Αγορά LED TV (Samsung,Sony,LG) vs (Sharp)

einstein

New member
25 June 2010
8
Ενδιαφέρομαι για τηλεόραση LCD LED.
Αρχικά ήμουν μεταξύ Samsung ,Sony και LG αλλά παρατήρησα ότι η τεχνολογία LED ( Full LED backlight system) των Sharp είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες.
Γνωρίζει κάποιος για την ποιότητα των Sharp και για τη τεχνολογία LED που χρησιμοποιούν; (αν είναι καλύτερη από την τεχνολογία τω ν Samsung ,Sony και LG )
π.χ. μεταξύ των Sharp Aquos LC-40LE700E 40" και Samsung UE40B6000 τι προτείνετε?

Ένα απλό παράδειγμα έδωσα δε είμαι μεταξύ αυτών των 2. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι να μάθω αν η τεχνολογία των Sharp είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες TV
Σημείωση ότι μέχρι 1000 ευρο διαθέτω για 40’’ ή 42’’

Αυτο που αναφερεις σαν "τεχνολογια των Sharp" δεν υφισταται...

Ολες οι εταιρειες εχουν ακριβα και φθηνα μοντελα τα οποια εφαρμοζουν διαφορετικες τεχνικες βελτιωσης της εικονας αναλογα με το κοστος...

Αν θελεις να δεις τις διαφορες των τεχνολογιων που εφαρμοζονται στις LED LCD δες εδω...

LED Back-Light Systems

Eπειδή έχει δημιουργηθεί μία μικρή σύγχηση και βάσει των νέων εξελίξεων, καιρός είναι να ρίξουμε μία ματιά στα πέντε συστήματα με φωτοδιόδους για τις τηλεοράσεις LCD που υπάρχουν σήμερα.

Φυσικά δεν θα αναφερθούμε στις plasma διότι η σύγκριση κινείται στα επίπεδα της πρόκλησης.

Οι plasma παρέχουν τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας ανά στοιχείο εικόνας, πράγμα που σημαίνει ότι το πάνελ έχει 2.000.000 αυτόνομες πηγές φωτός.

Στις LCD υπάρχει το πρόβλημα, αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων οι ζώνες τοπικού ελέγχου της φωτεινότητας δεν ξεπερνούν τις 512.

Ας δούμε όμως τις πέντε διαθέσιμες τεχνικές.

Direct-LED με 2D Dimming (|Local Dimming)

Πρόκειται για το παλιότερο αλλά και το πιο ακριβές σύστημα σημειακού ελέγχου της φωτεινότητας.

Οι φωτοδίοδοι είναι τοποθετημένοι πίσω από το πάνελ και ελέγχονται σε ότι αφορά στην φωτεινότητα τους, είτε όλες μαζί (Dimming) είτε κάθε μία ξεχωριστά (Local Dimming) με ζώνες που αγγίζουν τις 512 στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Προτέρημα τους είναι ότι παρέχουν τον πιο ακριβή τοπικό έλεγχο.

Μειονέκτημα τους είναι η αυξημένη κατανάλωση (λόγω των πιο πολλών φωτοδιόδων που χρησιμοποιούνται), η αδυναμία κατασκευής τηλεοράσεων με πάχος κάτω από την μία ίντσα, όπως και το Halo effect βάσει του οποίου δημιουργείται ένα σύννεφο γύρω από τα φωτεινά στοιχεία της εικόνας.

Direct-LED με Dimming

Πρόκειται για διατάξεις σαν τις προηγούμενες, με τις φωτοδιόδους τοποθετημένες πίσω από την οθόνη, με την μοναδική διαφορά ότι δεν παρέχουν έλεγχο της φωτεινότητας κάθε φωτοδιόδου ξεχωριστά, (Local Dimming) αλλά όλων μαζί (Dimming). Βέβαια και πάλι συγκρινόμενες με τις συμβατικές διατάξεις με λάμπες CCFL, παρέχουν μεγαλύτερο εύρος διακύμανσης της φωτεινότητας (από 1~100% της μέγιστης φωτεινότητας) έναντι του 5-~100% των λαμπτήρων CCFL.

Εdge-LED με Dimming

Πρόκειται για τις πιο απλές διατάξεις με τις φωτοδιόδους τοποθετημένες όχι πίσω από την οθόνη αλλά περιφερειακά αυτής.

To «περιφερειακά» μπορεί να σημαίνει πολλά. Φωτοδιόδους και στις τέσσερις πλευρές, αριστερά ή δεξιά, πάνω ή κάτω, μόνο πάνω ή μόνο κάτω.
Το φως από τα άκρα της οθόνης, μοιράζεται σε όλη την επιφάνεια ισόμορφα μέσω κατάλληλων διαχυτών (diffuser).

Τα προτερήματα τους έχουν να κάνουν με την μείωση της κατανάλωσης λόγω μειωμένου αριθμού φωτοδιόδων σε σχέση με τις διατάξεις Direct-LED, όπως και δυνατότητα κατασκευής λεπτότερων τηλεοράσεων.

Τα μειονεκτήματα τους έχουν να κάνουν με τις ανισοκατανομές και τις σκιάσεις που εμφανίζονται σε αρκετές τηλεοράσεις, όπως και με την απουσία φυσικά σημειακού ελέγχου της φωτεινότητας.

Edge-LED με Spot Dimming

Πρόκειται για την πρώτη και πιο κοινή προσπάθεια απόδοσης μίας μορφής σημειακού ελέγχου από διατάξεις Edge-LED.

Kαι σε αυτήν την περίπτωση οι φωτοδίοδοι είναι τοποθετημένες περιμετρικά της οθόνης, με την διαφορά ότι δεν ελέγχονται όλες μαζί ως προς την διακύμανση της φωτεινότητας τους, αλλά ανά ομάδες που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει τις 44.

Στην πράξη φανταστείτε ότι το πάνελ φωτίζεται από πολλά spot τοποθετημένα περιμετρικά του, το φως των οποίων φθάνει στο εσωτερικό της οθόνης με την βοήθεια διαχυτών (diffuser).

Η εν λόγω διάταξη στοιχειωδώς παρέχει μία μορφή σημειακού ελέγχου της φωτεινότητας, έστω και σε μικρή κλίμακα, η οποία μέχρι στιγμής έχει δώσει θετικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται από τις Samsung, Sony & LG.

Το θετικό της είναι ότι χαρακτηρίζεται από τα προτερήματα της τοπολογίας Edge-LED παρέχοντας και κάποιας μορφής τοπικού ελέγχου της φωτεινότητας, σε χαμηλό κόστος.

Στα αρνητικά ισχύουν και εδώ ότι ισχύει και στις απλές διατάξεις Edge-LED.

Edge-LED με 2D Dimming

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τεχνολογική υπέρβαση που συνδυάζει την διάταξη Edge-LED και την φιλοσοφία Direct-LED, αφού οι φωτοδίοδοι δεν είναι τοποθετημένες μόνο περιμετρικά του πάνελ αλλά και πίσω από την οθόνη, εκπέμπoντας πάντα φως παράλληλα με το πάνελ και όχι κάθετα σε αυτό όπως στις διατάξεις Direct-LED.

To φως απλώνεται ομοιόμορφα μέσω οπτικών δίσκων, οι οποίοι στην πράξη αποτελούν και τις ζώνες τοπικού ελέγχου της φωτεινότητας, οι οποίες μπορούν να φτάσουν τις 240.

Τα προτερήματα της εν λόγω τοπολογίας είναι ότι συνδυάζει τις αρετές των διατάξεων Edge-LED & Direct-LED, προσφέροντας κυρίως λεπτές κατασκευές και πραγματικό τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας. Βέβαια το θέμα της κατανάλωσης παραμένει ανοιχτό αφού και εδώ οι φωτοδίoδοι είναι περισσότερες από τις διατάξεις Edge-LED και συγκρίσιμες με τις Direct-LED.

Στα αρνητικά είναι αφενός ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι ζώνες τοπικού ελέγχου τις φωτεινότητας είναι λιγότερες από εκείνες των διατάξεων Direct-LED και αφετέρου το κόστος κατασκευής είναι αυξημένο.

Για τον λόγο αυτό θα τις βρούμε στις ακριβές μόνο τηλεοράσεις της LG (τεχνολογία Integrated Optical Plates) και της Sony.

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/3660-led-back-light-systems.html

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

Συμφωνώ ότι δεν είναι αποκλειστικά τεχνολογία τις Sharp απλά επειδή μελέτησα πολλά μοντέλα σε κανένα άλλο δε είδα να χρησιμοποιούν την Full LED backlight και από αυτά που διάβασα νομίζω είναι καλύτερη

Full LED δεν σημαινει τιποτα χωρις local dimming που η συγκεκριμενη δεν εχει...

Θα σου προτεινα παντως να την δεις και απο κοντα πριν αποφασισεις...
προσωπικα σε καταστηματα 2 φορες που την ειχα δει ειχε μακραν την χειροτερη εικονα απο ολες τις τηλεορασεις...

Θα μας βοηθουσες αν μας ανεφερες και χρηση οπως και αποσταση θεασης...

Επισης η B6000 εχει καταργηθει (μοντελο 2009) οποτε ουτε αυτη σου την προτεινω σαν αγορα...οι Samsung του 2010 εχουν το γραμμα "C" στον κωδικο πχ. C650 , C6500 κτλ.

Τη θέλω για το σαλόνι και περίπου έχει απόσταση 3 μετρά από το καθιστικό.
Διαθέτω μέχρι 1000-1100 ευρο. Οπωσδήποτε να έχει θύρα USB, Full HD, 3-4 HDMI, τουλάχιστον 100Hz και να είναι LED.
Μια Sharp είχα δει σε ένα κατάστημα και ήταν αρκετά καλά τα χρώματα της αλλά το Sharp για TV δε με εντυπωσιάζει γι ‛αυτό είμαι διστακτικός.
Έχετε κάποια να μου προτείνετε;

Τη θέλω για το σαλόνι και περίπου έχει απόσταση 3 μετρά από το καθιστικό.
Διαθέτω μέχρι 1000-1100 ευρο. Οπωσδήποτε να έχει θύρα USB, Full HD, 3-4 HDMI, τουλάχιστον 100Hz και να είναι LED.
Μια Sharp είχα δει σε ένα κατάστημα και ήταν αρκετά καλά τα χρώματα της αλλά το Sharp για TV δε με εντυπωσιάζει γι ‛αυτό είμαι διστακτικός.
Έχετε κάποια να μου προτείνετε;

Τι χρηση θα εχει η τηλεοραση δεν μας λες...
Αρχικα 42" ειναι πολυ λιγες για 3 μετρα .
Το οτι θελεις αποκλειστικα LED , σημαινει οτι περιοριζει τις επιλογες σου , αυξανει το κοστος και πιθανα , θα παρεις τηλεοραση με χειροτερη εικονα απο αντιστοιχη αλλης κατηγοριας στα ιδια και λιγοτερα χρηματα ...
Απο την αλλη , εσυ αποφασιζεις !
-bye-

Κυρίως για τηλεοπτικά κανάλια, ποδόσφαιρο και για DVD…

Ο λόγος που προτιμώ LED είναι για να έχω καλύτερη εικόνα.. αν υπάρχουν ισάξιες ή ακόμα καλύτερες άπλες LCD σε χαμηλότερη τιμή εννοείτε θα τις προτιμούσα γι ‛αυτό σας ρωτώ αν έχετε κάτι να μου προτείνετε…

Κυρίως για τηλεοπτικά κανάλια, ποδόσφαιρο και για DVD…

Ο λόγος που προτιμώ LED είναι για να έχω καλύτερη εικόνα.. αν υπάρχουν ισάξιες ή ακόμα καλύτερες άπλες LCD σε χαμηλότερη τιμή εννοείτε θα τις προτιμούσα γι ‛αυτό σας ρωτώ αν έχετε κάτι να μου προτείνετε…

1.) lg 42LE 8500 καλή και αυτή
2.) Samsung 40C650
3.) Sony 40ΕΧ500.

Με τις δύο τελευταίες να έχουν το προβάδισμα.....

Για την χρήση που την θές γιατί αποκλείεις τις τηλεοράσεις plasma? Αν είναι κοντα στα χρήματά σου;;

Απάντηση: Re: Αγορά LED TV (Samsung,Sony,LG) vs (Sharp)

1.) lg 42LE 8500 καλή και αυτή
2.) Samsung 40C650
3.) Sony 40ΕΧ500.

Με τις δύο τελευταίες να έχουν το προβάδισμα.....

Για την χρήση που την θές γιατί αποκλείεις τις τηλεοράσεις plasma? Αν είναι κοντα στα χρήματά σου;;

Sony και Samsung κορυφαίες στην κατηγορία τους,από Plasma,για να κερδίσεις ίντσες μπορείς να πάρεις την 50S20 που είναι μοντέλο του 2010 και κάνει περίπου 900 ευρώ.Plasma μόνο εάν δεν χρησιμοποιείς την τηλεόραση σαν οθόνη pc και για πολύ gaming.Η 40C650 είναι μια από τις καλύτερες lcd,αλλά είναι λίγες οι 40'' για 3 μέτρα,οπότε πάς για 46-50.

Την Sony 40EX500 δεν τη βρήκα πουθενά..

Οι Plasma έχουν καλή εικόνα αλλά επειδή παλιά ήταν λίγο χάλια η ποιότητα τους αποφάσισα να μην ασχοληθώ μαζί τους

Απ ότι κατάλαβα μου λέτε όλοι μακριά από LED; όμως είναι η νέα τεχνολογία που σκοπό έχει να βελτίωση κατά πολύ την εικόνα στη TV…. ;;;;;;;;

Εχει συζητηθει απειρες φορες .
Διαβασε μερικα νηματα αλλων που αναζητησαν τηλεοραση και θα καταλαβεις .
Για να παρεις καλη "led" , θα πληρωσεις αρκετα παραπανω χρηματα , χωρις να εχεις καλυτερη εικονα συνολικα .
Για τη χρηση που θελεις , η καλυτερη επιλογη ειναι μια πλασμα σε περισσοτερες ιντσες .
Ακου τη γνωμη ανθρωοων που εχουμε και τις 2 σπιτι μας σε πραγματικες συνθηκες θεασης και μαλλον δε θα χασεις...
Αν τωρα σε εξιταρει η αισθηση του οτι αγορασες "τελευταια τεχνολογια" (το παραμυθι!) , αυτο ειναι αλλο θεμα και εχει να κανει με το πως αισθανεσαι καλα εσυ...
-bye-

Δε με απασχολει η τελευταια τεχνολογια το περισσοτερο που με απασχολει ειναι η καλη ποιοτητα της εικονας και ολα τα αλλα ειναι σε δευτερη μυρα..

Για να καταλαβω οι LCD σε τι διαφερουν απο τις Plasma (εννοω σε χρηση)

Σε γενικες γραμμες εχουν καλυτερη κινηση , καλυτερη ομοιογενεια οθονης , καλυτερο μαυρο , υψηλοτερη πραγματικη αντιθεση .
Η εικονα τους ειναι πιο φυσικη σε αποδοση χρωματων , και ξεκουραστη , σε αντιθεση με τις lcd , που αλλες λιγο αλλες πολυ , δινουν μια "ψευτικη" αισθηση . (την δικη μου lcd την θεωρουσα εξαιρετικη μεχρι που πηρα και πλασμα και καταλαβα για τι πραγμα μιλουσαν οι περισσοτεροι εδω) .
Τα μειονεκτηματα τους , ειναι πως σε πολυ φωτεινο περιβαλλον , χανουν μερος της αποδοσης τους (αυτος ειναι ο λογος που σε μαγαζια με λαμπες χιλιαδων βατς απο πανω οι led lcd & lcd γενικοτερα σου τραβουν το ματι ,ενω , παρα το οτι πλεον ειναι πολυ ανθεκτικες , δεν κανουν για πολυωρη τακτικη χρηση ως "μονιτορ" υπολογιστη η για προβολη στατικων εικονων .
Τελος εχουν μεγαλυτερη καταναλωση ρευματος , αλλα οχι πολυ μεγαλυτερη απο μια lcd .
Αλλωστε αν λαβεις υποψη πως με λιγοτερα απο 1000 ευρω , παιρνεις μια πολυ καλη 50αρα πλασμα , ενω για μια "αντιστοιχη" 46αρα led , θες πολλα περισσοτερα , το να σου καιει και 20-40 ευρω παραπανω ρευμα το χρονο , δεν ειναι και καταστροφη....
Βεβαια , υπαρχουν καποιοι που ελκονται απο την "ψηφιακη" αισθηση μιας led lcd , συνεπως καλο θα ειναι να επιδιωξεις να δεις αρκετα πριν αποφασισεις , τι αρεσει σε εσενα !!!

Last edited:
Επιπλέον να προσθέσω ότι και οι LCD τελευταίας γενιάς έχουν πρόβλημα με τις στατικές εικόνες. Οι κατασκευαστές το τονίζουν αυτό στα εγχειρίδιά τους...

Να πάς και να δείς και μια LCD και μια πλάσμα στο μαγαζί ή καλύτερα σε κάποιον φίλο σου έτσι ώστε να δείς τί σου αρέσει περισσότερο

Αντιθέτως,οι πλάσμα έχουν πρόβλημα με τις στατικές εικόνες,και οι lcd,δεν αντιλέγω,αλλά καμία σχέση.Οι lcd δεν θα παρουσιάσουν burn in,βέβαια οι plasma έχουν ''άλλα'' καλά.

Re: Απάντηση: Αγορά LED TV (Samsung,Sony,LG) vs (Sharp)

Αντιθέτως,οι πλάσμα έχουν πρόβλημα με τις στατικές εικόνες,και οι lcd,δεν αντιλέγω,αλλά καμία σχέση.Οι lcd δεν θα παρουσιάσουν burn in,βέβαια οι plasma έχουν ''άλλα'' καλά.

Και όμως αναφέρονται όλο και συχνότερα περιπτώσεις με burn in σε LCD...

Πάντως συμφωνούμε.:ernaehrung004:

Τι ειναι το Burn in;

Με λιγα λογια ολες εχουν απο καποιο προβλημα...

Θα παω σε ενα καταστημα να δω ποιες μου αρεσουν κ θα αποφασισω πιο μετα...