Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

XRISTOS2006

New member
17 December 2006
41
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους
Πάω για αντικατάσταση της ΤV του σαλονιού (υφιστάμενη LG 42" plasma , αγορά 2004).
Τα δεδομένα έχουν ως εξής :
1) 3d pasive = λογω λιγότερης κούρασης των ματιών.
2) LG = καλύτερη πλατφόρμα : video 3d, από χθές πρέπει να έβαλε και την ΝΟVA (Ας βοηθήσει κάποιος κάτοχος)
3) θα παίζει μόνο ταινίες (κατά κύριο λόγω 3d)

o χώρος που θα τοποθετηθεί έχει ως κάτωθι :
A1.jpg

και περνάμε στα ερωτήματα :

1) πάω για 47 ή 55 ??? (κόστος + 50%)
2) για ποιά σειρά 640 ή 670 { ξέρω είναι 50Hz (πραγματικά) αλλά για 100 η τιμή πάει στα ύψη} αξίζουν τα + 200 € στην τιμή ??

Κάθε βοήθεια-γνώμη δεκτή !!!
(είδες Yperion είμαι στο σωστό thread :grinning-smiley-043 )

Θα πας απο πλάσμα σε led; εισαι σιγουρος;
Εισαι προετοιμασμένος για τα μπαμπακια που θα δεις;
Μήπως να κοιτουσες προς πανασονικ πλάσμα μεριά;

Απάντηση: Re: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

:) ναι έχω 32 led στην κρεβατοκάμαρα και είμαι ΟΚ
για το 3d πάω , γιατί λόγω ανάλυσης ( η plasma έχει 480 γραμμές :) , πολλές το 2004) και βολικότητας τις βλέπω τώρα στο laptop

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους
Πάω για αντικατάσταση της ΤV του σαλονιού (υφιστάμενη LG 42" plasma , αγορά 2004).
Τα δεδομένα έχουν ως εξής :
1) 3d pasive = λογω λιγότερης κούρασης των ματιών.
2) LG = καλύτερη πλατφόρμα : video 3d, από χθές πρέπει να έβαλε και την ΝΟVA (Ας βοηθήσει κάποιος κάτοχος)
3) θα παίζει μόνο ταινίες (κατά κύριο λόγω 3d)

o χώρος που θα τοποθετηθεί έχει ως κάτωθι :
View attachment 87259

και περνάμε στα ερωτήματα :

1) πάω για 47 ή 55 ??? (κόστος + 50%)
2) για ποιά σειρά 640 ή 670 { ξέρω είναι 50Hz (πραγματικά) αλλά για 100 η τιμή πάει στα ύψη} αξίζουν τα + 200 στην τιμή ??

Κάθε βοήθεια-γνώμη δεκτή !!!
(είδες Yperion είμαι στο σωστό thread :grinning-smiley-043 )

κοιτας αποκλειστικα για lg? Στα 100hz μπορεις να δεις και την panasonic et5 στα ίδια λεφτα με την 640. Στο 3d δανείζεται την τεχνολογία της lg

κοιτας αποκλειστικα για lg? Στα 100hz μπορεις να δεις και την panasonic et5 στα ίδια λεφτα με την 640. Στο 3d δανείζεται την τεχνολογία της lg

ξέρω (διαβάζοντας εδώ μέσα ) ότι η ΠΑΝΥ είναι πραγματικά 100Hz και έχει τα πανελ της LG αλλά :
1) δεν την έχω δει πουθενά να παίζει,
2) δεν έχει την internetτική πλατφόρμα της LG (με πάρα πολύ 3d υλικό ) αλλά την φτωχή δική της (Viera)
επίσης σχεδιαστικά είναι .........

Re: Απάντηση: Re: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

ξέρω (διαβάζοντας εδώ μέσα ) ότι η ΠΑΝΥ είναι πραγματικά 100Hz και έχει τα πανελ της LG αλλά :
1) δεν την έχω δει πουθενά να παίζει,
2) δεν έχει την internetτική πλατφόρμα της LG (με πάρα πολύ 3d υλικό ) αλλά την φτωχή δική της (Viera)
επίσης σχεδιαστικά είναι .........
Αν τύχει κάποια στιγμή να περνάς από κάποιο κατάστημα ρίξε της μια ματιά. Επίσης να προσθέσω ότι με τις ιντερνετικές πλατφόρμες πιστεύω ότι δεν θα ασχοληθείς πάνω απο μια βδομάδα καθώς μπορεί στην αρχή να εντυπωσιάζουν, αλλά στο τέλος της γραφής αποδεικνύεται ότι είναι πάνω κάτω πιο πολύ για το εφε (τουλάχιστον μέχρι σήμερα). Τώρα ως προς το 3d υλικό πιστεύω ότι πιο πολύ θα ασχοληθείς με δισκάκια bluray 3d και γενικά ταινίες 3d παρά με τα demos και τα μικρά αποσπάσματα που έχει να σου προσφέρει μια ιντερνετικη πλατφόρμα. Στο σχεδιασμό οφείλω να πω ότι η lg δείνει ρέστα αλλά προσωπικά σε μια τηλεόραση με ενδιαφέρει το τι δείχνει και όχι τόσο πολυ το πως δείχνει (εμφανισιακά) :) Καλή αγορά σε ότι και αν αποφασίσεις

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

Αν τύχει κάποια στιγμή να περνάς από κάποιο κατάστημα ρίξε της μια ματιά. ---------Καλή αγορά σε ότι και αν αποφασίσεις
έχω πάει σε αρκτετά στις Δυτικές Συνοικίες + Κέντρο + ΜΜ Μαρούσι και δεν την έχω δει πουθενά, κάποιος που ξέρει σε ποιό μαγαζί υπάρχει να παίζει

φιλε εγώ αύριο θα έχω την 670 47 και θα σου πω την άποψή μου. Για μένα όπως τις έψαξα όλες τις 47 από 700-1200 ευρώ καλύτερη είναι η 670 και hx750 . panasonic toshiba κλπ ας αρκεστούν σε άλλα είδη αλλά όχι τηλεοράσεις. Δεν ξέρω ποιο είναι το μπάντζετ σου αλλά εγώ οριακά δεν πήρα την 760. πάντως σε lg σίγουρα. προτιμώ να τα έχω όλα έστω να υστερώ σε κάποια παρά να δίνω λεφτά και να έχουν ελλείψεις.

Γενικά οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις της LG αξίζουν μόνο ως σχεδιασμός. Αν δεν σου αρέσει η Panasonic θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή 2 μήνες και να αγοράσεις κάποια από τα μοντέλα του 2013. Μπορεί να έχουν και πραγματικά 100 Hz οι LG φέτος.

Γενικά οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις της LG αξίζουν μόνο ως σχεδιασμός. Αν δεν σου αρέσει η Panasonic θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή 2 μήνες και να αγοράσεις κάποια από τα μοντέλα του 2013. Μπορεί να έχουν και πραγματικά 100 Hz οι LG φέτος.

που είσαι βρε Yperion "αργησες" :)
υπομονή = δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η αλλαγή γίνεται για να πάω την 42" plasma στην κουζίνα στην θέση μιας sony wega 2003 (1850 € αγορά !!!) η οποία έχει αρχίσει και χάνει τα χρώματα πλέον ( τι έχει αρχίσει .... τα έχασε ήδη).

απλά αύριο έχει η ΜΜ το γνωστό "ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ" και έλεγα μήπως κάτσει τίποτα εκεί αλλιώς στις τιμές που έχουν τώρα ΔΕΝ , μετά τις 15/01 θα πέσει πείνα οπότε κάτι θα ρίξουν πάλι :)

την πανυ έχω δει να την προτίνεις όταν κάποιος μιλά για μικρες Lg αλλά δεν την έχω δει πουθενά να παίζει.
Επίσης για την απόσταση τι λές 47 ή 55 ????

καλα , αυτο με το ΜΜ και τις τιμες κοστους ειναι μεγαλο παραμυθι ...
θα πρεπει να ψαξεις ΟΛΑ τα ΜΜ , να κοιταξεις προσεκτικα ολα τα προιοντα για να βρεις 1-2 εκθεσιακα σε συμπαθητικες τιμες ...

Βρε παιδιά καμιά βοήθεια για το πόσες ιντσες ???
τσάμπα έκανα ολόκληρο σχέδιο :grandpa:

Re: Απάντηση: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

Βρε παιδιά καμιά βοήθεια για το πόσες ιντσες ???
τσάμπα έκανα ολόκληρο σχέδιο :grandpa:

Καλημέρα, εννοείται απο 46-47 και πάνω φίλε μου! Φαντάσου απο 32 αναβαθμίστηκα σε 47 στα 2,5 μέτρα και αυτή τη στιγμή μου φαίνεται 32άρα :p Στην αρχή τρως βέβαια ένα σοκ ( με την καλή έννοια) λόγω συγκρισης μεγεθους με την παλια αλλά αυτό κρατάει πολυ λιγο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

δηλαδή πάω για την 55" ???
απόσταση για 3d τα 3 μέτρα όμως κάνει η θα βλέπω γραμμές (όπως αναφέρουν άλλοι) ?

Μπράβο καταρχήν για το σχέδιο. Ίσως έπρεπε να κάνουν το ίδιο ολα τα μέλη που αναζητούν τηλεόραση για να φαίνονται τουλάχιστον οι αντανακλάσεις του χώρου τους και να οδηγούνται σε ακόμη καλύτερες επιλογές.

55άρα θάλεγα. Είμαι βέβαια φαν της μεγάλης εικόνας αλλά πιστεύω ότι στα 3.1 μέτρα θα την ευχαριστηθείς καλύτερα την 55άρα ειδικά σε ταινίες που με τις μπάρες πάνω κάτω θα χάσεις ίντσες. Αφού έχεις και home cinema θα έχεις μια καλή ισορροπία εικόνας / ήχου.

Το μάτι συνηθίζει τις ίντσες γρήγορα και ζητάει παραπάνω.

....Το μάτι συνηθίζει τις ίντσες γρήγορα και ζητάει παραπάνω.
έυχαριστώ για το σχέδιο :grinning-smiley-043 - να και ένας που αναγνώρισε την προσπάθεια :SFGSFGSF:
για τις ιντσες το ξέρω. όταν το 2004 πήγα από 29 crt σε 42 plasma στην αρχή ουάοουυυ , αλλά όσο περνούσε ο καιρός το μάτι οχι μόνο συνήθισε αλλά την έβλεπα μικρή και μείωνα την απόσταση.
αυτό που με φοβίζει είναι ότι στο 3d ( αφου για τέτοια χρήση θα είναι σχεδόν αποκλειστικά) μήπως χάνει στην απόσταση και θα πρέπει να πάω μακρύτερα ( ουυπς τοίχος)
σε μαγαζί με την φωτεινότητα που έχει και την άπλα του χώρου δεν μπόρεσα να καταλάβω.

55 παρε! εγω εχω 46 απο 1,70 και θα ηθελα 55 τωρα:afro: γλυκια η μεγαλη εικονα

Last edited:
55'' και απο εμενα!

Δεν ξερω τι λεει η μαζα και τα review εγω παντως την 55 LM670S την εχω κατα ευχαριστηθει!!!

55'' και απο εμενα!

Δεν ξερω τι λεει η μαζα και τα review εγω παντως την 55 LM670S την εχω κατα ευχαριστηθει!!!
από τι απόσταση βλέπεις SD kai FHD και από τι απόσταση 3D ?????

Re: Απάντηση: Re: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

την πανυ έχω δει να την προτίνεις όταν κάποιος μιλά για μικρες Lg αλλά δεν την έχω δει πουθενά να παίζει.
Επίσης για την απόσταση τι λές 47 ή 55 ????

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να την δεις αν μένεις στην Αθήνα, αν πας σε κανένα Media markt (πχ. Γέρακας) ή μεγάλο Κωτσόβολο (πχ. Smart Park) , νομίζω ότι την είχε και το Public στην Αγ. Παρασκευή.

Για την απόσταση 55" λέω και εγώ. Πρόσφατα είχε την Samsung 55ES6100 το You στα 999 ευρώ.

Last edited: