αγορά LED 46'' έως 1200

dantzio

Established Member
3 September 2008
115
Thessaloniki
Παιδιά γειά σας...
ο αδερφός μου σκέφτεται να πάρει μια LED TV....επιτέλους απαρνιέται την 28αρα CRT που θεωρεί οτι ...μια χαρά παίζει !

Λοιπόν.....κατά κύριο λόγο την θέλει για ταινίες DVD αλλά και HD κυρίως μέσω κάποιου PLAYER 1080p (δεν θυμάμαι μάρκα αλλά πολύ hitech...200 έδωσε!!) :twoguns:αλλά και τηλεοπτικό σήμα (ψηφιακά κανάλια) γενικά σε αναλογία 50-50...

BLU RAY player δεν έχει....ίσως πάρει μετά απο λίγο καιρό...
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ ~3 μέτρα....
ΚΥΡΙΩΣ ΒΡΑΔΥ με αρκετό φωτισμό (λόγω μικρού παιδιού...δεν μπορέις να είσαι στα σκοτάδια...αλλά και με πολύ λίγο φωτισμό....όταν πάει για ύπνο η μικρή !!)
ΔΙΑΘΕΤΕΙ 1100-1400 ....

Για την LED του το πρότεινα εγώ μια και έχω την samsung 55A956 και....δεν το συζητάω....τόσο για το μαύρο όσο και για την ζωντάνια σε χρώματα αλλά και για την οικονομία σε κατανάλωση κλπ...

Εγώ έχω μείνει εκτός όσον αφορά την αγορά τηλεόρασης και ...ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ !! :SFGSFGS5:

Οι νέες TV πχ της SAMSUNG με side LED....έχουν local dimming? Δημιουργούν θέματα πχ clouding, ανομοιομορφίας κλπ ?
Με το DTS τι γίνεται...?
ΠΧ αν κατεβάσει ενα mkv με φορμάτ ήχου σε DTS , θα έχει πρόβλημα ? Αυτό ισχύει μόνο στις samsung ? Αν καταλήξει σε SAMSUNG (που το θεωρώ αρκετά πιθανο..) υπάρχει λύση σχετικά με το DTS ?

Και κάτι τελευταίο....άκουσα οτι σε κανα 2μηνο θα έρθουν νέα μοντέλα..?
Εχουμε καμια πληροφόρηση? Αξίζει να περιμένει ? Γνωρίζουμε τιμές ?

Sorry για το μεγάλο trhead αλλά είναι γρήγορες οι εξελίξεις...δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να τις παρακολουθώ... -bye-

Ok YPERION πολύ καλή η αναφορά σχετικά με την LED τεχνολογία σ´ ευχαριστώ πολύ. -bye-
....για τα....υπόλοιπα καμιά βοήθεια.... ?? :SFGSFGS5:

Re: Απάντηση: αγορά LED 46'' έως 1200

Local dimming δεν εχει καμια απο τις Samsung του 2009 , οι B6000/7000/8000 ειναι ολες side LED...

Εκτος και περιμενει τα νεα μοντελα...

Re: Απάντηση: αγορά LED 46'' έως 1200

Το οτι μια τηλεοραση εχει local dimming δεν την κανει αυτοματως καλυτερη απο μια αλλη που δεν εχει...το ιδιο ισχυει και για την συγκριση LED με κοινες LCD....

Επισης υπαρχουν και οι πλασμα Samsung, πχ. η φετινη 58B650 που πολλοι λενε οτι ειναι καλυτερη απο τις LCD...

YΓ. Ενα αλλο νουμερο που πρεπει να αναφερεται για μια τηλεοραση local dimming ειναι ποσες ζωνες ελεγχου εχει , οσο μεγαλυτερο το νουμερο τοσο καλυτερα , πχ. η 956 απο οτι θυμαμαι εχει μολις 64 ζωνες ενω πχ. η LH9000 εχει 240 ζωνες και τα καλα φετινα μοντελα θα εχουν πανω απο 500...

Last edited: