Αγορά LCD 32"-Γνώμες για συγκεκριμένα μοντέλα

σε αυτό που λές έχεις απόλυτο δίκιο αλλά το θέμα είναι ότι δεν θα αποφασίσω ποτέ:bigcry:
έχω αποκλείσει τις LG διότι δεν υποστηρίζουν mpeg-4 έστω κι αν είναι κάτι μελλοντικό και νομίζω έχουν S-IPS panel,έχω αποκλείσει τις samsung γιατί οι αναφορές για το input lag με προβληματίζουν κι επειδή η κύρια χρήση θα είναι gaming τόσες φορές που το έχω διαβάσει θα το βλέπω κι ας μην υπάρχει:joyman:
Καταλήγω λοιπόν σε sony όπου η 32w4000 έχει λένε χάλια sd σήμα...οκ να πάω σε περισσότερες ίντσες και να την κοτσάρω στο σαλόνι.Να έχει λέω και 100 hz και μόλις το σκέφτομαι αποσύρεται ή δεν υπάρχει ξαφνικά η σειρά w4500 .Οπότε τώρα τι???Σήμερα έλεγα να πάω για αγορά αλλά έτσι όπως πάω δεν θα την πάρω ποτέ...

Last edited:
Ναι μεν οι ατελειες μπορει να φαινονται περισσοτερο αλλα και στην μικρη οθονη το καλο υλικο φαινεται πολυ "λιγο"...
\

Oμως τι απο τα 2 ειναι χειροτερο?

Και εγω για 32'' ψαχνω .Πηγα σε εναν φιλο που εχει samsung 656 η οποια ειναι fullhd και συνδεσα το popcorn hour για να δω hd υλικο ρυθμισμενο στα 1080p 60hz τα οποια 60 δεν τα σηκωνε αφου σε γρηγορες σκηνες εμφανιζονταν κολληματα και κατι τετραγωνακια .Μολις τα εριξα στα 50 hz ολα οκ.Αλλα να δωσω μια 700αρα και να μην μπορω να εκμεταλλευτω πληρως τις δυνατοτητες μιας τηλεορασης δεν το βρισκω και σωστο.Σημερα εμαθα οτι εχει προσφορα μια αλυσιδα καταστηματων την philips 7433d/12 στα 600 ευρω η οποια εχει 100hz hdready.Για την SONY KDL-32V4500 εχει κανεις καμμια γνωμη??

σε αυτό που λές έχεις απόλυτο δίκιο αλλά το θέμα είναι ότι δεν θα αποφασίσω ποτέ:bigcry:
έχω αποκλείσει τις LG διότι δεν υποστηρίζουν mpeg-4 έστω κι αν είναι κάτι μελλοντικό και νομίζω έχουν S-IPS panel,έχω αποκλείσει τις samsung γιατί οι αναφορές για το input lag με προβληματίζουν κι επειδή η κύρια χρήση θα είναι gaming τόσες φορές που το έχω διαβάσει θα το βλέπω κι ας μην υπάρχει:joyman:
Καταλήγω λοιπόν σε sony όπου η 32w4000 έχει λένε χάλια sd σήμα...οκ να πάω σε περισσότερες ίντσες και να την κοτσάρω στο σαλόνι.Να έχει λέω και 100 hz και μόλις το σκέφτομαι αποσύρεται ή δεν υπάρχει ξαφνικά η σειρά w4500 .Οπότε τώρα τι???Σήμερα έλεγα να πάω για αγορά αλλά έτσι όπως πάω δεν θα την πάρω ποτέ...

με προσωπικη εμπειρια με την 32W4000 σου διαβεβαιώ οτι μονο χαλια δεν ειναι το τηλεοπτικο σημα,το αντιθετο

λοιπόν...μετά από εκτενές ψάξιμο καταλήγω (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω:hmmmm2:) στην KDL-40W4000 και ο θεός βοηθός:smile:
για hd σήμα έχω διαβάσει τα καλύτερα,για sd τι λέει?Πιστεύετε υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα(1000 ευρώ) samsung και sony με ενδιαφέρουν με κύρια λειτουργία ps3 και τηλεόραση (η crt θα πάρει πόδι γιατί αν προσαρμόζω τα μάτια από 42" σε 15" στο καπάκι θα αποκτήσω ημικρανίες)

GeoGeoGeo ευχαριστώ για την ενημέρωση.Οπότε η 40άρα θα είναι ακόμη καλύτερη αφού έχει κάποια extra ( Live Colour Creation και x.v.Colour)

πάντως αν δεν υπάρχει θέμα input lag πιο πολύ μου αρέσει η Samsung LE40A756R και από design αλλά και σε χαρακτηριστικά
πω πω τόσο ψάξιμο ούτε όταν πήρα αυτοκίνητο:violent-smiley-011:

τα χαρακτηριστικα και το design δεν κανουν την τηλεοραση(οχι οτι ειναι κακη η συγκεκριμένη)

Σήμερα είχα το χρόνο να κάνω μια βόλτα από διάφορα καταστήματα.Δεν έβγαλα και πολλά συμπεράσματα αφού οι περισσότερες lcd ήταν τέλειες στα demo τους και ψιλοχάλια στο sd...Μερικές ειδικά είχαν τόσο χάλια ρυθμίσεις σε κάποια καταστήματα που αδικούνταν από αυτο που παρουσίαζαν.Ο πωλήτης σε ένα από αυτά μου πρότεινε την επιλογή της 32w4000 για τη χρήση που τη θέλω αφού (και δεν έχει και άδικο) η 40άρα σε κοντινή απόσταση ενδέχεται να κουράζει στο sd σήμα.Εγώ σαν κλασσικός ψείρας γλυκοκοίταζα το 10-bit panel της 40w4000 και τα Live Colour Creation και x.v.Colour που διαθέτει επιπλέον της αντίστοιχης 32άρας :eating: κι ας μην ήξερα αν αξίζει να τα λαμβάνω υπόψιν μου:sheep:
Γενικά διαπίστωσα και κάποια άλλα ενδιαφέροντα:
-Σε αρκετά μοντέλα αυτό που κάνουν τα 100hz δεν μου άρεσε,είναι σαν να έχεις βάλει την ταινία στο "γρήγορο" και με κούραζε αρκετά
-Ξαφνικά η sony,με την έλλειψη της 40w4500,είναι απούσα σε μια εμπορική κατηγορία τηλεοράσεων (40 ίντσες,full hd,100 hz,αποδεκτή αναλογικά τιμή)
-Όλες οι τηλεοράσεις στο κατάστημα φαίνονται μικρές,αν μπορούσες θα έπαιρνες 150 ίντσες:stoned:

Μ'αυτά και με τα άλλα λοιπόν πιο πολύ ώρα ασχολήθηκα με την sony 40w4000 και την samsung 40le656 με τις sony γενικότερα να με κερδίζουν και με την απορία αν αξίζει να στραφώ στην 656 λόγω των 100hz.Mετά ήρθε στο μυαλό το mpeg-4 της sony και το σκεπτικό ότι όταν και όποτε βγούν τα ψηφιακά κανάλια στην Ελλάδα (αν και όταν) θα έχεις μια έτοιμη tv που και μεγάλη να είναι,το ψηφιακό σήμα θα είναι καλό και δεν θα σε βασανίζει οπτικά σαν το sd
Κάπου εκεί την έκανα με το ερώτημα του αναποφάσιστου να με βασανίζει:
"Το ps3 πότε θα βγεί επιτέλους από τη crt οέο???":computer:

\

Oμως τι απο τα 2 ειναι χειροτερο?

To χειροτερο ειναι να παρεις μια τηλεοραση που σε ενα μηνα θα οσυ φαινεται μικρη και να κλαις τα λεφτα σου μετα...-bye-

Οπως ελεγε και ενας σε ξενο φορουμ...

"TVs start to shrink the minute you install them..."

Μελεταω εντατικα την αγορα των τηλεορασεων τους 6 τελευταιους μηνες και δεν εχω πειστει ακομα γι αυτο που λες

Εννοω πως αν καποιος ειχε πριν μικροτερη πως ειναι δυνατον η καινουργια να του φαινεται μικροτερη ?

κι αν δεν ειχε καθολου τοτε μαλλον το μεγεθος ειναι το μικροτερο απο τα προβληματα του

κι αν απλως ειναι καποιο κολλημα των "συνειδητοποιημενων" καταναλωτων να αγοραζουν ολοενα μεγαλυτερη τοτε που σταματα αυτο? στις 52"? στις 60"? στις 70"? Κια μετα τι? προβολεας με ακομα μεγαλυτερο πανι?Κι αν δεν επαρκει το Budget?

Ακομα κι ετσι θες να μου πεις οτι θα υπαρχουν πολλοι με 60αρα δυστυχισμενοι επειδη η τηλεοραση τους ειναι μικροτερη απο την 70αρα???

Υ.Γ.
Σιγουρα παντως δεν αρχιζεις να μικραινεις εσυ απο τη στιγμη που την εγκαθιστας.

Last edited:
δε σου φαινεται μικροτερη απο την προηγουμενη...απλα αλλαζουν οι προσδοκιες σου και ταυτοχρονα συνηθιζεις κιολας...

Οταν εχεις μια 20αρα CRT εδω και 10 χρονια, δεν εχεις απαιτησεις απο αυτην, το μυαλο σου ειναι σε mode "να κανω τη δουλεια μου". Οταν πας και σκασεις τωρα τα λεφτακια σου για την 40αρα που φαινομενικα ειναι τεραστια, και σου φευγει και ενα σεβαστο ποσο απο την τσεπη ξαφνικα εχεις απαιτησεις και στο μεγεθος οπως και σε ολα (ποιοτητα κλπ). Εντωμεταξυ την βαζεις και ενω την πρωτη εβδομαδα σου φαινεται μεγαλυτερη απο την παλια σου, μετα συνηθιζεις και μετα απο κανα μηνα αρχιζεις να σκεφτεσαι "δε θα με χαλαγε και μεγαλυτερη να ηταν τελικα....". Εκει βεβαια πρεπει να μπει η λογικη και να βαλει φρενο γιατι αλλιως θα παιρναμε τηλεοραση καθε 3 μηνες....

Ειναι καθαρα ψυχολογικο δηλαδη το θεμα....αλλα καλως η κακως συμβαινει. Το θεμα ειναι να μπορεσεις καπου να το κουμανταρεις με τη λογικη...

1) αν καποιος ειχε 20αρα CRT εδω και 10 χρονια κατ'αρχας εχει τη συμπαθεια μου.-bye-Προφανως και δεν τον ενδιαφερουν τοσο οι τεχνολογικες εξελιξεις στο συγκεκριμενο τομεα ωστε να εχει γνωσεις και απαιτησεις επι του θεματος.Εκτος αν σκοπευει να ξαναγορασει τηλεοραση μετα απο 10 χρονια οποτε παω πασο

2)Το "συνηθιζεις" οπως λες ειναι ψυχολογικο θεμα και σιγουρα δεν μπορεις να αφηνεις τις ψυχολογικες παρορμησεις να καθοριζουν την καταναλωτικη συμπεριφορα σου.Υπαρχει και η (κοινη) λογικη.

3)Για μενα ισχυει ποιοτητα>>>μεγεθος.Φυσικα δε θα παρω και το Aquos Fulltouch 931SH με οθονη 3.8"-1024 x 480 pixels , με αυτη τη λογικη.ΑΛλα πιστευω πως υπαρχει ενα ιδεατο μεγεθος για καθε αποσταση θεασης και δεν ισχυει απλα ενας αυταποδεικτος κανονας "bigger is better".Επισης εχει να κανει και με τη χρηση που προοριζεις την καθε οθονη.Π.χ ενα monitor PC και 24ρι να ειναι δεν πειραζει κι ας εισα στα 50εκ διοτι χρειαζεσαι την παραπανω λεπτομερεια & μεγεθος για εργασια με το ποντικι περιηγηση κτλ.Βεβαια και δω η "μοδα" επιτασσει 32αρα...(να μπω καποια σε εφορια με 32αρια monitor και δελω τπτ αλλο)

3)τελος πολυ σημαντικος ειναι και ο χωρος που θα τοποθετηθει.Το επιπλο, το τι υπαρχει περιμετρικα κτλ.Φαντασου να χωραει οριακα διπλα σε πορτα και το bezel της να εμποδιζει την εισοδο(!).

επειδή το έψαξα αρκετά αλλά καθένας έχει διαφορετική άποψη,τα 100 hz παίζουν ρόλο στο gaming ή τα απενεργοποιείς οπότε είναι "άχρηστα"?

Είμαι ανάμεσα σε SONY 40W4000 και SAMSUNG 40LE756 (φθηνότερη και όχι πολλές διαφορές η 656 αλλά δεν έχει mpeg-4)
θέλω sony,αλλά στα 100hz δεν έχει κάτι αυτή τη στιγμή σε τιμή γύρω στα 1000-1200 ευρώ και δεν θα περιμένω την άνοιξη που θα έρθουν νέα μοντέλα ούτε πότε θα έρθει ξανά η W4500
Aν δεν αποφασίσω θα πάρω τώρα μια 32άρα για το υπνοδωμάτιο και αφήνω την "καλή" μελλοντικά για το σαλόνι που σηκώνει και μεγάλο μέγεθος γιατί στο υπνοδωμάτιο ακόμα και η 37άρα θα είναι σαν παρκαρισμένο πούλμαν (πρόβλημα χώρου)

μια απορία αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...
αυτό που παρατηρώ σε κάποιες lcd με 100 hz που είναι σαν να βλέπεις την ταινία στο γρήγορο,σαν να κάνει την κίνηση να μοιάζει κάπως αφύσικη,δεν ξέρω πως να το περιγράψω διαφορετικά ή πιο σωστά...έχει κάποιο τεχνικό όρο?γνωρίζει κάποιος πως περιγράφεται?πχ πως λέμε clouding,ghosting κτλ για αυτό υπάρχει αντίστοιχος όρος/περιγραφή?
το έχω δει και σε πανάκριβη tv τεραστίων διαστάσεων (δεν θυμάμαι μάρκα) και δεν μου αρέσει,με κουράζει.Είναι όχι και τόσο καλή διαχέιρηση των frames σε μεγαλύτερες συχνότητες (100-200 hz) σε κάποια μοντέλα ή έτσι είναι όλες όσες έχουν ενεργοποιημένα τα περισσότερα hz?

μια απορία αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...
αυτό που παρατηρώ σε κάποιες lcd με 100 hz που είναι σαν να βλέπεις την ταινία στο γρήγορο,σαν να κάνει την κίνηση να μοιάζει κάπως αφύσικη,δεν ξέρω πως να το περιγράψω διαφορετικά ή πιο σωστά...έχει κάποιο τεχνικό όρο?γνωρίζει κάποιος πως περιγράφεται?πχ πως λέμε clouding,ghosting κτλ για αυτό υπάρχει αντίστοιχος όρος/περιγραφή?
το έχω δει και σε πανάκριβη tv τεραστίων διαστάσεων (δεν θυμάμαι μάρκα) και δεν μου αρέσει,με κουράζει.Είναι όχι και τόσο καλή διαχέιρηση των frames σε μεγαλύτερες συχνότητες (100-200 hz) σε κάποια μοντέλα ή έτσι είναι όλες όσες έχουν ενεργοποιημένα τα περισσότερα hz?

Δεν έχει να κάνει με την υψηλή συχνότητα, αλλά με τον τρόπο που αυτή επιτυγχάνεται, δηλαδή με την δημιουργία νέων frames:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35151

Αυτές τις μέρες πήγα σε αρκετά καταστήματα να δώ από κοντά τις tv για να έχω μια καλύτερη εικόνα.Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η ιδανική αγορά για τις προτιμήσεις μου (χρώμα,κίνηση,panel,κτλ) είναι μια sony με motionflow.Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ή μάλλον μετά την "εξαφάνιση" της W4500 υπάρχει αλλά σε τιμή με εκκίνηση κάτι παραπάνω από 1600 ευρώ τα οποία δεν διαθέτω...Οπότε καμία απόφαση ακόμα:chinscratch:

Ξεκινάς για μια φθηνή 32άρα,μετά διαπιστώνεις ότι στην υψηλή ανάλυση τη διαφορά μεταξύ άλλων την κάνει και το μέγεθος,πάς σε μεγαλύτερη οπότε αυτομάτως ανεβαίνει το μπάτζετ,και εκεί θέλεις και 24p και 100hz και όλα τα καλά...Το υψηλότερο μπάτζετ σημαίνει και περισσότερο ψάξιμο για να μην πάρεις με τόσα χρήματα γουρούνι στο σακί,και κάπου εκεί συναντάς τα τερτίπια της κάθε tv και προβληματίζεσαι...Περνώντας αυτό το στάδιο κατέληξα ότι γουστάρω με χίλια τις sony και θα προτιμούσα δίνοντας τόσα χρήματα να διαθέτει και motionflow και δεν υπάρχει διαθέσιμο μοντέλο σε μια τιμή γύρω στα 1000-1200 εύρω.Αν περιμένω την άνοιξη που θα έρθουν τα νέα μοντέλα και κανένα review για να δώ τι ρόλο βαράει η κάθε μια,του χρόνου τέτοιο καιρό με βλέπω να ψάχνομαι ακόμα:afro:
μάλλον για μια 32αρούλα με κόβω που θα κάνει το μόνιτορ του ps3 στο υπνοδωμάτιο,αλλά πχ 800 ευρώ (32W4000) για 32άρα??????είναι πολλά....οπότε φτου κι από την αρχή:computer::smile: