Αγορά LCD 32"

John_3

New member
2 December 2008
3
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας LCD 32" και μετά απο έρευνα(δεν είμαι τελείως άσχετος) κατέληξα στις εξής:
1. PHILIPS PFL7403D
2. LG 7000 SCARLET
3. SAMSUNG LE32A656
4. SONY KDL-32W4000

Η χρήση θα είναι σε δωμάτιο,απόσταση 2.5 μέτρα,και θα χρησιμοποιηθεί 50% για τηλεόραση,25% DVD KAI 25% PS3...
Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 800 ευρώ και θα ήθελα την γνώμη σας.
Ευχαριστώ πολύ!

Εγώ θα σου πρότεινα, εφόσον το budget σου είναι στα 800, να κοιτάξεις ανάμεσα σε:

Panasonic 42PZ/X 8/80
Sony 40L4000
Samsung 40A536/615

Για 2,5 μέτρα η 32άρα είναι μικρή και τα μοντέλα που αναφέρεις ακριβά...

Νομίζω πως έχεις κατασταλάξει στις καλύτερες επιλογές που είναι εντός budget σου.

Αν αναφερόσουν στις 40άρες θα σου πρότεινα κάποια από τις δύο τελευταίες, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι ισχύει με τα πάνελ που φοράνε οι 32άρες.

Σας ευχαριστώ!Βασικά βρίσκω μέσω γνωστού και την SAMSUNG LE32A756..865 ευρώ!!!!!
Που την θεωρώ τρομερή και πως τα "φοράει" σε όλες τις προηγούμενες..
Τρομερά δύσκολη απόφαση,έχω μπλοκάρει τελείως..

Σας ευχαριστώ!Βασικά βρίσκω μέσω γνωστού και την SAMSUNG LE32A756..865 ευρώ!!!!!
Που την θεωρώ τρομερή και πως τα "φοράει" σε όλες τις προηγούμενες..
Τρομερά δύσκολη απόφαση,έχω μπλοκάρει τελείως..

δεν ειναι και καμια τρομερη τιμη...

http://www.skroutz.gr/s/57529/Samsung-LE32A756-32%27%27.html?keyphrase=32a756

ωστοσο δεν πρεπει να εχει καμια αισθητη διαφορα απο την 656 αρα δε ξερω αν αξιζει αφου ασχετως απο που την παρεις θα εχει ~100 ευρω πανω...

Γεια σας παιδιά,

ακριβώς το ίδιο προβλημα έχω κι εγώ με τον φίλο John_3..
Είμαι κολλημένος ανάμεσα στην LG 32LG7000 και SAMSUNG LE32A656 που αναφέρονται και πιο πάνω και δεν μπορώ να αποφασίσω με τίποτα..Αν και δύσκολο να διαλέξει κάποιος τι θα προτείνατε?

Υγ:με βάση αυτό η samsung έχει SPVA panel..ψάχνω για την lg τώρα

Last edited:
Η lg απ' ότι λέει εδώ και σε κάποια άλλα site που βρήκα στο google έχει S-IPS panel...

Ελπίζω να σας βοήθησα έστω και λίγο και να μου δώσετε κάποια απάντηση !

υγ:Δεν κατάφερα να κάνω 2ο edit..

Εγώ τελικά πήρα την Philips 9603D στα 640 ευρώ.. δεν είχα ασχοληθεί ξανά μαζί της απλά την είδα στο κατάστημα και μου έκανε τη διαφορα..έριξα μια ματιά στα γρήγορα στο internet και την χτύπησα...βασικό ρόλο βέβαια έπαιξε και η τιμή καθώς τη συγκεκριμένη κατω απο τα 800 ευρώ δεν την εχω δει κάπου..Εντυπώσεις τώρα μόλις μου την φέρουν στο σπίτι..

Εγώ τελικά πήρα την Philips 9603D στα 640 ευρώ..

Καλορίζικη και καλοθέατη!
Πού την βρήκες σε τέτοια τιμή ? (αν δε γίνομαι αδιάκριτος)
Από την ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ Philips 37PFL7662D που έχω εδώ και 16 μήνες είμαι ευχαριστημένος.
Απλώς τώρα ψάχνω 32 για αντικατάσταση pc monitor + mkv1080p και σκέφτομαι την 32LG7000 ή την 32LG5700 και είμαι σε δίλημμα, ως προς την ανάλυση που θα έχω στο pc

Καλορίζικη και καλοθέατη!
Πού την βρήκες σε τέτοια τιμή ? (αν δε γίνομαι αδιάκριτος)
Από την ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ Philips 37PFL7662D που έχω εδώ και 16 μήνες είμαι ευχαριστημένος.
Απλώς τώρα ψάχνω 32 για αντικατάσταση pc monitor + mkv1080p και σκέφτομαι την 32LG7000 ή την 32LG5700 και είμαι σε δίλημμα, ως προς την ανάλυση που θα έχω στο pc

Από το public, είχε χθες -20% σε όλες τις τηλεοράσεις..μου το σφυρίξανε και έτρεξα αμέσως..πάντως και τα 799 που την έχει χωρίς την έκπτωση είναι ότι φθηνότερο έχω βρει για τη συγκεκριμένη..

Την LG7000 τη σκεφτόμουν κι εγώ..μέχρι που την είδα από κοντά..δυστυχώς στα δικά μου μάτια έχανε αρκετά απέναντι στον ανταγωνισμό...samsung a656, philips 9603, sony w4000 έδειχναν πολύ καλύτερα

Καλησπέρα! Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!

Είμαι καινούργιος στα πράγματα των τηλεοράσεων (και στο forum...συγχωρέστε τις όποιες βλακείες) μέχρι που μου ήρθε από το πουθενά μία ευκαιρία για LCD 32".

Ακολουθώντας τις πολύ ωραίες προτάσεις του sticky "Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..." (του Γιώργου) αναφέρω τα εξής:

Ποσό διάθεσης: το πολύ 700 .
Περιορισμός επίπλου: πλάτος=850 mm και βάθος=500 mm.
Απόσταση θέασης: από 1,5 - 3,5 m.
Λόγος χρήσης: τηλεόραση και αναπαραγωγή DVD κυρίως και μέτρια χρήση παιχνιδομηχανής Playstation 2.

Η τηλεόραση που έχω βρει είναι η Samsung LE32A558P3F LCD TV 32" Full HD
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1105833&OTHONILCDTVDIAGONIOS=32+inches&Manufacturer=Samsung&category=69980053&catalog=19

και η SONY KDL-32V4000E BRAVIA 32'' LCD TV
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.160400

Έχω βρει πολλές πληροφορίες που δε μπορώ να τις ταξινομήσω σωστά στο μυαλό μου γιατί δε ξέρω πολλά από τηλεοράσεις...

Καταρχάς υφίσταται λογικά LCD 32" και να είναι Full HD, γιατί διάβασα ότι γενικά οι LCD 32" κανονικά είναι HD Ready (720p ή σε 1080i);

Δεύτερον μήπως αξίζει να κατέβω σε ίντσες (δηλαδή στις 26") για καλύτερα;

Διαβάζω εδώ κι εκεί ότι πλέον είναι καλύτερο να αγοράσεις Full HD. Άρα τότε ίσως πρέπει να πάω στις 37" για παράδειγμα;

Τα έχω μπλέξει...Γενικά παρατηρώ μία προτίμηση για Samsung και θα ήθελα να κινηθώ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αν μπορούσατε να βοηθήσετε, γιατί ειλικρινά δεν εμπιστεύομαι κανέναν μαγαζάτορα από Πλαίσιο,Mediamarkt,Κωτσόβολο κλπ...

Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά!!!

Στέφανος

Απάντηση: Re: Αγορά LCD 32"

Καλησπέρα και πάλι!

Είδα και αυτή

Sony Bravia KDL-32V4500 LCD TV 32'' HD Ready
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...D+Ready+/+1080p&category=69980053&catalog=19#

Αξίζει; Βλέπω ότι είναι HD Ready.Έτσι θα έπρεπε να είναι ή τελικά αντέχουν και Full HD οι 32";
Με μια γρηγορη αναζητηση υπαρχει και πιο χαμηλη τιμη http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?18501
οσο για την αναλυση που λες δεν ειναι θεμα εαν αντεχει το πανελ αλλα ποσο σε αυτες τις ιντσες σου ειναι χρησιμη.

Γενικότερα έχω την εξής απορία:

Σκεφτόμενος το μέλλον μήπως είναι καλύτερα να πάρω Full HD; Και αυτό γιατί διότι στο μέλλον τα ψηφιακά θα παίζουν 1080p; Ή και τα 720p είναι μέσα στο παιχνίδι τελικά;
Και μετά το άλλο πως θα καταλάβω αν παίζει σε mpeg4 που λέγεται ότι συμφώνησαν τα ιδιωτικά ανάλια για 2012;

Σας παραθέτω το άρθρο που διάβασα για το mpeg4.

http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=25419

Άρα μήπως πρέπει να ψάχνω για LCD μόνο με ψηφιακό δέκτη mpeg4; Γιατί απ'ότι είδα καμία από αυτές που προτίνω δεν έχει τέτοιo δέκτη.Όλες έχουν mpeg2!

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό των φίλων και αποφασισμένος να αγοράσω 32αρα fullHD για δωματιο με αποσταση θεασης 2,00μ. για χρήση περιπου 70% τηλεόραση, 30% DVD (και πιλοτική λειτουργια σύνδεσης με το λαπτοπ μου)
για τα μοντέλα που αποτελούν best value, σύμφωνα με τα παραπανω μου δόθηκε η εντύπωση πως τα δυνατα του σημεια ειναι τα...

Samsung 32A756 ---> DNI επεξ. εικονας , IDTV
(από 740)

Sony Bravia KDL-32W4000 ---> mpeg4 , Bravia engine 2
(από 760-1080)

Philips 32PFL7803/10 ---> Pixel Plus 3 , DVB
(από 660-835)

πρέπει να δώσω σημασια σε αντιθέσεις, αποκρίσεις, φωτινότητες ή η καθε εταιρία μετραει με δικα της στανταρ οπότε βγαζει οτι της αρεσει...

Καποιος που έχει αγορασει τις παραπανω μπορει να δωσει ενα review όσο υποκειμενικο και αν είναι...

Ψηφιακα σηματα νομιζω πως δεχονται όλες όμως καταλαβαινω πως η απεικονιση σε κατασταση τηλεόρασης εξαρτάται από την λήψη της κεραίας και μονο...
Είμαι με εσωτερικη αυτη την στιγμή και καταλαβαινω πως εσωτερικη και TFT δεν ταιριαζουν και πολύ...
Να κοιτάω και για κανενα φτηνό πιάτο...???

Τι θεωρείται καλύτερο "set up" για οχι πολύ ψαγμενο και ενημερομενο χρήστη...
Ευχαριστω προκαταβολικά