Αγορά LCD έως 500 ευρώ.

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γειά σας παιδιά.

Η τηλεόραση που ψάχνω είναι για την αδερφή μου. Είχε μία 32άρα CRT και δυστυχώς της κάηκε μετά απο περίπου 10 χρόνια. Τώρα ψάχνουμε μια LCD έως 500 ευρώ με όσο το δυνατόν καλύτερη σχέση χρημάτων/ποιότητας εικόνας/ιντσών.

Κοίταξα λίγο και είδα πως υπάρχουν LG, Samsung, Philips κοντά στα 480 ευρώ. Εσείς τί μου προτείνετε?.. Καλύτερα πάντως θα ήμασταν με 40-42 ίντσες. Εγώ προσωπικά έχω μία Philips 42PFL760D/12 με Ambilight η οποία πραγματικά με έχει ευχαριστήσει. Λέτε να πάμε πάλι σε Philips? Έχω δεί LG και Samsung αλλα νομίζω πως η Philips έχει πολύ πιό ωραία και ζωντανή εικόνα.

Έχω μπερδευτεί. Εσείς τί λέτε?

Ευχαριστώ πολύ!

Θα πρότεινα Panasonic U30 ή με μια μικρή υπέρβαση LG PV350. Για LCD σε τέτοια χρήματα δεν υπάρχει κάτι ποιοτικότερο από αυτές τις δύο. Εκτός αν υπάρχει πρόβλημα με έντονο φωτισμό, άρα και η επιλογή μιας LCD είναι ουσιαστικά μονόδρομος... :guitarist:

Last edited:
Μου φαίνεται πολύ ωραία αυτή η LG Led TV 42". Για plasma δεν είμαστε γιατι έχει πολύ φώς το σαλόνι.. οπότε θα καθρεφτίζει...

Και οι δυο LCD ειναι. Το οτι η μια εχει φωτισμο απο LED δεν την κανει καλυτερη απο την Samsung.

Αντιθετα τα 100 Hz ακομη και αν στις LG δεν λειτουργουν 100% οπως θα επρεπε ειναι κατι απειρως πιο σημαντικο.

Παιδιά τελικά παρήγγειλα την LG 42LK450. Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή. Την Παρασκευή θα την έχω. Την αγόρασα 438 ευρώ απο...(μπορώ να το πώ?)

To πεις δε το πεις καλορίζικη η νέα TV!
Καλή περίπτωση στα λεφτά που έδωσες, αν και ξεκινά από 425 απ'ότι είδα.
Αναλόγως που βρίσκεσαι βέβαια.

Μένω Αθήνα. Ευχαριστώ πολύ! Σήμερα θα την έχω το απόγευμα στο σπίτι...καλιμπράρισμα και καλοδούλευτη..

:)

θα μπορούσες να μας ενημερώσεις μιας και δεν υπάρχει thread για τη συγκεκριμένη τηλεόραση;; κι εγώ την είδα από κοντά σήμερα στα 430 στο πλαίσιο και μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να μου φαίνεται τόσο καλή η εικόνα της. τη θέλω για τους γονείς μου αλλά δεν ξέρω αν τα 50hz θα έχουν διαφορά στο ποδόσφαιρο για τον μπαμπά... ο οποίος σημειωτέον έχει και νοβα.. μη του το βγάλω ξινό το φθηνό.. εε;; Υπερίων;;-bye-

Last edited:
θα μπορούσες να μας ενημερώσεις μιας και δεν υπάρχει thread για τη συγκεκριμένη τηλεόραση;; κι εγώ την είδα από κοντά σήμερα στα 430 στο πλαίσιο και μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να μου φαίνεται τόσο καλή η εικόνα της. τη θέλω για τους γονείς μου αλλά δεν ξέρω αν τα 50hz θα έχουν διαφορά στο ποδόσφαιρο για τον μπαμπά... ο οποίος σημειωτέον έχει και νοβα.. μη του το βγάλω ξινό το φθηνό.. εε;; Υπερίων;;-bye-

αν μπορείτε σας παρακαλώ θα ήθελα να μου απαντήσετε γιατί Δευτέρα πρωί πρέπει να αγοράσω κάποια για τα γονείδια!!
απ'αυτά που έχω δει ως τώρα μου αρέσει καλύτερα η Panasonic 37E30, τη βρίσκω στα 580 (μακάρι να την έβρισκα τόσο και σε 42'' αλλά θα το παλέψω με τους πωλητές) μετά η LG 42LV4500 με την οποία να πω την αλήθεια δεν τρελάθηκα αλλά στα 550 τη βρίσκω αξιοπρεπή αλλά είδα και την LG42LK450 που όμως έχει τα 50hz στα 430.. επειδή για τους γονείς το οικονομικό έχει σημασία (κι επειδή τους κρατάω με το ζόρι να μην πάρουν το πρωτο πράγμα που θα βρουν μπροστά τους...) θα ήθελα λίγο να μου πείτε αν ο μπαμπάς θα έχει θέμα στο να βλέπει το ποδοσφαιρό του άνετα και η μαμά καθαρά τηλεοπτικό σήμα... αυτά.. ευχαριστώ παιδιά.

Παιδιά μιάς και χθές ήρθε η τηλεόραση και της έκανα τις σχετικές ρυθμίσεις, έμεινα πραγματικά έκπληκτος με την εικόνα της. Δεν το περίμενα με τίποτα να δείχνει τόσο όμορφα! Πολύ ωραία και ζεστά χρώματα, πολύ καλά (και βαθειά!) μαύρα, και πολύ sharp απεικόνιση.

Lisaki2004, επειδή έτυχε να έχει και ποδοσφαιρικό αγώνα σε ένα κανάλι που χάζευα, δεν μπορώ να πώ οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς όπως διάβασα, οι τηλεοράσεις τις περισσότερες φορές σε υλικό SD χρειάζονται το πολύ 34-40Hz. Η διαφορά των 50Hz απο τα 100Hz θα είναι σε κάποιο slow motion οπου εκεί θα χρειαστούν.

Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Α, να προσθέσω και κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση. Το μενού του και γενικά η εναλλαγή των καναλιών κτλ. γίνεται με φοβερή ταχύτητα! Καμμία σχέση με την LG 42" Plasma που αγόρασε πέρισυ ο πατέρας μου!

Αυτά, για ό,τι άλλο μπορείς να με ρωτήσεις!

Έτσι κι αλλιώς όπως διάβασα, οι τηλεοράσεις τις περισσότερες φορές σε υλικό SD χρειάζονται το πολύ 34-40Hz. Η διαφορά των 50Hz απο τα 100Hz θα είναι σε κάποιο slow motion οπου εκεί θα χρειαστούν.

:blink:

Θα ήθελα πολύ να δω πού το διάβασες αυτό... :D

:blink:

Θα ήθελα πολύ να δω πού το διάβασες αυτό... :D

Δυστυχώς δεν έχω Link, πάει καιρός που το διάβασα... Αν υποννοείς οτι δεν είναι έτσι, ναι μπορεί, δεν παίρνω όρκο. Δεν είμαι ηλεκτρονικός. Καλό θα ήταν πάντως να μας εξηγήσεις τί γίνεται τελικά το θέμα "Hz"...

Πάντως γενικά νομίζω πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με τηλεόραση. Το έχω δεί και με τα ματάκια μου γιαυτό το λέω..

Last edited:
σ'ευχαριστώ πολύ, τη χρειαζόμουν αυτή την απάντηση... για τους γονείς μου η τηλεόραση είναι η μόνη ανώδυνη διασκέδαση που έχουν και αφού πληρώνει που πληρώνει ο μπαμπάς τη Νόβα θα ήταν κρίμα να μην παίζει καλά στο ποδόσφαιρο... δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω... 430 ευρώ μοιάζει ευκαιρία, για μεγαλύτερο μέγεθος από 42 η μαμά δε το συζητάει και δεν μπαίνω στη διαδικασία να την πείσω, δικό τους σπίτι είναι ας βλέπουν όπως θέλουν, εδώ είδα κι έπαθα να την πείσω για τα 42.... πάντως η εικόνα της και μενα μου άρεσε ανάμεσα στις άλλες, σχεδόν δεν ξεχώριζε από τις LED και είχε και μια φυσικότητα όχι εκείνο το έντονο και κουραστικό... η μόνη αγωνία μου είναι το ποδόσφαιρο... θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μας το πει επιστημονικά. Εσένα πάντως στο μάτι σου φαίνεται κανονικά, μια χαρά;; δεν κολλάει ούτε αφήνει ίχνος, είναι μια απόλυτ ακινούμενη εικόνα χωρίς κανένα πρόβλημα;;

Παιζει μια χαρα ποδοσφαιρο. Επειδη βλεπω κι εγω πολυ ποδοσφαιρο σου λεω να μη φοβασαι καθολου...! Η τηεορασηη αυτη αξιζει μεχρι κ το τελευταιο cent. Αληθεια..

Δυστυχώς δεν έχω Link, πάει καιρός που το διάβασα... Αν υποννοείς οτι δεν είναι έτσι, ναι μπορεί, δεν παίρνω όρκο. Δεν είμαι ηλεκτρονικός. Καλό θα ήταν πάντως να μας εξηγήσεις τί γίνεται τελικά το θέμα "Hz"...

Πάντως γενικά νομίζω πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με τηλεόραση. Το έχω δεί και με τα ματάκια μου γιαυτό το λέω..

Το τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα είναι στα 50Hz, δεν πάει πιο κάτω, άρα η οποιαδήποτε τηλεόραση, στα 50Hz θα είναι το ελάχιστο με το οποίο θα το προβάλλει.

Μία τηλεόραση LCD που προβάλλει τέτοιο υλικό σε αυτή τη συχνότητα, λόγω της αργής απόκρισης των υγρών κρυστάλλων, δεν είναι σε θέση να δείξει την κίνηση καθαρά, εφόσον αυτή ξεπερνά μια ορισμένη ταχύτητα (μόνο πολύ αργές κινήσεις μπορούν να αποδοθούν καθαρά). Γι' αυτό στα ακριβότερα μοντέλα, επιστρατεύονται τεχνικές επαύξησης της συχνότητας ανανέωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Για παράδειγμα, στο AVClub Motion Test, μια LCD των 50Hz δεν θα δείξει καμμία γραμμή καθαρά (ή μία), μία LCD των 100Hz θα δείξει 2 γραμμές καθαρά και μία LCD των 200Hz θα δείξει 3 γραμμές καθαρά (ή οριακά και την τέταρτη). Σε μία συμβατική CRT των 50Hz φαίνονται και οι 4 γραμμές πεντακάθαρα.

Περισσότερα επί του θέματος, μπορείς να διαβάσεις και στα ακόλουθα νήματα:

100Hz - Motion Blur - Response Time

LCD TV 200 Hz

Frame Interpolation : Βήμα μπροστά ?

Εγώ γιατί δεν την βρίσκω σε αυτήν την τιμή?
Πάνω από 530 :bigcry: