Αγορά LED TV 40"-42".

karlos

Established Member
22 October 2010
236
Θεσσαλονίκη
Χαιρετώ την παρέα του Φόρουμ σαν καινούργιο μέλος που είμαι και να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για τις πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις που μας δίνουν....:grinning-smiley-043
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλεόραση αλλά από τεχνικά θέματα δεν είμαι καταρτισμένος οπότε θα ήθελα την βοήθεια σας. Πριν συνεχίσω να πω ότι ένα μοντέλο που πλησιάζει σε αυτό που θέλω είναι η LG 42LE5500.

Παρακάτω θα αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει η τηλεόραση που θέλω για να μπορέσω να σας διευκολύνω.
1) LED μόνο(όχι PLASMA), 2) 40" με 42" inches max, 3) τιμή γύρω στα 1.000 ευρώ 4) 100 Hz (καλοδεχούμενα και τα 200 Hz αλλά ξεφεύγει το μπάτζετ).
Η χρήση που κάνω είναι: Ταινιές, Αγώνες ποδοσφαίρου κ.λ.π. και Playstation 3...αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω κάλη απόδοση στα κανάλια της τηλεόρασεις (DIGEA) γιατί στις ταινίες και στο Playstation το αποτέλεσμα σε όλες πλέον τις τηλεοράσεις είναι καλό.
Σαν επιλογή η LG πως σας φαίνεται; Ποια μοντέλα με τα ίδια χαρακτηριστικα θα προτείνατε στα ίδια χρήματα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους εσάς που θα μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν.

Αν ψωνισεις τηλεοραση με βαση τα χαρακτηριστικα την πατησες.

Αυτη που αναφερεις εκτος απο το οτι ειναι "LED" (δηλαδη LCD με λεντακια για φωτισμο) τι αλλο εχει να σου προσφερει?

Μου κανει εντυπωση που δεν λες με "την ιδια εικονα στα ιδια χρηματα" αλλα "με τα ίδια χαρακτηριστικα".

Καδρο θα τα κανεις τα χαρακτηριστικα?

Τελος παντων με λιγοτερα λεφτα παιρνεις την Samsung 40C650 και με οσα λες την 40C750. Kαι οι δυο με καλυτερη εικονα απο την LE.

στα καναλια οι plasma πιστευω εχουνε καλυτερη εικονα απο τις lcd που δεν τα πανε καλα με χαμηλης αναλυσης υλικο.
Σε full hd υλικο ειναι εξισου καλες και οι lcd οπως τις plasma.
Aπο lcd καλυτερες ειναι οι samsung και οι sony.

Μου κανει εντυπωση που δεν λες με "την ιδια εικονα στα ιδια χρηματα" αλλα "με τα ίδια χαρακτηριστικα".

Καδρο θα τα κανεις τα χαρακτηριστικα?

Τελος παντων με λιγοτερα λεφτα παιρνεις την Samsung 40C650 και με οσα λες την 40C750. Kαι οι δυο με καλυτερη εικονα απο την LE.

Γενικά από αυτά που διάβασα οι Samsung έχουν καλύτερα σχόλια. (άσχετο αλλά σπίτι έχω μια LCD LG 32" και είμαι πολύ ευχαριστημένος).
Πιστεύεις ότι αξίζει την χρηματική διαφορά η διαφορά που έχει μία LED από μία LCD (το ερώτημα πάει και προς τα άλλα παιδιά); Συγκεκριμένα οι Samsung LE40C650 (739 E και είναι LCD) και η UE40C650 (985 Ε και είναι LED). Σε αυτή τη περίπτωση που υπερτερεί το ένα μοντέλο έναντι του άλλου και φυσικά δεν εννοώ καθαρά την τιμή αλλά την σχέση τιμή/με αυτά που σου προσφέρει.

Αν ψωνισεις τηλεοραση με βαση τα χαρακτηριστικα την πατησες.

Αυτη που αναφερεις εκτος απο το οτι ειναι "LED" (δηλαδη LCD με λεντακια για φωτισμο) τι αλλο εχει να σου προσφερει?

Πως να αγοράσω τηλεόραση δηλαδή; Κοιτάζω τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες που έχω, σε σχέση με το μπάτζετ που διαθέτω. Εννοείτε ότι εάν είχα άνεση χρημάτων δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να προβληματιστώ. Ο σκοπός του ερωτήματος μου είναι οτι το χρηματικό ποσό που θα διαθέσω π.χ. 1000 Ε να τα επενδύσω σε ένα μοντέλο που θα καλύπτει πιο πολύ τις ανάγκες μου. Δεν ξέρω εάν γίνομαι κατανοητός...Δηλαδή βάζοντας σε μια ζυγαριά λες. Να κόψω ίντσες και να ανέβω σε Hz ή το αντίθετο. Για αυτο ρωτάω για να με βοηθήσετε να κάνω μια καλή επιλογή. Όπως είπα και στην αρχή βλέπω ταινίες ΜKv, παίζω PLAYSTATION 3 και γουστάρω να παρακολουθώ αθλητικούς αγώνες. Λίγο από όλα δηλαδή.

Να μην πάρεις led lcd,να πάρεις ccfl lcd και να ανέβεις σε ίντσες..απλό.Και δεν χάνεις τίποτα στην εικόνα.

Να μην πάρεις led lcd,να πάρεις ccfl lcd και να ανέβεις σε ίντσες..απλό.Και δεν χάνεις τίποτα στην εικόνα.

Ωραία. Οπότε αποκλείω τις LED. Μου λες λοιπόν CCFL LCD. Εχεις να προτίνεις καποια καλή "σειρα" και κάποια μοντέλα για να αρχίσω να ψάχνω;;;

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Έχω βρει κάποια μοντέλα SAMSUNG σε διάφορες τιμές
LE46C650 - 1.000

LE46C750 - 1.325

EU46C6500 - 1.315
Δύο ερωτήσεις.
1) Πέρα από την διαφορά στην τιμή ποια κατά την γνώμη σας είναι BEST VALUE FOR MONEY...;;
2) Γιατί τα δύο τελευταία μοντέλα ενώ έχουν μεγάλη διαφορά στα χαρακτηριστικά (3D, 200Hz) είναι τόσο κοντά οι τιμές τους;;

BEST VALUE FOR MONEY είναι οι LE46C650 και LE46C750 με την
LE46C750 να είναι περισσότερο value/money.
Απο οτι ειπε μελος που αγορασε χτες την LE46C750 απο το πλαισιο
ειχε μεσα και γυαλια δωρο.
Οποτε αμα την αγορασεις τσεκαρε στο μαγαζι αν εχει μεσα δωρο τα γυαλια
γιατι κανουνε 80 ευρω.

BEST VALUE FOR MONEY είναι οι LE46C650 και LE46C750 με την
LE46C750 να είναι περισσότερο value/money.
Απο οτι ειπε μελος που αγορασε χτες την LE46C750 απο το πλαισιο
ειχε μεσα και γυαλια δωρο.
Οποτε αμα την αγορασεις τσεκαρε στο μαγαζι αν εχει μεσα δωρο τα γυαλια
γιατι κανουνε 80 ευρω.

Για την EU46C7000 (παραπάνω την γράδω c650) - 1.315 που είναι στα ίδια λεφτά και είναι 200Hz πως δικαιολογεις εσύ την ίδια τιμή με την LE46C750;;; Υστερεί κάπου αλλού;

Πάντως με τις SAMSUNG αλλα και με το site έχω μπερδευτεί. Η διαφορά μεταξύ των σειρών EU και LE ποιες είναι;;;
Σόρρυ για τα πολλά ερωτήματα αλλά έχω μπερδευτεί.

Εννοούσα τις
Samsung UE46C6500 46 - 1.315 ευρώ (LED - 100Hz)

Samsung LE46C750 46 - 1.322 ευρώ (LCD - 3D - 200Hz)

Ίδια τιμή. Εδώ ποια είναι value for money;;;

Υ.Γ.
Ζητάω ξανά συγνώμη αλλά έχω μπερδευτεί με τόσα μοντέλα και σειρές της SAMSUNG

Εννοούσα τις
Samsung UE46C6500 46 - 1.315 ευρώ (LED - 100Hz)

Samsung LE46C750 46 - 1.322 ευρώ (LCD - 3D - 200Hz)

Ίδια τιμή. Εδώ ποια είναι value for money;;;

Υ.Γ.
Ζητάω ξανά συγνώμη αλλά έχω μπερδευτεί με τόσα μοντέλα και σειρές της SAMSUNG

Αυτή και αν δεν σε ενδιαφέρει το 3D τότε η c650. Με την 6500 κερδίζεις μόνο σε εμφάνιση και χάνεις σε εικόνα.

Αυτή και αν δεν σε ενδιαφέρει το 3D τότε η c650. Με την 6500 κερδίζεις μόνο σε εμφάνιση και χάνεις σε εικόνα.

επισης χανεις και σε ηχο λογω ανυπαρκτου αντηχειου των led

Αρχίζω και κλείνω προς την LE46C650 ή LE46C750 έχοντας και σαν εναλλακτική την LG 42LE5500.
Μένω Θεσσαλονίκη και το μοναδικό φτηνό κατάστημα στην πόλη είναι το TECHNIXX για το οποίο όμως έχω διαβάσει ότι τα παράεισάγει από Γερμανία. Επομένως ίσως έχω πρόβλημα με την εγγύηση. Υπάρχει κανένα παιδί από Θεσσαλονίκη να προτίνει κανένα καλό κατάστημα;