Αγορά LCD 40''. Ποια όμως, ποια?

serafeim

New member
25 September 2007
31
0
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα παιδιά,

Είμαι καινούργιος στο foroum του AVCLUB και θα ήθελά την βοήθεια σας για την αγορά μιας LCD 40''.
Επειδή είναι πάρα πολλά τα μοντέλα που υπάρχουν σε 40'' και την τελευταία εβδομάδα κοντεύει να μου σαλέψει, θα ήθελα πάρα πολύ να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μέσα στο μυαλό μου.
Καταρχήν η απόσταση είναι 3-3.5m.
Η χρήση της τηλεόρασης είναι για:
Επίγεια κανάλια: 30%
Δορυφορικά κανάλια: 30%
DVD: 30%
PS3: 10%
Το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 2000€.
Σύμφωνα με τα παραπανώ ποια είναι κατά τη γνώμη σας η καλύτερη επίλογή?
Ετχαριστώ

Πότε υπολογίζεται να βγει η καινούργια Sony? Απ'όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής εδώ μέσα, είναι καλύτερα να είναι full HD με 100ΗΖ? Είμαι άσχετος και γι'αυτό συγχωρέστε με για τις ερωτήσεις.

Τα 100ΗΖ βοηθανε στην κινηση και περισσοτερο στις γρηγορες σκηνες. Υπαρχουν ομως και αναφορες (δες μοντελο Samsung F86) οπου εαν εχεις ενεργοποιημενο το 100Hz δημιουργει καποια σπασιματα στην εικονα. Βεβαια μιλαμε για εξαιρεσεις, γιατι σε ολες τις αλλες περιπτωσεις προσδιδει μια φυσικοτητα στην κινηση.
Το FULL HD ειναι η πραγματικη αναλυση του 1080p (progressive). Οποτε θα εισαι απολυτα καλυμμενος, κανοντας μια μικρη υπομονη σε αναλογικα καναλια, οπου θα φαινονται περισσοτερο οι ατελειες του τηλεοπτικου σηματος, ιδιαιτερα οταν αυτο ειναι αδυναμο.

1.Στα 3.00-3.50 μετρα δεν θα επαιρνα τιποτα λιγοτερο απο 40αρα.
2. Αν στον χωρο σου δεν εχεις πολυ φυσικο φως να κτυπαει την τηλεοραση (πολλα παραθυρα) κοιτα και πλασμα. (panasonic)
3. Στις lcd οι philips και sony που ανφερθηκαν θα ειναι απο τις καλυτερες.
4. Με τα μεχρι σημερα δεδομενα, σε τηλεοπτικο σημα οι hdready 100hz ειναι λιγο καλυτερες απο τις full hd 100hz. Σε λιγο καιρο ομως δεν θα υπαρχουν hd ready. Ολες θα ειναι full hd.

Η Philips 42PFL9732 κυκλοφορει ηδη και μπορεις να την βρεις περιπου στα 2250.
Για τη Sony αναμενουμε...

Σ'ευχαριστώ panosxgr. Ίσως είναι καλύτερα να περιμένω λίγο μέχρι να έρθουν και τα νέα μοντέλα της Sony. Ίσως να ενδιαφερθούν και άλλοι μέχρι τότε και να κάνουμε μια μαζική αγορά για να πετύχουμε καλύτερες τιμές.
Πάντως ανάμεσα σε Sony και Philips, ποιον θεωρείτε πιο αξιόπιστω κατασκευαστή?

Η Sony έιναι πιο αξιόπιστες, άλλα έχουν μόλις 1 χρόνο εγγύηση και για το service δεν εχουμε ακούσει και τα καλύτερα λόγια.
Η 9732 έχει ήδη εμφανίσει πρόβλημα, δεν κλειδώνει το HDMI και μετά απο λίγα δευτερόλεπτα σε πετάει, αναμένεται update του firmware τον Νοέμβριο.

Αυτο που δεν μου αρέσει στις philips είναι ή υπερβολική επεξεργασία της είκονας, χάνει την φυσικότητα της.

Απ'ότι ξέρω όλοι πλέον οι κατασκευαστές δίνουν 2 χρόνια εγγύηση.
Η Sony είναι σίγουρο ότι έχει επεκτείνει την εγγύηση της σε 2 χρόνια εφαρμόζοντας τον νόμο της Ε.Ε.

Θα αξίζει τα λεφτά της. Αυτό είναι το μόνο που με απασχολεί.
Εγώ θέλω να πιστεύω πως ναι. Όσο για την εγγύηση μήπως έκανα λάθος για τα 2 χρόνια της Sony? Αν ξέρει κάποιος ας μας το πει.

Απάντηση: Re: Αγορά LCD 40''. Ποια όμως, ποια?

Εγώ θέλω να πιστεύω πως ναι. Όσο για την εγγύηση μήπως έκανα λάθος για τα 2 χρόνια της Sony? Αν ξέρει κάποιος ας μας το πει.

Εγγυηση SONY = 1 χρονος -bye-

Για τα 2 χρονια της Sony κάνεις λάθος, είναι 1 εδώ στην Ελλάδα.

Τώρα για το αν αξίζει τα λεφτά της ή οχι... έτσι όπως τρέχει η τεχνολογία τίποτα δεν αξίζει τα λεφτά του αφού μετά απο 1 χρόνο έχει ξεπεραστεί. Το θέμα είναι να πάρεις κάτι που καλύπτει εσένα και το πορτοφόλι σου.
Σίγουρα δεν αξίζουν τα πολύ ακριβά μοντέλα που έχουν μικρές διαφορές απο τα κατώτερα αλλα την διπλάσια τιμή.
Και για να λέμε την αλήθεια το καλύτερο value for money αυτη την στιγμή το έχει η 40D3000, έχει την μισή τιμή απο την 40X3000 και αν τις βάλεις να παίξουν δίπλα-δίπλα παίζει και να μην μπορείς να δείς διαφορά.

Πιστεύω ότι τα 2 μοντέλα που θα πρέπει να σε απασχολήσουν είναι Samsung LE40F86 και Sony 40W3000. Έγω προσωπικά είμαι fan της Samsung αλλά με έχει προβληματίσει το γεγονός ότι έχει παρουσιάσει πρόβλημα στα 100Hz. Από την άλλη όμως έχει την καλύτερη απόδοση στο μαύρο από όλες τις LCD που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή και η τιμή της είναι χαμηλή γύρω στα 1800Ευρό.
Για την Sony δεν έχω διαβάσει κάποιο review. Αν ξέρει κάποιος κανα link ας μας το πεί. Για philips πιστεύω ότι υστερούνε κατά πόλυ σε design σε σχέση με την samsung και την sony είναι σαφώς πιο ακριβές και έχουν και προβλήματα.

Επειδη το ακουω συχνα αυτο εδω, οταν λετε προβλημα στα 100Hz των Samsung τι εννοειτε?

Απάντηση: Re: Αγορά LCD 40''. Ποια όμως, ποια?

Επειδη το ακουω συχνα αυτο εδω, οταν λετε προβλημα στα 100Hz των Samsung τι εννοειτε?

Δεν εχει παρουσιαστει σε ολες. Προς το παρον αναφερθηκαν καποια περιστατικα για την F86.