Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

δηλαδή πάω για την 55" ???
απόσταση για 3d τα 3 μέτρα όμως κάνει η θα βλέπω γραμμές (όπως αναφέρουν άλλοι) ?
Για γραμμές μην ανησυχείς, από τα 2-2,5 μετρα εγω με την 47 δεν βλέπω τίποτα. Από την εμπειρία μου πάντως, σχετικά το όλο θέμα με τις γραμμές και το passive 3d, καταλήγω ότι είναι πιο πολύ επιχείρημα των πολέμιων του passive. Τώρα βέβαια αν πας στο 1 μετρο ναι θα τις δεις :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να την δεις αν μένεις στην Αθήνα, αν πας σε κανένα Media markt (πχ. Γέρακας) ή μεγάλο Κωτσόβολο (πχ. Smart Park) , νομίζω ότι την είχε και το Public στην Αγ. Παρασκευή.

Για την απόσταση 55" λέω και εγώ. Πρόσφατα είχε την Samsung 55ES6100 το You στα 999 ευρώ.

MM ρΕΝΤΗ , ΜΑΡΟΥΣΙ , ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ = δεν
ΚΟΤΣΟΣ = 7-8 ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ σε ένα περιστέρι (εαν θυμάμαι καλά ) το γνωστό δεν έχω σύνδεση να δείξω υλικο 3d κλπ όπως και στο public στο Συνταγμα
θα πάω αύριο μια στο ΜALL που έχει περισσότερα μαζεμένα μπας και την έχει κάποιος σε 3d
την Samsung την είχα δει αλλά θέλω μόνο pasive.
στα 3 μετρα 3d οι 55 μήπως είναι πολλές ???
σε 2-3 μαγαζιά αλλά και στην LG που πήρα τηλ. μου είπαν ότι για αυτή την απόσταση επιλογή είναι οι 47 τι λες ???

If you want the best possible 3D viewing experience then you should aim to get as close as 1.56 times the screen diagonal size of a 1080p 3D TV.

http://www.best-3dtvs.com/guides/best-screen-size-viewing-distance/

Κάνε ένα πολ/σμο την διαγώνιο με το 1.56 και θα δεις πόσο άσχετοι είναι όλοι αυτοί. Ενδεικτικά για 50"=127 cm βγαίνει 2 μέτρα.

καλησπέρα
μόλις γύρισα από plaisio μεταμόρφωσης.
Δυστηχώς σε 3D έπαιζε μόνο η 960 και αυτή σε απλό κανάλι το οποίο το έκανε μετατροπή σε 3d οπότε δεν μπόρεσα να δω την σωστή απόσταση.
Σε 2d θέαση όμως οι 55¨ πού είχε κάτω από 3m μου φάνηκαν "κουραστικές" γιατί το μάτι δεν κάλυπτε όλη την οθόνη και έπρεπε να "μετακινώ" το βλέμα μου για
να δω λεπτομέριες από μια σκηνή (π.χ. τι κρατούσε κάποιος στο χέρι).
Επίσης έχει σχεδόν όλη την σειρά να παίζει σε 2d : 615, 640, 670, 760, 960
και οι οποίες ή ήταν όπως τις άνοιξαν από το κουτί ή κάποιος είχε παίξει με τις ρυθμίσεις : καλύτερη εικόνα (χρώματα , ευκρίνια) είχε η 615 με καλύτερη ροή στις γρήγορες σκηνές αλλά έχανε κάπως στο μαύρο της (ξεθωριασμένο)
Δεν νομίζω να είναι έτσι !!! Έτσι δεν είναι ????

Το ότι το μάτι δεν καλύπτει την οθόνη 55" στα 3 μέτρα αντιβαίνει τις επιστημονικές μετρήσεις από το άρθρο που παρέθεσα παραπάνω.

Για 55"=140 cm είναι 2.20 m η βέλτιστη απόσταση.

καλησπέρα
Σε 2d θέαση όμως οι 55¨ πού είχε κάτω από 3m μου φάνηκαν "κουραστικές" γιατί το μάτι δεν κάλυπτε όλη την οθόνη και έπρεπε να "μετακινώ" το βλέμα μου για
να δω λεπτομέριες από μια σκηνή (π.χ. τι κρατούσε κάποιος στο χέρι).

Σε 3μ βλέπει κανείς ΑΝΕΤΑ σε πανί 100", οι 55" είναι απλά για τηλεοπτικό στην απόσταση αυτή..
Εδώ μια 47" σε σχέση με τις 100" απο απόσταση ~ 3,5μ που κ στην πραγματικότητα δείχνει μικρή, και άνετα έπαιρνε 65άρα στη θέση της..

και αυτο σε εικόνα 16:9 PAR 1.77. Άν βάλεις ταινία με PAR 1.85-2.35 μικράινει επικίνδυνα..

Ευχαριστώ !!!
Δεν είχα σκεφτεί ότι πολλές ταινίες ΔΕΝ θα είναι σε PAR 1.77 οπότε έχεις δίκιο η 47" θα μικρίνει επικύνδινα !!!!

(Συγνώμη για το διπλό post αλλά πέρασε το 10λεπτο)
Είναι λογικό η διαφορά τιμης για τις 640-670 να είναι :
- στις 55" περίπου 50 € !!! (640:€ 1479 και 670 : € 1.535)
- στις 47" περίπου 250 € !!! (640:€ 1150 και 670 : € 898)
τι γίνεται ?????

Η 640 με την 670 νομίζω ότι ουσιαστικά είναι η ίδια τηλεόραση σε εικόνα με κάποιες μικροδιαφορές στον εξοπλισμό και στο διαφορετικό φινίρισμα του πλαισίου (μαύρο έναντι ασημένιου).

Απάντηση: Re: Αγορά LG : 47 ή 55" και ποιά ???

Η 640 με την 670 νομίζω ότι ουσιαστικά είναι η ίδια τηλεόραση σε εικόνα με κάποιες μικροδιαφορές στον εξοπλισμό και στο διαφορετικό φινίρισμα του πλαισίου (μαύρο έναντι ασημένιου).

σωστά, λίγο μικρότερο ασημι πλαίσιο η 670
οπότε η διαφορά τιμής είναι λογική για την 55"
αλλά για την 47" διαφορά 250 δεν ειναι λογική

Στις συγκεκριμένες τηλεοράσεις αξίζει μόνο ο λεπτός σχεδιασμός του πλαισίου και το παθητικό 3D. Σε 2D υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Στις συγκεκριμένες τηλεοράσεις αξίζει μόνο ο λεπτός σχεδιασμός του πλαισίου και το παθητικό 3D. Σε 2D υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Δηλαδή για κάποιον μη απαιτητικό - μη γνώστη ( εμένα :2thumb22sup:) που θα την χρησιμοποιεί για κύριο λόγο ταινίες 3D και στο 2D για καμιά ταινία - ντοκυμαντέρ (οχι τηλεοπτικά) δεν θα με αφήσει ικανοποιημένο ??

Εγώ έχω αυτήν : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ith-Optimus-4Χ-HD-black-αξίας-599-55LM760.htm

Βέβαια την πήρα χωρίς την προσφορά πακέτο με mobile phone που ανέβασε κατα 200 ευρώ την τιμή.Είμαι υπερ-ευχαριστημένος!! Οι ρυθμίσεις στην εικόνα που μπορώ να κάνω αντιστοιχούν - όπως είπε κι ένας φίλος - σε TV με διπλάσιο κόστος αγοράς από της LG .
55' ακατέβατα εάν μπορείς από άποψη χρημάτων φίλε μου, αφού είναι προγραμματισμένη η απόσταση θέασής σου.
Πάντως εξ εμπειρίας στο λέω , 3D πάνω από 2 μέτρα..σε 55' είναι σαν να βλέπεις από την κλειδαρότρυπα.
Εγώ και η LG δεν φημιζόμασταν για την καλή μας σχέση μέχρι πριν. Και εάν δεν μου ερχόταν ως δώρο θα συνεχίζαμε το.."μακριά κι αγαπημένοι".
Η TV τα ανέτρεψε όλα όμως και αποδείχτηκε super !!!

ευχαριστώ για την απάντηση - γνώμη σου
η δικιά σου είναι η 760 οπότε είναι μια σειρά πάνω και +400€
για τις μικρότερες 640 και 670 τι γνώμη έχεις ??? ´´εχουν διαφορά ???

Αν βάλεις και το Optimus 4Χ ουσιαστικά η τηλεόραση έρχεται στα 1300 ευρώ.
:) εάν ήταν να πάρεις το εν λόγω κινητό ή εάν μπορείς να το δώσεις 300-350 τότε έρχεται 1900-350=1550, όσο η 670
αλλά ποιός αγοράζει το εν λόγω κινητό

Tην 760 σε διάφορα reviews που έχω δει την βγάζουν καλύτερη και από 860 και από 960. Π.χ. εδώ. Τώρα για το πόσα hz είναι αφού έχει τα ίδια specs με τα μεγαλύτερα μοντέλα μάλλον για 200 την κόβω. Επιφυλάσσομαι για την δοκιμή που σκοπεύω να της κάνω σε μερικές μέρες με τα τεστ του JL_?