Αγορά LCD/LED 500-600 42+

tommy74

New member
1 December 2011
27
Καλησπέρα σε όλους,

Διάβασα αρκετές πληροφορίες στις άπειρες που υπάρχουν στο forum .. αλλά αν και σχετικός με την τεχνολογία δεν κατάφερα να κατασταλάξω σε κάτι. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε σε μια επιλογή με τα παρακάτω χαρακτητιστικά.

- LED/LCD μιας και θα βρίσκεται δίπλα από την μπαλκονόπορτα και δεν θα μπορώ συνέχεια να είμαι με κλειστό πατζούρι (σωστά δε σκέφτομαι..?)
- Χρήση 90% τηλεοπτική (και κανά αγώνα μέσα μέσα) και 10% ταινίες. Έχω ένα εξωτερικό media player δώρο του connex και ένα home theater σύστημα για DVD. Σπάνια κατεβάζω οπότε DVD θα παίζει περισσότερο.
- Απόσταση γύρω στα 3 μέτρα.

Δεν θα τη συνδέω με pc ή ps3 και δεν θα κάνω πολλά πολλά με τα καλώδια :) Μέσος χρήστης.. TV και καμιά ταινία κανά Σαββατόβραδο.

Έχετε να προτείνετε μια τίμια επιλογή με πολύ καλή εικόνα για τις παραπάνω απαιτήσεις..? Νομίζω επίσης ότι καλύπτουν και τις "πραγματικές" ανάγκες της πλειονότητας την απλών χρηστών και πιθανώς θα βοηθήσουμε κι άλλους στην αναζήτηση.
Το budget δεν είναι τόσο δεσμευτικό αν νομίζετε ότι θα προσέθετε κάτι στις παραπάνω απαιτήσεις και αξίζει να πληρώσει κάποιος τα παραπανίσια χρήματα.

Thanks in advance

Θάνος

Κατ' αρχάς καλωσόρισες. Στα 3 μέτρα θα έπρεπε να κοιτάς τουλάχιστον για 46"-47". Σε αυτό το μέγεθος για μια καλή LCD θα χρειαστείς αρκετά περισσότερα χρήματα από το αρχικό σου budget. Εφόσον δε θέλεις να κοιτάξεις για plasma λόγω έντονου φωτισμού, όπως αναφέρεις, θα έλεγα πως μια καλή budget λύση θα ήταν η Sony CX520, αν δε βλέπεις συχνά αθλητικά (είναι 50 Hz). Για τηλεοπτικό και ταινίες θεωρώ πως θα σε καλύψει.

Καλώς σας βρήκα παιδιά.

Μιχάλη σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα το κοιτάξω αυτό το μοντέλο.

Όσο αν αφορά τις plasma που αναφέρεις καταλαβαίνω προφανώς ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα και ζυγίζεις τα +/-. Αυτό που δεν μπορώ να ζυγίσω εκ των προτέρων επειδή δεν έχω ανάλογη εμπειρία με τηλεοράσεις εκτος από κλασικές CRT, είναι πιο θα με ενοχλεί περισσότερο. Το ότι δεν θα είναι πολύ φωτεινή (plasma) ή ότι θα είναι μικρή σε μέγεθος (LED/CRT).

Καλώς ήρθες και από μένα.
Έχω την αίσθηση πως είσαι λίγο υπερβολικός ότι αφορά τις plasma.
Δε νομίζω πως όλοι οι κάτοχοί τους είναι όλη μέρα με κλειστά τα παντζούρια!
Έχω δεί Plasma σε φωτεινό δωμάτιο και δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
Και κατά δεύτερον κυριώς βράδυ δε βλέπεις TV?
Εκτός κι αν η μπαλκονόπορτα βρίσκει φάτσα τη TV αλλά όπως λες είναι δίπλα.
Και το ότι δε θα συνδέσεις PC άλλος ένα λόγος να πάρεις plasma.
Στα 560 παίρνεις 50άρα να φανταστείς LG PV350.

Αυτό που δεν μπορώ να ζυγίσω εκ των προτέρων επειδή δεν έχω ανάλογη εμπειρία με τηλεοράσεις εκτος από κλασικές CRT, είναι πιο θα με ενοχλεί περισσότερο. Το ότι δεν θα είναι πολύ φωτεινή (plasma)

Όσο φωτεινή είναι η CRT σου, τόσο φωτεινή θα είναι και η Plasma...

Sorry παιδιά αν γίνομαι υπερβολικός αλλά το μόνο input που έχω είναι μια Pana U30 που είδα στο κατάστημα.. ίσως την είχαν και επίτειδες αρύθμθστη, τι να πω.
Ναι η μπαλκονόπορτα είναι δίπλα.. με την τηλεόραση θα κάνουν κατά ένα τρόπο ορθή γωνία.
Χμμ οπότε μάλλον να κάνω ένα step πίσω. Εσείς για τις συγκεκριμένες ανάγκες θα προτείνατε plasma..? Εξάλλου το χα και σαν ερωτηματικό στο αρχικό post.
Και αν ναι για να μην γεμίζω το forum με posts, εκτός της LG PV350 που ανέφερε ο Κώστας υπάρχει κάποια άλλη καλή επιλογή να δω ή μένω σε αυτή.

Sorry παιδιά αν γίνομαι υπερβολικός αλλά το μόνο input που έχω είναι μια Pana U30 που είδα στο κατάστημα.. ίσως την είχαν και επίτειδες αρύθμθστη, τι να πω.

Πού να 'βλεπες πώς θα φαινόταν η CRT σου στο ίδιο κατάστημα... ;)

Ναι η μπαλκονόπορτα είναι δίπλα.. με την τηλεόραση θα κάνουν κατά ένα τρόπο ορθή γωνία.
Χμμ οπότε μάλλον να κάνω ένα step πίσω. Εσείς για τις συγκεκριμένες ανάγκες θα προτείνατε plasma..? Εξάλλου το χα και σαν ερωτηματικό στο αρχικό post.
Και αν ναι για να μην γεμίζω το forum με posts, εκτός της LG PV350 που ανέφερε ο Κώστας υπάρχει κάποια άλλη καλή επιλογή να δω ή μένω σε αυτή.

Από θέμα φωτεινότητας, θα βλέπεις όπως βλέπεις και στην CRT σου. Οι ανακλάσεις, θα είναι περίπου ίδιες ανά μονάδα επιφάνειας, συνολικά όμως περισσότερες, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους...

Με μία LCD θα μπορείς να ρυθμίσεις τη μέγιστη φωτεινότητα τουλάχιστον κατά 50% παραπάνω. Όσον αφορά τις ανακλάσεις, αν είναι με γυαλιστερή επίστρωση, θα είναι ίδιες ή και περισσότερες με την Plasma, αν είναι με ημι-γυαλιστερή ή ματ επίστρωση, λιγότερες...

Άρα παιδιά εσείς που έχετε γνώση όλων των επιλογών, τι θα προτείνατε για τη δική μου περίπτωση.. λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που σας είπα και μόνο, χωρίς υποκειμενικό παράγοντα?

Αν θέλεις να γλυτώσεις τις ανακλάσεις πήγαινε στην 42LK530.

Αν και εγώ στην θέση σου θα το σκεφτόμουν και για την 50PV350.

- LED/LCD μιας και θα βρίσκεται δίπλα από την μπαλκονόπορτα και δεν θα μπορώ συνέχεια να είμαι με κλειστό πατζούρι (σωστά δε σκέφτομαι..?)

Είναι πολύ σωστο το σκεπτικό σου αφου θα εχεις καθετα την μπαλκονόπορτα με την tv σου.
Επιπλέον αφου θα βλέπεις περισσότερο τηλεοπτικό σήμα τοτε σίγουρα πας για lcd.
Πάντως για τα τρια μετρα είναι λιγες οι 42 ιντσες .

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Όντως πολύ χάλια η εικόνα. Παρε LCD καλυτερα.

Re: Απάντηση: Αγορά LCD/LED 500-600 42+

Παιδιά εγώ πιστεύω πως αν βλέπεις κυρίως τηλεοπτικό, πας στο καλύτερο value for money.
Οπότε plasma.
Γιατί να πάρει στα ίδια λεφτά 42άρα LCD?

Φιλε μου το τηλεοπτικό σημα στην χωρα μας δεν φημίζεται για τις υψηλές του αποδόσεις .
Συνεπως σε αυτο που θα πρεπει να δώσουμε βαση εφοσον η τηλεοραση μας θα χρησιμοποιηθεί για να βλεπουμε τα ελληνικα καναλια θα πρεπει να ειναι ο ποιοτικός της scaler.
Ειναι ανούσιο να ζηταμε πιστότητα χρωμάτων απο μια τηλεοραση την στιγμη που θα χρησιμοποιηθεί για τηλεοπτικο σημα κατα 90%.
Απο την αλλη εχοντας συμβιώσει το τελευταίο διαστημα με την vt30 θεωρω μεγα λαθος να προτείνουμε σε καποιον που εξ ερχης δηλωνει πως το παράθυρο του θα ειναι διπλα στην τηλεόραση να παρει Plasma.
Εδω χειμωνας ειναι και τα σαββατοκύριακα δυσανασχετώ με το φως που την χτυπα δεν μπορω να φανταστω το καλοκαιρι που η ημερα θα τελειώνει μετα της εννια πως θα ειναι.
Βεβαια ο φιλος μπορει να ειναι πιο τυχερός και να μενει στο πρωτο οροφο εχοντας απέναντι του καμια τεράστια σκια απο τη απέναντι οικοδομή.
Τελος σχετικα με το γιατί να παρει 42αρα σε αυτα τα λεφτα και οχι μεγαλύτερη θα συμφωνήσω.
Και εγω στην θεση του θα κοιτουσα για μεγαλυτερη αλλα αν απο την αλλη το Buget ειναι περιορισμένο.... τι να κανεις;

Thanks παιδιά για τις απόψεις.. η σύνθεση αυτών με βοηθήσε να κατασταλάξω τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά. Ιδανικά θα ήθελα LED/LCD 100Hz.

Για να καταλήξω και στο μοντέλο θα μπορούσατε να μου προτείνετε 1-2 αξιόλογες προτάσεις 42' και 1-2 46'/47'. Όσο το δυνατόν χωρίς αντανακλάσεις και όσο το δυνατόν τη καλύτερη εικόνα. Το budget για 46'/47' ας το πάμε με λίγη γκρίνια από τη γυναίκα στα 700.

Ακόμη και στα 700 ευρώ δεν θα βρεις ούτε καν μέτρια LCD ή LED στις 46-47".

Ίσως να πας σε Samsung 40D6000/6100 αλλά και αυτή έχει ανακλάσεις. Είναι ομως αρκετά άνω του μετρίου σε εικόνα.

Η πας στην 42LK530 που σου πρότεινα , χωρίς ανακλάσεις μεν , μέτρια σαν τηλεόραση δε.

Επειδη λεγαμε για την PV350 και γενικότερα για πλάσμα και τηλεοπτικό αντιγράφω από το αντίστοιχο νήμα...

Η βαση ακολουθει τη λεπτη γραμμη. Αλλα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα στηριξης.
Οι αντανακλασεις υπαρχουν, αλλα ολα εξαρτωνται απο το χωρο που την εχει κανεις.
Εχει συμπληρωσει 300 ωρες και δεν μπορω να πω οτι παρατηρω καμμια διαφορα απο το πως ηταν στην αρχη.
Εξαιρετικη αποδοση στο τηλεοπτικο παντως. Καλυτερη απο οτι περιμενα. Ακομα και απο 32αρα crt.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά LCD/LED 500-600 42+

Φιλε μου το τηλεοπτικό σημα στην χωρα μας δεν φημίζεται για τις υψηλές του αποδόσεις .
Συνεπως σε αυτο που θα πρεπει να δώσουμε βαση εφοσον η τηλεοραση μας θα χρησιμοποιηθεί για να βλεπουμε τα ελληνικα καναλια θα πρεπει να ειναι ο ποιοτικός της scaler.
Ειναι ανούσιο να ζηταμε πιστότητα χρωμάτων απο μια τηλεοραση την στιγμη που θα χρησιμοποιηθεί για τηλεοπτικο σημα κατα 90%.
Απο την αλλη εχοντας συμβιώσει το τελευταίο διαστημα με την vt30 θεωρω μεγα λαθος να προτείνουμε σε καποιον που εξ ερχης δηλωνει πως το παράθυρο του θα ειναι διπλα στην τηλεόραση να παρει Plasma.
Εδω χειμωνας ειναι και τα σαββατοκύριακα δυσανασχετώ με το φως που την χτυπα δεν μπορω να φανταστω το καλοκαιρι που η ημερα θα τελειώνει μετα της εννια πως θα ειναι.
Βεβαια ο φιλος μπορει να ειναι πιο τυχερός και να μενει στο πρωτο οροφο εχοντας απέναντι του καμια τεράστια σκια απο τη απέναντι οικοδομή.
Τελος σχετικα με το γιατί να παρει 42αρα σε αυτα τα λεφτα και οχι μεγαλύτερη θα συμφωνήσω.
Και εγω στην θεση του θα κοιτουσα για μεγαλυτερη αλλα αν απο την αλλη το Buget ειναι περιορισμένο.... τι να κανεις;

Φίλε Ανδρέα εγώ δε πρότεινα να πάρει σόνει και καλά plasma αλλά όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάσταση στα χρήματα που διαθέτει.
Στη χρήση αναφέρει και θέαση αγώνων στο τηλεοπτικό, οπότε 42 ίντσες στα 3 μέτρα είναι πολύ λίγες.
Τώρα το θέμα την φωτεινότητας είναι υποκειμενικό, οπότε εγώ θεωρώ μέγα λάθος να αποκλείσουμε οποιαδήποτε επιλογή μόνο επειδή ο φίλος είπε πως θα είναι δίπλα σε μπαλκόνι.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να δεί κάποια Plasma σε συνθήκες σπιτιού αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά,

μετά από μια περίοδο περισυλλογής και διαβάζοντας παλιά posts του forum φαίνεται ότι με πείσατε και παρήγγειλα σήμερα την ST30 από ηλεκτρονική στα 899. Είχε και ένα εκθεσιακό κομμάτι 55C650 στα 999 αλλά έμεινα σταθερός στη απόφαση που είχα πριν μπώ. Ελπίζω να έκανα καλά..

Thanx guys για όλη τη βοήθεια. Όταν έρθει και χρειαστώ κάποια βοήθεια θα ζητήσω τα φώτα σας αν και το site είναι περιεκτικότατο.