με XP αλλα θα πρεπει να κατεβασει drivers για καθε κομματι του laptop που μπορει να χρειαστει απο το νετ.

Μια και υπάρχει ήδη το παρόν νήμα, αυτό, σε κάτι φθηνότερο, πώς σας φαίνεται?

Απλώς λέω να πάρω ένα λαπτοπ, το θέλω να κάνει κανένα φωτοσοπ στο πόδι, σερφάρισμα, να το συνδέω με το στερεοφωνικό για κανένα flac, να παίζει κανένα video (όχι 1080p, καταρχάς δεν έχω τέτοιο μέσο προβολής του), τέτοια πράγματα. Θα κάνει?

Απάντηση: Re: Αγορά laptop

Απλώς λέω να πάρω ένα λαπτοπ, το θέλω να κάνει κανένα φωτοσοπ στο πόδι, σερφάρισμα, να το συνδέω με το στερεοφωνικό για κανένα flac, να παίζει κανένα video (όχι 1080p, καταρχάς δεν έχω τέτοιο μέσο προβολής του), τέτοια πράγματα. Θα κάνει?
Ανετοτατα πιστευω.

Μια χαρα ειναι και σαν ποιοτητα και σαν μηχανημα. Την δουλεια σου θα την κανει πολυ ανετα αλλα μην φανταστεις οτι το photoshop θα 'βγαζει φλογες' αν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις επαγγελματικα.

Θα σου προτεινα ενα φτηνο macbook αλλα φανταζομαι οτι δε θες να δωσεις 800+. Παντως για απλες δουλειες photoshop ειναι καλο.

Μπα, δεν είμαι των Mac. Χώρια που αυτά που θέλω τα έχω μάθει να τα κάνω με έναν τρόπο, δεν θέλω να μπερδεύομαι πολύ.

Χμμμμ, υποπτο αυτο:p Παντως αυτο το fujitsu κανει ανετα οτι χρειαζεσαι. Εδω, εγω, δουλευα photoshop σε ενα pentium 3 445MHz με 384 ram. Μιλαμε για υπολογιστη 10+ ετων (ο οποιος, τον αφησα χρονους πριν κανα 6μηνο:p)

Απάντηση: Re: Αγορά laptop

Το έχω και μπορώ να πω οτι παίζει και 1080p απροβλημτιστα...
Έχοντας περάσει από τα χερια μου 2 laptop Fujitsu-Siemens εχω να πω ότι έχουν πολύ καλο value for money και ποιότητα κατασκευής. Εκείνο που με ´χαλασε και στις 2 περιπτώσεις είναι ότι η οθόνη τους είναι πολύ γυαλιστερή και οι ανακλάσεις επάνω της βγάζουν ματι. Αυτή είναι και η αιτία που το επόμενό μου δεν θα είναι FS.

Εγώ αντιθέτως έχω να πω τα χειρότερα για την fujitsu siemens...
Εχω το προβληματικό m3438g, που αν δείτε στο δίκτυο, τα μισά έχουν κάψει κάρτα γραφικών. Είχαν πρόβλημα υπερθέρμανσης, και πρόβλημα με τoν sata raid, που κάνει τον δίσκο να "lagάρει"... Η fsc ποτέ δεν το παραδέχτηκε, αλλά δήλωσε ότι είναι αναμενόμενο να μην αποδίδει και τόσο καλά, γιατί είναι... λάπτοπ! Αυτά υπάρχουν στο support φόρουμ της, μπορεί να δει ο καθένας.
Να υπενθυμίσω επίσης ότι ειδικά τα amilo δεν είναι κατασκευής fujitsu siemens, αλλά rebranded uniwill (αδερφια των alienware).
Ποιότητα κατασκευής τυπική, σίγουρα προτιμώ το dell της ανηψιάς μου με το οποίο "παίζω" που και που. Για το σέρβις απλά το ξεχνάμε αν λήξει η εγγύηση, από ότι διάβαζα από άλλους ταλαίπωρους τους ζήταγαν σχεδόν 400ε για την κάρτα γραφικών. Επίσης να αναφέρω ότι έχουν τα ίδια σερβις πόιντς με τα acer...

Ομως, πρέπει να πω ότι η 17άρα του, είναι η καλύτερη οθόνη που έχω δει ποτέ σε λάπτοπ.

Δεν θέλω με 17ρα, θέλω 15.4, γιατί τόσο χωράει στην μπροστά θήκη του φωτογραφικού μου σάκου.

Άρα να δω κατά Toshiba μεριά, λέτε?

Ενας toshiba satellite m70 pro που εχω εδω διπλα μου, εχει σοβαρο προβλημα με την οθονη. Ενω ειναι καταπληκτικη η οθονη απο οτι εχω διαβασει εχει προβλημα με τον invertor, και γιαυτο τα παιζει μερικες φορες.

Το θεμα ειναι οτι ΑΝ αρχισει και τα παιζει, δυσκολα σταματαει. Δε ξερω, δε θα τα προτεινα τα toshiba.

Αν ηταν να επιλεξω λαπτοπ εκτος mac, θα πηγαινα μαλλον σε hp, τα οποια ομως ειναι μαλλον ασχημα. Turbo-X ουτε να το συζητας παντως. Για τα acer, δεν εχω προσωπικη αποψη, αλλα απο αλλους ακουω οτι ειναι καλα κι απο αλλους οτι ειναι για πεταμα.

Ο πατέρας μου έχει toshiba, ευχαριστημένος είναι, αλλά είναι πιο παλιό μοντέλο. 2 χρόνια εγγύηση έχουν πάντως. Αυτό πχ τι λέει?