Αγορά LED tv και ποιότητα Nova

TRUSPARTAN

New member
26 August 2008
9
Γεια προς όλους,

Είμαι στην φάση αγοράς LED tv και έχω κάνει μια μικρή έρευνα. Έχω όμως μερικές ερωτήσεις οι οποίες δεν λύνονται εύκολα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Παρακάτω σας αναφέρω μερικά στοιχεία:

1. Η tv θα πρέπει να είναι 40-42'' όχι παρακάτω, όχι παραπάνω.
2. Θα μπει στον τοίχο, στην αρχή χωρίς ξεχωριστό ηχοσύστημα, ίσως αργότερα.
3. Τείνω σχεδόν αποκλειστικά σε Philips ή Samsung.
4. Θα πρέπει να είναι Full HD. (λες και έχει σημασία στις 40'' αλλά τέλος πάντως, είναι ψυχολογικό :) )
5. Τιμή όχι πάνω από 1600 ευρώ.

Οι ερωτήσεις μου:

1. Πήγα σε ένα κατάστημα πριν λίγο και είδα κάποιες τηλεοράσεις LED. Έκανα και μια μικρή έρευνα στο νετ και τα μοντέλα που μου άρεσαν είναι τα εξής
- http://www.consumer.philips.com/c/t...ull-hd-1080p-digital-tv-40pfl8664h_12/prd/gr/
- http://www.samsung.com/gr/consumer/...evision&subtype=ledtv&model_cd=UE40B7000WWXXH
- http://www.samsung.com/gr/consumer/...evision&subtype=ledtv&model_cd=UE40B8000XWXXH

Εσείς από αυτές ποιά μου προτείνετε; Οι 2 Samsung από ότι είδα στα specs έχει μικρή διαφορά η μία από την άλλη (100Hz vs 200Ηz ήταν η μόνη που βρήκα) αλλά μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας υπάρχει;

2. Η μεγάλη μου ερώτηση είναι η εξής; Πως δείχνει η κάθε LED tv με σύνδεση Nova με SCART; Στο κατάστημα που πήγα, όταν συνέδεσε την Samsung σειρά 7 με Nova φαινόταν χάλια σε σχέση με μια κανονική LCD. Είναι θέμα χωρίσματος του σήματος της Nova στο κατάστημα σε 20 tvs, είναι θέμα settings της tv ή πραγματικά το σήμα δεν βλέπεται; Έχει κάποιος LED συνεδεμένη με Nova να μου πει αν η εικόνα είναι τουλάχιστον ικανοποιητική;

3. Πήρα τηλ την Nova πριν λίγο και μου είπε πως όλοι οι διαθέσιμοι αποδικοποιητές της έχουν μόνο SCART και καμία άλλη καλύτερη σύνδεση. Άκουσα πως από Ιαν 2010, η Nova θα αλλάξει αποδικοποιητές και θα μπορεί πλέον να εκπέμπει σε digital, κάτι που στο τηλέφωνο δεν μου το επιβεβαιώσανε. Έχετε ακούσει κάτι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Αν υπάρχει κάποια παράληψη που έχει σημασία για τις απαντήσεις πείτε μου και θα την αναφέρω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Γεια προς όλους,

Είμαι στην φάση αγοράς LED tv και έχω κάνει μια μικρή έρευνα. Έχω όμως μερικές ερωτήσεις οι οποίες δεν λύνονται εύκολα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Παρακάτω σας αναφέρω μερικά στοιχεία:

1. Η tv θα πρέπει να είναι 40-42'' όχι παρακάτω, όχι παραπάνω.
2. Θα μπει στον τοίχο, στην αρχή χωρίς ξεχωριστό ηχοσύστημα, ίσως αργότερα.
3. Τείνω σχεδόν αποκλειστικά σε Philips ή Samsung.
4. Θα πρέπει να είναι Full HD. (λες και έχει σημασία στις 40'' αλλά τέλος πάντως, είναι ψυχολογικό :) )
5. Τιμή όχι πάνω από 1600 ευρώ.

Οι ερωτήσεις μου:

1. Πήγα σε ένα κατάστημα πριν λίγο και είδα κάποιες τηλεοράσεις LED. Έκανα και μια μικρή έρευνα στο νετ και τα μοντέλα που μου άρεσαν είναι τα εξής
- http://www.consumer.philips.com/c/t...ull-hd-1080p-digital-tv-40pfl8664h_12/prd/gr/
- http://www.samsung.com/gr/consumer/...evision&subtype=ledtv&model_cd=UE40B7000WWXXH
- http://www.samsung.com/gr/consumer/...evision&subtype=ledtv&model_cd=UE40B8000XWXXH

Εσείς από αυτές ποιά μου προτείνετε; Οι 2 Samsung από ότι είδα στα specs έχει μικρή διαφορά η μία από την άλλη (100Hz vs 200Ηz ήταν η μόνη που βρήκα) αλλά μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας υπάρχει;

2. Η μεγάλη μου ερώτηση είναι η εξής; Πως δείχνει η κάθε LED tv με σύνδεση Nova με SCART; Στο κατάστημα που πήγα, όταν συνέδεσε την Samsung σειρά 7 με Nova φαινόταν χάλια σε σχέση με μια κανονική LCD. Είναι θέμα χωρίσματος του σήματος της Nova στο κατάστημα σε 20 tvs, είναι θέμα settings της tv ή πραγματικά το σήμα δεν βλέπεται; Έχει κάποιος LED συνεδεμένη με Nova να μου πει αν η εικόνα είναι τουλάχιστον ικανοποιητική;

3. Πήρα τηλ την Nova πριν λίγο και μου είπε πως όλοι οι διαθέσιμοι αποδικοποιητές της έχουν μόνο SCART και καμία άλλη καλύτερη σύνδεση. Άκουσα πως από Ιαν 2010, η Nova θα αλλάξει αποδικοποιητές και θα μπορεί πλέον να εκπέμπει σε digital, κάτι που στο τηλέφωνο δεν μου το επιβεβαιώσανε. Έχετε ακούσει κάτι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Αν υπάρχει κάποια παράληψη που έχει σημασία για τις απαντήσεις πείτε μου και θα την αναφέρω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Ειναι υποχρεωτικο να παρεις δεκτη της νοβα ?
Εχεις ηδη , η θα παρεις τωρα???

Καταρχην οταν λες LED να ξερεις οτι μιλαμε για τηλεορασεις LCD με φωτισμο LED....δηλαδη LCD ειναι και αυτες...

Eπισης ολα τα δορυφορικα καναλια (αρα και αυτα της NOVA) ηδη ειναι ψηφιακα (προτυπο DVB-S= Digital Video Broadcasting - Satellite)...

Καταρχην οταν λες LED να ξερεις οτι μιλαμε για τηλεορασεις LCD με φωτισμο LED....δηλαδη LCD ειναι και αυτες...

Eπισης ολα τα δορυφορικα καναλια (αρα και αυτα της NOVA) ηδη ειναι ψηφιακα (προτυπο DVB-S= Digital Video Broadcasting - Satellite)...

Ναι, κατανοητό για τα LEDs. Είδα τις διαφορές στο κατάστημα και χρώματα και μαύρα ήταν νύχτο με μέρα διαφορά με τις κανονικές LCD.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πως εκπέμπει η Nova, αλλά πάντως με SCART τι ποιότητα να πάρεις; Σίγουρα υπάρχει καλύτερη. Ίσως η Nova το γυρίσει σε HD όπως το Sky HD στην Αγγλία; Δεν ξέρω. Πάντως με αυτή την ποιότητα που είδα στο κατάστημα δεν μπορείς να ζήσεις. Γι αυτό ρωτάω αν υπάρχει καλύτερη.

2. Σχετικά με τις συγκρίσεις τηλεοράσεων στα μαγαζιά το συμπέρασμά μου είναι ότι δε βγαίνει συμπέρασμα... Από κακές ρυθμίσεις μέχρι διαφορετικό splitter/κεραία κλπ.

3. Η Nova είναι ψηφιακή πλατφόρμα, εκπέμπει δηλαδή ψηφιακά "εκ γενετής". Δυστυχώς οι αποκωδικοποιητές της δεν έχουν ψηφιακή έξοδο εικόνας, ακολουθώντας τα standards της εποχής των CRT οθονών που δεν είχαν... ψηφιακές ανησυχίες. Δεν ξέρω κατα πόσο όμως θα ήθελε κάποιος ψηφιακή έξοδο με το υπάρχον bitrate που μάλλον θα αναδεικνύει τις όποιες ατέλειες (blocking).

Καλύτερα να κρατήσεις το μηχανάκι σου προς το παρόν.

Σε ευχαριστώ.

Να κρατήσω το μηχανάκι μου δεν έχω άλλη επιλογή καθώς αυτό είναι που έχει η Nova αυτή τη στιγμή. Ίσως μπορούσα να το ψάξω για άλλον αποδικοποιητή αλλά δεν θέλω να το κάνω έτσι.

Όσον αφορά την εικόνα.... δεν ζεις με αυτή που είδα. Ίσως το ψάξω καλύτερα τις επόμενες μέρες γιατί δεν είναι λογικό. Πάντως ήρθε η στιγμή να βγάλει κάτι παραπάνω η Nova από σύνδεση SCART μόνο. Προ πολλού νομίζω...

Ναι, κατανοητό για τα LEDs. Είδα τις διαφορές στο κατάστημα και χρώματα και μαύρα ήταν νύχτο με μέρα διαφορά με τις κανονικές LCD.

Με τοσο εντονα φωτα και καλωδια που περνανε απο δεκαδες σπλιτερ προλαβες και ειδες τοσο μεγαλη διαφορα?

Οταν η εικονα ειναι μετρια οπως συμβαινει με την Nova δεν προκειται να δεις βελτιωση ακομη και αν εχεις δεκτη με HDMI , στο λεω εγω που εχω τετοιο δεκτη...

Last edited:
Με τοσο εντονα φωτα και καλωδια που περνανε απο δεκαδες σπλιτερ προλαβες και ειδες τοσο μεγαλη διαφορα?

Οταν η εικονα ειναι μετρια οπως συμβαινει με την Nova δεν προκειται να δεις βελτιωση ακομη και αν εχεις δεκτη με HDMI , στο λεω εγω που εχω τετοιο δεκτη...

Ναι, η διαφορά στα μαύρα ήταν τεράστια. Από εκεί και πέρα, όλες οι LCD παίζανε καλύτερα την εικόνα από την LED LCD. Το οποίο είναι παράλογο, οπότε κάτι άλλο πήγαινε λάθος, ή οι ρυθμίσεις, ή το σήμα έφτανε χειρότερο από τις υπόλοιπες tv

Η διαφορα LED με κανονικες LCD ειναι μονο στα χρωματα , πουθενα αλλου...αν εχει και local dimming η LED μπορει να ειναι βελτιωμενο και το μαυρο αλλα με την παρενεργεια του "φωτοστεφανου" σε αντικειμενα που ειναι λευκα σε μαυρο φοντο...

Από τη στιγμή που έχεις ήδη συνδρομή στη νοβα λύνεις το θέμα σου αγοράζοντας έναν δέκτη hd, σύνδεση με hdmi και upscale στα 1080i, υπάρχει διαφορά στην εικόνα.... όχι σε όλα τα κανάλια, αλλά υπάρχει και αυτό γιατί ανάλογα με το τι μεταδίδουν σε κάθε κανάλι αλλάζουν το bitrate του καναλιού για πιο καθαρή εικόνα....

Δέκτες hd μπορείς να βρεις πολλούς από 120 έως 1000 ευρώ.....

Οι δεκτες ομως ποτε δεν προκειται να φτασουν σε upscale μια καλη τηλεοραση...

Μονο αν ειναι κανενα μοντελο με μετριας ποιοτητας επεξεργαστη εικονας μπορει ενας δεκτης να δειξει καλυτερα...

Οι δεκτες ομως ποτε δεν προκειται να φτασουν σε upscale μια καλη τηλεοραση...

Μονο αν ειναι κανενα μοντελο με μετριας ποιοτητας επεξεργαστη εικονας μπορει ενας δεκτης να δειξει καλυτερα...

Υπάρχουν δέκτες που άνετα φτάνουν και ίσως να ξεπερνάνε και το επίπεδο της tv Γιάννη, πχ vantage !!!

Πολυ αμφιβαλω για αυτο , ειδικα πχ. τις Samsung με Crystal Engine δεν τις πλησιαζει καν καποιος δεκτης...αλλωστε αν ηταν τοσο καλο το upscaling των δεκτων θα εφταναν στο 1080p...

Πολυ αμφιβαλω για αυτο , ειδικα πχ. τις Samsung με Crystal Engine δεν τις πλησιαζει καν καποιος δεκτης...αλλωστε αν ηταν τοσο καλο το upscaling των δεκτων θα εφταναν στο 1080p...

Δεν εννοώ όλες τις tv, δεν έχουν όλοι τις καλές, ξέρεις πολύ καλά ότι η πλειοψηφία πάει όπου την πάνε... δεν είναι όλοι διαβασμένοι...

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έξτρα δέκτης HD δεν είναι επιλογή, δεν θα ήθελα να δώσω παραπάνω, ιδίως αν δεν είναι η σούπερ λύση. Η ιδέα είναι να μπορείς να δεις tv με μια καλή ποιότητα εικόνας σε μια νέα tv. Ίσως μπορείς κ εγώ να κάνω λάθος, απλά μια μικρή επιβεβαίωση θα προτιμούσα να την είχα πριν πάω να αγοράσω μια τηλεόραση, την συνδέσω με nova και η εικόνα είναι ένα χάλι μαύρο. Δεν ζητάω 1080p, τουλάχιστον όμως μια καλή εικόνα.

Δεν ξερω τι ακριβως εννοεις "μαυρο χαλι" παντως εγω με περυσινη Sony στις 46" απο τα 2.8 μετρα βλεπω πολυ καλη εικονα , ειδικα Alter και Alpha ορισμενες φορες εχουν φανταστικη εικονα και χρωματα , αλλα καναλια οπως ΑΝΤ1 και Star βεβαια ειναι πιο μετρια (προφανως εχουν τιποτα προιστορικα μηχανηματα) αλλα και παλι βλεπονται πολυ ανετα...

Με λιγα λογια θεωρω απιθανο μια συγχρονη τηλεοραση με καλη επεξεργασια εικονας να μην δειχνει καλα σε οικιακο περιβαλλον...στο καταστημα με χιλιαδες μετρα καλωδια και σπλιτερ ειναι πιθανο να δειχνει και αθλια...

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έξτρα δέκτης HD δεν είναι επιλογή, δεν θα ήθελα να δώσω παραπάνω, ιδίως αν δεν είναι η σούπερ λύση. Η ιδέα είναι να μπορείς να δεις tv με μια καλή ποιότητα εικόνας σε μια νέα tv. Ίσως μπορείς κ εγώ να κάνω λάθος, απλά μια μικρή επιβεβαίωση θα προτιμούσα να την είχα πριν πάω να αγοράσω μια τηλεόραση, την συνδέσω με nova και η εικόνα είναι ένα χάλι μαύρο. Δεν ζητάω 1080p, τουλάχιστον όμως μια καλή εικόνα.

Τοτε παρε μια τηλεοραση με καλο upscale....Θα βελτιωσει την εικονα οπου ειναι καλη , αλλα στα χαλια τελειως καναλια μην περιμενεις θαυματα... Η Β650 μου παει μια χαρα στα δορυφορικα...
:ernaehrung004:

Last edited:
Δεν ξερω τι ακριβως εννοεις "μαυρο χαλι" παντως εγω με περυσινη Sony στις 46" απο τα 2.8 μετρα βλεπω πολυ καλη εικονα , ειδικα Alter και Alpha ορισμενες φορες εχουν φανταστικη εικονα και χρωματα , αλλα καναλια οπως ΑΝΤ1 και Star βεβαια ειναι πιο μετρια (προφανως εχουν τιποτα προιστορικα μηχανηματα) αλλα και παλι βλεπονται πολυ ανετα...

Με λιγα λογια θεωρω απιθανο μια συγχρονη τηλεοραση με καλη επεξεργασια εικονας να μην δειχνει καλα σε οικιακο περιβαλλον...στο καταστημα με χιλιαδες μετρα καλωδια και σπλιτερ ειναι πιθανο να δειχνει και αθλια...

Με βρίσκεις σύμφωνο στο 99,99%..........

το 0,01 είναι η ομάδα σου !!!!!!!!!!:flipout::flipout: