Αγορά LED TV - μεχρι και 42 ιντσες

messi10

New member
8 September 2011
67
Αθηνα
επειδη καποια παιδια απο το φορουμ μου ειπαν να κοιταξω για gaming μια οποιαδηποτε LED,

θα ηθελα να μου προτεινετε μια που

α)να εχει οσο το λιγοτερο input lag σε gaming

β)ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ποιοτητα εικονας.θέλω οσο γινεται καλυτερη ποιοτητα εικονας (σε ποδοσφαιρο + ταινιες) γιατι παλια ειχα μια LED Samsung και ηταν μετρια

θα χρησημοποιηθει κυριως για gaming και θεαση ταινιων (αν γινεται και 3d) αλλα και για θεαση ποδοσφέρου.

το budget μου ειναι το πολυ μεχρι και 1000Ε. Αλλα οσο το λιγοτερο, τοσο το καλυτερο. :)

Last edited:
Καλημέρα φίλε μου και χρόνια πολλά...
Εφόσον ενδιαφέρεσαι για gaming σωστα κοιτάς προς LED μεριάς. Οι επιλογές είναι πολλές αλλά οι 42 ίντσες κρίνονται λίγες ειδικά εφόσον το budget σου φτάνει μέχρι τα 1000 eyro που υπάρχουν πολλές επιλογές σε 46 ίντσες.
Πιο συγκεκριμένα θα πρότεινα:
1) Sony 46hx750
2) Panasonic ET5E

Και οι 2 έχουν μέτριο lag στα games (αλλά καλό για LED 3d με 200/100 hz panel) με την sony καλύτερη σε 2d και γενικώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και κίνησης (με το 200hz panel έναντι των 100) και την panasonic καλύτερη στο 3d (passive) και γενικώς καλή εικόνα (χωρίς να φτάνει όμως τη sony). Υπάρχουν φυσικά και οι samsung es6xxx σε αυτή την τιμή με παρόμοιο lag με την sony (αλλά χειρότερη ποιότητα εικόνας, καλύτερη όμως απο της panasonic).
Για το τέλος υπάρχει και η samsung 46eh6030 αλλά δεν την βάζω ανάμεσα στις επιλογές σου λόγω του άγνωστου lag (δεν έχω βρει site που να την έχει δοκιμάσει όσον αφορά το lag).

Όλες οι παραπάνω (πλην EH6030 που έχει άγνωστο lag) έχουν παρόμοιο lag στα παιχνίδια (της τάξης των 40ms, 2 fps περίπου δλδ).

Last edited:
Χρονια πολλα και σε σενα και ευχαριστω για την απαντηση!

Λοιπον ερωτησεις:

Τα 40ms ειναι σε game mode ή οχι?

και επισης,δεν θεωρειτε μεγαλο νουμερο? εγω παιζω σε μια 14χρονη SONY, φυσικα χωρις lag,οποτε δεν θα μου φανει πολυ η διαφορα?? συνιθιζεται?

οσον αφορα τις ιντσες,ισως χοραει και η 46αρα αλλα μου ειπαν οτι οσο μεγαλυτερες ειναι οι ιντσες τοσο χανει η αναλυση π.χ. αν καθεσε στο 1,5 μετρο με μια 41αρα και με μια 47αρα ,στην δευτερη η αναλυση θα χανει. Για αυτο σκεφτομαι τηλεοραση με λιγοτερες ιντσες.

1) Ναι, ,μιλάμε πάντα για lag σε Game mode (ειδάλλως το Lag εκτοξεύεται συνήθως σε τριψήφιο νούμερο)!
2) Τα 40ms είναι ενα καλό νούμερο δεδομένου οτι μιλάμε για τηλεοράσεις 3d με 100hz+ panel (με 50hz panel έχεις συνήθως μικρότερο lag αλλά χωρίς 3d κλπ, εξαιρώ της LG λόγω του ότι οι LM6xx σειρά είναι 50hz αλλά με μεγάλο lag). Σε κάθε περίπτωση συνηθίζονται ενώ εαν δεν είσαι hardcore gamer ελάχιστη θα καταλάβεις καθυστέρηση (εαν είσαι hardcore θα την αντιληφθείς αλλά χωρίς να σε πολύ επηρεάζει). 50 ms θεωρούνται μεσαίο νούμερο και απο εκεί και πάνω υψηλό. Χαμηλό lag είναι 30-ms.
3) Όχι, 46'' δεν θεωρούνται μεγάλο νούμερο αλλά πάντα κρίνουμε το μέγεθος βάση της απόστασης θέασης που εσύ δεν έχεις δηλώσει!!! Σε κάθε περίπτωση ακόμη και σε 1,5μέτρο οι 46 είναι καλές (απολαυστικές) ιδίως σε HD περιεχόμενο!

1,5 μετρο με 2,αυτη ειναι η αποσταση θεασης. Thanks again.Οποτε προτινεις να παω σε 46αρα?η διαφορα στην τιμη με την40αρα ειναι καλη?

τελος, μπορω να δοκιμασω την TV στο καταστημα αλλα με games? ή μπα? (για να δω το lag λεω)

Αν σε ενδιαφέρει το μικρότερο δυνατό lag πήγαινε σε τηλεόραση με 50 Hz πραγματικά όπως Samsung EH5000 , LG LS5600 κτλ.

Συνολικά σαν ποιότητα εικόνας όμως για 2D και 3D δες τις προτάσεις του coolgreek.

Αφού δίνεις 1000 ευρώ πάρε 46"-47" , όσο μεγαλύτερη η τηλεόραση τόσο καλύτερα και όχι το αντίθετο όπως σου είπε κάποιος άσχετος πωλητής.

^ thanks μαλλον παω για 46 τοτε... :)

τηλεορασεις με 50hz ή με 100hz (οπως η X750) ειναι καλυτερες για ποδοσφαιρο / ταινιες (περα απο το gaming δλδ) ?

α και κατι ακομα αν καποιος μπορουσε να μου δωσει το official thread της SONY X750, θα ημουν ευγνωμον! :D

Last edited by a moderator:
Last edited:
Χρονια πολλα και σε σενα και ευχαριστω για την απαντηση!

Λοιπον ερωτησεις:

Τα 40ms ειναι σε game mode ή οχι?

και επισης,δεν θεωρειτε μεγαλο νουμερο? εγω παιζω σε μια 14χρονη SONY, φυσικα χωρις lag,οποτε δεν θα μου φανει πολυ η διαφορα?? συνιθιζεται?

οσον αφορα τις ιντσες,ισως χοραει και η 46αρα αλλα μου ειπαν οτι οσο μεγαλυτερες ειναι οι ιντσες τοσο χανει η αναλυση π.χ. αν καθεσε στο 1,5 μετρο με μια 41αρα και με μια 47αρα ,στην δευτερη η αναλυση θα χανει. Για αυτο σκεφτομαι τηλεοραση με λιγοτερες ιντσες.

Ως κάτοχος της ΕΤ5 να σε ενημερώσω ότι lag προσωπικα δεν έχω παρατηρήσει (σε game mode) και σε απαιτητικά παιχνίδια μάλιστα όπως FPS και συγκεκριμένα το battlefield 3. Όλα αυτά σε ps3.

Για αυτήν ξέρετε αν θα έχει lag ή όχι ?
http://www.lg.com/gr/televisions/lg-42LM615S-3d-tv

Σκέφτομαι να την αγόραζα για παιχνίδια κυρίως και λίγο για ταινίες. Πάντως ένας φίλος μου που έχει philips απενεργοποιεί τα 400hz, κλπ και μετά δεν καθυστερεί. Άρα δεν γίνεται να παίξεις με τις ρυθμίσεις και να μην έχει καθόλου καθυστέρηση;

^ thanks φιλε.

Επισης να ροτησω κατι τους κατοχους αλλα και γενικα ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ TV'S..

μπορει να ειναι η πιο noob-ικη ερωτηση που εχετε διαβασει ,αλλα,

σημερα πηγα στα καταστηματα να δω τις αναλογες τβ και ολες μα ολες οι τηλεορασεις, οταν πηγαινες κοντα στο μισο μετρο εβλεπας κατι τετραγωνακια (νομιζω λεγονται pixels) να τρεμοπαιζουν. φυσικα σε μακρινη αποσταση δεν φαινονται. Αλλα θα ηθελα να ροτησω ... ολες οι τβ ετσι ειναι? φενονται να τρεμοπαιζουν τα πιξελς οταν ''κολλας'' την μουρη σου ,στην οθονη?

σημερα πηγα στα καταστηματα να δω τις αναλογες τβ και ολες μα ολες οι τηλεορασεις, οταν πηγαινες κοντα στο μισο μετρο εβλεπας κατι τετραγωνακια (νομιζω λεγονται pixels) να τρεμοπαιζουν. φυσικα σε μακρινη αποσταση δεν φαινονται. Αλλα θα ηθελα να ροτησω ... ολες οι τβ ετσι ειναι? φενονται να τρεμοπαιζουν τα πιξελς οταν ''κολλας'' την μουρη σου ,στην οθονη?

Είναι πολύ γενική η περιγραφή σου, θα μπορούσε να είναι απλά θόρυβος αυτό που είδες μέχρι κάποιου τύπου dithering...

Τί σήμα έπαιζαν οι τηλεοράσεις που είδες;

τι εννοεις σημα?

επεζαν ολες μια ταινια, fast & furious νομιζω και οταν πηγαινα κοντα κατι τετραγωνακι τρεμοπαιζαν. το dithering τι ειναι?

παντως με χαλασε καπως, αν και σιγουρα
δεν θα καθομαι στο μισο μετρο.

Σκέφτομαι να την αγόραζα για παιχνίδια κυρίως και λίγο για ταινίες. Πάντως ένας φίλος μου που έχει philips απενεργοποιεί τα 400hz, κλπ και μετά δεν καθυστερεί. Άρα δεν γίνεται να παίξεις με τις ρυθμίσεις και να μην έχει καθόλου καθυστέρηση;

Κανονικά έτσι θα έπρεπε να γίνεται αλλά υπάρχουν κάποιοι αλγορυθμοι της επεξεργασίας εικόνας που τρέχουν στο παρασκήνιο και δεν γίνεται να απενεργοποιήθουν και αυξάνουν το lag ως προς τα απλά μοντέλα των 50 Hz.

α και να ροτησω και κατι ακομα

αν και πιστευω οτι ηταν

ψεμματα, εκει που κοιταζα την SONY ηρθε ενας υπαλληλος ''του καταστηματος'' και μου λεει για τι πραγμα τι θες του λεω gaming, ταινιες, football και με παει στην Samsung 6900 και μου λεει αυτη ειναι παρα πολυ καλη για αυτα που ειπες. Και μετα ειδα οτι φοραγε

μπλουζα της Samsung.. Αληθεια μου λεγε οτι η 6900 ειναι ΤΟΣΟ καλη για gaming + ταινιες (και ποδοσφαιρο)? παντως στο φορουμ δεν υπαρχει καν θεμα για αυτην.

επεζαν ολες μια ταινια, fast & furious νομιζω και οταν πηγαινα κοντα κατι τετραγωνακι τρεμοπαιζαν

Μάλλον κάποιου είδους θόρυβος/τεχνουργήματα ή κόκκος θα ήταν αυτό που είδες. Από κοντινή απόσταση γίνονται αρκετά πράγματα που εμπεριέχονται στο σήμα πιο εμφανή, ειδικά με τις ρυθμίσεις και το σύνηθες υλικό που παίζουν οι τηλεοράσεις στα καταστήματα...

α και να ροτησω και κατι ακομα

αν και πιστευω οτι ηταν

ψεμματα, εκει που κοιταζα την SONY ηρθε ενας υπαλληλος ''του καταστηματος'' και μου λεει για τι πραγμα τι θες του λεω gaming, ταινιες, football και με παει στην Samsung 6900 και μου λεει αυτη ειναι παρα πολυ καλη για αυτα που ειπες. Και μετα ειδα οτι φοραγε

μπλουζα της Samsung.. Αληθεια μου λεγε οτι η 6900 ειναι ΤΟΣΟ καλη για gaming + ταινιες (και ποδοσφαιρο)? παντως στο φορουμ δεν υπαρχει καν θεμα για αυτην.

Η ΗΧ750 είναι καλύτερη σε εικόνα από την ES6900...

^ ο χρονος αποκρισης. δλδ απο τοτε που θα πατησεις το button, μετα απο ποσο χρονο θα εμφανιστει το αποτελεσμα στην TV.