Αγορά LCD/LED τηλεόρασης 40"

costis_d

AVClub Enthusiast
20 November 2009
759
Πειραιάς
Καλησπέρα,

Ήρθε η ώρα να αλλάξω την 32άρα CRT Thomson Black Pearl.
Απόσταση θέασης 2,20 - 2,30 μέτρα

Είδα να αναφέρεται σε κάποια threads, σαν αξιoπρεπή 40άρα, η KDL-40EX720.

Μεταξύ αυτής και της KDL-40HX800, ποιά θεωρείτε καλύτερη;

Κάποια άλλη πρόταση στις 40", σε Samsung/Sony, επίσης ευπρόσδεκτη.
Ανώτατη (εντελώς όμως) τιμή: 850 ευρώ.

Να σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει αποκλειστικά LED. Αν υπάρχει κάποιο παλιότερο αξιοπρεπές μοντέλο σε LCD, θα το έπαιρνα πολύ σοβαρά υπ'όψη.

Κοίταγα πέρσι την 40C650 και μεταγενέστερα την 40C750, αλλά 925 ευρώ (τρίτη τιμή σε skroutz, πρώτη τιμή για επίσημη εισαγωγή) για περσινό μοντέλο σε CCFL δεν τα δίνω.

Χρήση προς το παρόν τηλεοπτικό και ταινίες. Αργότερα ίσως να συνδέσω και κανένα Playstation.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ειναι απο τις καλυτερες φετινες.

Sorry Yperion, τυπογραφικό λάθος. Εννοούσα την περσινή, την 800HX που αναφέρω και στο πρώτο ποστ.
Αξίζει στα 800 ευρώ; Έχει καμιά κραυγαλέα ατέλεια; Είναι νομίζω καλύτερη σε specs από την EX720;

Η 720 εχει την νεα επεξεργασια εικονας για τηλεοπτικο X-Reality.

Εγω θα την προτιμουσα απο την HX800 χωρις αυτο να σημαινει οτι και η δευτερη δεν ειναι καλη.

Επανέρχομαι με αλλαγή πλεύσης 180 μοιρών: πάω για plasma.
Ο λόγος: Πείστηκε η γυναικα μου ότι δεν είναι και τόσο τρομερή η διαδικασία στρωσίματος, και δεν θα συμβεί τόσο εύκολα burn-in.
Είδαμε στο Public του Πειραιά την 42ST30 τόσο σε τηλεοπτικό (digea) όσο και σε BR.

Οπότε αμφιταλαντεύομαι μεταξύ 42ST30 και 42 G30.
Διάβασα για τις διαφορές:

Η G30 έχει Infinite Black, THX certification, 2 calibration modes, USB recording, 3 USB ports αντί για 2 που έχει η ST30.
Η ST30 έχει Infinite Black Pro, είναι 3D, έχει λίγο πιο μοντέρνα γραμμή αν κατάλαβα καλά (σημαντικό WAF).

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. 'Εχει νόημα το 3D σε 42 ίντσες; Αν δεν έχει, ο μόνος λόγος για να πάω σε ST30 θα είναι για να κάνω το χατήρι της γυναίκας μου.
  2. Υπάρχει ορατή διαφορά μεταξύ Infinite Black και Infinite Black Pro;
  3. Το THX έχει νόημα από τη στιγμή που δεν έχω Home theater (speakers, sub, κλπ);
Για πέστε γνώμες, μήπως πεταχτώ σήμερα και ξεμπερδέψω επιτέλους.

να σου πώ ότι η διαδικασία στρωσίματος δεν είναι κάτι τρομερό. απλώς χαμήλωσε λίγο τις ρυθμίσεις φωτεινότητας - αντίθεσης - οξύτητας και βλέπε. και τίποτα να μην κάνεις δεν θα πάθει τίποτα.

εγώ σε 200+ ωρες στην 42s30 δεν έχω δεί ακόμα ir.

οπτιμουμ απόσταση για 3d είναι 1.5 φορά το πλάτος της τιβι. δηλαδή στην περίπτωση της 42άρας κάτι λιγότερο από 1.5m.

ίδιο πανελ έχουν και οι 2 infinite black pro νομίζω. (οι g,st, gt έχουν το ίδιο η vt έχει άλλο).

δεν έχουν τρομερές διαφορές στην εικόνα τους απλώς η G30 έχει 1 hdmi παραπάνω 4 εναντι 3 της st, pvr, περισσότερες επιλογές ρύθμισης της εικόνας, thx κλπ.

κάνε το χατηρι της κυράς και πήγαινε στην st. απόλυτα ικανοποιημένος θα μείνεις. και η απόσταση είναι γενικά οκ. ψάξε να τη βρείς όμως σε μια προσφορά με τα 2 γυαλιά δώρο.

Last edited:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις -bye-

οπτιμουμ απόσταση για 3d είναι 1.5 φορά το πλάτος της τιβι. δηλαδή στην περίπτωση της 42άρας κάτι λιγότερο από 1.5m.

Η απόσταση θέασης είναι 2.20 με 2.30 μ. Πώς μεταφράζεται αυτό σε θέαση 3D; Τί χάνω δηλαδή;

κάνε το χατηρι της κυράς και πήγαινε στην st. απόλυτα ικανοποιημένος θα μείνεις. και η απόσταση είναι γενικά οκ. ψάξε να τη βρείς όμως σε μια προσφορά με τα 2 γυαλιά δώρο.

Δεν την έχω βρει με γυαλιά. Την πήρε πουθενά το μάτι σου;

οτι χάνεις ένα ποσοστό της ανάλυσης και της αίσθησης των 3 διαστάσεων.

απότι βλέπω στο σκρουτζ υπάρχει μόνο σε ένα κατάστημα η προσφορά. πριν 15 μέρες την είχαν περισσότερα.

Επιτέλους τέλος, ξεμπέρδεψα :firstprize:
Έκλεισα το μεσημέρι στο Public την 42ST30 με δώρο δύο ξευγάρια :cool: στα 799 ευρώ.

Παραλαμβάνω Τρίτη.

Ευχαριστώ όλους για τα διάφορα post που βοήθησαν στο να σχηματίσω γνώμη και να καταλήξω -bye-