Αγορά LCD 32"-Γνώμες για συγκεκριμένα μοντέλα

Flyer5

New member
22 January 2009
29
Καλησπέρα σε όλους.Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω για lcd περιμένοντας να μάθω μερικά πράγματα για να ξέρω τι να επιλέξω.Δεν έχω πολλές γνώσεις και θέλω τη βοήθεια σας.Έχω καταλήξει σε κάποιες επιλογές και θέλω τη γνώμη σας :grinning-smiley-043
- Η απόσταση θέασης είναι 2,40 με 2,50 μέτρα χωρίς να υπάρχει περιθώριο αύξησης,επομένως προσανατολίζομαι στις 32"
- Η χρήση θα είναι κυρίως για PS3.Θα βλέπω εκεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και όπως είναι λογικό (ελέω B-R player του ps3) θα βλέπουμε και καμιά ταινία.Για τα αναλογικά κανάλια θα διατηρήσω στον ίδιο χώρο την crt 15" να καίει τα βράδυα για να με παίρνει ο ύπνος :-)
- Τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 800 ευρώ
Ακολουθούν οι επιλογές και κάποια θετικά στοιχεία για κάθε μια που είναι προσωπικές εκτιμήσεις/σκέψεις με βάση τα χαρακτηριστικά τους:
1) Samsung LE32A756R : στα θετικά το υψηλό contrast και το update/service μεσω internet
2) Sony KDL-32W4000 : στα θετικά το πως είναι από την ίδια εταιρία που βγάζει το ps3 (αν παίζει κανένα ρόλο βέβαια αυτό για καλύτερα αποτελέσματα) και η σχετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
3) Philips 9603D : στα θετικά η κάλη απόδοση στην κίνηση,όπως έχω διαβάσει κάπου στο φόρουμ,κάτι που ίσως εξισσοροπεί λιγάκι την έλλειψη των 100hz
Μια άλλη σκέψη ήταν η 37LG7000 που είναι και σχετικά φθηνή και έχει τα πάντα αλλά εκτός από τις πολλές ίντσες δεν ξέρω αν έχει δυνατότητα αναβάθμισης firmware μέσω internet,δεν ξέρω αν έχει καλό panel αφού τα 37άρια δεν είναι και τα καλύτερα συνήθως,δεν ξέρω αν υποστηρίζει mpeg-4 στα ψηφιακά και γενικά τα καλύτερα τα έχω ακούσει για sony και samsung στις lcd
Αν έχετε και άλλες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες

Last edited:
42άρα νομίζω είναι λίγο μεγάλη για το χώρο που έχω :chinscratch:
δίνεις ένα πόντο στην 37lg7000.Δώστε τα φώτα σας γιατί εγώ μόνος μου δεν θα αποφασίσω ποτέ :vollkommenauf::bawling:

δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι αλλά σε ένα φίλο που έχει 32άρα σε αντίστοιχη απόσταση μου φάνηκε καλή.Φοβάμαι να μην "κουράζει" τα μάτια αν είναι πολύ μεγάλη.Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.Να πάρω μια απόφαση γιατί έχω μπερδευτεί :smash:
Το φόρουμ είναι καταπληκτικό και κάποια βασικά πράγματα που έχω μάθει για τις lcd είναι από εδώ διαβάζοντας τα post των μελών :grinning-smiley-043

Εγώ είμαι στα 2.8 περίπου με 42" και σίγουρα δεν θα με χαλούσαν οι 47". Do the math ;)

Κατέληξα στην Samsung LE32A756R
Σκέφτηκα για περισσότερες ίντσες αλλά αποκλείωντας τις 37άρες λόγω όχι και τόσο καλών πάνελ θα έπρεπε να πάρω 40άρα,εκεί όμως από αυτές που μου άρεσαν ανέβαινε αρκετά το κόστος (samsung 40le656)
Από δευτέρα θα πάω για αγορά ψάχνοντας λίγο που είναι φθηνότερη

Last edited:
Δεν γίνεται δουλειά!!!!!!!!!Μίλησα με ένα φίλο που έχει καιρό τώρα lcd και μου είπε ότι κάνω λάθος που φοβάμαι τις περισσότερες ίντσες για τα 2,4 μέτρα απόσταση θέασης και θα είναι κρίμα να μην πάρω μεγαλύτερη....μου αρέσει που είπα παραπάνω ότι κατέληξα στην LE32A756R :rofl:
Δεν θα αποφασίσω ποτέ έτσι που πάω :stupido2:
και οκ άντε να δώσω κάτι παραπάνω αφού θα αξίζει αλλά τώρα ξεκινάει άλλο ψάξιμο.Η μια έχει clouding η άλλη έχει μαγουλάδες,ιλαρά και πάει λέγοντας...σε κανά χρόνο θα έχω αποφασίσει:afro::bigcry:

Πάλι αργεί ο server και γιαυτό το ξαναστέλνω.

Last edited:
Καταρχήν ψυχραιμία !!!!
Κατά την γνώμη μου (έχοντας μια 32άρα σε απόσταση 3,5 μ.) η διάσταση της τηλεόρασης σε σχέση με την απόσταση έχει να κάνει (εκτός υπερβολών) με την συνήθεια. Όταν λοιπόν είχα αγοράσει την TV τον πρώτο καιρό μου φαινόταν μια χαρά αλλά τώρα μου φαίνεται μικρή.

ΥΓ. Όταν γύρισα από τις διακοπές το καλοκαίρι όπου έβλεπα σε μια 14άρα ξανά η 32άρα μου φάνηκε ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαχαχαχα.

Επειδή σε ζάλισα μάλλον καλό θα είναι να πας σε περισσότερες διαστάσεις, αφού φυσικά μπορείς να διαθέσεις το αντίστοιχο ποσό για μια καλή TV.

το μέγεθος απλά με απασχολεί στο να μην με ενοχλεί στα μάτια,να μην με κουράζει.Αν δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα οκ,και ποιος δεν θα ήθελε όσο το δυνατό μεγαλύτερη οθόνη άλλωστε.Έχω μείνει στις crt που μας λέγανε "...μην κάθεσαι τόσο κοντά θα στραβωθείς":computer: :stoned::D
θα αναθεωρήσω τις σκέψεις μου και φτου κι από την αρχή το ψάξιμο:a0210:

Στα 3m με 52' , μετά το σοκ των πρώτων ημερών, εύχομαι να ήταν μεγαλύτερη. Όπως σου είπε ο φίλος σου μη φοβάσαι τις ίντσες. Χώστα τώρα αλλιώς θα το μετανιώσεις σίγουρα αν την πάρεις μικρή (42 και κάτω).

Μετά από ψάξιμο και σκέψη κατέληξα στο να αγοράσω τώρα μια 32άρα και αργότερα τσιμπάω μια καλύτερη για το σαλόνι
Με κυριότερη χρήση το gaming (ps3) αλλά και την όσο το δυνατό καλύτερη απόδοση στα τηλεοπτικά κανάλια (δύσκολο για lcd αλλά αυτή θα είναι κυρίως η χρήση της μελλοντικά στο υπνοδωμάτιο) θα ήθελα να μου προτείνετε μια επιλογή-bye-
προσανατολίζομαι στις παρακάτω:
Samsung LE32A756R--->δεν ξέρω τι παίζει με το input lag στα παιχνίδια (αν είναι ορατό και αν διορθώνεται με αναβάθμιση firmware)
Sony KDL-32W4000--->σε reviews αναφέρεται σαν μειονέκτημα το freeview performance
Philips 9603D--->έχω διαβάσει οτι έχει μειονεκτήματα στο hd (upscale/downscale με 1080i αλλά δεν έχω καταλάβει και πολλά)

Last edited:
για να μην λέω ανακρίβειες (είμαι και λίγο άσχετος) αυτό που λέω για την 9603D αφορά το Perfect Pixel HD Engine και κάποια πράγματα που διάβασα για την 7403 σε ένα άλλο νήμα.Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά αφορούσε κάτι με μετατροπές 3:2, 1:1 του σήματος,στοιχεία τα οποία βάσει γνώσεων δεν κατέχω :cool4:

Για να καταθεσω και γω την αποψη μου ζωντας με μια 46'' στα 2,6-3,0 μετρα μετρα απο 8 μηνες πιστευω οτι ειναι μια χαρα (και λιγο μικρη...) οποτε για τα 2,5 40-42'' θα ειναι οκ..
για να το θεσω διαφορετικα βλεπεις τα μεγεθη των τηλεορασεων και απο αυτο που πιστευεις οτι σε καλυπτει παιρνεις το αμεσως μεγαλυτερο

το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που διαθέτω αν πάω σε μεγαλύτερο μέγεθος πιστεύω δεν θα πάρω κάτι καλό.Στις πολλές ίντσες οι τυχόν ατέλειες φαίνονται περισσότερο οπότε θέλεις να είναι και full hd και 100hz και πάει λέγοντας....άντε και ανεβάζεις το ποσό που διαθέτεις,φτάνεις σε κάποιες επιλογές όπως πχ sony 40w4500 και samsung 40le656 ή και 40le756 και μετά αρχίζουν τα clouding της μιας και τα input lag της άλλης και όταν έχεις δώσει αρκετά χρήματα σε ενοχλεί αφάνταστα να υπάρχουν ορατές ατέλειες στην οθόνη.Με βάση τα παραπάνω λοιπόν σκέφτηκα να περιοριστώ αρχικά σε μια οικονομική λύση που θα υποστηρίζει και κάποιες μελλοντικές λειτουργίες (πχ mpeg-4) και θα είναι μια χαρά για ένα υπνοδωμάτιο ώστε να βγει επιτέλους το PS3 από τη crt και να απολαύσουμε κανένα παιχνιδάκι με καλή ανάλυση:joyman:
Σίγουρα όλες οι lcd έχουνε και κάποια ατέλεια,δεν υπάρχει το τέλειο εκτός και αν ξοδέψεις πάρα πολλά χρήματα (2000+ ευρώ και πάλι κάτι θα βρείς να σε χαλάει) απλά έχει σημασία η κάθε ατέλεια να μην επηρεάζει την κύρια χρήση για την οποία θα πάρεις την tv

το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που διαθέτω αν πάω σε μεγαλύτερο μέγεθος πιστεύω δεν θα πάρω κάτι καλό.Στις πολλές ίντσες οι τυχόν ατέλειες φαίνονται περισσότερο οπότε θέλεις να είναι και full hd και 100hz και πάει λέγοντας...

Ναι μεν οι ατελειες μπορει να φαινονται περισσοτερο αλλα και στην μικρη οθονη το καλο υλικο φαινεται πολυ "λιγο"...

Απάντηση: Re: Αγορά LCD 32"-Γνώμες για συγκεκριμένα μοντέλα

το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που διαθέτω αν πάω σε μεγαλύτερο μέγεθος πιστεύω δεν θα πάρω κάτι καλό
για να συμπληρωσω: το μεγεθος μετραει...τουλαχιστον οσο αφορα την τηλεοραση.
Αν δεις HD υλικο σε μια 32'' σε αντιπαραθεση με μια 40-42'' θα καταλαβεις τι εννοω...και επειδη τρωγωντας ερχεται η ορεξη θα δεις οτι ουτε και αυτη δε θα ειναι αρκετη