Aγορα LCD/LED - 42-47''

tileorasakias

New member
27 August 2011
66
Mykonos
Διαβαζω διαβαζω διαβαζω εχω στραβωθει...πρωτη φορα θα επενδυσω ενα σεβαστο ποσο για αγορα τηλεορασης και δεν περιμενα οτι ειναι τοσα πολλα που πρεπει να ξερεις :)

Για να μην κουραζω...

Ψαχνω τηλεοραση με αποσταση θεασης περιπου 2,5 μετρα με τα παρακατω χαρακτηριστικα να εχει

42'' η 46'', 47''
LED
3D
smart tv
Wireless internet
100hz τουλαχιστον εννοειται
Budget: 800-900 Ευρωπαιους

Για γενικη χρηση αλλα ειμαι πολυ φαν των ταινιων και επισης μπορει καποιες φορες να ερχετε και ενα PS3 για gaming...αλλα ενταξει δεν ειναι με απασχολει τοσοοοο πολυ αυτο, plasma βασικα για gaming η LCD? λενε πλασμα γιατι εχουνε ελαχιστο χρονο αποκρισης σωστα?

Καποιες τηλεορασεις που εχω κοιταξει ειναι οι εξης:

LG 42/47 LW 5500
LG 47LW4500 (ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ LW 5500)
LG 47LW451C
Samsung UE46D6200 (ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ..)

Επισης διαβασω γενικα επισης οτι η lcd/led ειναι πολυ καλες ιδιαιτερα οταν εχει πολυ φως, προσωπικα βεβαια συνηθως η τηλεοραση ανοιγει απο το απογευμα και μετα και οχι συνηθως κατα την διαρκεια της ημερας..

Και το τελευταιο για την καταναλωση ενεργειας που σαφως οι πλασμα τηλεορασεις καταναλωνουν πολυ περισσοτερο αλλα σε νουμερα αυτο τι σημαινει ρε παιδια? μπορει να μου δωσει καποιος ενα παραδειγμα?
γιατι αν μιλαμε πχ οτι δινω τον μηνα 10 ευρω για την led και με την πλασμα 13 ε τωρα δεν θα κολησουμε στα 3 ευρω.

Δεν ξερω γιατι ψιλοσνομπαρω τις πλασμα...ισως γιατι θεωρω οτι τεχνολογικα η LED ειναι μπροστα?

Και το τελευταιο για την καταναλωση ενεργειας που σαφως οι πλασμα τηλεορασεις καταναλωνουν πολυ περισσοτερο αλλα σε νουμερα αυτο τι σημαινει ρε παιδια? μπορει να μου δωσει καποιος ενα παραδειγμα?
γιατι αν μιλαμε πχ οτι δινω τον μηνα 10 ευρω για την led και με την πλασμα 13 ε τωρα δεν θα κολησουμε στα 3 ευρω.

Παράδειγμα μεταξύ μίας Samsung 40D6530 και μιας Panasonic TX-P42G30, ρυθμισμένες στην ίδια φωτεινότητα:

JL_? said:
Η διαφορα ποσοστιαια ειναι 62,50% (80 εναντι 130).

Mη μένεις στο ποσοστό, αλλά δες τις απόλυτες τιμές: αν τις δουλεύεις 10 ώρες τη μέρα, η τηλεόραση των 130W θα κάψει 178 KWh περισσότερο το χρόνο, από την τηλεόραση των 80W. Με τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνεις από 10,67 έως 16,15 ευρώ (αναλόγως κλιμακίου κατανάλωσης και συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) παραπάνω ρεύμα το χρόνο.

Αν αναλογιστείς και το ότι η τηλεόραση των 130W μπορεί να έχει τιμή αγοράς μερικές εκατοντάδες ευρώ μικρότερη από της τηλεόρασης των 80W, το όποιο κέρδος της κατανάλωσης έχει εξανεμιστεί...

Δεν ξερω γιατι ψιλοσνομπαρω τις πλασμα...ισως γιατι θεωρω οτι τεχνολογικα η LED ειναι μπροστα?

Edge LED= LCD πανελ με φωτισμο απο λαμπακια LED περιμετρικα της οθονης.

Κυρια πλεονεκτηματα το μικρο παχος και βαρος και τα αυξημενα περιθωρια κερδους για τις εταιρεις.

Αν αποφασισεις οτι δεν σε ενδιαφερει ο σχεδιασμος και η διαφημιση αλλα η εικονα τοτε κοιτας για πλασμα.

Re: Απάντηση: Aγορα LCD/LED - 42-47''

Edge LED= LCD πανελ με φωτισμο απο λαμπακια LED περιμετρικα της οθονης.

Κυρια πλεονεκτηματα το μικρο παχος και βαρος και τα αυξημενα περιθωρια κερδους για τις εταιρεις.

Αν αποφασισεις οτι δεν σε ενδιαφερει ο σχεδιασμος και η διαφημιση αλλα η εικονα τοτε κοιτας για πλασμα.

Ενοιτε και με ενδιαφερει η εικονα! Εχετε καποια μοντελα να μου προτεινετε σε πλασμα βαση των προαναφερθεντων χαρακτηριστικων που την θελω??

Ευχαριστω παιδια!

Δεν σε συμφερει να δωσεις τοσα λεφτα για τηλεοραση HD Ready.

Στα ιδια λεφτα και λιγοτερα υπαρχει η LG 50PV350 που ειναι FullHD.

Αλλιως κοιτα την Panasonic 46ST30....

http://www.skroutz.gr/s/338887/Panasonic-TX-P46ST30E.html

H Panasonic που προτεινες φαινεται πολυ καλη! και 3Δ και ακριβως στα λεφτα μου,

Η Ονομαστική κατανάλωση που αναφερει τι σημαινει ακριβως? Ονομαστική κατανάλωση 305 W Κατανάλωση (μέση, σε λειτουργία)*** 159 W

καποιος μου ειπε η Panasonic ειναι η καλυτερη στης πλασμα? και οτι η Panasonic ητανε η εταιρεια που εβγαλε την τεχνολογια πλασμα πρωτη και οι αλλες εταιρειες την πειρανε απο την Panasonic? δεν ξερω αν ισχυει αυτο και μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος ειδικος.

η πανασονικ έχει εμπειρία στην κατασκευή τηλεοράσεων πλάσμα. εδώ και λίγα χρόνια και μετά την διακοπή παραγωγής της pioneer kuro θεωρούνται κορυφαίες πλάσμα τηλεοράσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμο (samsung και lg) κυρίως λόγω της στάθμης του μαύρου και της αντίθεσης.

και οτι η Panasonic ητανε η εταιρεια που εβγαλε την τεχνολογια πλασμα πρωτη και οι αλλες εταιρειες την πειρανε απο την Panasonic? δεν ξερω αν ισχυει αυτο και μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος ειδικος.

H τεχνολογία plasma, δεν αποτελεί δημιουργία της Panasonic, αλλά η Panasonic, εν παραλλήλω με την Fujitsu, ήταν οι πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν, κατασκεύασαν και παρουσίασαν έγχρωμες οθόνες Plasma για απεικόνιση κινούμενης εικόνας, στις αρχές της δεκαετίας του '90...

Σαν εικονα καλυτερη ειναι η Panasonic.

Στην θεση σου θα κοιταζα και την PV350 ετσι και αλλιως το 3D ειναι καθαρα marketing.

τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη ομως? δεν γινεται μονο το 3D να ειναι :(

Θα δωσεις που θα δωσεις 900 δωσε 1000.

Αν ειναι τοσο δυσκολο παρε την LG , ειναι καλη σαν τηλεοραση αλλα πιο κατω απο την ST30.

Μια τελευταια ερωτηση...μολις μετρησα την αποσταση θεασης..και ειναι 3 μετρα απο τον τοιχο μεχρι την πλατη του καναπε που καθομαι και 2,5 μετρα απο το επιπλο που ειναι τωρα πανω η παλια τηλεοραση (οταν λεω παλια εννοω πολυ παλια...)

50'' ειναι καλά (κατα την εμπειρια σας παντα) για 2,5 μετρα ειναι να φυγει το επιπλο απο κει και να την ''καρφωσω'' στον τοιχο για να πετυχω τα 3 μετρα αποσταση θεασης??

Ευχαριστω!

μια χαρά είναι στα 2.5 μέτρα. ειδικά σε ταινίες hd με μπάρες πάνω κάτω θα την χαρείς περισσότερο από τα 3.