Αγορά LG LH7000 ή LG LH7030

analwsimos

Established Member
27 October 2009
136
Αγορά LG 37" LH7000 ή LG 32" LH7030

LG%2037LH7000%2037%20HD%20Ready%201080p%20LCD%20TV%20with%20Trumotion%20100Hz,%20with%20Built%20in%20bluetooth.jpg

LG 37" LH7000 ... 100hz ή 200hz τελικά?

LG_LH7030LcdTvSeries.jpg

LG 32" LH7030​

γεια χαρά παιδιά..σκέφτομαι να αγοράσω σύντομα μιά 32 ή 37 ιντσών τηλεόραση και η σειρά 7000 της LG μου φαίνεται ιδανική, μια που διαθέτει usb και παίζει αρχεία όπως divX και mkv...:music-smiley-005:

θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους και όσους έχουν ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις εαν αξίζουν πραγματικά τον κόπο..παίζουν κανονικά mkv 720 και 1080 χωρίς πρόβληματα σε εικόνα ήχο υπότιτλους?

απο οτι διαβάζω μάλιστα η 37" LH7000 έχει αντι για 100hz ...200hz!!σωστό ή λάθος?στη photo γράφει ..100hz

..την βελτιώνει άραγε τόσο πολύ το γεγονός αυτό σε σχέση με μια 32" LH7030 100hz??...έχουν μια διαφορά της τάξης των 100 ευρώ που αν μη τι άλλο είναι σεβαστή...το γεγονός οτι είναι 32 ίντσες δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα μια που ο χώρος δεν είναι μεγάλος

ποια απο τις δύο να προτιμήσω?..αξίζουν τον κόπο?..;είναι 100 ή 200hz η 37 LH7000

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα σχόλια και τις συμβουλές σας ...

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Last edited:
Νομιζω οτι εχεις ξεκινησει λιγο αναποδα...πρωτα πες μας ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις , τι αποσταση θεασης εχεις και τι χρηση θα κανεις (DVD, PC , κονσολες , HD κτλ)...

Οσον αφορα τις δυο παραπανω προσωπικα τις βρισκω υπερβολικα ακαλαισθητες...εισαι σιγουρος οτι θελεις να αγορασεις μια τηλεοραση με κοκκινο πλαισιο?

Νομιζω οτι εχεις ξεκινησει λιγο αναποδα...πρωτα πες μας ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις , τι αποσταση θεασης εχεις και τι χρηση θα κανεις (DVD, PC , κονσολες , HD κτλ)...

Οσον αφορα τις δυο παραπανω προσωπικα τις βρισκω υπερβολικα ακαλαισθητες...εισαι σιγουρος οτι θελεις να αγορασεις μια τηλεοραση με κοκκινο πλαισιο?

mmm..γύρω στα 3-4 μέτρα απσταση..και θα συνδέω οτι έχω και δεν έχω στην tv..τα πάντα..

διαθέτω χρήματα..όχι υπερβολικά πολλά όμως..maximum 750 ευρώ

(και η επιλογή της LG μάλλον είναι μονόδρομος λόγω του usb που παίζει mkv avi κτλ...μόλις εμαθα οτι και η 4000 της LG και η 3000 παίζουν και αυτές τα αρχεία...)

γιατί ακαλαίσθητες..?νομίζω οτι είναι ομορφες κάπως...:ears:..δεν τις έχω δει live όμως..

η 37αρα είναι όντως 200hz?..παίζει μεγάλο ρόλο αυτό?

Last edited:
3-4 μετρα ειναι πολυ μεγαλη αποσταση , κανονικα θα σου ελεγα να ψαξεις καμια 50-55" αλλα δεν σου φτανουν τα λεφτα...

Σε LG κοιτα κατι τετοιο...

http://www.skroutz.gr/s/74565/LG-47LH3000-47%27%27.html?keyphrase=47LH3000

Τα 200 Hz της LG ειναι πιο πολυ θεμα marketing παρα πραγματικα , κοιτα και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=50499

3-4 μετρα ειναι πολυ μεγαλη αποσταση , κανονικα θα σου ελεγα να ψαξεις καμια 50-55" αλλα δεν σου φτανουν τα λεφτα...

..μου φαίνονται...πάρα πολύ μεγάλες....νομίζω με μια 37 θα είμαι..μια χαρά..ο χώρος είναι μικρός κιόλας...και δεν θέλω να έχω μια τεράστια TV σε ´να σχετικά μικρό τραπέζι και σαλόνι :)

μμμ..μαρκετιγκ ε?..δλδ δεν προσφέρει και ουσιαστικά πραγματα στην εικόνα φαντάζομαι..

..μου φαίνονται...πάρα πολύ μεγάλες....νομίζω με μια 37 θα είμαι..μια χαρά..ο χώρος είναι μικρός κιόλας...και δεν θέλω να έχω μια τεράστια TV σε ´να σχετικά μικρό τραπέζι και σαλόνι :)

μμμ..μαρκετιγκ ε?..δλδ δεν προσφέρει και ουσιαστικά πραγματα στην εικόνα φαντάζομαι..
Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το θεμα αποσταση ειναι εντελως υποκειμενικο (τι θελει ο καθενας) και συγχρονως παιζει πολυ ρολο ο χωρος (εμβαδο, σχημα) στον οποιο θα τοποθετηθει, και επισης τα επιπλα (ογκωδη, λιτα κλπ) που θα υπαρχουν στον χωρο.

Εχω μια LH3000 37" στα 2,30μ. τοποθετημενη σε συνθετο (πιανει ολο τον τοιχο) και ειμαι υπερικανοποιημενος (παντα σε σχεση αποδοση/τιμη/τσεπη).

Ποσο μικρος ειναι ο χωρος αφου βλεπεις απο τα 3-4 μετρα?

Παρε 42" τουλαχιστον γιατι σε βλεπω να κλαις τα λεφτα που εδωσες σε λιγο καιρο...

screen_size-1.jpg

τελικά μετά απο μέτρηση οι αποστάσεις είναι 2,5-3,5 μέτρα..

ξέρετε έχω μια crt 29" και είναι..χμμ..αρκετή θα έλεγα..οπότε σκέφτομαι πως μια 37 πχ θα με καλύπτει...:S

@tolisspi αν την βρω σε καλή τιμή..τώρα που έμαθα οτι παίζει και αυτή τα mkv...μη το συζητάς την πήρα..είτε αυτήν είτε την LH4000

Οπως έχω ξαναπεί.....

Ξάδερφος είχε μια CRT 29''....... και δεν μπορούσα με τίποτα να τον πείσω να πάρει έστω 42'' (αν και επέμενα για παραπάνω). Εκείνος είχε κολλήσει στης 37''!!!

Πήγε και την πήρε λοιπόν..... και την επόμενη μέρα με πήρε τηλ, και με ρώταγε αν έχω κάποιον να την δώσουμε!!! Τόσο απλά.

Η CRT ακριβώς λόγω του όγκου τις, δείχνει τεράστια.... αντίθετα οι LCD κρύβουνε τις διαστάσεις τους.
Είναι κρίμα να την πατήσεις.....
Εγώ βλέπω απο 2,5μ σε μια 42άρα..... και ηδη ζαχαρώνω την επόμενη.... που θα είναι 47'' (και αυτήν λόγω χώρου, αλλιώς θα πήγαινα για παραπάνω (αλλά το πιο πάνω είναι στα 55'').

Κάνε το τέστ με το χαρτόνι για να καταλάβεις...... κόψε ένα κομμάτι στο μέγεθοσ της 37άρας.. βάλτο εκεί που θα μπεί η TV και κρίνε. Ιδια διάσταση, σχεδόν ίδιο πάχος.

μέτρησα τον χώρο...είναι απλά μια γωνία...δεν χωράει καν 37"...32 και με το ζόρι...η απόσταση που θα βλέπω?...γύρω στα 2,5 μέτρα..ίσως και παραπάνω......τι να κάνω ..πάω για 32

αλήθεια τα 100hz δίνουν άλλη αίσθηση έτσι?

Θέαση υλικού HD από τα 2,5 μέτρα σε 32άρα τηλεόραση, ακούγεται ως ανέκδοτο.
Εφόσον πραγματικά δεν έχεις χώρο, πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι θα μετακινείς την θέση σου στο 1-1,5 μέτρο για να απολαύσεις υψηλή ευκρίνεια στην 32άρα.
Στην απόσταση αυτή θέλεις το λιγότερο 46".......

μέτρησα τον χώρο...είναι απλά μια γωνία...δεν χωράει καν 37"...32 και με το ζόρι...η απόσταση που θα βλέπω?...γύρω στα 2,5 μέτρα..ίσως και παραπάνω......τι να κάνω ..πάω για 32

αλήθεια τα 100hz δίνουν άλλη αίσθηση έτσι?

Η σειρά LH7000 δεν έχει το trumotion 200Hz σε κανένα μοντέλο αλλά έχει μόνο trumotion 100Hz.

Ο αλγόριθμος αυτός κάνει διαφορά στην κίνηση.

Θέαση υλικού HD από τα 2,5 μέτρα σε 32άρα τηλεόραση, ακούγεται ως ανέκδοτο.
Εφόσον πραγματικά δεν έχεις χώρο, πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι θα μετακινείς την θέση σου στο 1-1,5 μέτρο για να απολαύσεις υψηλή ευκρίνεια στην 32άρα.
Στην απόσταση αυτή θέλεις το λιγότερο 46".......

ναι αλλά χώρια που δεν έχω το χώρο..δεν έχω και το χρήμα...

Η σειρά LH7000 δεν έχει το trumotion 200Hz σε κανένα μοντέλο αλλά έχει μόνο trumotion 100Hz.

Ο αλγόριθμος αυτός κάνει διαφορά στην κίνηση.

LG Τηλεόραση LCD 37LH7000 37 ίντσες (94 εκ.) 16/9, `Full HD` DVB-T HD, 200Hz, Bluetooth, HDMI x4, USB

είναι αυτό που διάβασα διαφημιστικό τρικ τα 200hz δλδ ε?

Στη Βρετανική αγορά κυκλοφορεί από την LG UK η 7000. Στην Ελληνική η 7030.

Εδώ η 7000 χωρίς την κόκκινη πλάτη.
http://www.lge.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-lcd-tv-37LH7000.jsp

Συνήθως οι αντιπροσωπείες για λόγους ανταγωνισμού και τιμών, δίνουν αποκλειστικότητα σε μερικά καταστήματα κάποιες παραλλαγές των μοντέλων.

Θέαση υλικού HD από τα 2,5 μέτρα σε 32άρα τηλεόραση, ακούγεται ως ανέκδοτο. .

Οποιουδηποτε υλικου θα ελεγα εγω...ουτε ποδοσφαιρο δεν μπορεις να δεις.. θα βλεπεις κατι ανθρωπακια να τρεχουν πανω κατω σε ενα γηπεδακι...

Οποιουδηποτε υλικου θα ελεγα εγω...ουτε ποδοσφαιρο δεν μπορεις να δεις.. θα βλεπεις κατι ανθρωπακια να τρεχουν πανω κατω σε ενα γηπεδακι...
Μαλλον υπερβαλλετε!!!
Εγω εβλεπα σε 32"CRT στα 5 μετρα και ηταν σχετικα καλα στα 2,5 μετρα ηταν υπεροχα
και τωρα ο πιο πανω λεει στα 2,5 μετρα απαιτειται 46"!!!

Μαλλον υπερβαλλετε!!!
Εγω εβλεπα σε 32"CRT στα 5 μετρα και ηταν σχετικα καλα στα 2,5 μετρα ηταν υπεροχα
και τωρα ο πιο πανω λεει στα 2,5 μετρα απαιτειται 46"!!!

Δεν είναι καθόλου υπερβολή. Εμένα η 42άρα μου, μου φαίνεται μικρή από τέτοια απόσταση (2,8 μέτρα). Μακάρι να είχα πάρει 47".

Μόνο όταν έχεις μέτρο σύγκρισης μπορείς να το καταλάβεις. Κι εγω παλαιότερα με 29άρα μια χαρά έβλεπα. Νόμιζα... :slapface:

Aν θελεις να βλεπεις HD και η 46" στα 2.5 μετρα οριακη ειναι....οι περισσοτεροι ειδικοι πλεον προτεινουν μιαμιση με δυο φορες την διαγωνιο της οθονης...

οne and a half to two times screen diagonal measurement is our recommendation for optimum seating distance from the screen....

http://www.hometheatermag.com/advicefromtheexperts/407screensize/

Δηλαδη πχ. 46"=117 cm αρα 117 x 2 = 2,34 μετρα

Στην CRT δεν μπορουσες να καθησεις τοσο κοντα γιατι θα ειχες προβλημα λογω flicker , ακτινοβολιας κτλ.